Σε έλλειψη συνεννόησης μεταξύ των αρμοδίων γενικών γραμματέων της κυβέρνησης αποδίδουν κύκλοι του υπουργείου Παιδείας, την απουσία του υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου το πρωί της Τρίτης από την δοξολογία για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ο υπουργός δεν ενημερώθηκε ότι πρέπει να παραστεί ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην δοξολογία που έγινε πριν την μαθητική παρέλαση όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, ενώ διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση για το θέμα και τις παραλείψεις στο πρόγραμμα του.

Αποτέλεσμα ήταν να καθυστερήσει η έναρξη της λειτουργίας υπό τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο κατά 15 λεπτά λόγω της απουσίας του, πριν ξεκινήσουν οι παριστάμενοι για την μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα.

Ο υπουργός Παιδείας παρέστη κανονικά στην έναρξη της παρέλασης στο Σύνταγμα και όταν ρωτήθηκε σχετικά απέδωσε την απουσία του σε κακή συνεννόηση με τους συνεργάτες του, καθώς κανείς δεν τον ειδοποίησε ότι έπρεπε να παραστεί στη δοξολογία.

Πηγές από το περιβάλλον του Λοβέρδου έλεγαν ότι το πρόβλημα δεν ξεκίνησε από το γραφείο του υπουργού Παιδείας, αλλά από την έλλειψη ενημέρωσης από τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης που δεν επικοινώνησε σχετικά με το γραφείο του και την διεύθυνση φυσικής αγωγής που ήταν αρμόδια για τις σημερινές εκδηλώσεις.

Την ένορκη διοικητική εξέταση για το θέμα, ο υπουργός Παιδείας, την ανέθεσε στην διευθύντρια διοικητικού του υπουργείου.

Αργότερα, σε ανάρτησή του στο Facebook ο υπουργός Παιδείας σημείωσε: «Σχετικά με τη μη παρουσία μου στη σημερινή δοξολογία στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου διέταξα ΕΔΕ για τη διαμόρφωση του προγράμματός μου, ως Υπουργού. Την ανέθεσα στη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την κα Διονυσοπούλου.

»Το πρόγραμμά μου είχε μόνο την κατάθεση στεφάνου και την παρέλαση. Επομένως, την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό στη δοξολογία θα εκπροσωπούσε άλλος. Εκεί έγινε η παρεξήγηση και η ΕΔΕ θα εντοπίσει με ποιου την ευθύνη».