ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΦΡΑΙΜ - ΑΡΣΕΝΙΟ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/01/2012 07:15 |
Ξανά στο σκαμνί στέλνει Εφραίμ - Αρσένιο ο Αρειος Πάγος

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Θράκης θα καθήσει ξανά ο προφυλακισμένος ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ ύστερα από την αναίρεση καταδικαστικής εις βάρος του απόφασης για ηθική αυτουργία σε παραβίαση δικαστικού απορρήτου και παράβαση καθήκοντος (πλημμελήματα) από τον Αρειο Πάγο.
Μαζί του θα δικαστούν επίσης από μηδενική βάση ο μοναχός Αρσένιος και η εφέτης Μαρία Ψάλτη, η οποία φέρεται ότι είχε ενημερώσει τους συγκατηγορουμένους της για το αποτέλεσμα δίκης που αφορούσε τη Μονή Βατοπεδίου.
Και οι τρεις εμπλεκόμενοι είχαν κριθεί ένοχοι, αλλά το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την πρόταση του αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ν. Τσάγγα και αναίρεσε την απόφαση, βάσει της οποίας είχαν καταδικαστεί ο καθένας σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή. Οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι η επίμαχη απόφαση του Εφετείου δεν έχει νόμιμη αιτιολογία, παρουσιάζει λογικά κενά, αντιφάσεις και ελλείψεις. Επιπλέον, ο Αρειος Πάγος αποφαίνεται ότι η τυχόν γνωστοποίηση του αποτελέσματος μόνο της διάσκεψης ενός δικαστηρίου δεν αποτελεί πλέον αξιόποινη πράξη, κάτι που σημαίνει ότι οι τρεις κατηγορούμενοι θα αντιμετωπιστούν υπό ευνοϊκότερες συνθήκες όταν κριθούν εκ νέου από τη Δικαιοσύνη.

3
Ναυαρχος
13/01/2012 12:41
Ναι να αθωωθει.όταν είσαι αθώος, τι άλλο να θέλεις.σήψη και διαφθορά στην Ελλάδα.έφαγαν δις τόσος κόσμος και ζηταν απο ένα Μοναχο τα ρέστα. Ένα πραγματικό σύμμαχο είχαμε τη Ρωσία και τους Χρύσα σας.μόνοι μας θα μεινουμε
γαυρος
13/01/2012 10:51
για να αθωωθεί ο Εφραιμάκος μας !
someone
13/01/2012 09:45
Κοιτάχτε φάτσα.. Σας μοιάζει αυτός ο άνθρωπος για Ηγούμενος? Αυτός είναι χειρότερος από τον Μπερλουσκόνι!