Ελεύθερος αφέθηκε από το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Aγγελος Φιλιππίδης.

Ωστόσο νέο αίτημα μετά την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου απέστειλε ο εισαγγελέας εκδόσεων Γιάννης Αγγελής ζητώντας να παραμείνει κρατούμενος με βάση το δεύτερο ένταλμα σύλληψης που εκκρεμεί σε βάρος του για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Σύμφωνα με το όσα μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το τουρκικό δικαστήριο έκρινε ότι ο Αγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές στις 11 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο του στην Κωνσταντινούπολη βάση διεθνούς εντάλματος για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του ΤΤ, δεν μπορεί να εκδοθεί στην Ελλάδα, γιατί «δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις της ευρωπαϊκής συνθήκης περί εκδόσεων».

Ο πρώην διοικητής του ΤΤ αφέθηκε ελεύθερος καθώς κρίθηκε παράνομο το ένταλμα σύλληψής του.

Νομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι η διαδικασία εκδόσεως θα συνεχισθεί και ο Αγγελος Φιλιππίδης θα κληθεί να παρουσιασθεί εκ νέου στο δικαστήριο, σε ημερομηνία που θα ορισθεί, ενώ πλέον θα έχει να αντιμετωπίσει και το δεύτερο αίτημα των ελληνικών αρχών.

Μέχρι τότε ο Αγγελος Φιλιππίδης θα είναι ελεύθερος και δεν θα μπορεί να φύγει από την Τουρκία. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Αγγελος Φιλιππίδης εμμένει στην αρχική του δήλωση ότι επιθυμεί να επιστρέψει στην Αθήνα για να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση των «κόκκινων» δανείων του ΤΤ.