ΤΥΧΟΝ ΠΟΙΝΙΚΈΣ ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού ∆ηµόσιας Τάξης Χρ. Μαρκογιαννάκη αναφορικάµε τις καταγγελίες για υπερτιµολόγηση πέντε πυροσβεστικών ελικοπτέρων καλείται ναδιερευνήσειη Βουλή.

Η δικογραφία, που σχηµατίστηκε µε αφορµή τις καταγγελίεςτουυφυπουργού Υποδοµών και ΜεταφορώνΣπ. Βούγια – τον Μάιο του 2010 από το βήµα του Κοινοβουλίου –, διαβιβάστηκε χθες από τοναντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθ. Κατσιρώδη στον πρόεδρο της Βουλής, δεδοµένου ότιφέρεται ως εµπλεκόµενος στην υπόθεση ο πρώην αναπληρωτής υπουργός,ο οποίος ειδικότερα φέρεται ότι ζηµίωσε το ελληνικό ∆ηµόσιο κατά 6.250.000 ευρώ. Στο πρόσωπο του κ. Μαρκογιαννάκη προσέκρουσε η προκαταρκτική εξέταση πουδιενεργήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών καιως εκ τούτου ηεισαγγελική αρχή όφειλε να διαβιβάσει τη δικογραφία στη Βουλή για περαιτέρω διερεύνηση.

35% AKΡΙΒΟτέΡΑ. Σύµφωνα µε τις καταγγελίες του κ. Βούγια, οοποίος επαναδιαπραγµατεύτηκε τησυµφωνίαµε την ιδιότητατου υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, η µίσθωση κάθε πυροσβεστικ ού ελικοπτέρου στοίχισε το 2009 κατά 35% ακριβότερα σε σύγκριση µε τη µετέπειτα µίσθωση του 2010. Οπως υποστήριξε τότε ο κ. Βούγιας απευθυνόµενος προς τους εισαγγελείς της χώρας, από την έρευνα αγοράς που διενεργήθηκε προέκυψε ότι τα ίδια ελικόπτερα ενοικιάζονταν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες φθηνότερα από όσο στην Ελλάδα. Για τον λόγο αυτόν, κρίθηκεαναγκαία ηεπαναδιαπραγµάτευση της σύµβασης, που είχε ως αποτέλεσµα τη µίσθωση του κάθε ελικοπτέρου κατά 1.250.000 ευρώ φθηνότερα.