Αδειοι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, απίστευτα μποτιλιαρίσματα περιφερειακά, καταστήματα χωρίς πελατεία, κλειστό το Μετρό: ήταν το σκηνικό που έζησε την Πέμπτη η ελληνική πρωτεύουσα, λόγω των έκτακτων μέτρων ασφαλείας που ίσχυσαν λόγω της άφιξης στην πόλη του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο γερμανός υπουργός αφίχθη στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος λίγο πριν από τις 11 π.μ., αλλά τα έκτακτα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ από πιο νωρίς.

Ηδη από την Τετάρτη η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής είχε απαγορεύσει τις δημόσιες συναθροίσεις στο κέντρο της ΑΘήνας, προκαλώντας την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί επιστρατεύτηκαν για να διατηρήσουν την τάξη και να γίνουν χωρίς προβλήματα οι μετακινήσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και οι συναντήσεις του με τον Γιάννη Στουρνάρα, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Βαγγέλη Βενιζέλο.

Απίστευτη ταλαιπωρία

Κατά το χρονικό διάστημα από 09.00 έως 20.00, δεν επιτρέπονταν οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και πορείες» στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – λεωφόρους:

Βασ. Αμαλίας (από τη συμβολή της με την Β. Ολγας) – αριστερά Σουρή – συνέχεια Ναυάρχου Νικοδήμου – δεξιά Βουλής – δεξιά Κολοκοτρώνη – συνέχεια Αμερικής – δεξιά Ακαδημίας – αριστερά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – συνέχεια Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Σούτσου Δ. – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγινίτου – δεξιά Ποταμιανού Ηλία – συνέχεια Ιωνος Δραγούμη – αριστερά Β. Αλεξάνδρου – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – δεξιά Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – δεξιά Αρδηττού – αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας), όπως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχήςστο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος » έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό 100 μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), όπως και στις γέφυρες, διασταυρώσεις και διαβάσεις που υπάρχουν κατά μήκος τους, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Κλειστοί σταθμοί του Μετρό.

Κατά τις 7 μ.μ. ανακοινώθηκε η άρση των μέτρωνπου επιβλήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας καθώς ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ολοκλήρωσέ τον κύκλο επαφών του με κυβερνητικούς αξιωματούχους και επρόκειτο να αναχωρήσει για τη Γερμανία.

Ανοιξαν σταδιακά οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, όπως επίσης και όλοι οι σταθμοί του Μετρό.

Νωρίτερα είχαν κλείσει, για πολλές ώρες, οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός», «Κατεχάκη» και «Μέγαρο Μουσικής»…