Περιπέτεια με έντονες αναταράξεις περίμενε τους επιβάτες της πρωϊνής πτήσης 253 της Aegean από Μυτιλήνη για Αθήνα, που λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, προσγειώθηκε στα Χανιά. Η βραδινή πτήση από Αθήνα για Χανιά άλλαξε επίσης προορισμό και κατέληξε στο Ηράκλειο, ενώ έξι πτήσεις δεν προσγειώθηκαν στο «Ελ. Βενιζέλος».

«Τα χρειάστηκαν» οι επιβάτες της πρωϊνής πτήσης από Μυτιλήνη για Αθήνα. Η πτήση βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα» την ώρα της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληττε την Αττική. Το αεροσκάφος δεν μπόρεσε να προσγειωθεί και κατέληξε στα Χανιά.

Πρόκειται για την πτήση 253 της Aegean που απογειώθηκε στις 10.10 από Μυτιλήνη και επρόκειτο να προσγειωθεί στις 10.50 στην Αθήνα.

Πτήση τρόμου με έντονες αναταράξεις έζησαν οι επιβάτες. Στο αεροσκάφος επέβαινε και ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος ο οποίος ταξίδευε για Αθήνα προκειμένου στη συνέχεια νʼ αναχωρήσει για τη Σερβία.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν επίσης και πολλά μικρά παιδιά τα οποία ταξίδευαν από Μυτιλήνη με τελικό προορισμό τη Χαλκίδα προκειμένου να λάβουν μέρος σε πρωτάθλημα Ταε Κβον ντο. Δεν υπήρξε τραυματισμός πέρα από την έντονη ανησυχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροσκάφος αναχώρησε λίγο πριν την 1 το μεσημέρι από τα Χανιά για Αθήνα, προκειμένου να φθάσουν οι επιβάτες στον προορισμό τους.

Κι άλλες πτήσεις άλλαξαν προορισμό λόγω της κακοκαιρίας

Αεροσκάφος της Aegean Αirlines, το οποίο που εκτελούσε τη βραδινή πτήση από Αθήνα προς Χανιά, αναγκάστηκε, λόγω των θυελλωδών ανέμων, να προσγειωθεί, περίπου την Πέμπτη στις 10 το βράδυ, στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης». Οι επιβάτες της πτήσης μεταφέρθηκαν στη συνέχεια με λεωφορεία στα Χανιά.

Ταλαιπωρία, τέλος, περίμενε τους επιβάτες έξι πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού που δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και εκτράπηκαν σε άλλα αεροδρόμια.