Συνεχίζεται και τη Δευτέρα η μάχη των πυροσβεστών για να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στην Ανδρο, η οποία πλέον είναι σε ύφεση, όπως και το μέτωπο στην Ηλεία.

Στο νησί των Κυκλάδων έχουν μεταβεί ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης από την Αθήνα, τη Σύρο και την Τήνο.

Συνολικά επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 εθελοντές, δύο υδροφόρες και ένα ελικόπτερο.

Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, o Ν. Αλεξανδρής, αρχιπύραρχος και περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, δήλωσε αισιόδοξος ότι μέσα στην ημέρα θα τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά.

Στην Ηλεία

Ενας πυροσβέστης τραυματίστηκε το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς στην περιοχή Κλινδιά της Ηλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πυροσβέστης έχει τραυματιστεί στο πόδι και πρόκειται να διακομιστεί σε νοσοκομείο της Πάτρας.

Η φωτιά είναι σε ύφεση. Εξακολουθεί να καίει αγροτοδασική έκταση, χωρίς όμως να απειλεί κατοικημένες περιοχές, αφού βρίσκεται μέσα σε χαράδρα.

Για τον έλεγχο της φωτιάς επιχειρούν περισσότεροι από 100 πυροσβέστες με περίπου 30 οχήματα, ενώ πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν, λόγω των ανέμων, οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν το μέτωπο της φωτιάς μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η φωτιά έχει ήδη κάψει περισσότερα από 1.000 στρέμματα αγροτικής και δασικής έκτασης.