Το υπουργείο Παιδείας παρέδωσε δύο λίστες στην Αρχιεπισκοπή που θα στηρίξει τις οικογένειές τους

2.000 μαθητές υποσιτίζονται στην Αθήνα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗΣ  | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/11/2012 11:40 |
2.000 μαθητές υποσιτίζονται στην Αθήνα
φωτό αρχείου

Δύο χιλιάδες μαθητές στην Αθήνα υποσιτίζονται καθημερινά εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους. Ο αριθμός δεν αποτελεί εκτίμηση. Τα στοιχεία των οικογενειών των υποσιτιζόμενων παιδιών παραδόθηκαν προ ημερών από το υπουργείο Παιδείας στην Αρχιεπισκοπή και το επόμενο διάστημα η Αρχιεπισκοπή θα στηρίζει τις οικογένειες αυτές αποστέλλοντάς τους δέματα με τρόφιμα και ρούχα.

Χθες, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των προέδρων των ενοριακών φιλόπτωχων ταμείων ο πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής π. Μάξιμος Παπαγιάννης αναφέρθηκε στις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Αθήνας. Προσέθεσε επιπλέον ότι η Αρχιεπισκοπή Αθηνών έλαβε από το υπουργείο Παιδείας δύο λίστες με συνολικά 2.000 υποσιτιζόμενα παιδιά στα σχολεία της πρωτεύουσας. Παρών στη συνέλευση ήταν και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος τόνισε πως η Αρχιεπισκοπή θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις για το καθένα από αυτά τα παιδιά που αναφέρονται στις λίστες του υπουργείου, «κάνοντάς τα δικά της παιδιά». Ζήτησε μάλιστα από τους κληρικούς, «να είναι στρατιώτες τούτη την ώρα της κρίσης».
Μιλώντας στα «ΝΕΑ» ο π. Μάξιμος είπε ότι ουσιαστικά «πρόκειται για λίστες με οικογένειες που έχουν οικονομικά προβλήματα». Συμπλήρωσε δε ότι πέρυσι είχε γίνει συμφωνία της Εκκλησίας με το υπουργείο Παιδείας να συνεργαστούν ώστε να αντιμετωπίσουν από κοινού το πρόβλημα του υποσιτισμού των παιδιών στα σχολεία. Οπως εξήγησε ο π. Μάξιμος, η Αρχιεπισκοπή θα εντάξει τις οικογένειες με τα υποσιτιζόμενα παιδιά στο πρόγραμμα στήριξης οικογενειών που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας Η Εκκλησία στο Σπίτι, το οποίο υλοποιεί η ΜΚΟ της Αρχιεπισκοπής Αποστολή. Κάθε μήνα δηλαδή θα τους αποστέλλει δέματα με τρόφιμα και ρούχα. «Θα τους στηρίξουμε με αυτό τον τρόπο διότι δεν θέλουμε να στοχοποιηθούν τα παιδιά. Και βέβαια θέλουμε να βοηθήσουμε και τις οικογένειές τους. Το οικονομικά προβλήματα πάντως είναι πολύ έντονα. Εχουν αυξηθεί και θέλουμε να βοηθήσουμε».
Από την πλευρά τους, ο γενικός διευθυντής του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής π. Βασίλειος Χαβάτζας και ο διευθυντής Οικονομικών π. Χρυσόστομος Συμεωνίδης έδωσαν αναλυτικά στοιχεία για το έργο που επιτελείται καθημερινά από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Τόνισαν μεταξύ των άλλων πως σε 74 ενορίες της Αρχιεπισκοπής βρίσκουν φαγητό 8.000 άνθρωποι σε καθημερινή βάση, ενώ την περασμένη χρονιά συγκεντρώθηκαν περίπου 2.000 μονάδες αίματος μέσα από τα προγράμματα ενοριακής αιμοδοσίας.

7
ΑΞΕΛ
29/11/2012 06:35
Αφήσατε τα παιδιά στο έλεος του Θεού. Μόνο που ο Θεός δεν θα έχει έλεος για κανέναν από εσάς εγκληματίες.
Ευρωπαίος Αστός
28/11/2012 21:08
Και άλλοι 200.000 είναι υπέρβαροι
Πόσο απαράδεκτο είναι μια κυβέρνηση να ζητάει επίσημα τη συνδρομή μιας θρησκευτικής οργάνωσης!!
28/11/2012 21:00
Είναι δυνατόν μια κυβέρνηση να παραδίδει τους πολίτες της επαίτες στο έλεος και τη "φιλευσπλαχνία" της Εκκλησίας; Δηλαδή ποιανού είναι τα χρήματα της Εκκλησίας αν όχι του Ελληνικού λαού; Και γιατί ένας πολιτικός αναγκάζει αυτές τις οικογένειες να αισθάνονται ευγνωμοσύνη για τα λίγα που τους δίνουν από όσα έτσι κι αλλιώς ανήκουν σε όλους μας; Στο τέλος θα μείνει μόνη η Εκκλησία να μας κάνει το μνημόσυνο - με τα δικά μας κόλλυβα!
Εμ , είναι
27/11/2012 15:30
ακριβό το ευρώ , αλλά μην ανησυχείτε , είμαστε κουβαρντάδες και θα συνεχίσουμε να κερνάμε τους τουρίστες μας !
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΓΓΟΣ
27/11/2012 15:17
Τι να σχολιάσω, την αναλγησία του υπουργείου Παοδείας και της κυβέρνησης του ανίκανοιυ πρωθυπουργού Σαμαρά;; Έφτασε στο σημείο η κυβέρνηση να ζητά την στήριξη της εκκλησίας να συνδράμει .ωστε τα σλολειόπαιδα να κάθονται στα θρανία τους και να μην λιποθυμούν από πείνα. Σα δεν ντρέπονται λίγο, οι ανίκανοι κυβερνώντες!! ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΓΓΟΣ
βασιλης τρεμπελας
27/11/2012 15:08
ας φορολογηθει επιτελους η εκκλησια για να εχει φαγητο για ολους
Νιcos
27/11/2012 13:46
To "εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων" θα προεκυπτε αν ειχατε στοιχεια για το 2008. Αλλα δεν εχετε. Αρα το συμπερασμα αυθαιρετο.