Από πειθαρχικό έλεγχο θα περάσουν όσοι καθηγητές δεν παρουσιαστούν την Τετάρτη στα σχολεία που θα ανοίξουν προκειμένου να γίνει η αναπλήρωση των διδακτικών ωρών που χάθηκαν μέσα στην χρονιά.

Αυτό είπε ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star και αναφέρθηκε σε όσους θα λείψουν αδικαιολόγητα από την εργασία τους.

Ο κ.Κεδίκογλου είπε ότι υπάρχει ένα Προεδρικό Διάταγμα από το Νοέμβριο, που λέει ότι, όσες ημέρες καταλήψεων γίνουν, αυτές θα αναπληρώνονται από τις διακοπές του Πάσχα και, αν χρειαστεί, στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

«Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Σε κανένα δεν κάνουν καλό οι καταλήψεις. Ο κακός μαθητής νομίζει ότι γλιτώνει μάθημα, ο καθηγητής κάθεται σπίτι του και πληρώνεται, ενώ ο μαθητής που θέλει να μάθει αναγκάζεται να καταφεύγει στα φροντιστήρια. Στο τέλος όμως χαμένη είναι η μάθηση», είπε.

Ο κ. Κεδίκογλου επιτέθηκε στον Πρόεδρο της ΟΛΜΕ Θέμη Κοτσιφάκη με αφορμή τις τρίωρες στάσεις εργασίας που έχει προκηρύξει η ΟΛΜΕ για τις 23, 24 και 25 Απριλίου.

«Ποια η αξιοπιστία της ΟΛΜΕ; Ο κ. Κοτσιφάκης με δικαιώνει ουσιαστικά, όταν την επαναστατική γυμναστική στην αρχή της χρονιάς με τις καταλήψεις, την εξαργυρώνει και είναι αυτή τη στιγμή υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά.

«Επιχείρηση εκβιασμού των εκπαιδευτικών και μαθητών» καταγγέλλει το ΚΚΕ

«Με τις προκλητικές του δηλώσεις, ότι όσοι εκπαιδευτικοί δεν προσέλθουν στα σχολεία, που ξεκινάνε μαθήματα την Τετάρτη του Πάσχα, θα υποστούν πειθαρχικό έλεγχο, ο υφυπουργός είτε δεν γνωρίζει ότι υπάρχει απόφαση για στάση εργασίας, ή καταφεύγει σε επιχείρηση εκβιασμού και τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών και μαθητών, που δεν αποδέχονται τις “τιμωρητικές” λογικές του υπουργείου», αναφέρει το ΚΚΕ με σχόλιό του.

«Για τις χαμένες ώρες στα σχολεία δεν ευθύνονται οι αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και στο χώρο της παιδείας, αλλά τα κενά και οι ελλείψεις με ευθύνη της κυβέρνησης», καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.