Η 49χρονη γυναίκα που θάφτηκε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν ζωντανή, έδειξαν τα αποτελέσματα της νεκροψίας που διενεργήθηκε την Παρασκευή.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει σοκ στη συμπρωτεύουσα, με τους συγγενείς της θανούσας να καταγγέλλουν ότι είχε θαφτεί ζωντανή στο νεκροταφείο της Περαίας.

Οι τέσσερις ιατροδικαστές, ο ιατροδικαστής του ΑΠΘ και οι τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας, κατά τη νεκροψία που διενήργησαν μετά την εκταφή, συμφώνησαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση νεκροφάνειας και ότι η γυναίκα δεν έχει σημάδια ασφυξίας.

Σύμφωνα με τους ίδιους, αποκλείεται η γυναίκα να μίλησε, όπως ισχυρίστηκαν παρευρισκόμενοι, διότι είχε μέσα στο στόμα της βαμβάκι.

Οι ιατροδικαστές συμφώνησαν ότι η γυναίκα ήταν νεκρή όταν θάφτηκε, ενώ για τα ανοιχτά μάτια που είχε, έκαναν λόγο για μία φυσιολογική αντίδραση του ανθρώπινου σώματος.

Οι συγγενείς της θανούσας υποστήριξαν ότι η γυναίκα ξύπνησε από το κώμα που είχε περιέλθει, αλλά πέθανε από ασφυξία μέσα στο φέρετρο λίγη ώρα μετά την κηδεία της.

Η κηδεία τελέστηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο νεκροταφείο της Περαίας, ωστόσο μετά την τελετή κάτοικοι της περιοχής, αλλά και δύο νεαρά άτομα που βρέθηκαν έξω από την περίφραξη του νεκροταφείου, είπαν ότι άκουσαν μια γυναικεία φωνή να καλεί σε βοήθεια μέσα από τον τάφο.

Από το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης εκδόθηκε ιατρικό ανακοινωθέν, στο οποίο αναφέρεται ότι στις 25/9/2014 και ώρα 6.31 π.μ. διαπιστώθηκε από τον ειδικό γιατρό ο κλινικός θάνατος της Κ.Δ.Ζ., η οποία ήταν σε τελικό στάδιο καρκίνου.

Ο θάνατος διαπιστώθηκε με κλινική εξέταση και επιβεβαιώθηκε από το ηλεκτροκαρδιογράφημα. «Το καρδιογράφημα κατέστησε βεβαία τη διακοπή λειτουργίας της ως άνω ασθενούς» καταλήγει το ιατρικό ανακοινωθέν.

Η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Χρυσή Ματσικούδη, η οποία ήταν εκείνη την ώρα εφημερεύουσα γιατρός, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το ασθενοφόρο έφτασε στο νεκροταφείο από την Περαία λίγα λεπτά μετά την κλήση που δέχτηκε το 100 όπου καταγγέλθηκε ότι ακούγονται φωνές από τον τάφο που καλούσαν βοήθεια.

«Όταν έφτασε το ασθενοφόρο δεν είχε καν ολοκληρωθεί η ταφή, ο νεκροθάφτης έριχνε ακόμη τα χώματα. Αφού έγινε η εκταφή, έγινε καρδιογράφημα και διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα είναι νεκρή. Σε λίγη ώρα έφτασα και εγώ και είδα ότι το πτώμα ήταν σε νεκρική ακαμψία. Η νεκρική ακαμψία δεν μπορεί να επέλθει σε 10 λεπτά. Δεν είναι δυνατόν πριν από λίγη ώρα να φώναζε βοήθεια και εμείς να τη βρίσκουμε σε νεκρική ακαμψία. Τα μάτια της νεκρής ήταν ανοιχτά αλλά γι’ αυτό μπορεί να δώσει εξήγηση ο ιατροδικαστής. Για το στόμα της δεν μπορώ να πω ότι ήταν ανοιχτό, ήταν χαλαρό» πρόσθεσε η κ. Ματσικούδη.