Εγκύκλιος του υπουργείου Μεταφορών προς τους Περιφερειάρχες όλης της χώρας

Ραγκούσης: Αμεση αφαίρεση αδειών
στους ιδιοκτήτες ταξί που κλείνουν δρόμους

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/08/2011 14:38 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 01/08/2011 20:55 |
Ραγκούσης: Αμεση αφαίρεση αδειών<br>στους ιδιοκτήτες ταξί που κλείνουν δρόμους

Εγκύκλιο στους Περιφερειάρχες να προχωρήσουν σε αφαίρεση των αδειών σε όσους ιδιοκτήτες ταξί προχωρούν σε αποκλεισμό δρόμων, απέστειλε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Ραγκούσης.

Με αφορμή την εγκύκλιο, ο Περιφερειάρχης Αττικής  Γιάννης Σγουρός, δήλωσε ότι ο Νόμος θα εφαρμοστεί, όπως αρμόζει σε ένα κράτος Δικαίου. «Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι έχουμε υποχρέωση όλοι μας να τηρούμε τους Νόμους», τόνισε ο κ.Σγουρός και πρόσθεσε ότι στην Περιφέρεια Αττικής παραδόθηκαν σήμερα από  τις  Αστυνομικές Αρχές περίπου 1800 αναφορές για ιδιοκτήτες Ταξί με παραβάσεις του ΚΟΚ. «Έδωσα εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να εφαρμόσουν τις διατάξεις του Νόμου, να καλέσουν τους παραβάτες προκειμένου να αιτιολογήσουν τις πράξεις τους. Αυτό πρέπει να συμβεί εντός πέντε (5) ημερών σύμφωνα με το Νόμο» κατέληξε.

Νωρίτερα, μιλώντας στον «ΒΗΜΑ FM 99,5» ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα προασπίσει το δημόσιο συμφέρον».


Ο ίδιος κάλεσε τους ιδιοκτήτες ταξί να αναλογιστούν τις ευθύνες τους για τη ζημιά που προκαλούν στον τουρισμό με τις κινητοποιήσεις τους και είπε ότι η κυβέρνηση είναι ακόμη ανοιχτή σε διάλογο.

«Έχουν υπερβεί τα όρια» επισήμανε ο κ. Μόσιαλος και χαρακτήρισε τον κ. Λυμπερόπουλο «εν δυνάμει υφυπουργό του κ. Σαμαρά».

Εν τω μεταξύ, αντιδρώντας στις ενέργειες ιδιοκτητών ταξί, που πλήττουν τον τουρισμό, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων προετοιμάζει την κατάθεση μηνύσεων.

Το κείμενο της εγκυκλίου

Η εγκύκλιος αναφέρεται στις διατάξεις της παρ. 12 του άρθρου 34 του ν. 2696/1999 «Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» (Α’ 57) , όπως ισχύει, που προβλέπει ότι «Απαγορεύεται η κατάληψη με οποιοδήποτε μέσο και για οποιοδήποτε λόγο μέρους ή ολόκληρου του οδοστρώματος των εθνικών, επαρχιακών και δημοτικών ή κοινοτικών οδών, δια των οποίων διεξάγεται η κυκλοφορία μηχανοκίνητων και μη οχημάτων.

Οι παραβάτες τιμωρούνται με τις ποινές της παραγράφου 1 του ν. 292 του Ποινικού Κώδικα. Παράλληλα, με πράξη του οικείου νομάρχη, μετά από προηγούμενη ακρόαση αυτού σε βάρος του οποίου λαμβάνεται το μέτρο, ανακαλείται για ένα (1) έτος και σε περίπτωση υποτροπής, οριστικά, αν πρόκειται για όχημα δημόσιας χρήσης, το δικαίωμα κυκλοφορίας αυτού ως δημόσιας χρήσης, διατασσομένης συγχρόνως της αφαίρεσης των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος.

Κατόπιν αυτών και με βάση τις σχετικές αναφορές των αρμόδιων αστυνομικών αρχών σχετικά με τις παραβιάσεις από ιδιοκτήτες ταξί των εν λόγω διατάξεων, οι οποίες (αναφορές) κοινοποιούνται και σε σας, επιβάλλεται η κίνηση, κατεπειγόντως, από μέρους σας της ως άνω διαδικασίας για επιβολή των προβλεπομένων διοικητικών κυρώσεων σε βάρος των παραβατών, δηλ. της αφαίρεσης της άδειας κυκλοφορίας του αυτοκινήτου δημόσιας χρήσης, στην οποία ενσωματώνεται το δικαίωμα κυκλοφορίας του ως τέτοιου, καθώς και της αφαίρεσης των στοιχείων κυκλοφορίας του.

Τονίζεται ότι η τήρηση των ως άνω διατάξεων αποβλέπει, πρωτίστως, στη διασφάλιση βασικών συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών και θεμελιωδών ελευθεριών του ανθρώπου εν γένει, γι’ αυτό και η εγρήγορση της Πολιτείας υπό οποιαδήποτε μορφή της, πρέπει να είναι υποδειγματική και άμεση.

Στο πλαίσιο αυτών παρακαλείσθε και για τη διαρκή ενημέρωση του Υπουργείου μας επί των εν λόγω υποθέσεων της κατά τόπον αρμοδιότητάς σας για το συντονισμό της κοινής μας προσπάθειας προς προστασία του δημοσίου συμφέροντος» καταλήγει ο υπουργός.

Στη Βουλή

Εντονη κόντρα χθες στη Βουλή ανάμεσα στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεχιζόμενη απεργία των ιδιοκτητών ταξί.

Κι’ ενώ σήμερα το μεσημέρι έχει προγραμματισθεί οπ ο κ. Γ Ραγκούσης να ενημερώσει την αρμόδια επιτροπή της Βουλής χθες ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γ. Μαγκριώτης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, είπε ότι ο μεν κ. Δ. Ρέππας έκανε πράγματι βήματα με το Προεδρικό Διάταγμα για τους ιδιοκτήτες ταξ΄θ ενώ ο νυν υπουργός Μεταφορών κάνει ένα βήμα πιο πέρα υπερκεράσσοντας τις απόψεις προκειμένου να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον και τον καταναλωτή.

Αντίθετα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε αλλαζονική, αυταρχική και αυτοκρατορική τη στάση του υπουργού Μεταφορών και κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας ότι «λειτουργεί μπαμπέσικα σ’ έναν επαγγελματικό κάδο» διευκρινίζοντας ότι το κόμμα του αντιτάσσεται στους αποκλεισμούς των λιμανιών, των αεροδρομίων και των σταθμών των τρένων. 

72
HM
04/08/2011 14:50
Σχετικά με διακοπές στην Τουρκία: νομίζω είναι η συγκεκριμένη χώρα που προκαλεί τέτοια αντίδραση κι όχι τόσο ότι πηγαίνει κάποιος ν'αφήσει τα λεφτά του στο εξωτερικό. Συμφωνώ απόλυτα στο να στηρίξουμε την τοπική οικονομία. Αλλά όπως ξέρετε όλοι από πρώτο χέρι, οι καιροί είναι εξαιρετικά δύσκολοι, αυτός που μπορεί να διαθέσει χρήματα για διακοπές δεν τα βρήκε στο δρόμο, αλλά τα δούλεψε, οπότε δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι παράλογο το να θέλει κάποιος να λάβει ανάλογες υπηρεσίες για τα χρήματα που θα ξοδέψει. Ελπίζω όλες αυτές οι καταστάσεις να μη μας κάνουν μόνο κακό, αλλά να μας μάθουν πλέον να είμαστε επαγγελματίες και υπεύθυνοι σε ό,τι κάνουμε. Έτσι ίσως έχουμε ελπίδα να βγούμε απ'τα σκατά και να δούμε άσπρη μέρα γενικώς...
Promitheas
03/08/2011 13:10
ΠΑΣΟΚια, από χρόνια είχα καταλάβει ότι τα λόγια σας είναι σαν του παππού μου τα ... . Μας κάνατε κυρήγματα περί "Δημοκρατίας", "Σοσιαλισμού" και δεν χάνατε την ευκαιρία να κατηγορήσετε την "κακιά Δεξιά" και είσαστε χρόνια τώρα στην πράξη βασιλικότεροι του βασιλέως, χωρίς ίχνος ντροπής για την ασυνέπεια ακόμα και προσωπικών σας λόγων και έργων. Αλλά η κοινωνία σταδιακά σας παίρνει χαμπάρι και θα το βάλετε λουκέτο το δημιούργημα αυτό που λέγεται ΠΑΣΟΚ. Η κοροϊδία του λαού και των "πολλών" που αναφέρει ο left (μάλλον γιατί νομίζει ότι είναι ακόμα αριστερός) θα σας έρθει σαν χτύπημα εν αιθρία. ¨Οπου πετύχουμε ΠΑΣΟΚο να το λέει ανοιχτά τον ξεφτυλίζουμε και κρύβεστε πια και μπαίνετε εδώ να κάνετε την προπαγάνδα σας χουντικά όργανα.
Δημήτρης
03/08/2011 13:04
Ραγκούση μην κάνεις πίσω. Αντίθετα, διάλυσέ τους τελείως. Μοίρασε χιλλιάδες άδειες τσάμπα, να πάει η αξία της άδειας 500 Ευρώ. Όλη οι κοινωνία, 30 και πλέον χρόνια τους απεχθάνεται (σαν σύνολο μιλάμε, όχι ως άτομα). Καμμία άλλη κοινωνική ομάδα δεν προκάλεσε τόσο απέχθεια και σε πολλές περιπτώσεις και μίσος, εκτός από τους δοσίλογους και τους μαυραγορίτες της κατοχής. Έχουμε βαρεθεί την μαγκιά τους, τα σκυλάδικα / αθλητικά που ακούνε όλη την ώρα, το κάπνισμά τους, τις σαγιονάρες τους, την αξυρισιά τους, τα κλεψίματα, τις 2πλες και 3πλες κούρσες και τόσα άλλα !!! Να μπουν επιτέλους εταιρείες να μας πηγαίνουν στην δουλειά μας υπάλληλοι, καθαροί και ευγενικοί, και με γραβατούλα. Να βρουν δουλειά και χιλλιάδες άνεργοι. Και γιατί όχι και Πακιστανοί. Από την επαφή μου μαζί τους μου είναι απείρως συμπαθέστεροι από τους ταρίφες.
IKB
03/08/2011 12:59
Ο υπουργός (Ραγκούσης) λέει, σε όλους τους τόνους, ότι τις όποιες αποφάσεις θα τις ανακοινώσει τέλη Αυγούστου. Μέχρι τότε ακούει κάθε εμπλεκόμενο και ενδιαφερόμενο και παράλληλα δουλεύει. Το αποτέλεσμα: όλοι έχουν πέσει να τον φάνε, δικοί του και αντίπαλοι. Και καλά οι αντίπαλοι. Οι δικοί του γιατί; μήπως είναι και αυτοί αντίπαλοι και δεν το έχουν καταλάβει ή δεν θέλουν να το πουν ανοιχτά; Ντε και καλά να ανακοινώσει κάτι πάνω στο οποίο συνεχίζει να δουλεύει και δεν το έχει ολοκληρώσει; Η λογική του "άντρα θέλω τώρα τονε θέλω" αρμόζει σε γεροντοκόρες και όχι σε μέλη κοινοβουλίου ή οργανωμένης (υποτίθεται) κοινωνίας. Κυρίες και κύριοι εκπρόσωποί μας. Το γεγονός ότι η σιωπηλή τεράστεια πλειοψηφία δεν είναι οργανωμένη σε συντεχνίες δεν σημαίνει ότι δεν προσέχει την εμπλοκή σας στις συντεχνίες. Σοβαρευτείτε γιατί δεν δίνετε λογαριασμό μόνο στα λίγα μέλη που απεργούν αλλά στο σύνολο που πάσχει από αυτούς που απεργούν.
ago
03/08/2011 11:11
Καλά βρε αθεόφοβοι, έπρεπε να περάσουν μήνες, να υποστεί η χώρα άλλη μια ταπείνωση διεθνώς με την απραγία σας, την αναποφασιστικότητά σας, να χαθούν εκατομμύρια ευρώ και και και, και έρχεστε τώρα να μας πείτε, τι? τα αυτονόητα? Άντε να δείτε τι γίνεται σε Δημοκρατικές χώρες, πως ενεργούν άμεσα και με ποιοό τρόπο κατάσχονται επιτόπου τα αυτοκίνητά των κάθε λογής ταξιτζήδων, δεηατζήδων, αγροτοπατέρων και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων, της κουστοδίας σας.
γαυρος
03/08/2011 10:12
@Κ.Μανωλίδης Μάλλον πράσινη είναι η αποψή σου, ως προς το <> Δεν λέγω ότι οι ταξιτζήδες είναι ....μπουμπούκια, αλλά ο πράσινος υπουργός είναι ο κύριος υπεύθυνος για την ανήκεστο βλάβη στον τουρισμό μας. Διότι μπορούσε να φέρει το νομοσχέδιο στο τέλος του Οκτώμβρη, τότε που δεν θα είχαμε τουρισμό. Αν το έφερε τώρα, χωρίς να γνωρίζει τις αντιδράσεις των ταξιτζήδων, και τις συνέπειες που θα προέκυπταν, τότε δύο τινά συμβαίνουν Ή είναι βλάξ, ή σκοπίμως καταστρέφει τη χώρα. Προσωπικά πιστεύω το δεύτερο.
ΝΗΛΟΣ
03/08/2011 10:02
@ Γιώργος.Κ Να πας στην Τουρκία αγόρι μου, να πας. Εκεί μάλλον θα τακτοποιηθείς και ....Οθωμανικά, που τόσο πόλύ το έχεις ανάγκη.
Poly d' Corfu
03/08/2011 08:59
@ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ δεν πιστευω οτι εχει νοημα να τους κλεισουμε φυλακη, απλα για την μη καταβολη των διοδιων ηξερε να το βαλει μεσα στον ΚΟΚ τωρα τι γινεται; Για μενα θα επρεπε αμεσα να τους περνουν αδειες ταξι και διπλωμα για τουλαχιστον ενα χρονο να σου πω εγω αν θα ποναγαν μετα. Παντως σκεφτειτε ποσα λεφτα βγαζουν για να κανουν απεργιες εδω και τοσες μερες και δεν εχουν προβλημα. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ λεφταδες και μετα κλαιγονται. Μακαρι η κυβερνηση να πραξει αυτα που λεει και οχι εμεις σαν μισθωτοι να σηκωνουμε ολα τα βαρη
Αντώνης
02/08/2011 23:08
Να δείτε τι έχει να γίνει όταν επιτέλους ανοίξει και το μονοπώλιο των ΚΤΕΛ!
ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Κ.
02/08/2011 19:39
ε σορυ ρε φίλε αλλά καλός μ....ας είσαι κι εσύ....να μας λείπουν τα 2.500 ευρώ σου αν με την πρώτη δυσκολία πας στην τουρκία
Γιωργος.Κ
02/08/2011 18:54
Ειχα προγραματισει για τον Σεμπτεμβριο διακοπες στην Ελλαδα,αλλα τοις ακυρωσα με ολα αφτα που βλεπω και αντι Ελλαδα θα παω Τουρκια να κανω διακοπες η Ελλαδα θα χαση τα 2500 Εβρω που θα μου κοστιζαν οι διακοπες στην Πατριδα.Ισως του χρονου εαν δεν εχει απεργιες.
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
02/08/2011 13:56
Κύριε Ραγκούση! Μή λέτε κάτι που θάπρεπε ήδη νάχετε κάνει! Καλό να τα βάζετε με κλάδους σκανδαλωδώς προνομιούχων Ελλήνων, πλήν όμως, θα πρέπει νάσται άτεγκτοι στην εφαρμογή του νόμου! Δεν νομίζετε πώς, μετα από 2 εβδομάδες ανοχής, είναι κάπως αργά ν'αρχίσετε να παίρνετε τις άδειες; Δεν νομίζετε πώς, ετούτοι εδώ οι άγριοι της κίτρινης φυλής, έχουν προκαλέσει ήδη ανήκεστο βλάβη στον Τουρισμό μας; Πότε επί τέλους θ'αποφασίσετε να χαρακτηρίσετε κακούργημα το κλείσιμο των δρόμων, λιμανιών και αεροδρομίων, καθώς και την καθ'οιονδήποτε τρόπο παρακώληση των συγκοινωνιών; Πότε επί τέλους θα ρίχνετε για καμιά 10ριά χρόνια γι'αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα κατά της κοινωνίας;
john from sydney
02/08/2011 10:14
Πού είπαμε πως βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις; Μά δεν έχουν πολιτικούς συμβούλους (spin doctors) εκεί στην κυβέρνηση; Ο κόσμος θέλει αποτελέσματα, όχι μόνο κουβέντες και δάνεια......Τώρα είναι η ευκαιρία! Αν συλλάβουν καμιά εκατοσταριά από δαύτους που κλείνουν τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, κατασχέσουν πεντακόσια αμάξια και αφαιρέσουν χίλιες πινακίδες, (σαν άρχή), το ΠΑΣΟΚ θα αναίβει στο πενήντα τοις εκατώ το λιγότερο, μέσα σε μια νύχτα. Και όταν ο Καρατζαφέρης (πού θα το κάνει) στηρίξει την κυβέρνηση, θά πάρει 5-10% από την ΝΔ. Άστον Αντώνη μετά να τρέχει και να μη φτάνει. Βρέ που κατάντησε αυτό το (συντηρητικό/φιλελεύθερο) κόμμα........
EB
02/08/2011 10:08
Σιγά Ραγκούση μή σκίσεις κανένα καλσόν. Ακού εκεί αφαίρεσει αδείας. Σώπα. Να πάτε πρώτα να απολύσετε τους υπαλληλους της ΔΕΗ που κλείνουνε το ρεύμα σε όλους, να παραπέμψετε πολιτικούς (συναδέλφους σου) για παρανομίες, μίζες, κ.ο.κ., πιάσε τους γιατρούς με τα φακελλάκια, πιάσε τους εφοριακούς με τα φακελλάκια, πιάσε τους Δ.Υ. που κάθονται και το ξύνουνε ενώ υπάρχουνε ικανότατα άτομα με όρεξη για δουλειά που είναι άνεργοι και δέν έχουνε το γλύψιμο των συναδέλφων σου να τους τακτοποιήσει στο Δημόσιο. Πατάξτε την φοροδιαφυγή, βάλτε πίσω τα κλεμμένα στα ταμεία που αδειάσατε, φέρτε τη χώρα στα ίσια της και μετά θα μπορείτε να μιλάτε για αφαίρεση αδειών. Και οσον αφορά το κλάδο του ταξί, κοίτα το συμφέρον της χώρας και μήν ακούς το γνωστό τραπεζίτη που θέλει να μονοπωλήσει την αγορά και που κανένας δημοσιογράφος σε εφημερίδα η τηλεόραση δέν ασχολείται γιατί ξέρει και φοβούνται να το αγγίξουνε οτ θέμα. Δέν μπορείς να καταστρέψεις τελείος 60.000 οικογένειες για να εξυπηρετήσεις 1 άτομο. Ο κόσμος που ξέρει και δέν φοράει παροπύδες είναι με τους ταξιτζίδες οχι με το λαμόγιο το κράτος.
αγγελος
02/08/2011 09:02
οταν απεργουσαν τα μεσα μαζικης μεταφορας οι ταξιτζιδες ετριβαν τα χερια τους και κονομαγανε με διπλες ως και πενταπλες κουρσες παλι ανεξελεγκτα απο την πολιτεια , σημερα απεργουν τα ταξι και κονομανε τα μμμ , το κρατος οταν προκειται για λεφτα ειναι ανενδοτο τα θελει ολα , οπως και ναναι ομως ειναι πολυ ωραια απο πλευρας οδηγησης στην Αθηνα χωρις ολο αυτο το συρφετο και τους κινδυνους που συνεπαγεται η ανευθυνη κατα μεγαλο ποσοστο οδηγικη συμπεριφορα τους , μακαρι να κραταγε για παντα η απεργια τους , η πλειονοτητα του κοσμου δεν τους χρειαζεται , δεν μπορει να ανεχτει αλλο την συμπεριφορα τους τισ απαιτησεις τους τις απατες τους τις φατσες τους τις φωνες τους τους αγωνες να μην χασουν την κονομα και την μαγγια τους , ειναι και καλη ευκαιρια εκπαιδευσησ για τα ΜΑΤ να τους χορτασουν το ξυλο που τους χρειαζεται ολα αυτα τα χρονια που ταλαιπωρουν τον κοσμο οι κιτρινιαρηδες !!!
Σακ
02/08/2011 08:37
Τις τελευταίες 7-8 φορές που πήρα ταξί απο το αεροδρόμιο, ολοι οι ταξιτζήδες προσπάθησαν να με κλέψουν. Ουτε μία φορά (ειλικρινά) δεν ζήτησαν το σωστό ποσό. Εαν τα κάνουν αυτά σε Ελληνες σκεφτείτε τι κάνουν στους ξένους τουρίστες !!
γιωργος
02/08/2011 05:08
μονο οι ταξιτζηδες αντιστεκονταιι.ολοι οι αλλοι καθεστε να σας σφαξουν σαν αγελαδες!!δεν το βλεπετε οτι απο τοτε που γινανε αυτοι κυβερνηση ολοι οι ελληνες πολιτες εχουν καταστραφει οικονομικα?το οτι πανε τωρα να καταστρεψουν τους ταξιτζηδες,ειναι αλλο ενα δειγμα της πολιτικης τους να τσακισουν τη μικρομεσιαα ταξη.αν το σκεφτειτε λιγο ολα βγαινουν.και οσο για το ψεμα με τον τουρισμο,ποιο χανουν την γερη κονομα απο τις καταληψεις των ταξι,εγω και εσεις,η μηπως οι αλβανοι και ρουμανοι εργαζομενοι στον τουρισμο?(γιατι ελληνες δεν προσλαμβανουν).οι εφοπλιστες οι μεγαλοξενοδοχοι και οι μεγαλοτουριστικοι πρακτορες χανουν
fuser
02/08/2011 00:53
Ετσι οπως παει το πραγμα ο Ραγκουσης απο διορισμενος υπουργος, στις επομενες εκλογες αν κανει οτι κατεβαινει στην Β Αθηνων μεχρι και πρωτος σε σταυρους ερχεται .
Σώτος
02/08/2011 00:31
Ήρεμα παδιά. Προσοχή! Αλλοίμονο στους παρανομούντες! Ό,τι ξέρανε να τα ξεχάσουν. Έχουμε πέσει σε εξαιρετικά αποφασιστική και αυστηρή κυβέρνηση. Δεν προλαβαίνει να στέλνει επίορκους πολιτικούς στο σκαμνί, φοροφυγάδες στη φυλακή, να διώχνη κλοτσηδόν γιατρούς που πέρνουν φακελάκια, να απολύει τεμπέληδες δημόσιους υπαλλήλους, να διώχνει λαθρομετανάστες, να γκρεμίζει αυθαίρετα και να αφαιρεί άδειες από ταξιτζήδες. Με τέτοια αποφασιστικότητα πλησιάζει στη φασιστικότητα και οι οικονομικοί στόχοι της θα έχουν επιτευχθεί σε ένα, το πολύ δύο μήνες.
Λ. Κ
02/08/2011 00:27
Ερώτηση προς δημοσιογράφους: σήμερα από το πρωί ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί φωνάζει για μεγαλοτραπεζίτη που εκβιάζει το Ραγκούση. Εσείς γιατί ως δημοσιογράφοι δε ρωτάτε περισσότερα; Γιατί στρέφετε την προσοχή του κοινού αλλού; Αυτή η καταγγελία δε θα έπρεπε να είναι πρώτη είδηση;Τόσο συνηθισμένη είμαστε ως κοινωνία στη διαφθορά; Ακόμα και αν δεν ευσταθεί, οφείλετε ως δημοσιογράφοι να ερευνήσετε μια επαναλαμβανόμενη καταγγελία. Ευχαριστώ και ελπίζω να δω κάτι τις επόμενες ημέρες.
Οδηγός Ταξί
01/08/2011 23:29
@έλληνας υπήκοος1/8/2011 15:30 Μπορεί φίλε μου να έχεις δίκιο.. Θα δούμε.. Ελπίζω να μη φτάσουμε εκεί. Αυτό όμως είναι εικασία. Οι τραμπουκισμοί των ιδιοκτητών έχουν εξοργίσει την κοινωνία και θα την πληρώσουμε πάλι εμείς, οι απλοί οδηγοί.... Ε ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!
HM
01/08/2011 23:27
Άλλο υπερασπίζομαι τα δικαιώματά μου και διαμαρτύρομαι κι άλλο προχωρώ σε τραμπουκισμούς που πλήττουν τεράστιο μέρος της κοινωνίας. Με συγχωρείτε "κύριοι", αλλά το δίκιο σας δε θα το βρείτε ταλαιπωρώντας ανθρώπους που σας δίνουν ψωμί να φάτε. Το όποιο δίκαιο είχατε το χάσατε με την απαράδεκτή σας συμπεριφορά.
Μνήμη Κρίση
01/08/2011 23:27
Δύσκολο πράγμα η δουλειά έλεγε το παλιό αφεντικό μου, κάτι ήξερε. Όλοι αντιδρούμε όταν χρειάζεται να ξεβολευτούμε και να κάνουμε χώρο να μην πνίξουμε τους επόμενους, να μάθουμε κάτι καινούργιο και να προσφέρουμε κάτι περισσότερο. Όσοι πιστεύουν ότι στη σημερινή κοινωνία θα κάνουν μία δουλειά χωρίς να ανανεώνονται και να προσαρμόζονται και κυρίως να εργάζονται είναι παρελθόν! Δεν έχει να κάνει με κυβερνήσεις ή τρόϊκες, σε ξεπερνά η ζωή η ίδια και ο κόσμος που αλλάζει και επιλέγει.
O Ταριφας της ασφαλτου
01/08/2011 23:12
Δεν πληρωνα την εφορια, αφου ειχα πλαφον. Μπορει να επερνα πολλα αλλα ημουνα παντα φτωχος, αν και ειχα σπιτια, οικοπεδα, και μικρα δωματια που νοικιαζα αυτη την περιοδο. Τωρα ζηταω, πιο πολλα, γιατι ετσι πρεπει. Για να μπορω να κλεβω αβιαστα και αυτο το καλοκαιρι
Γιώργος
01/08/2011 22:54
Ραγκούση έχεις την υποστήριξη του κόσμου! Πάρε άδειες όσων καφενόβιων κλείνουν τους δρόμους (αν πεινούσαν θα εργάζονταν, αντί να κάνουν γελοιότητες), και ας δοθούν μετέπειτα σε ανθρώπους που θέλουν να δουλέψουν!
Φον Φούφουτος.
01/08/2011 21:40
Πώς γίνεται ενώ υπήρχε συμφωνία Κυβέρνησης ταξιτζίδων, αφού ο κ. Ρέππας Υπουργός της ίδιας Κυβέρνησης ήταν να είναι έτοιμο και το Προεδρικό διάταγμα και να αλλάζει ο Υπουργός και μαζί του να αλλάζει και η μέχρι τότε πολιτική και η συμφωνία? Πώς γίνεται όλοι οι Κυβερνητικοί και οι κομματικοί, πρίν να συμφωνούσαν με την πολιτική Ρέππα τώρα να συμφωνούν με την πολιτική Ραγκούση?
someone, somewhere...
01/08/2011 21:36
Κύριε Ραγκούση, εχετε ξεκινήσει πολύ καλά με τον καλλικράτη, με την επιλογή προϊσταμένων, με το διαύγεια, και άλλα πολλά. Συνεχίστε ακάθεκτος, και με τη πλειοψηφία του κόσμου να είναι με την επιλογή ανοίγματος των επαγγελμάτων. Το ίδιο πρέπει να συνεχιστεί σε φαρμακεία, φορτηγά ιχ και πάει λέγοντας. Και να σταματήσει πια το παραμύθι, πως άνοιγμα ισοδυναμεί με πληθώρα νέων φορτηγών, νέων ταξί, νέων φαρμακείων κλπ... Να μπουν κανόνες στο παιχνίδι και όχι να τρομοκρατούν οι συντεχνιάρχες τους επαγγελματίες, φορτηγατζήδες, αυτοκινητηστές, φαρμακοποιούς, δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς. Εάν γινοταν κάποιος επαγγελματίας χωρίς τα απαραίτητα προσόντα, ε τότε να καταλάβω την οργή, αλλά πλέον δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία! Πολλές φορές είναι προς όφελος των επαγγελματιών το άνοιγμα αλλά δεν το καταλαβαίνουν, γιατί τους πιπιλίζουν το μυαλό οι συντεχνιάρχες
Αναστασιος Θωμος
01/08/2011 20:05
Ραγκουση υπερασπισε την κυβερνιτικη εντολη και πολιτιακη επιβολη εναντιων του κιτρινου πυρετου, της ταξεος των ταξιτζιδων! Ταξη, η οποια οπως την γνωριζουμε, ειναι ξενη σε οποιαδηποτε υγειη κοινωνια που σεβεται τους πολιτες της και τις ελευθεριες τους. Αν δεν τους αρεσει η επιβολη μιας σωστης μεταριθμυσης, Ξυδι!
Αει...
01/08/2011 19:33
μπουρδες. να μου το θυμηθείς οτι δεν θα αφαιρεθεί ΟΥΤΕ ΜΙΑ.
Ένας αγωνιστής της βιοπάλης
01/08/2011 19:30
Και όμως υπάρχει μια ομάδα εργαζομένων, οι ιδιοκτήτες ταξί που παλεύουν για τα δικαιώματα τους, παλεύουν για την περιουσία τους, τη δουλειά τους, την οικογένεια τους, τη ζωή τους, παλεύουν ενάντια σε αυτή την πρωτοφανή και άδικη αυθαιρεσία που διαπράτεται εις βάρος τους .. Βρύστε τους, πετροβολήστε τους δε θα καταφέρεε τίποτα εσείς οι υποδουλωμένοι, το να σκύβεις το κεφάλι δεν είναι μαγκιά, είναι ντροπή..
Ταλαιπωρημένος επισκέπτης
01/08/2011 19:09
Σε όλους αυτούς που με μια παλιοαριστερή φρασεολογία προσπαθούν να μας πείσουν ότι η συμπεριφορά των κυρίαρχων της ασφάλτου είναι επαναστατική διαδικασία θα ήθελα να τονίσω ότι όταν αντιδράμε και μάλιστα άμμεσα (όχι με καθηστέρηση 35 χρόνων)όταν συλαμβάνεται κάποιος επειδή είναι κουμουνιστής επειδή είναι εβραίος επειδή είναι αρνhτής του ναζισμού και κάθε ολοκληρωτικού -ισμού υπερασπιζόμαστε τις ελευθερίες που καθένας μας ως ελεύθερα όντα έχουμε. Όμως όταν καταργείται η ελευθερία της μετακίνησης (το ίδιο βασική όπως και η αυτοδιάθεση) ή ελευθερία στην εργασία ή στην διαφορετική γνώμη δεν θα πρέπει επίσης να αντιδρούμε; για να αποφύγουμε κάθε -ισμό; Γιατί αυτή η συντεχνία δεν είπε ότι απεργώ και σταματάω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου ( γιατί κανένας δεν θα ασχολούταν μαζί τους, ηπροφορά τους είναι πολύ μικρή και φθίνει) αλλά προσπαθεί να περιορίσει την δική μου ελευθερία στην μετακίνηση και στην εργασία και να επιβάλλει και σε μένα την άποψή τους .
Μετανιωμένος βαρβαρος
01/08/2011 18:59
Παναγιώτη Παριανε , τι συγκρίνεις;Τις πίτες με τις μύτες; Για να μην πω τίποτε άλλο,που να ταιριαζεινστο θέμα...Μιλάς για αλληλεγγύη των κλεφτρονιων,των απαταιωνων κλπ;;;Έχουμε χάσει το μετρό;;;Ας κάνει ο καθένας την αυτοκριτική του.Στην κατάσταση που φτάσαμε,δεν φταινέ κάποιοι ξένοι ¨Φασιστες¨ η Ανθελληνες η ¨αντικομμουνιστες¨ η ΟΥΦΟ απο το υπερπεραν!!!Φταίμε ΌΛΟΙ εμείς,με τον ένα η τον άλλο τροπο,
Nick Tap
01/08/2011 18:54
Μπράβο,χίλιες φορές ΜΠΡΑΒΟ στο κ.Ρακγούση που αποφάσισε να τα βάλει με αυτή τη τάξη των ανθρώπων που ζούσε και ζει παρασιτικά σε βάρος του λαού,με τις διπλές και τριπλές κούρσες,την επιλογή πελάτη,την απαίσια συμπεριφορά και τον τρόπο οδήγησης,λες και οι δρόμοι είναι μόνο γι'αυτούς.Επιτέλους να δουλέψουν κι'άλλοι,να φτηνείνει το ταξί και να μη πουλιούνται οι άδειες στις "μάντρες" ή στη μαύρη αγορά.Μπράβο Γιάννη Ραγκούση.
L.K
01/08/2011 18:37
Το μήνυμα της Αναστασίας Δημητράκη τα λέει όλα. Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις που παρουσιάζουν το 80% της κοινωνίας να θέλει την απελευθέρωση των ταξί έχω να πω τα εξής: -δεν πρόκειται για όλη την κοινωνία, αλλά για τους αναγνώστες της εφημερίδας "τα νέα". Ας μην τα παραλέμε. Ας πούμε, αν και το ΣΑΤΑ έκανε μια αντίστοιχη δημοσκόπηση θα είχε το ίδιο αποτέλεσμα, νομίζετε; -Αφού σέβεται τόσο η κυβέρνηση τις δημοσκοπήσεις, γιατί δεν παραιτείται, όπως ζητά το σύνολο του ελληνικού λαού. -Πάντως, έχει ενδιαφέρον να μπει διαφορετικά το ερώ τημα στις δημοσκοπήσεις που γίνονται. Είστε υπέρ της μονοπώλησης των αδειών από 1-2 μεγαλοεπιχειρηματίες ή όχι. Για να δούμε, όταν αλλάζουν τα ερωτήματα τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις σας!
Σταμάτης.
01/08/2011 17:58
Προς Ταρίφα.Μόνο και μόνο ο λίβελος που γράφεις για τους Έλληνες και τους αποκαλείς οπως τους αποκαλείς καταλαβαίνει κανείς τι μυαλό κουβαλάς στο κρανίο σου.Δεν σου λέει τίποτα οτι το 80% των Ελλήνων ειναι εναντίον σου και της φάρας σου?Η δική σας τάξη ειναι η πλέον αντιπαθής στον κόσμο για πολλούς λόγους τους οποίους τους γνωρίζεις και εσύ αλλά και ο κόσμος.Ζητάς την υποστήριξη του κόσμου όταν εσύ δεν έχεις συμμετάσχει ποτέ σου μα ποτέ σου σε μια γενική απεργία αλλά αντίθετα τις ημέρες τις απεργίας γίνεσαι ενας μικρός Μεντερνίχος και κοιτάζεις πώς θα εκμεταλευθείς κατα τον πιό επαίσχυντο τρόπο τους συμπολίτες σου.Μιλάς εσύ που κατα την διάρκεια της χούντας είσαστε οι Γεωργαλάδες και προπαγανδιστές της όταν οι δημοκρατικοί της πολίτες στέναζαν στα ξερονήσια και έπαιρνες σαν αντίτιμο ΤΣΑΜΠΑ και μια δεύτερη άδεια ταξι.Μη ξεχνάει ο κόσμος οτι όλες οι άδειες ταξί δοθηκαν κατά την διάρκεια της χούντας τελείως τσάμπα για να κάνετε την προπαγάνδα σας για αυτή.
Lefteris
01/08/2011 17:58
Γιατί δεν κάνουν κάτι πολύ απλό, να εφαρμόσουν τα Ευρωπαϊκά πρότυπα σταδιακά και να αποζημιώσουν όσους πλήρωσαν για άδεια τα τελευταία χρόνια με βάση κανόνες απόσβεσης κλπ. Απλή λογική είναι. Το να πληρώσεις πέρυσι 200.000 Ευρώ για μια άδεια που μπορεί να είναι δωρεάν του χρόνου είναι άδικο. Αλλά εάν αποζημιώσεις κάπως αυτόν που πήρε την άδεια πέρυσι και πρόπερσι κλπ (αναλόγως), και εφαρμόσεις Ευρωπαϊκά πρότυπα, τότε δεν νομίζω να διαφωνούσε κανείς. Τα κατάφερε πάντως η κυβέρνηση να μεταφέρει το μίσος εναντίον της, σε μίσος μεταξυ πολιτών και ταξιτζήδων. Διαίρει και βασίλευε.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ
01/08/2011 17:55
Μπράβο ρε Ραγκούση εσένα περιμέναμε να ανοίξεις το επάγγελμα των ταξιτζίδων γιατί τα 35.000 που κυκλοφορούνε μόνο στην Αθήνα είναι πολύ λίγα, αλλά ναι ...ξέχασα θέλεις να δημιουργήσεις νέες θέσεις εργασίας, για ποιούς όμως αναρωτιέμαι?? Μάλλον όχι για τους απλούς πολίτες, ας μη ξεγελιώμαστε.Το επάγγελμα του ταξί δεν είναι κλειστό, γιατί όποιος θέλει να αγοράσει ταξί μπορεί εύκολα να βρει στις «μάντρες», πληρώνοντας φυσικά το αντίστοιχο αντίτιμο. Αρα, αλλού βρίσκεται το πρόβλημα. Η άδεια ταξί είναι προσωπική, κανένας δεν μπορεί να έχει στην κατοχή του πάνω από δύο άδειες. Δηλαδή, δεν μπορεί κάποιος κεφαλαιούχος να εξασφαλίσει 100 ή 300 άδειες και να στήσει μια καπιταλιστική επιχείρηση της προκοπής. Επομένως, το ταξί είναι «κλειστό» μόνο απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο, και αυτός είναι ο καημός σου κ. Ραγκούση.
Αμεση απελευθερωση τωρα!
01/08/2011 17:35
Η μονη απαντηση στους προνομιουχους τραμπουκους ειναι να εφαρμοστουν οι νομοι. Η κυβερνηση εκανε το καθηκον της. Η δικαιοσυνη και ολοι οι υπευθυνοι πρεπει να δρασουν εναντια στους καταστροφεις της χωρας. Τα κομματα της αντιπολιτευσης (ΝΔ ΣΥΝ ΚΚΕ) τι κανουν? Η χωρα κατστρεφται κι αυτοι φοβουνται μη χασουν μερικες χιλιαδες ψηφους? Ετσι οπως πανε θα χασουν πολυ περισσοτερους απ αυτους που προσπαθουν να κερδισουν
NM
01/08/2011 17:34
Ρανγκουση μη κανεις πισω..
ψυχραιμια
01/08/2011 17:27
Εκ των πραγμάτων η απελευθέρωση των αδειών ταξί δεν είναι το ίδιο με την μείωση των μισθών που έχουμε υποστεί όλοι οι υπόλοιποι. Θέλει διαφορετική προσέγγιση. Η γνώμη μου έχει ως εξής: 1) ποσόστωση (οπωσδήποτε), 2) οι υπάρχουσες άδειες να μην μπορούν να μεταβιβαστούν κ όταν ο ιδιοκτήτης τους πιάσει τα συντάξιμα χρόνια να καταργούνται, 3) ανάλογα με το τι έχουν δηλώσει στο συμβολαιογράφο ως αξία να παίρνουν κ τις αντίστοιχες καινούριες άδειες. πχ έχεις δηλώσει 150000 ευρώ κ η καινούρια η άδεια κοστίζει 5000 ευρώ τότε δικαιούσαι 30 καινούριες άδειες, έχεις δηλώσει ευρώ τότε πρέπει να συμπληρώσεις.... Η ποσόστωση ώμος πάνω απολα αλλιώς θα γίνουμε σαν το Βιετναμ με τα εκατομμυρια παπακια.
Τσέλιγκας
01/08/2011 17:15
Ραγκούση κράτα ! Οι ελλάδα των συντεχνιών του παλαιοπασόκ και του κρατικιστή αντωνάκη προσπαθούν να κρατήσουν την πελατεία. Οι ταξιτζήδες - πελάτες του πολιτικού συστήματος, θυμωμένοι που η μαγιά χαλάει, δείχνουν πως αντιλαμβάνονται την κοινωνική τους ευθύνη και πηδάνε αυτούς από τους οποίους τρώνε. Βέβαια πολλοί εξυπηρετούν τους πολίτες με τα ιδιωτικά αυτοκίνητά τους. Για αυτό το λόγο και οι συνδικάλες υποστηρίζουν και οργανώνουν τον κοινωνικό εκβιασμό - γιατί αν απλά τους έλεγαν "απεργούμε - δεν πάμε στη δουλειά" δεν θα έπαιρνε κανεις είδηση - οι μισοί θα δουλεύαν και στα λιμάνια και στα αεροδρόμια και στην πόλη.
Panagiotis Parianos
01/08/2011 17:10
Όποιος προτιμά 40.000 εργάτες_προλετάριους σε πολυεθνικές εταιρείες και τράπεζες, αντί για 40.000 μικροιδιοκτήτες ταξί, ας έχει το θάρρος να δηλώσει πεντακάθαρα ότι είναι στρατηγικά δεμένος με τα συμφέροντα που θα κατακτήσουν αυτή την αγορά και ας μην κρύβεται πίσω από ρατσιστικά κλισε περί βρωμο_λαμογο_κλεπτο_ ταξιτζήδων. Και επειδή αυτά έουν ξαναγίνει και σε άλλους ιστορικούς χρόνους ας μην ξεχνάνε ότι: " Όταν ήρθαν να πάρουν τους τα Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος .Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός.Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα ,αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου ... " Μπέρτολ Μπρεχτ
Αμάν πιά!
01/08/2011 16:58
Να απεργήσουν όσο θέλουν αλλά να μην παρενοχλούν την διακίνηση τών άλλων που προσπαθούν να βρούν τρόπους να ξεφύγουν από την ομηρία τους, ούτε να γίνονται υπαίτιοι απώλειας εσόδων άλλων επιχειρήσεων, είτε ιδιωτικών είτε δημοσίων. Και να εφαρμόσεις αυτό που λές κ. Ραγκούση (πρόσεχε τους περιφερειάρχες, μερικοί θα σου την φέρουν με ανυπακοές...) Οσο για τον "ταρίφα" που μας λούζει γιατί δεν είμαστε ευγνώμονες προς τις υπηρεσίες τους, όλοι μας κάνουμε κάτι χρήσιμο (ή, έστω άχρηστο αλλά επιθυμητό) αλλιώς θα είχαν εκλείψει τα επαγγέλματά μας. Υ.Γ. Πώς προέκυψε και αποκαλούνται "αυτοκινητιστές", πράγμα που δεν προσδιορίζει ακριβώς τον τομέα τους; Το "ταξιτζήδες" θεωρείται υποτιμητικό;
Ph.J
01/08/2011 16:54
Μία απλή ερώτηση...Αν είχατε 150.000 ευρώ στη Τράπεζα και το πρωϊ που πηγαίνατε για ενημέρωση του βιβλιαρίου σας ενημέρωναν ότι τα λεφτά έχασαν την αξία τους και μπορείτε να πάρετε μόνο 3.000 ποια θα ήταν η αντίδραση σας; Αφήστε λοιπόν τους ανθρώπους γιατί όλοι μας το ίδιο θα κάναμε. Δίκαιος1/8/2011 15:32 Δεν κατάλαβες φίλε... οι ταξιτζήδες έχουν 150.000 στη Τράπεζα, προϊόν μαύρου χρήματος και άνομης συναλλαγής, αυτό έχουν... τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο... άσε λοιπόν τα σάπια...
Alex
01/08/2011 16:52
Για άλλη μια φορά θεατές στο ίδιο έργο με τις ίδιες πράξεις: 1) Μια ομάδα εργαζομένων σε κινητοποίηση προσπαθεί να σωθεί καταστρέφοντας χιλιάδες άλλους εργαζόμενους, 2) Μια κυβέρνηση ανίκανη να διαχειριστεί την κατάσταση, να εφαρμόσει τους νόμους και να προστατεύσει τους πολίτες 3) Μια χώρα που διασύρεται διεθνώς και που, ενώ προσπαθεί να ορθοποδίσει και να πάρει μια ανάσα η οικονομία της, βρίσκονται κάποιοι ανεγκέφαλοι στο δρόμο της και της δίνουν μια για να πάει πιο βαθειά στον πάτο...
ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ
01/08/2011 16:46
Ο Ραγκούσης επιχειρεί ένα πείραμα με τούς ταξιτζήδες ανάλογο με το πείραμα του μνημονίου που έχει αποτύχει μέχρι τώρα αλλά και πρωτόγνωρο για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα και όχι μόνο. Με τις σημερινές οικονομικές συνθήκες οι οποίες θα επιδεινωθούν γιά την επόμενη τουλάχιστον δεκαετία καλλιεργούν την ψευδαίσθηση στον λαό ότι απελευθερώνοντας με αυτό τον τρόπο τα ταξί θα παρουσιασθούν νέες θέσεις εργασίας.Μεγάλο ψέμα , φρούδα ελπίδα για κάθε άνεργο και κάθε απελπισμένο θα γεμίσουν οι δρόμοι με κίτρινες κατσαρίδες [ όπως ορισμένοι υποτιμητικά θέλουν να τούς αποκαλούν] και το μόνο που θα πετύχουν θα είναι η αναδιανομή τις φτώχειας χωρίς βελτίωση παροχών αλλά το αντίθετο θα ανοίξει ο δρόμος για τούς ΜΕΓΑΛΟΥΣ. Θα έλεγε κανείς οτι υπάρχουν καί άστοχες ενέργειες απο τον Ραγκούση π.χ γιατί επέλεξε την συγκεκριμένη περίοδο που πλήττετε ο τουρισμός όμως ότι φαίνεται σε εμας άστοχο δεν ισχύει και γιά τον Ραγκούση , μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε όπως π.χ να περάσουν κάτι όσο η προσοχή του κόσμου είναι στραμμένη στα ταξί η οτιδήποτε άλλο που ο χρόνος θα δείξει, άλλωστε οι κυβερνώντες είναι γνωστοί για την ικανότητα τους σε τέτοιες μεθόδους και είναι λάθος να γράφουμε απαξιωτικά γιά τούς ταξιτζήδες παρόλα τα λάθη και τις αντιπάθειες που μπορεί να υπάρχουν γιατί όταν τους κάψουν θα έλθει και σειρά μας και για όλους εμάς τους υπόλοιπους θα βρουν πρόθημα παπαγαλάκια από τα ΜΜΕ.
Σαλονικιός
01/08/2011 16:43
Κύριε Κώστα (ταξιτζή), το επιχείρημά σας με τα 130.000 που έγιναν 3.000 είναι τουλάχιστον αστείο! Από το 2000 γνωρίζανε οι συνδικαλοπατέρες σας ότι αργά ή γρήγορα θα ερχότανε η απελευθέρωση και τι κάνανε; Ό,τι και σήμερα, δηλ. "δε βαριέσαι, μωρε" και τσαμπουκά. Αλλά τώρα ήρθε η ώρα...Όσον αφορά τον κ. Ραγκούση: έπρεπε να περάσουν 10 μέρες, να γίνει ο τουρισμός "ρόϊδο" για να στείλει την εγκύκλιο αφαίρεσης άδειας στους περιφερειάρχες; Αν εκτελεστεί έστω και μια τέτοια εντολή (ή καταλήξει σε ποινή κάποια από τις 81 δικογραφίες) να μου γράψετε! Όσο για τους εισαγγελείς; Τους απειλήσανε τα "κατάλληλα" άτομα και στην ουσία "κρύβονται". Η αστυνομία; Μα αφού ο Παπουτσής, όντας επίτροπος εις Βρυξέλλας, είχε λάβει βάσει επισήμων σταιστικών τη μακράν χειρότερη βαθμολογία μεταξύ των συναδέλφων του, περιμένατε κάτι διαφορετικό εδώ; Οϋτε καν το πετυχημένο όσο κι ανώδυνο τρυκ με τα ξεφουσκωμένα λάστιχα (τη νύχτα βέβαια...) των τρακτέρ δε διανοήθηκαν να εφαρμόσουν. Είναι η Ελλάδα ακόμη κράτος;
Δημήτρης
01/08/2011 16:38
Τα περίφημα χρήματα που έχουν δαπανήσει οι ταξιτζήδες για αγορά μια άδειας, είναι "μαύρα" και αλίμονο αν ένα κράτος νομιμοποιεί τέτοιες ενέργειες - βέβαια, θα πεί κάποιος οτι νομιμοποιεί τα αυθαίρετα για να πάρει ζεστό χρήμα, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα - . Δεν είναι δυνατόν, να επικαλείται κάποιος οτι πρόσφατα πήρε δάνειο για να αγοράσει άδεια, τη στιγμή που γνώριζε τί θα γίνει σύντομα. Οι παλιοί τα έχουν βγάλει στο πολλαπλάσιο ! και άλλωστε θα συνεχίσουν να δουλεύουν και μετά την απελευθέρωση Οι κατα τόπους εισαγγελείς κοιμούνται και ούτε με τα τηλεφωνήματα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ξυπνάνε !! Αλλά μάλλον οι οδηγίες είναι διαφορετικές : η κυβέρνηση λέει να μήν επέμβουν, να εξαγριωθεί ο κοσμάκης, να σπάσει η απεργία και να μήν φανεί αυτή οτι ενέργησε αντιλαϊκά. Η αστυνομία δεν παρεμβαίνει για τα αυτονόητα, αφού της τελείωσαν τα δακρυγόνα, τα έριξαν όλα στο Σύνταγμα και στα περιξ αυτου μαγαζιά.. Πού είναι τώρα οι τσαμπουκάδες μπάτσοι ? για να τους δούμε να μάχονται με τους ταξιτζήδες, που είναι "κώλος και βρακί" !!
ένας
01/08/2011 16:31
Ο Ραγκούσης απο την αρχή έπρεπε να ήταν Υπουργός Μεταφορών, θα είχε ανοίξει άμεσα και τα φορτηγά με αποτέλεσμα να έιχαμε κάποια εξτρά έσοδα και απο εκεί. Αλλά με τα ταξί νομίζω έκανε λάθος να το ανοίξει μεσα στην τουριστική σεζόν, και το ταξί ΔΕΝ έχει άμεση σχέση με την οικονομία και την ανταγωνιστικότητα.
NIKOS
01/08/2011 16:30
ενα ταξί απο Σαλαμινα -Καβούρι , ο ταρίφας για εξυπηρέτηση μας ζήτησε 120 ευρω χάρη μας έκανε γιατι δεν βρήσκαμε ταξί λόγω απεργίας ουρεεεεεεεεε κλεφτρόνια .... Επιτέλους ας οργανωθούμε σαν κράτος δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ότι θέλει .... Ας σεβαστεί ο Ελληνας και τον συνάθρωπό του ουρεεεεεεεε ξεφτίλες.....
Πετρος Πασσας
01/08/2011 16:20
Σαν κατοικος εξωτερικου σας επιβεβαιωνω οτι οποτε ηρθα στην Ελλαδα δεν ετυχα σε σωστο επαγγελματια ταξιτζη. Οι ταξιτζηδες ειναι η μεγαλυτερη πληγη στον Ελληνικο τουρισμο. Αφαιρεστε τους τις αδειες γιατι κανουν τα πραγματα ακομη πιο δυσκολα για την Ελληνικη οικονομια.
pol
01/08/2011 16:20
Μενω Αγγλια τα τελευταια 10 χρονια. Αν καποιος θελει να δουλεψει ταξι, ειναι πολυ απλα τα πραμματα. Πηγαινεις στο Δημαρχειο της πολης που μενεις, πληρωνεις 300 λιρες για αδεια (το οποιο ποσο το πληρωνεις καθε χρονο για ανανεωση της αδειας) και αν εχεις αυτοκινητο πιανεις δουλεια αμεσως. Αν δεν εχεις οικονομικη δυνατοτητα να εχεις το δικο σου αυτοκινητο, υπαρχουν ιδιωτικες εταιρειες που μπορουν να σου ενοικιασουν και αυτοκινητο. Ολες οι παραπανω διαδικασεις περνουν περιπου 2 εβδομαδες. Απλα πραμματα, ουτε νταβατζηδες ουτε βρυκολακες που πινουν το αιμα του καθε εργαζομενου. Και η εξυπηρετηση ειναι αψογη, απαγορευεται το καπνισμα πανω απ ολα και αν εχεις παραπονο απο τον οδηγο για αναρμοστη συμπεριφορα ἠ για επικινδυνο οδηγημα μπορεις ανετα να κανεις καταγγελια.ι Σε περιπτωση που ειναι βασιμη ο οδηγος τιμωρειται αμεσα με αφαιρεση ποντων. Η συνεχομενη και κατ επαναληψη συμπεριφορα του οδηγου μπορει να οδηγησει σε μερικη αλλα και ολοκληρωτικη αφαιρεση της αδειας του. Εισαι αφεντικο του εαυτου σου.
Διοεγένης Πυθάριος
01/08/2011 16:20
Ταρίφες. Ακόμη κι αν επιστρέψετε στη δουλειά σας τίποτα δε θα είναι πια το ίδιο. Απλά διότι τα 2/3 των Ελλήνων έχουν αποφασίσει να μην ξαναμπούν στα κίτρινα κοτέτσια σας. Από άποψη. Για να δείτε πως ακομη κι αν δε σας πατήσει τώρα ο Ραγκούσης, θα σας συντρίψει ο οδοστρωτήρας της κοινωνίας που τώρα ευξετελίζετε. Όσο για τις οικογένειές σας θα τις ζήσετε, κάνοντας κάποια άλλη νόμιμη εργασία, όπως κούριερ, σερβιτόρος, πωλητής τυρόπιτας. Ελάτε, η δουλειά δεν είναι ντροπή.
N/S
01/08/2011 16:12
Άμεση εφαρμογή του νόμου στους άθλιους εκβιαστές της κοινωνίας που μας έχουν "βγάλει από τα ρούχα μας" . Φτάσανε στο σημείο να ισχυρίζονται ότι για τις παράνομες και άκρως επιζήμιες για την χώρα πράξεις τους ευθύνονται οι άλλοι και όχι οι ίδιοι που τις διαπράτουν ! Οι θέσεις τους προκαλούν θυμηδία , οργή και αγανάκτηση.Η τακτική που επέλεξαν, τους έχει καταδικάσει αμετάκλητα στην συνείδηση της κοινωνίας, που αναμένει την καταδίκη τους και από τον νόμο τον οποίο περιφρονούν και καταπατούν βάναυσα. Δεν πρέπει να περάσει ο τραμπουκισμός και ο άθλιος εκβιασμός τους N/S
Πολίτης
01/08/2011 16:11
Καμία υποχώρηση τώρα. Κάντε το άνοιγμα όπως πρέπει γιατί αλλιώς θα δοθεί το μήνυμα ότι όποιος φωνάζει την γλιτώνει και δεν θα ξαναπεράσει κανένα άλλο μέτρο. Μπράβο στον Ραγκούση αίσχος για τους βουλευτές αλλά και τους υπουργούς που σφυρίζουν αδιάφορα μετρώντας το πολιτικό κόστος. Μην ανησυχούν όμως θα φροντίσουμε στις επόμενες εκλογές να τους απαλλάξουμε από όλες αυτές τις δυσκολίες και να αφήσουμε ανθρώπους σαν τον Ραγκούση που ξέρουν να παλεύουν ενάντια στις βολεμένες συντεχνίες.
the insider
01/08/2011 16:04
ΤΩΡΑ να κατεβει ο στρατοs!τα δικαιωματα των ξενοδοχων και των εφοπλιστων πρεπει να προστατευονται!ο ανεργοs ...διαμαρτυρεται γιατι δεν μπορει να παει διακοπεs!o συνταξιουχοs το ιδιο!ο ιδιωτικοs υπαλληλοs που απολυεται σαν τιs μυγεs το ..αυτο!ποιοs χε...ε για τα παιδια των ταξιτζηδων οταν ....κινδυνευουν τα κερδη των ξενοδοχων και των εφοπλιστων!να κατεβουν ΤΑ ΛΟΚ τωρα!δεν ειμαι ταριφαs αλλα εκεινοι οι κακομοιρηδεs στα ματ που βαρανε κοσμο για 700 ευρω δεν ντρεπονται?τοση εξαθλιωση?τουλαχιστον οι μπραβοι παιρνουν περισσοτερα....
Αναστασία Π.
01/08/2011 15:53
Κύριε Αντώνη Σ., θα ήθελα να σας θυμίσω πως οι κούρσες που προαναφέρατε δεν είναι δωρεάν (και ούτε θα έπρεπε να είναι βέβαια) και ως εκ τούτου δεν αντιλαμβάνομαι ποια η χάρη που χρωστούν οι επιβάτες στους οδηγούς. Στην περίπτωση που εσείς προσωπικά παρέχετε δωρεάν τις υπηρεσίες σας σας αξίζουν συγχαρητήρια. Εγώ δεν υπήρξα τυχερή να σας συναντήσω. Θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή σε κάποιους οδηγούς ταξί που χωρίς αυτούς και τα ραδιόφωνα τους που λειτουργούν στη διαπασών θα είχα πλήρη άγνοια για τα τεκταινόμενα των ποδοσφαιρικών ομάδων, δεν θα ήμουν μάρτυρας ξεσπασμάτων προς άλλους οδηγούς (δικαίων και αδίκων). Για να μην κάνω λόγο για οχήματα που μυρίζουν τσιγάρο, για διπλοκούρσες και πολλές άλλες ιστορίες καθημερινής τρέλας.
Γιάννης
01/08/2011 15:50
κ. Ραγκούση προχωρήστε στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Αρκετά με τις συντεχνίες και τις οικονομικές ολιγαρχίες, που κρατούσαν καθηλωμένη την οικονομία μας. Οι περισσότεροι πολίτες επικροτούν τις αλλαγές και στηρίζουν το δύσκολο έργο της κυβέρνησης. Μήν κάνετε πίσω, η αποφασιστικότητα είναι απαραίτητη, ειδικά στην περίπτωση των αυτοκινητιστών...............
ΧΑΝΙΑ
01/08/2011 15:50
Ποσο δικιο εχεις φιλε ταριφα.Μονο στο ζορι ξερουν να απευθεινοντε στο ταξι για βοηθεια.
μκ
01/08/2011 15:49
Ακατανοητες, αντιλαικες, παρανομες, και βλαπτικες (στην οικονομια και το κοινωνικο συνολο) οι αντιδρασεις των ταξιτζηδων. Το ιδιο και η σταση των υπουργων εσωτερικων και προστασιας του πολιτη. Καστανιδης και Παπουτσης δεν κανουν το καθηκον τους για εκλογικους λογους με αποτελεσμα να ταλαιπωρηται ολος ο κοσμος απο τις παρανοηκες ανδιδρασεις των ταξιτζηδων. Ποτε κανεις σε ταξι απο τωρα και στο εξης. Μονο με μεσα μαζικης μεταφορας τωρα και στο μελλον. Μια προνομιουχα ταξη δεν μπορει να ζει και να αρμεγει μια ζωη το συνολο των πολιτων και το κρατος.
Common Sense
01/08/2011 15:44
Φαινεται οτι απο ολη την κυνερνηση ο Ραγκουσης ειναι ο μονος που πιστευει και προσπαθει να εφαρμοσει αυτα που λεει ο ΓΑΠ. Ελπιζω -και ευχομαι- να αντεξει ο ανθρωπος και μην τον στειλουνε νυχτα οπως τον Γιαννιτση πριν απο χρονια. Οσο για την εγκυκλιο αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι χρειαζεται υπευνθυμιση εφαρμογης ενος νομου του 1999 ??? Μηπως πρεπει οι περιφερειαρχες να διωχθουν για αμελεια και παραβαση καθηκοντος ??? Τελος, περιμενω να δω τι θα κανει ο εισαγελεας με τους ανεγκεφαλους που εριχναν λαδια στους δρομους "για να μην περασει η ομαδα ΔΙΑΣ". Νομιζω οτι η πραξη τους με τον επιεικεστερο χαρακτηρισμο θεωρειτε Αποπειρα Δολοφονιας εν Ψυχρω κι ευχομαι ουτε οι ιδιοι ουτε τα παιδια τους να πατησουν λαδια οταν οδηγουν την μηχανη τους...
Παναγιώτης Μ
01/08/2011 15:44
Το 70% των ταξιτζήδων κατεβαίνει στην απεργία και το υπόλοιπο 30% δουλεύει κανονικά. Τα κορόιδα θα την πληρώσουν διπλά και τριπλά.
AIR
01/08/2011 15:41
Ταριφες ολη της Ελλαδος...... εχετε αναρωτηθει γιατι ολη η κοινωνια ειναι εναντιον σας ??? Ειστε η μονη επαγγελματικη ταξη που ειναι μονη της, κανεις δεν σας υποστιριζει. Κανεις δεν ειναι με το μερος σας, Το ΠΑΣΟΚ δεν προκειται να ξαναγινει κυβερνηση, αλλα στην μεταξυ σας κοντρα ολος ο κοσμος ειναι μαζι του. Γιατι αραγε ??? Αν εχετε μυαλο σκεφθειτε !!!!
AIR
01/08/2011 15:41
Ταριφες ολη της Ελλαδος...... εχετε αναρωτηθει γιατι ολη η κοινωνια ειναι εναντιον σας ??? Ειστε η μονη επαγγελματικη ταξη που ειναι μονη της, κανεις δεν σας υποστιριζει. Κανεις δεν ειναι με το μερος σας, Το ΠΑΣΟΚ δεν προκειται να ξαναγινει κυβερνηση, αλλα στην μεταξυ σας κοντρα ολος ο κοσμος ειναι μαζι του. Γιατι αραγε ??? Αν εχετε μυαλο σκεφθειτε !!!!
DK
01/08/2011 15:40
@ταρίφας, εσύ παιδί μου δεν είσαι ταξιτζής. Είσαι η μητέρα Τερέζα! Επίσης ξέχασες να πεις πόσο αχάριστοι είμαστε που δεν εκτιμούμε που κάθε φορά (μα κάθε φορά) που παίρνουμε ταξί από το αεροδρόμιο προσπαθείτε να μας κλέψετε. Είμαστε Γραικύλοι τελικά, ότι πάθουμε το αξίζουμε.
Κωστας Τ.
01/08/2011 15:40
Προς τον αγαπητο Ταριφα, 14:01, για ολα αυτα που περιγραφεις εχετε πληρωθει. Και σας αφησαμε και φιλοδωρημα, που μερικες φορες το παιρνετε με το ετσι θελω, και στην εξοδο σας ειπαμε ευχαριστω και καλημερα. Τωρα θελετε κι αλλο; Επειδη προσφερετε μια υπηρεσια, και οχι αμισθι, δεν μπορειτε να απαιτειτε αιωνια ευγνωμοσυνη και αμεση δικαιωση εναντια στο συνολο; Αντι να βριζεις τους αλλους ξεφιτλες, αναρωτησου τι εχεις κανει στην κοινωνια και προτιμαει ξενους αφγανους και πακιστανους απο εσενα.
Δίκαιος
01/08/2011 15:32
Μία απλή ερώτηση...Αν είχατε 150.000 ευρώ στη Τράπεζα και το πρωϊ που πηγαίνατε για ενημέρωση του βιβλιαρίου σας ενημέρωναν ότι τα λεφτά έχασαν την αξία τους και μπορείτε να πάρετε μόνο 3.000 ποια θα ήταν η αντίδραση σας; Αφήστε λοιπόν τους ανθρώπους γιατί όλοι μας το ίδιο θα κάναμε.
έλληνας υπήκοος
01/08/2011 15:30
Τώρα κύριε "οδηγέ ταξί" που θα πάνε στα καρτέλ οι άδειες και με ταυτόχρονη ιδιωτικοποίηση αερολιμένων σιδηροδμομικών σταθμών όπου προφανώς θα επιτρέπουν μόνο τους δικούς τους να δουλεύουν εκεί και με πολλαπλασιασμό των ταξί δε θα είσαι σκλάβος νομίζεις έ? Ίσα ίσα θα είσα και χρεωκοπημένος γιατί θα έχεις κάνει μια λάθος επένδυση(αγορά αυτοκινήτου) αλλά και θα βγάζεις πολύ λιγότερα από ότι έβγαζες μέχρι τώρα. Αν ήσουν μάγκας και προκομένος τόσα χρόνια θα αγόρασες μισό ταξί. Βάλε το μυαλό σου λίγο να σκεφτεί να δεις πιο είναι το συμφέρον σου.Γιατί νομίζεις οτι οι ανιπρόσωποι του σωμαείου σας εξαφανιστήκανε? Αν γίνει αυτό το έκτρωμα της κυβέρνησης πράξη όλοι μαζί θα πεινάσουμε.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Τ.
01/08/2011 15:28
Ο πατέρας μου είναι μηχανικός και ο αδερφός μου άνεργος. Γιατί το παιδί του ταξιτζή μπορεί να γίνει μηχανικός αν θέλει, ενώ το παιδί του μηχανικού να μην μπορεί να γίνει ταξιτζής;;;;;; Ραγκούση άνοιξε το επάγγελμα τώρα!!!!! Είναι θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης απέναντι στους νέους ανέργους που δε βρίσκουν πουθενά δουλειά.
Ταριφοπνίχτης
01/08/2011 15:22
Κίτρινα όρνια με νύχια γαμψά στους δρόμους για πελάτες ψάχνουν- ωλαρά Κίτρινα όρνια με νύχια γαμψά στο καφενείο παίζουν πρέφα - ωλαρά Κίτρινα όρνια με νύχια γαμψά στην μαύρη τα νοικιάζουν σε σκάβους - ωλαρά Μα μια ωραία μέρα ο Ραγκούσης παιδιά θα φέρει ελευθερία ω χαρά - ω χαρά!
Ρηγας
01/08/2011 15:11
Ταρίφα είσαι μεγάλο νούμερο. ΜΙλάς για γέννες και άλλα δακρύβρεχτα αλλά αποσιωπάς το γεγονός ότι με αναγκάζεις να κουβαλιέμαι παρά τη θέλησή μου με άλλους 3-4 νοματαίους για να βγάλεις εσύ το "μεροκάματο".. ότι ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΥΡΑ και δεν φορολογείσαι παρά στο ελάχιστο των εισοδημάτων που αποκομίζεις. ενώ εγώ φορολογούμαι σαν Ιδ. υπάλληλος πριν τα λεφτά μπουν στη τσέπη μου για ΟΛΟ τον ιδρώτα μου. Εισαι στην συντριπτική σου πλειοψηφία απατεώνας με τους μετρητές, κάνεις κανονικά αγρα πελατών, ξεγελάς νέους, γέρους, επαρχιώτες, ανύποψίαστους τουρίστες, μανάδες, γιαγιάδες εκμεταλευσεσαι τον ιδρώτα άλλων φουκαράδων που βάζεις στη δουλέψή σου για ένα κομμάτι ψωμί, και θησαυρίζεις από την υπεραξία της άδειάς σου που σου δωσε η χούντα με τρια κατοστάρικα ψωριαρη. Καλύτερα ένας υπάλληλος με προδιαγραφές και δυνατότητα ελέγχου και ας είναι και από όπου στο διάολο θέλει παρά εσύ μικρέ, πολύ μικρέ αλλά ενοχλητικέ δικτάτορα των δρόμων.
Πάρτο πάνω σου!
01/08/2011 14:47
Ραγκούση, πάρτο πάνω σου αγόρι μου! Και άσε τους Παπουτσήδες να Καστανίζονται και τους Καστανίδηδες να παπουτσώνονται... Αρκετά με τους μαυρογιαλούρους που μόνο η επανεκλογή τους τους ενδιαφέρει!!!!!