Απάντηση σε δημοσιεύματα και ανακοινώσεις που αναφέρονται στο θέμα των απλήρωτων ναυτικών της εταιρείας ΝΕΛ και στην επιτακτική ανάγκη να καταβληθεί από την εταιρεία το σύνολο των οφειλόμενων σε αυτούς αποδοχών έδωσε την Παρασκευή το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Οπως αναφέρει, «από την πλευρά του υπουργείου καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποδέσμευση του οφειλόμενου ποσού. Στόχος του υπουργού είναι το σύνολο του ποσού να αποδοθεί στους εργαζόμενους της εταιρείας και γι’ αυτό ασκεί κάθε δυνατή πίεση στη Διοίκηση της εταιρείας, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που δίνει το ισχύον νομικό πλαίσιο».

Σύμφωνα με το υπουργείο, προκειμένου στο εξής να αποφεύγεται το φαινόμενο χρήματα που θα έπρεπε κατά προτεραιότητα να δοθούν στους ναυτικούς να μη φτάνουν σε αυτούς με ευθύνη των επιχειρήσεων, είναι σε φάση υλοποίησης νομοθετική πρωτοβουλία, με βάση την οποία τα ποσά που λαμβάνουν οι επιχειρήσεις που διαχειρίζονται γραμμές Δημοσίου συμφέροντος να αποδίδονται κατά προτεραιότητα για την εξόφληση οφειλών στους εργαζόμενους.