Αναζητείται το «βαθύ λαρύγγι» στο spreads-γκέιτ

Ερευνες για το ποιος μίλησε σε διεθνές οικονομικό πρακτορείο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/04/2010 07:00 |
 Αναζητείται το «βαθύ  λαρύγγι» στο spreads-γκέιτ
Κάποιοι κάνουν λόγο όχι για πραγματικές δηλώσεις «υψηλόβαθμου κυβερνητικού στελέχους», αλλά για ερμηνεία των σχετικών δηλώσεων που έκανε πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος σε πορτογαλική εφημερίδα. Το θέμα πάντως θα θέσει σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Γ. Παπανδρέου

Το «βαθύ λαρύγγι» που μίλησε (;) στο Μarket Νews Ιnternational και εκτόξευσε τα spreads στα ιστορικά μεγαλύτερα επίπεδα αναζητεί η κυβέρνηση, αλλά οι έως τώρα έρευνες δεν έχουν αποδώσει.

Oι «υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές» που μίλησαν στο συγκεκριμένο διεθνές οικονομικό πρακτορείο ειδήσεων και τίναξαν στον αέρα κάθε κυβερνητικό σχεδιασμό για τον δανεισμό της χώρας «σε λογικά επίπεδα», αποτελούν αυτή τη στιγμή αντικείμενο συντονισμένης έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί για ποιον λόγο παρενέβησαν, τι επιδίωκαν και σε τι απέβλεπαν. Στο πλαίσιο αυτό, γίνονται διάφορες υποθέσεις, ορισμένες από τις οποίες πραγματικά δίνουν την εικόνα μιας κυβέρνησης η οποία αδυνατεί να αντιδράσει αποτελεσματικά απέναντι σε καταστάσεις που προκαλούνται από διαρροές, σκόπιμες ή τυχαίες.

Μέρος των υποθέσεων αυτών κάνουν λόγο όχι για πραγματικές δηλώσεις «υψηλόβαθμου κυβερνητικού στελέχους», αλλά για ερμηνεία των σχετικών δηλώσεων που έκανε πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος σε πορτογαλική εφημερίδα. Πληροφορίες που δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθούν, μιλούσαν και για τηλεφωνική επικοινωνία χθες το απόγευμα μεταξύ του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του κ. Πάγκαλου, σε όχι και τόσο καλό κλίμα. Βάση της συζήτησης υποστηρίζεται ότι αποτέλεσε ένα διάγραμμα που έχει στη διάθεσή του το Μέγαρο Μαξίμου και συσχετίζει την πορεία των επιτοκίων με τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών. Σύμφωνα με το διάγραμμα αυτό τα spreads πήραν την κάτω βόλτα για τέσσερις ημέρες, μετά τη συμφωνία των Βρυξελλών, επειδή δεν υπήρξαν δηλώσεις από πλευράς κυβέρνησης σχετικά με τη συμφωνία ή με το ΔΝΤ.

Το ίδιο πρόσωπο
Αλλες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι το «υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος» είναι το ίδιο που προ εβδομάδων (και προ της απόφασης της Ε.Ε.) είχε κάνει δηλώσεις στο αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Βloomberg, διαβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα θα προσφύγει σίγουρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με αποτέλεσμα να εκτοξευθούν και πάλι τα spreads και η Ελλάδα να δανειστεί με επιτόκια 6,25%- και έδειχναν προς την πλευρά της υπουργού Οικονομίας Λούκας Κατσέλη, χωρίς ωστόσο να τεκμαίρονται με κάποιο στοιχείο αυτοί οι ισχυρισμοί.

● Στην έκδοση ομολογιακού δανείου έως 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων με όρους μάλιστα όχι ανεπτυγμένης αλλά αναπτυσσόμενης οικονομίας ετοιμάζεται να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση μέσα στον μήνα, σύμφωνα με χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς».

Στόχος της Αθήνας με την κίνηση αυτή είναι να προσελκύσει επενδυτές από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου θα διοργανώσει παρουσίαση (roadshow) στις ΗΠΑ μετά τις 20 Απριλίου. Η Ελλάδα επιδιώκει- σύμφωνα με την εφημερίδα- να συγκεντρώσει 5 έως 10 δισ. δολάρια από αμερικανούς επενδυτές προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της σε δανεισμό για τον Μάιο.

«ΦΑΪΝΑΝΣΙΑΛ ΤΑΪΜΣ»:
Στην έκδοση ομολογιακού δανείου έως $ 10 δισ. με όρους όχι ανεπτυγμένης αλλά αναπτυσσόμενης οικονομίας ετοιμάζεται να προχωρήσει η Ελλάδα

Συστάσεις Παπανδρέου για «λίγα λόγια»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για το θέμα που προέκυψε χθες και προκάλεσε νευρική κρίση στην κυβέρνηση αναμένεται να κάνει στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο ο Γ. Παπανδρέου. Κυβερνητικές πηγές υποστήριζαν χθες το βράδυ ότι «η κατάσταση απαιτεί μεγάλη ψυχραιμία, λίγα λόγια και πάνω απ΄ όλα σοβαρότητα στον χειρισμό της». Παραδέχονταν πάντως ότι υπήρξε αιφνιδιασμός από την αντίδραση των κερδοσκόπων μετά τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων του κυβερνητικού στελέχους στο διεθνές οικονομικό πρακτορείο Μarket Νews Ιnternational και εμμέσως πως «έγινε κακός χειρισμός» στην υπόθεση.

Η κυβέρνηση αρχικά επέλεξε να απαντήσει στο δημοσίευμα της ιστοσελίδας με διαψεύσεις (δύο φορές μάλιστα) ανώνυμων κυβερνητικών κύκλων που δεν είχαν κανένα πρακτικό αποτέλεσμα. Και έπειτα από την πάροδο αρκετών ωρών, και αφού τα spreads «χρειάστηκε» να σπάσουν το φράγμα των 400 μονάδων, υπήρξε παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος διέψευσε κάθετα την προοπτική επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας.

65
Παναγιωτης Β.
09/04/2010 07:37
Έμαθε και ο "φιλιππινεζακος" ότι Εβραίοι και μασόνοι Σάλοκ ...δανείζουν την Πατρίδα του XαXαXα ,ασχολήσου καλύτερα με τον Καλλικράτη η τον Αστραχάν η τον Αρσένιο βρε εσύ που μου έμαθες και τα spread ! XαXαxα Ψάξε πρώτα αυτούς που σου τα φάγανε Οι Εβραίοι οι Φίλοι σου θα είναι πάντα εδώ για να σε ""εξυπηρετούν"" Ψυχικό κάνουν οι άνθρωποι πως θα επιζήσουν ?XαXαxα.
Φιλιππινεζος Παρατηρητης
09/04/2010 05:02
@ Κ. ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ 8-4-2010/13:19 : Οπως γνωριζεις κωλυομαι να σου απαντησω, γιατι η τραπουλα που μας παιζεις ειναι μπανισμενη !... 9-4-2010 Φ.Π.
George Teo
09/04/2010 05:01
η κατασταση ειναι ξεκαθαρη... και πουλανε την Ελλαδα... και τρελα λεφτα βγαζουνε...
Φιλιππινεζος Παρατηρητης
09/04/2010 04:57
Ο ΝΕΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΘΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ! ................................................................................................................................................ Σύμφωνα με τη δήλωση του Τσάρου της Ελληνικής Οικονομίας κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ότι : "Συνεχίζουμε να δανειζόμαστε κανονικά", δεικνύει ποίον είναι το έργο αυτή της κυβέρνησης που κομπορρημονεί γιατί υποθηκεύει τη χώρα , αφού μπορεί να δανείζεται "κανονικά" {!!!} με επιτόκια που προς το παρόν αγγίζουν το {7%} και με ανοδική πορεία !... ................................................................................................................................................ Η δε σχετική δήθεν ανώνυμη δήλωση που εκτίναξε τα spread στις {450} μονάδες , δεν είναι ανώνυμη -όπως ανέφερεν ο κ. υπουργός- αλλά επώνυμη. Δράστης ο εν διαρκή συγχύσει , συνήθως απών από το εθνικό και πολιτικό γίγνεσθαι της Ελλάδας , αρκούμενος στην εκτέλεση των εντολών των ΗΠΑ κ. πρωθυπουργός , όστις όμως δεν ευθύνεται αυτός -ως συνήθως- αλλά η ... Ν.Δ. που σαμποτάρει το έργο του. Ετσι μέσα στη σύγχυσή του, παραπλανήθηκε από κάποιους μιζαδόρους λάτρεις του παρελθόντος , που που με τα βαθιά λαρύγγια τους ρούφηξαν τα {340} δισεκατομμύρια δολάρια της πρώτης οκταετίας του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία , που συνεχίζουν να λαμβάνουν προμήθεια από τους Εβραιομασόνους Σάϋλοκ , που δανείζουν την Ελλάδα με εξοντωτικούς τόκους !... ................................................................................................................................................ Ούτω παραπλανηθείς από τους υφισταμένους του ως άλλος κ. Δούκας κ.λ.π. υπουργοί της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ , ως προς την ιδιοκτησία της Λιμνοθάλασσας της Βιστωνίδας , προέβη στη σχετική δήλωση ! Δεν μπορούμε πάντως , παρά να συγχαρούμε τον κ. πρωθυπουργό και το οικονομικό και όχι μόνο επιτελείο του , για τις δάφνες που δρέπουν από τις επιτυχίες τους ! Πάντως η λαϊκή σοφία αναφέρει ότι : "Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό". 9-4-2010 Φ.Π. ................................................................................................................................................ Υ. Γ. Αλήθεια τι έγινε με τα πέντε σκάνδαλα που διερευνούν οι Εξεταστικές της Βουλής Επιτροπές ; Μόλις αποδείχθηκε ότι για όλα ευθύνονται οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και ότι ο άγνωστος κ. Ρόκο και τ’ αδέρφια του ήσαν συντρόφια , έπεσε σιγή ασυρμάτου. Κρίμα γιατί πίστευα τουλάχιστον για τον κ. Σήφη Βαλυράκη ότι ήταν πραγματικός επαναστάτης και όχι του γλυκού νερού, που ελπίζοντας σε κάποιο υπουργικό οφίτσιο προαπαθεί με απόγνωση να κουκουλώσει την υπόθεση της SIEMENS , αφού μέχρι τώρα έχουν αναμειχθεί πέντε μαγαλοστελέχη και υπερυπουργοί του ΠΑΣΟΚ !...
ST
09/04/2010 01:59
ALLH MIA MEGALH PASOKOEPITUXIA...KSEFOUSKONEI ME HXOUS APOXORHTHRIOU....

OSO GIA TO "SPREADOLARUGI" BALE STON GIORGAKH TIS DHLOSEIS TOU STO UPOURGIKO SUMBOULIO STO VIDEO MPAS KAI EPANERTHEI SE KATHESTOS GHINHS LEITOURGIAS...
prof georgios
09/04/2010 01:38
po po po th hnai edo; auth pou kathgoroun ton Papandreou preei na fobontai kath, allios den ekshgite! 6 mhnes kai ola ksexastikan h xora surnete ta spreads ANEBENOUN kai kanhs den leei thn alithia oth oi antipoliteush fteei perisotero kai eksetias anevenoun ta spreads.
SKT
09/04/2010 01:28
@ Δήμητρα 8/4/2010 22:07
"Από πολύ έγκυρη πηγή: Την επόμενη εβδομάδα ανακοινώνεται η έξοδος της χώρας από το ευρώ οικειοθελώς"

Πάντα πίστευα ότι η Ελλάδα θα ήταν σε πολύ καλύτερη μοίρα με το ρούβλι σαν νόμισμα.
Ενας αναγνωστης
09/04/2010 00:51
@Niovi 9/4/2010 00:05: Ακριβως! Kανουμε την φαντασια μας πραγματικοτητα και μετα... βλαστιμαμε την πραγματικοτητα που τολμησε να μην ανταποκριθει στην φαντασια μας.
V for Viagra
09/04/2010 00:28
@ Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ 8/4/2010 13:49

Σε συγχαίρω που εμψυχώνεις τον Φιλιππινέζο.
Niovi
09/04/2010 00:05
Τελικά εμείς οι Έλληνες είμαστε λαός με ακατάσχετη φαντασία, φλυαρία και ελαφρότητα. Μέσα σε όλα αυτά τα πολύ σοβαρά που συμβαίνουν, αντί να αρθούμε στο ύψος μας και να το ρίξουμε στη δουλειά, καταναλώνουμε άπειρη ενέργεια και χρόνο να καθόμαστε να γράφουμε ασύλληπτες βλακείες, παραφιλολογίες και κούφια σενάρια σε τέτοια βήματα. Αν χρησιμοποιούσαμε το νιονιό μας για κάτι πιο δημιουργικό, δεν θα είμαστε σε τέτοια χάλια. Αυτό θα πεί πατριωτισμός, τα άλλα όλα είναι φούμαρα.
ΣΤΑΥΡΟΣ
08/04/2010 23:52
ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ .................... ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΜΑΥΡΟ ........................ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ?!?!?! ΣΤΟ 32% ??!!!!?? ..................................... 25% ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ, ΠΟΛΥ, ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ .......................... ΓΙΑ ΤΗ ΝΔ, ΝΑ ΜΗ ΠΩ ............. ΚΚΕ, ΞΥΡΙΖΑ ..... ΖΟΝΓΚΚΚΚΚΚ !!!!!!!! .................................. ΨΩΜΙ ΕΧΟΥΜΕ, ΕΛΙΕΣ, ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΔΥΝΑΜΟ .............. ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΩΤΣΟΣ ! ! ! !
ΣΤΑΥΡΟΣ
08/04/2010 23:43
Ο ΓΑΠ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ ................. ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΤΗ MORGAN-STANLEY, ΠΟΥ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ 2-3 ΜΟΝΑΔΕΣ !!(?)!! ...................................... ΤΡΑΒΑΝΕ ΤΑ ΜΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ................. ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΛΕΝΕ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ 5 ΜΕΡΕΣ, ΠΡΙΝ ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ....................... !!!!(?)!!!!! ........................ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ................... Ο ΓΑΠ ΞΕΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ .................................
Δήμητρα
08/04/2010 22:07
Από πολύ έγκυρη πηγή: Την επόμενη εβδομάδα ανακοινώνεται η έξοδος της χώρας από το ευρώ οικειοθελώς
ΣΩΣΤΟΣ
08/04/2010 21:58
Κύριε Μανωλίδη μαζί σας είμαι. Τεράστια η ευθύνη των κομουνιστών για τη χρεωκοπία. Αφού να φανταστείς λέγεται πως η Παπαρήγα μεταμφιέστηκε και πήγε Βρυξέλλες.Εκεί Μανωλίδη , κρατήσου.... έβαλε μάσκα ΜΕΡΚΕΛ και χτυπούσε την ελλάδα ενά ο γιώργος σαν ΑΤΛΑΣ κράταγε αντίσταση. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙ0ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ Μανωλίδη
ΛΑΒΑΣ
08/04/2010 20:57
@ ΛΑΒΑΣ 8/4/2010 12:14

τριαλαριλαλαλαλα … τριαλαριλαλαλαλα … τριαλαριλαλαλαλα

poet’s fancy 8/4/2010 13:20


Διαβάζοντας τα ανωτέρω, αυτόματα το μυαλό μου θυμήθηκε το ολαρία ολαρά, που τραγουδούσανε οι κατοχικές δυνάμεις του Χίτλερ.
Λέτε τα ανωτέρω να έχουν σχέση με τα κατοχικά λόγω εκλεκτικής συμπάθειας και νοσταλγίας;
ΛΑΒΑΣ
08/04/2010 19:54
Λαδόπουλος Βαγγελης Κρήτη 8/4/2010 16:41

Όταν εγκαταστάθηκα στην Κρήτη, στον τηλεφωνικό κατάλογο της Κρήτης όλης, δεν υπήρχε άλλο καταχωρημένο όνομα παρά μόνο το δικό μου.
Σήμερα υπάρχουν άλλα δύο η τρία άτομα με το ίδιο επίθετο, αλλά κανένα δεν το λένε Βαγγέλη.
Άρα, και πάλι ατυχής μεταμφίεση Βαγγέλη απ΄ την Γερμανία της Bretzenberg 16
Λαδόπουλος Βασίλης
ΛΑΒΑΣ
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
08/04/2010 18:19
@Φιλιππινέζε
Μή νομίσεις ότι έκανα μόνο διάγνωση στην περίπτωσή σου! Σου συνέστησα καί το φάρμακο της σωτηρίας σου, πλήν όμως,
πέσαμε σε πουριτανό αρχισυντάκτη καί το έκοψε!
ΚΟΣΜΑΣ
08/04/2010 17:58
@ΜΑΝΩΛΙΔΗ.. Κάτι σαν του λόγου σου έχετε περικυκλώσει το Παπανδρέου και φτωχεύσατε τη χώρα σας. Ειστε το ίδιο συνάφι. Πουλημένοι στο σύστημα αυτό το τόσο βρώμικο. Γιαυτό θολώνετε τα νερά με τις δήθεν συνεργασίες αριστεράς-δεξιάς!!! Κάνετε σαν τους κλέφτεες που φωνάζουν για να σκιαχτεί και να φύγει ο νοικοκύρης. Σας καταλάβαμε γρήγορα και γρήγορα θα τα μαζέψετε και θα φύγετε. Τη ζημιά τη κάνατε. Μας χρεωκοπήσατε. Χαλάλι σας αφού θα μας αδειάσετε τη γωνιά απατεώνες . Θα τη ξανακάνουμε την Ελλάδα μας.
Λαδόπουλος Βαγγελης Κρήτη
08/04/2010 16:41
Είναι απίστευτη η αγανάκτηση του κόσμου με την Κυβέρνηση ΓΑΠ. Το βλέπεις και στα πασοκικά μπλογκς! Και κάποιος πασόκος παρατήρησε σχετικά με τις δημοσκοπήσεις οτι είναι πρωτοφανές να πέφτει η δημοτικότητα του 1ου κόμματος 15 μονάδες σε μόλις 6 μήνες μετά τις εκλογές.
Εάν δεν φέρει κανένα Ομπάμα ή Πούτιν να σώσει τη χώρα (με οτι συνεπάγεται..) δεν θα βγάλει τετραετία.
stargazer
08/04/2010 14:03
@Leonidas: Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα Βρισκόμαστε σε μία κατάσταση που δεν ελέγχουμε πλέον τη μοίρα μας. Είναι τόσο απλό. Οι ατάκες περί ανάκαμψης με τις δικές μας δυνάμεις είναι τρίχες κατσαρές για να παραμυθιάζονται τα αιώνια κορόιδα οι μάζες. Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη αυτή τη στιγμή κάθε λίγο να βγαίνει στη ζητιανιά για να βγάλει τα τρέχοντα έξοδα και όχι για επενδύσεις. Ο δανεισμός γίνεται με δυσβάστακτους όρους που μεγαλώνουν συνεχώς το χρέος διότι αυτό έχει ήδη φτάσει σε τέτοια επίπεδα που ακόμη και αν υπήρχαν οι υποδομές, θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπιστούν αυτά τα εξωφρενικά επιτόκια, πόσο μάλλον τώρα που τα πάντα βρίσκονται υπό διάλυση. Δεν έχει καμία σημασία αν κυβερνητικός αξιωματούχος διέρευσε ή όχι την είδηση. Εγώ πιστεύω ότι είναι κατασκευασμένο το ζήτημα, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν έχει σημασία. Η ουσία είναι ότι μπορεί πλέον ο καθένας να λέει ή να γράφει μια βλακεία και να καταποντίζει την ήδη ξεφτιλισμένη και αναξιόπιστη εικόνα της χώρας με ό,τι αυτό συνεπάγεται στις αγορές. Δεν υπάρχει γυρισμός στο σημείο που βρισκόμαστε και μην κοροϊδεύετε τους εαυτούς σας. Οι νόμοι της αγοράς δεν γνωρίζουν οίκτο και αυτόν τον κόσμο τον κυβερνάει το χρήμα. Οι διαχειριστές του χρήματος δεν ενδιαφέρονται για τα δράματα ανθρώπων και εθνών παρά μόνο για περισσότερο χρήμα και αυτή τη στιγμή τα συμφέροντά τους επιβάλλουν τη διαγραφή μας. Άλλωστε και η Ευρωζώνη είναι ένα έκτρωμα το οποίο σύντομα θα λάβει τέλος. Όσο για τους Γερμανούς, έχουν αποδείξει στο παρελθόν ότι πρόκειται για έναν προικισμένο λαό ικανό για το καλύτερο και για το χειρότερο. Τη δεδομένη στιγμή ο Γερμανικός λαός φέρει τεράστια ευθύνη διότι έχει ανεχθεί οι ηγέτες του να τον έχουν φέρει εργασιακά δεκαετίες πίσω χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Εμείς είμαστε κωλόπαιδα, ρεμάλια και διεφθαρμένοι, γνήσιοι "P.I.G.S." το δέχομαι, ο περήφανος Γερμανικός λαός όμως έχει αναρωτηθεί με τέτοια παραγωγή και εξαγωγές που καταγράφει εδώ και δεκαετίες η χώρα του, που στο διάολο πηγαίνουν όλα αυτά τα λεφτά την ίδια στιγμή που αυτός οδηγείται στη φτώχεια; Α, ξέχασα, στις τσέπες των Ελλήνων ως δανεικά. Καληνύχτα σύντροφοι Γερμανοί και μην ξεχνάτε: Η εργασία απελευθερώνει.
PODARI STON PAGALO
08/04/2010 14:00
O PAGALOS KAI O VENIZELOS 8ELUN PODARI
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
08/04/2010 13:49
@Φιλιππινέζο Παρατηρητή
Μ''εντυπωσιάζει η ευρύτητα των γνώσεών σου! Ειδικά στο θέμα του πορνο! Η αλήθεια είναι ότι δέν θυμόμουν την πρωταγωνίστρια στο "βαθύ λαρύγγι". Τέτοιες γνώσεις δείχνουν ότι έχεις και θετικά στοιχεία, που πρέπει όμως να καλλιεργήσεις περισσότερο για να βελτιωθείς! Μη σε κολώνει η ηλικία σου!
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
08/04/2010 13:39
@ΚΟΣΜΑΣ
Βρέ Κοσμά, μυαλό δέν λέτε να βάλετε εσείς οι αριστεροί; Δεν καταλάβατε ότι, με τους συμψηφισμούς που κάνατε επί 5,5 χρόνια, δώσατε άλλοθι στην δεξιά να καταστρέφει τον τόπο; Αποκοιμήσατε τον λαό, ψηφίζατε καί εσείς από αντίδραση ως καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Καραμανλή, με αποτέλεσμα να μήν αντιληφθεί έγκαιρα το έγκλημα που διαπράττεται εις βάρος τους καί να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε! Μή βολεύεσαι Θωμά επιρρίπτοντας ευθύνες μόνο στον δικοματισμό! Ευθύνες έχετε και εσείς διότι εξαγνίσατε την δεξιά στα μάτια τού λαού, τόσο με την βρώμικη συνεργασία σας του 1989, όσο καί με την ποιότητα της αντιπολιτευτικής σας τακτικής, τόσο στην Μητσοτάκεια καστρεπτική για τον τόπο διακυβέρνηση, όσο και στήν διακυβέρνηση του ιμιτασιόν Καραμανλή! Η συμβολή σας στην παραπλάνηση του λαού από τήν δεξιά είναι τεράστια! Μήν αποποιείσαι των ευθυνών σας!
ΛΑΒΑΣ
08/04/2010 13:21
Τι θα γίνει με το πασαλίκι του Πετσάλνικου

ΠΟΣΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΣΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ;;;;;
ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ !!
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ !!!!
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ Κ…..
ΝΤΡΟΠΗ!!!
Το ανωτέρω είναι αλιευμένο και το επικροτώ
poet’s fancy
08/04/2010 13:20
@ ΛΑΒΑΣ 8/4/2010 12:14

τριαλαριλαλαλαλα … τριαλαριλαλαλαλα … τριαλαριλαλαλαλα!
KOΣΜΑΣ
08/04/2010 13:03
Αλέξανδρος Αθ. @ δεν με παρακολουθείς αγόρι μου. Μη με κατατάσεις στο ...έτσι!! Ειναι βλακεία να πιστεύεις αγόρι μου πως τα 5,5 χρόνια της δεξιάς φταίνε για το σημερινό χαλι της Ελλάδας. Είναι πλέον αποδεδειγμένο αγόρι μου, πως φταίνε οι απατεώνες πολιτικοί του δικομματισμού, που με ψευττιές και απατεωνιές καταφέρουν και ξεγελούν τον έλληνα ραγιά που αρέσκεται να ζει σε βούρκο, αρκεί νάχει ένα κοκκαλάκι να γλύφει κι αυτός. Η πλειψηφία των απατεώνων αυτών πολιτικών είναι προδότες και δούλεψαν για ξένα αποκλειστικά συμφέροντα. Μέσα σαυτούς σε περτίωπη θέση είναι κι ο ΣΗΜΙΤΗΣ σου. Όταν ο Ανδρέας κατάθεσε το αίτημα προς τη Γερμανία ,για τα κλεψιμαίικα που μας χρωστάνε, αυτός ο ΣΗΜΙΤΗΣ, με ΠΑΓΚΑΛΟ,ΒΑΣΩ,ΑΥΓΕΡΙΝΟ και με στήριξη του ΓΙΩΡΓΟΥ, πήρε την εξουσία απτον ΑΝΔΡΕΑ και το πρώτο που έκανε ήταν να θάψει το αίτημα της Ελλάδας. Όσο για το αν έκανε έργα ..αστο καλύτερα. Και η χούντα έκανε. Για τα μαύρα που πηρε ο ....στρατηγός του (μόνον για τον εαυτό του λες να πήρε ο τσουκάτος?), δεν λες τίποτε αγόρι μου. ΜΟΥΓΚΑΘΗΚΕΣ. Αγόρι μου μήπως είσαι ευεργετηθείς της ζήμενς κι εσύ?
ΣΤΑΘ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
08/04/2010 12:51
Ο εύκολος στόχος κατά κάποιους ήτανε ο κυρ. Αρσένης και η σύζυγος του κυρία Κατσελη λόγγο της χαμηλής βαθμολογίας που της έδωσε ένας αργόμισθος υπουργός εκ του ασφαλούς , να όμως που βγήκε ο κυρ, Αρσένης και τα διέψευσε ,το εάν είναι εκείνοι η εκείνος που διέρρευσαν τα στοιχεία είναι θέμα προς διερεύνηση αλλά το γάντι πετάχτηκε προς του Μάξιμου , η κυρ πρωθυπουργέ το σηκώνετε το γάντι και λέτε την αλήθεια στους Έλληνες η η ρετσινιά δικιά σας .
Απογοήτευση...
08/04/2010 12:16
@Αλεξανδρος Αθ. 8/4/2010 09:50

Δηλαδή ο Σημίτης δουλευε για το καλό της Ελλάδας οταν μαζι με τον Παγκαλο εστηναν κ...λο στους Τουρκους στα Ιμια, με αποτελεσμα να σκοτωθουν τζαμπα 3 νεα παιδια και σήμερα το Αιγαιο να ειναι γκρίζα ζώνη ακόμα και για το ίδιο το ΝΑΤΟ;

ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΠΑΔΟΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ! ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ! ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΩΓΕΣΤΕ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝ! ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΙΣΩΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗ ΧΩΡΑ!!! ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΤΡΩΓΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ!!!
ΛΑΒΑΣ
08/04/2010 12:14
Σε διάταξη μάχης οι πένες

Ω τι χαρά μεγάλη
με τον Μπόγδη μας και πάλι
θα κτυπάμε δεξιούς
πάντα όμως τους κακούς.

Δίπλα θα ναι και οι άλλοι
Κωνσταντής με καλαμάρι,
κι ο Νιόνιος με στειλιάρι
μα κι ο Πάτρας μες την πάλη.

Τους πολλούς δεν αναφέρω
και με κάνει κι υποφέρω
όπως τον γνωστό τον Λάβα
και τον φίλο Πασοκάρα.

Και τον φίλτατο της Ξάνθης
που τους γράφει τα εξ αμάξης
και τους κάνει να σιωπήσουν
κι όπου νάναι θα λαλήσουν.

Δεν ξεχνώ τον Παναγιώτη
κάπου στην Ηγουμενίτσα,
κι η γραφή του πάντα πρώτη
αχ καλή μου Παναγίτσα.

Τώρα μου ήρθε και στο νου
και του Πέτρου το δοξάρι
που τα ψέλνει στην νουδού
κι ειν το ρέκβιεμ για τροπάρι.

Φίλος, νέος, μας εφάνη
και τον λένε Πετρογιάννη
τον καλωσορίζουμε όλοι
και ευχές για ίσιο βόλι.

Στους διαβόλους τους αλήτες
στους ξεσέλωτους κοπρίτες.
Στους ανθέλληνες εντέλει
και σ΄ αυτόν που λεν Βαγγέλη

Το επίθετο , Βαγγέλη
ούτε καν μας ενδιαφέρει
ίσως νάναι και το Μύλλερ
η της γυναικός να πήρες

Μα να ξέρεις τα εξάρια
που τα έχεις για σημάδια
δεν σε κρύβουν φίλε διόλου
και η Κόρινθος καθόλου.
Τίμος Λ.
08/04/2010 10:44
Δεν μας φταίνε οι κερδοσκόποι που ανεβάζουνε τα spreads. Απλά έχουμε φτάσει στο σημείο που η χώρα μας ως οικονομική οντότητα έπαψε να την εμπιστεύονται οι αγορές. Το πρόβλημα είναι αποκλειστικά μόνο δικό μας. Και αυτό είναι αποτέλεσμα μιας διαχρονικής πορείας κακής διαχείρισης των οικονομικών μας τόσο σε επίπεδο κράτους όσο και σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο. Εδώ που φτάσαμε μόνο εμείς οι ίδιοι πρέπει να βρούμε λύσεις δηλαδή να βάλουμε τάξη στα οικονομικά μας, ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν πιο περιορισμένη την ανάγκη για δανεισμό. Αυτό σημαίνει ότι το κράτος θα πρέπει να γίνει πιο αποδοτικό περιορίζοντας τις σπατάλες του και πιο αποτελεσματικό, ώστε να το εμπιστεύονται οι επενδυτές. Παράλληλα εμείς οι πολίτες θα πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και να ξοδεύουμε μέχρι εκεί που φθάνουν τα έσοδά μας. Για να γίνουν όμως αυτά χρειάζεται χρόνος και όσο οι αλλαγές αυτές δεν αποτυπωθούν οικονομικά, η αντίδραση των αγορών θα παραμένει η ίδια δηλαδή θα δανειζόμαστε ακριβά. Πιστεύω ότι σήμερα η χώρα μας βρίσκεται στο σημείο μηδέν από το οποίο μπορεί να κάνει τις μεγάλες ανατροπές. Στην πρόκληση αυτή πρέπει να ανταποκριθούμε όλοι μας γιατί οι συνέπειες που θα προκύψουν από την τυχόν αδράνεια μας θα έχουν επιπτώσεις σε όλους μας.
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
08/04/2010 10:00
Κύριε Παπανδρέου, κύριε Παπακωνσταντίνου,
Με δηλώσεις και με επικοινωνιακή πολιτική δέν αντιμετωπίζεται η κερδοσκοπία! Οι διαχειριστές Κεφαλαίων ανά τον κόσμο, έχουν τα κριτήριά τους βάσει των οποίων τοποθετούν τα κεφάλαιά τους, στοχεύοντας ασφαλώς στο μεγαλύτερο δυνατό κέρδος καί στο μικρότερο δυνατό ρίσκο. Όταν το ρίσκο αυξάνει, αντισταθμίζεται με απαίτηση μεγαλύτερου κέρδους. Επομένως, για να επέλθει μείωση των spreads, θα πρέπει να πείσουμε για τήν μείωση του ρίσκου στα Ελληνικά ομόλογα. Και για να το καταφέρουμε αυτό, πρέπει να δείξουμε έργο! Και για να δείξουμε έργο, χρειάζεται χρόνος καί αποτελεσματικότητα! Μέχρι σήμερα, έχουμε βέβαια κάποια αποτελέσματα, πλήν όμως, δέν είναι ανάλογα του χρόνου που διέρευσε! Θετικό είναι ότι, δέν ανανεώνονται κάποιες συμβάσεις έργου ή stage που λήγουν, κάτι που σημαίνει καί σταδιακή μείωση του αριθμού των Δ.Υ., πλήν όμως, δεν επικοινωνείται το γεγονός αυτό! Το ότι όμως, οι θέσεις που εκκενώνουν οι συμβασιούχοι αυτοί, δέν καλύπτονται με αποσπάσεις μονίμων Δ.Υ. που κοπροσκυλάνε ως μή έχοντες αντικείμενο σε άλλες υπηρεσίες, γεννά υποψίες ότι, δοθείσης ευκαιρίας, θα καλυφθούν τα κενά με πράσινους συμβασιούχους!
Ακούω στην τηλεόραση για τήν σύλληψη 2 υπευθύνων πολεοδομίας, με καταθέσεις εκατομμυρίων καί 5 με 6 ακίνητα ο καθένας! Είναι προφανές πως τα απέκτησαν! Γιατί όμως, ενώ είναι κοινή πεποίθηση τι συμβαίνει στις πολεοδομίες, δέν ανοίγετε τους λσμούς όλων όσων χρημάτισαν υπεύθυνοι σ''αυτές την τελευταία 10ετία; Φαντάζεστε τί θα βρείτε; Δεν θάπρεπε μέχρι τώρα να κατασχέσετε υπέρ του Δημοσίου τόν άνομα αποκτηθέντα πλούτο; Είτε από υπαλλήλους των πολεοδομιών, είτε από εφοριακούς, είτε απο τελωνειακούς, είτε γενικώς από φοροφυγάδες καί φοροκλέφτες; Όταν, χωρίς δίκη, τιμωρείτε συλλήβδην τον Ελληνικό λαό, με μείωση των εισοδημάτων του, είτε λόγω παγώματος αυτών, είτε με περικοπή επιδομάτων, γιατί διστάζετε να τα πάρετε απ''όσους τ''απέκτησαν άνομα;
Φωτογραφίες από δορυφόρο έδειξαν ότι, από το 2007 που κάηκε η Αττική, μέχρι σήμερα, καί παρά τις αυστηρές απαγορεύσεις καί ελέγχους, χτίστηκαν 120 σπίτια στα καμένα!
Πότε θα συλληφθούν κ. Πρόεδρε, τόσο οι ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων κτισμάτων, όσο καί οι κατασκευαστές τους; Πως θα πείσουμε τον κόσμο καί τις αγορές ότι γίναμε σοβαροί; Όταν θρασσύτατα κάποιοι συνέλληνες γράφουν ατιμωρητί στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, νόμους καί Κυβέρνηση, πως αναμένετε να μας αντιμετωπίσουν σοβαρά οι αγορές;
Κύριε πρόεδρε, χρόνος δέν υπάρχει! Ότι πρέπει να γίνει, θάπρεπε να γίνει χθές, δεν μπορούμε να το παρατείνουμε εσαεί! Ενεργήστε άμεσα όπου πρέπει με βάση τους υπάρχοντες νόμους, καί όπου θα χρειαστούν νέοι νόμοι φτιάξτε τους, ψηφίστε τους, εφαρμόστε τους! Γι''αυτό σας ψηφίσαμε! Ξέρουμε ότι οι άνομοι είναι πλειοψηφία σήμερα στον λαό καί μπορούν να βγάλουν Κυβερνήσεις, πλήν όμως, δεν μπορούμε να εξακολουθήσουμε να τους χαϊδεύουμε ψηφοθηρώντας ατιμωρητί! Οι αγορές είναι πολύ σκληρές καί δέν νοιάζονται για πολιτικά κόστη! Σώστε την χώρα ακόμα καί αν εξ''αιτίας αυτού χάσετε τις επόμενες εκλογές! Κάποτε θα σας αναγνωριστεί!
Αλεξανδρος Αθ.
08/04/2010 09:50
@ ΚΟΣΜΑΣ 8/4/2010 08:57, καποιοι σαν εσενα που δεν μπορουν να ξεχωρισουν αυτους που δουλευουν για το καλο της Ελλαδας απο αυτους που την καταστρεφουν ειναι αυτοι που φταινε για το σημερινο χαλι μας. Δεν φταινε οι πολιτικοι μονο, φταιμε και εμεις που τους ψηφιζουμε ακριτα. Μπερδευεις τον Σημιτη, που εκανε εργα πνοης για την Ελλαδα, με τον Καραμανλη, που τα απαξιωσε. Πιστευεις πως η Ολυμπιαδα φταιει για το χαλι μας, ενω για την Ολυμπιαδα ξοδευτηκαν μολις 2-3 δις που θα μπορουσαμε να τα αποσβεσουμε αν αξιοποιουσαμε τις εγκαταστασεις αντι να τις χαριζουμε στον Εφραιμ και τους πολιτικους φιλους οπως εκανε ο Καραμανλης. Συγκρινεις τον Σημιτη που εκανε εργα σε ολη την Ελλαδα, με τον Καραμανλη που επαιζε play station. Συγκρινεις τον Σημιτη που μειωνε το χρεος, με τον Καραμανλη που το διπλασιασε σχεδον.
Και φταις εσυ και οσοι αλλοι τον ψηφισαν για δευτερη φορα, οταν ο ιδιος ο Καραμανλης προσπαθουσε να το σκασει το 2007 κανοντας εκλογες με δεκαδες νεκρους και καμενη την μιση Ελλαδα απο την ανικανοτητα του, επειδη ηξερε απο τοτε τα αδιεξοδα της οικονομιας οπως την διαμορφωσε ο Αλογοσκουφης. Εκανε εκλογες μολις ανακοινωθηκε πως βγηκαμε απο την επιτηρηση που μας ειχε βαλει το 2004, γιατι ηξερε πως θα ξαναμπαιναμε σε επιτηρηση και αυτη την φορα δεν θα μπορουσε να κατηγορησει το Πασοκ. Η τυφλωση σας μας οδηγησε εδω... Οσο για τις μιζες, μην ξεχνας πως ο μονος που επισημα εστειλε αξιωματουχους στον εισαγγελεα ηταν ο δεξιος Εμφιεντζογλου της Μηχανικης... Και δεν εστειλε αξιωματουχους του Πασοκ, αλλα τον ΓΓ που διορισε ο Καραμανλης, και που του ζητουσε το 15% μιζα για να τον πληρωσει αυτα που του χρωστουσε το κρατος... Απο την πρωτη μερα αρχισαν το φαγοποτι....Και η οικονομικη καταστροφη μας ξεκινησε απο το 2004, οταν ο Αλογοσκουφης σταματησε καθε δημοσια επενδυση και εβαλε εμποδια σε καθε ιδιωτικη παραγωγικη επενδυση για εναν χρονο, οδηγωντας τις κατασκευαστικες εταιριες στην καταστροφη. Ετσι, αντι να γινονται εργα που θα εξασφαλιζαν την αειφορο αναπτυξη, και αντι να βγουν οι κατασκευαστικες εταιριες στο εξωτερικο για να φερουν συναλλαγμα στην Ελλαδα, αρχισαν ολοι να κτιζουν σπιτια με την φουσκα που δημιουργησε ο Αλογοσκουφης με τον ΦΠΑ στις οικοδομες...
Και τα spreads σημερα δεν ανεβηκαν απο καποια φημη του κακου Πασοκ, αλλα απο την σκληρη πραγματικοτητα, πως το ελλειμμα του 2009 δεν ηταν 12,7% αλλα 13,5% οπως λεει η Ελληνικη κυβερνηση, και ισως ξεπερναει το 14% οπως λενε οι ευρωπαιοι ελεγκτες...
KOSMAS
08/04/2010 09:47
ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ? ΠΟΣΟ ΠΗΓΕ ΤΟ ....ΜΑΛΛΙ? ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ? ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ Ή ΟΧΙ? ΕΙΝΑΙ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ?
δωστε κοσμε....
08/04/2010 09:37
Τί έγινε ρε παιδιά με κείνο το ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ? Εκείνο που σκέφτηκαν να ιδρύσουν αυτοί που κατέστρεψαν την Ελλάδα. Μήπως ο ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ και ο νυν ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΣ δεν συμμετείχαν στις κυβερνήσεις? Και ποιός δεν θυμάται το <<μάθημα>> πούδωσε στον απλό έλληνα ο κ.ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ? Πως με μια απλή δήλωση ότι δανείζεις κάποιον , τον σώζεις δίνοντας του άλλοθι? Αυτό το Ταμείο μου θύμισε ένα αντρα που αφού απατά συνέχεια την όμορφη και πλούσια γυναίκα του, τρώγοντας της όλη τη περιουσία, παίρνει και την ίδια και τη περιφέρει κρατώντας δίσκο!!!!!
ΝΕΣΚΕ
08/04/2010 09:23
ΑΥΤΗ Η ΦΩΤΟ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΜΥΣΤΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ. ΠΟΥ ΡΩΤΑΕΙ Ο ΙΟΥΔΑΣ(ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ) ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ(ΠΑΓΚΑΛΟ) ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!!! Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΙΟΥΔΑΣ(ΤΩΡΑ ΓΙΩΡΓΟΣ), ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ 30ΑΡΓΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ(ΤΩΡΑ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ). ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΑ 30ΑΡΓΥΡΙΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΡΕΜΑΣΤΕΙ(ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟ ΣΚΑΣΕΙ ΚΡΥΦΑ). ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΙΔΙΑ...
ΚΟΣΜΑΣ
08/04/2010 08:57
Κανείς δεν μας φταίει. Εμείς οι ίδιοι βγάλαμε αυτούς που χρεωκοπούν την Ελλάδα. Εμείς βγάλαμε αυτούς(Σημίτη-Καραμανλή-Παπανδρέου) που σαν δούλοι των Γερμανών , έθαψαν το αίτημα της χώρας, να μας επιστρέψουν οι Γερμανοί τα με βία κλεμμένα που ονόμασαν δάνειο και τις πολεμικές αποζημιώσεις.70δις υπολογίζονται και αν τάχαμε δεν θάχαμε κανένα πρόβλημα τώρα. Βγάζουμε πουλημένους πολιτικούς και πληρώνουμε τώρα . Σειόταν η Ελλάδα από εμβατήρια ,γιατί αναλάβαμε τους ολυμπιακούς αγώνες, ενώ ο Σημίτης και η παρέα του γελούσαν μιας και οι μίζες της ζιήμενς έρρεαν στις τσεπες τους. 40δις δώσαμε για αγώνες ντοπαρισμενους που μια βδομαδα κρατησαν αλλα και μας ρεζιλεψαν. Έλεγαν οι απατεώνες πως θα έρχονται τουρίστες!!!! Πως θα γίνουν έργα πνοής. Τα πάντα εγκαταλείφτηκαν και τα φιλέτα τα έδωσαν στον εφραίμ. Δεν φταίει κανείς . ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΑΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ. ΑΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ. ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ ΚΙ ΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ
Ξενος Παρατηρητης
08/04/2010 08:50
Κε Δημοσθενη Μπογδη ομολογω οτι το σχολιο μου εγραφη με πικρα και αγανακτηση για τον διασυρμο της Ελαδας στο Εξωτερικο τη δυσβαστακτη οικονομικη πολιτικη εναντιον της και τη δυσκολια της ηγεσιας της να πεισει. Ελπιζω οι μελλοντικες εξελιξεις να μη δικαιωσουν ! Οσο για τα "spreads"δεν μπορουν να συνεχισουν την ανοδικη πορεια τους για παντα, για τον απλο λογο οτι οσο ανεβαινουν τοσο θα αυξανεται ο κινδυνος μη πληρωμης τους οποτε θα επελθει μειωσις των, λογω χαμηλοτερης ζητησης. Η αιθουσα παντως των οικονομικων διαπραγματευσεων ειναι πολυ καυτη και δεν ειναι γι'' αυτους που δεν αντεχουν στη ζεστη.
Φιλιππινεζος Παρατηρητης
08/04/2010 08:04
Ο ΑΠΑΤΟΣ ΛΑΡΥΓΓΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ : Αφού έφτασε το ΠΑΣΟΚ στο σημείο αναζήτησης νέας "Λίντα Λάβλεϊς" {Το Βαθύ Λαρύγγι}, τα πράγματα θα πάνε καλύτερα . Κι’ αυτό διότι ολόκληρο προοδευτικό και σοσιαλιστικό κόμμα , σίγουρα έχει στους κόλπους του ειδικές -ούς σ’ αυτό το σπορ. Αρκεί να θυμηθούμε πως κατάπιαν τα {340} δισεκατομμύρια δολάρια που έλαβε το ΠΑΣΟΚ από την ΕΟΚ , την πρώτη οκταετία που κυβέρνησε την Ελλάδα . Αυτή τη μεγαλειώδη κατάποση πληρώνει σήμερα ο ελληνικός λαός . Ζήτω το βαθύ λαρύγγι του !... ................................................................................................................................................ Οσο για τα spreads, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δημιουργεί το κλίμα για την άνοδό τους , αφ’ ενός για να εισπράττει την προμήθεια {πανωτοκια} από τους υπερβολικούς τόκους που δανείζεται υποθηκεύοντας την Ελλάδα , αλλά και για να υποστηρίξει το δολάριο. ................................................................................................................................................ Η Ιστοσελίδα "Market News International", ανέφερε ότι η άνοδος των spreads , οφείλεται σε αξιωματούχο της ελληνικής κυβέρνησης . Η κυβέρνηση όμως αρνείται να αποκαλύψει το όνομά του , βάσει της πολιτικής της αδιαφάνειας που ακολουθεί παρά το γεγονός ότι ωρύεται για τη δήθεν διαφάνεια που υποσχέθηκε προεκλογικώς , αλλά το αθέτησε κι’ αυτό όπως τα υπόλοιπα ! Αυτή όμως η απόκρυψη αποδεικνύει την αλήθεια αυτών που υποστηρίζουν, ότι αυτή είναι η εντολή των ΗΠΑ , που με δουλικότητα εκτελεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ !... 8-4-2010 Φ.Π.
Ελληνίς
08/04/2010 03:49
Συμφωνώ απόλυτα με τον Κυπατζή και αναπαράγω το κείμενο ''Ναι, ναι! Το βαθυ λαρυγγι φταίει! Το βαθυ λαρυγγι ειναι ολοι οι πρωθυπουργοί και υπουργοι των τελευταίων 30 ετών, για να χρηματοδοτησουν τις πολιτικές καμπανιες τους (και οχι μόνο) και μετα ξεπληρώνουν τα χρεη υποθηκευοντας το μελλον των Ελλήνων σε οικονομικό, κοινωνικό, εθνικό επιπεδο!!! Αυτη ειναι η αιτια όλων των δεινών!!! Ετσι απλα... Ολα τα αλλα ειναι παραμυθια της χαλιμάς, για να κοροιδευουν τον Ελληνικο λαο και να το παιζουν καποιοι ασχετοι, δημοσιογραφοι!!! Αλλα από την αλλη και ο Ελληνικός λαός, καλά να πάθει γιατι κοιμαται όρθιος και εκλεγει τους ιδιους που τον υπονομευουν, με ανταλλαγμα εναν διορισμο στο δημοσιο! Περαστικα...'' Επίσης μιλάμε για κερδοσκόπους αλλά κι εσείς αν κάποιος σας χρωστούσε και δεν μπορούσε να πληρώσει ούτε τους τόκους του κάθε χρόνου ξεχωριστά, θα συνεχίζατε να του δανείζετε χρήματα σαν να μη συμβαίνει τίποτε; Ας μην είμαστε αφελείς. Πάντως, ο Παπανδρέου δεν είναι επικίνδυνος όπως άλλοι που μας χαντάκωσαν κυριολεκτικά, ούτε ''μικρός'' είναι για τα δύσκολα που περνάει η χώρα, απλά τα δύσκολα είναι έτσι κι αλλίως πολύ ''μεγάλα'' για τον οποιονδήποτε. Αυτό που με θλίβει είναι ότι θα παραδώσουμε μία χώρα με όραμα τη Βουλγαρία στα παιδιά μας, ναι με όραμα να γίνει σαν τη Βουλγαρία, κάποτε. Τέτοιοι που είμαστε, τέτοια μας αξίζουν. Άλλοι να ''τρώνε'' με πενήντα μασέλες το δημόσιο χρήμα, άλλοι να κλέβουν το κράτος με το να μην δηλώνουν τα εισοδήματά τους, άλλοι απλά να κάνουν το κορόιδο (δε βαριέσαι μωρέ) και άλλοι να εμπορεύονται την ψήφο τους για μία θέση τον (καυτό πλέον) ήλιο του δημοσίου.
Leonidas
08/04/2010 01:09
To tragiko einai oti i Ellada tha kanei oles aytes tis thysies tora alla sto telos tha xreokopisei ... giati oti kai na kaneis to xreos de mazeyetai ...

Episis de mporo na katalabo tin ennoia tou kerdoskopou pou milane polloi. Esi an eixes kapoia lefta kai itheles na ta baleis se prothesmiaki katathesi, de tha pigaines na rotiseis poia trapeza dinei to ypsilotero epitokio? Ayto de se kanei kerdoskopo se kanei eksipno ependiti !
Episis an mia trapeza akougontai fimes oti tha kleisei (Aspis gia paradeigma) tha pigaines na baleis ta lefta sou ekei ? Kai an pigaines kai sou edine to idio epitokio me tin Ethniki, de tha ta pigaines stin Ethniki ? Ayto se kanei kerdoskopo?

Koitaxte na deite i Ellada ayti ti stigmi exei bgei sti zitiania. Oloi kseroun oti kathe mina theloume 10 dis Euros daneika gia na min xreokopisoume ... opote fysika kai mas perimenoun sti gonia, aytos einai o nomos tis agoras .... apla min akoute tous politikantides pou blepoun anthellines kai kerdoskopous pantou gia na apopoiountai ton eythynon tous.
Βακαλο
08/04/2010 00:38
Πήγα σε μάγισες σε χαρτορίχτες ....
ΣΤΑΘ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
07/04/2010 21:47
Κυρ. Γεώργιε από την στιγμή που δεν μπορείτε να ελέγξετε τους ανθρώπους σας που έχουνε μεγάλη γλώσσα μιλάνε παντού λένε ότι τους κατέβει η κυβέρνηση σας είναι επικίνδυνη για την Ελλάδα , σχέδια δεν έχετε ,ούτε είχατε , ξέρατε από την αρχή ότι θα δανειστούμε 25-30 δις Ευρω γιατί δεν δανείσθηκες αμέσως μετά της εκλογές τότε που ήτανε ακόμη χαμηλά τα επιτόκια 4.2 %έως 4.5 % ,με τον τρόπο αυτόν δώσατε φιλί ζωής στο δολάριο ,εξαιτίας της Ελλάδος κατρακυλά το Ευρω και ανεβαίνει το δολάριο ,μήπως είναι και αυτό σχέδιο για να σωθεί το ντολλαρς .
Και κάτι ακόμη ,όχι σαν ιδεολογικός αντίπαλος του Πασοκ αλλά σαν Έλληνας ,σήμερα σας στηρίζουνε από παντού ΝΔ και ΛΑΟΣ ασχέτως εάν γνωρίζουνε ότι κάνετε μεγάλα λάθη κάνουνε το καθήκον τους σαν αντιπολίτευση αυτές της δύσκολες ώρες , ΕΣΕΙΣ γιατί δεν πράξατε το ίδιο τα τελευταία 5.5 ,εάν τότε στηρίζατε τον Κ. Καραμανλή στα λογικά πλαίσια σήμερα δεν θα είχαμε αυτά τα προβλήματα , και το επισημάνω αυτό διότι όλα τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση σας είναι αντιγραφή της ΝΔ , με μια διαφορά εσείς βάλατε επικίνδυνα μεγάλο βαθμό δυσκολίας στο εγχείρημα σας , ξεζουμίζεται τον Έλληνα με το γνωστό ψέμα ότι η ΝΔ κατέστρεψε την Ελλάδα και ευθύνεται για όλα ,ΟΧΙ κυρ .Παπανδρέου εσείς έχετε καταστρέψει τα πάντα πριν της εκλογές , εσείς κάνατε ομιλίες σε ξένα ΑΕΙ ,εσείς καλούσατε τα ξένα ΜΜΕ και τους λέγατε ένα κάρο ανακρίβειες για την οικονομία της Ελλάδος νομίζοντας ότι έτσι θάβετε τον Κ.Καραμανλη και κερδίζετε πόντους εσείς ,ναι μεν στο εσωτερικό κερδίσατε πόντους αλλά σκάψατε το λάκκο της Ελλάδος στο εξωτερικό ,και σαν να μη έφτανε αυτό έχουμε τώρα και διαρροές από κάθε υπεύθυνο ανεύθυνο που προφανώς στήνει δικό του παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδος ,εάν είναι να χτίσετε όνομα στα χαλάσματα της Ελλάδος βγάζοντας την από το λούκι μετά από 10-15 χρόνια αλλά θάβοντας τους μισούς Έλληνες καλύτερα να παραιτηθείτε τώρα , και να σχηματισθεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας ,τουλάχιστον να επωμισθούνε όλοι το βάρος και της εύθηνες ,αλλά ταυτόχρονα να ισχυροποιηθεί και η φωνή της Ελλάδος , γιατί όχι και ένας έλεγχος της πολιτικής του ενός ανδρός που σήμερα στα εθνικά μας θέματα δεν γνωρίζουμε που βαδίζουμε και τι μας ξημερώνει .
ΣΤΑΥΡΟΣ
07/04/2010 21:37
ΚΑΛΑ ! ! ! ! ............... να προσελκύσει επενδυτές από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου θα διοργανώσει παρουσίαση (roadshow) στις ΗΠΑ μετά τις 20 Απριλίου. Η Ελλάδα επιδιώκει- σύμφωνα με την εφημερίδα- να συγκεντρώσει 5 έως 10 δισ. δολάρια από αμερικανούς επενδυτές προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της σε δανεισμό για τον Μάιο. ............................. ΟΧΙ ΡΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ................ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΟΙ .................... ΒΑΛΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΣΥΡΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ .............. ΠΟΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΡΕ ΖΗΤΟΥΛΕΣ ?!?!?!? ................ ΟΥΤΕ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΣΤΗΝΕ ΤΗ ΠΑΡΑΓΚΑ ΤΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΔΩ, ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ...................... ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΤΕ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ, ΘΑ ΤΟΥ ΒΑΖΑΤΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ......................... ΔΕ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ MORGAN, STANLEY, SOROS, ROΤSHILD, ROCKFELER, LEHMAN, ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ................ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΣΑΣ ! ! ! !
ΣΤΑΥΡΟΣ
07/04/2010 21:27
ΜΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ ΤΗΣ MORGAN-STANLEY, ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 8%............ ΑΥΤΑ ΣΥΖΗΤΑΝΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΥΝ ΠΩΣ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ SPREADS, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΤΗΝ MORGAN-STANLEY ! ! ! ! .................... ΑΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ! ! ! ....................... ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ Μ3 4,5%, ΔΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΜΕ 2,5 ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΑΥΤΩΝ Π@Π@ΡΟΛΟΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ 7% ! ! ! ! ................................ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΚΝΎΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ Η ΟΧΙ ! ! !. .......... ΔΕ ΘΑ ΦΑΤΕ !!!!!
Petros
07/04/2010 21:08
@Pecos

Peco kala ta les...wra va mou steileis to CV sou.. ;-)

Petros
SteliosB
07/04/2010 21:01
Γιατί συνεχώς είναι οι κερδοσκόποι που φταίνε; Και ποιοι είναι τέλος πάντων αυτοί οι κερδοσκόποι; Πόσοι κατανοούν τελικά πως λειτουργούν αυτά τα πράγματα; Απ ότι φαίνεται πολύ λίγοι. Αν και είναι τόσο απλά. Γιατί ανεβαίνουν τα επιτόκια; Γιατί όπως εγώ, όπως κι εσύ όταν βλέπεις πως κινδυνεύεις ίσως να τα χάσεις όλα ή για να μη χάσεις περισσότερα πουλάς στην τιμή που βρίσκεις. Και είναι πολλοί αυτοί που φοβούνται πως μπορεί να χάσουν περισσότερα, γι αυτό πωλούν τα ελληνικά ομόλογα στην τιμή που βρίσκουν. Η αγοράζουν cds για να ασφαλιστούν. Μας φταίνε δήθεν οι κερδοσκόποι; Είναι κερδοσκόποι αυτοί που δεν θέλουν να χάσουν τα χρήματά τους; Καλό είναι να ηρεμήσουμε και να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα δίνοντας ταυτόχρονα και την αίσθηση ότι αντιλαμβανόμαστε την αγωνία των πιστωτών μας. Στέλνοντας το μήνυμα ότι θα κάνουμε περισσότερα απ ότι μπορούμε για να τους πληρώσουμε αυτά που τους χρωστάμε. Τότε και μόνο τότε ίσως να ηρεμήσουν και αυτοί κι εμείς.
ioannis schinas
07/04/2010 19:59
na stamatisoun oi aerologies ton anefthnon Ellinon politon , kai na asxolithoun me ta kathimerina tous ........... sofos den ginesai , me axristes syzitiseis ? " ALLAAAAA me sovari ergasia kai apodosi sto ergo ekastou politi ,analoga me ti asxoleite kathimerina ina dynate me tin ergasia tou na plironei ston xoron pou vionei dia afta pou katanalonei !!!!!!!!!! ( ERGASIA , PARAGOGIKOTITA ) einai o momnos dromos litroseos tis Ellados " kai me mia syntonismeni kyvernisi na oloklirothei to oikonomiko mas ergo !!!!!!!!!!!!! prepei kai tha to katorthosoume !!!!!!!!!!! ENOMENOI .......
Δημοσθενης Μπογδης
07/04/2010 18:31
Αγαπητέ κ. Ξένε παρατηρητή 7/4/2010 16:46

Το πικρόχολο σχόλιο σας είναι ξένο από την Ελληνική πραγματικότητα αλλα και τις προοπτικές της οικονομικής ανόρθωσης και κοινωνικής Δικαιοσύνης που περιμένουμε εμείς οι Έλληνες με τις συντονισμένες θυσίες για την αλλαγή της πατριδας μας στην οποία μας οδηγεί τούτη η κυβέρνηση .
Δεν είναι καθόλου << Εθνικιστικό >> το να κολάζουμε τους τοκογλύφους που θεωρούν τον θάνατο μας την δική τους Ζωή ( στην προκείμενη περίπτωση τα δικα τους κέρδη ).
Όσο για την Ελλάδα που <<βρίσκεται συνεχώς στα νέα και έτσι …ανεβάζουν πιο πολύ τα spreads ……>> Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω τα πικρόχολα σχόλια των ΔΜΕ για την ΜΗ ασφάλεια της Ελλάδας τότε στους Ολυμπιακούς του 2004 , ήταν πάλι για …το πάπλωμα !..τότε το έλεγαν συστήματα ,ασφάλειας ….ΚΥΠΑΤΖΗΣ
07/04/2010 17:23
Ναι, ναι! Το βαθυ λαρυγγι φταίει! Το βαθυ λαρυγγι ειναι ολοι οι πρωθυπουργοί και υπουργοι των τελευταίων 30 ετών, που κανουν π....ες στους κερδοσκόπους (βλ.Σωρος και σια), για να χρηματοδοτησουν τις πολιτικές καμπανιες τους (και οχι μόνο) και μετα ξεπληρώνουν τα χρεη υποθηκευοντας το μελλον των Ελλήνων σε οικονομικό, κοινωνικό, εθνικό επιπεδο!!!

Αυτη ειναι η αιτια όλων των δεινών!!! Ετσι απλα... Ολα τα αλλα ειναι παραμυθια της χαλιμάς, για να κοροιδευουν τον Ελληνικο λαο και να το παιζουν καποιοι ασχετοι, δημοσιογραφοι!!! Αλλα από την αλλη και ο Ελληνικός λαός, καλά να πάθει γιατι κοιμαται όρθιος και εκλεγει τους ιδιους που τον υπονομευουν, με ανταλλαγμα εναν διορισμο στο δημοσιο! Περαστικα...
Ξενος Παρατηρητης
07/04/2010 16:46
Εκεινο το " Roadshow" μεταφρασμενο σαν "παρουσιαση απο το Υπουργειο Οικονομικων στην Αμερικη" πολυ μου αρεσε ! Η πραγματικη του εννοια ομως ειναι εκεινη του " περιοδευοντος θιασου" , οχι τοσο κολακευτικη , και καλα θα ηταν να βρουν μια καλυτερη εκφραση για την επισημη ζητιανια στο Εξωτερικο ! Η αντιμετωπηση των οικονομικων προβληματων της χωρας τους τελευταιους μηνες απο μια κυβερνηση ερασιτεχνων πολιτικων ,θεωρητικων ακαδημαικων και ανοητων ΜΜΕ εχει αφαιρεσει την συμπαθεια ακομη και απο τους καλοπροαιρετους υποστηρικτες της Ελλαδας στο εξωτερικο. Εν ολιγοις εχουν βαρεθει η Ελλαδα να βρισκεται συνεχως στα νεα με συνεχη παραπονα, παρακαλητα, υβρεις και μεγαλοστομιες απο ανωτατα "υπερβαρα" στελεχη και εθνιστικο παραληρημα εναντιον των κερδοσκοπων και λοιπον εχθρων της Ελλαδας ! Το μονο που καταφερνουν ετσι ειναι να ανεβαζουν ακομη πιο πολυ τα " spreads" στην προσπαθεια τους να σωθουν πολιτικα για τις θυσιες που θα επιβαλλουν στον ατυχο Ελληνικο λαο που παντα πληρωνε τον λογαριασμο.
Stella Petrides
07/04/2010 16:27
Το γαλλικό παράδειγμα δημόσιας διαβούλευσης μελετά το υπουργείο Περιβάλλοντος
Σειρά επαφών
EMEIS TO LEME PARTY ME OUZOMEZEDES KAI AYTOI TO LENE PASTIS............................................
MHPWS PREPEI NA FORESOUME KAI EMEIS PEROUKES KAI POUSTHS;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
CHERCHER LA FEMME..................................
ΖΟΜΓ
07/04/2010 16:05
ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ? Ο ΓΑΠ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ? Ο ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΑΠ
αναγνώστης
07/04/2010 16:03
Ας μην ψάχνουμε εξιλαστήρια θύματα. Καθόλου δεν πιστεύω ότι τα spreads ανέβηκαν εξαιτίας μιας δήλωσης που ίσως έγινε. Η πολύ λογικότερη εξήγηση είναι ότι απλώς οι αγορές θα επιδιώξουν να πάρουν όσο υψηλότερο επιτόκιο γίνεται.
Χρήστος Πάτρας
07/04/2010 15:59
Οι εμπορικές διαπραγματεύσεις σε διεθνές επίπεδο είναι πραγματικά μια πολύ πολύ ενδιαφέρουσα και συναρπαστική εργασία όπου η παταγώδης αποτυχία από την επιτυχία χωρίζονται μόνο από μια τρίχα..

Μια λάθος λέξη από ένα μη αρμόδιο πρόσωπο, ένα κόμπιασμα, ή ακόμη και μια λάθος έκφραση μπορεί να γκρεμίσουν μια μεγάλη εμπορική δουλειά..

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην εταιρεία που εργάζομαι απαγορεύται δια ροπάλου (ακόμη και στον ίδιο τον ιδιιοκτήτη) να κάνει οποιαδήποτε δήλωση σε σχέση με συμφωνίες πρίν την τελική ολοκληρωσή τους και την υπογραφή των σχετικών συμβολαίων..
Μετά την τελετή των υπογραφών μπορεί κανείς να πει ότι θέλει, πριν όμως μιλά ένας, λέει τα απολύτως αναγκαία, με έναν συγκεκριμένο τρόπο and thats all.....

Στο υπουργείο οικονομίας όμως, ο κάθε μανδαρίνος, μαλακωδώς, νομίζει, και ίσως να αισθάνεται και σπουδαίος, ότι μπορεί να δίνει απαντήσεις στα τσακάλια που τον ρωτούν για το οτιδήποτε..

Τα τσακάλια λοιπόν μη έχοντας κανένα πρόβλημα να παραφράσουν, αν χρειάζεται, ελαφρά τα λεγομενά του, τα δημοσιοποιούν με τον τρόπο που πολύ καλά ξέρουν, και να τα spreads στα 400...

Ας βάλει λοιπόν μιά τάξη εκεί ο συμπαθής Κος Παπακωνσταντίνου, και να κόψει τον κ...λο σε όποιο χαρτογιακά δεν μπορεί να μαζέψει την γλώσσα του..

Όσο για την ουσία του προβλήματος αυτή είναι άλλο θέμα..

Φέτος θα δανειστούμε γύρω στα 60δις...
Του χρόνου άλλα 70 (καλώς εχόντων των πραγμάτων)..
Το 2012 θα χρειαστούμε άλλα 70 - 80 δις ακόμη....

Δηλαδή σε τρία χρόνια πρέπει να δανειστούμε το 90% του ΑΕΠ...

Είναι ένας Εφιάλτης.... Μια Φρίκη...

Ακόμη και αν πάμε σε 3 χρόνια το έλλειμα στο 3% του ΑΕΠ, (που εγώ αμφιβάλλω) το χρέος θα εξακολουθεί να είναι χρέος..

Ναι, θα μου πούμε μερικοί, τότε όμως θα έχουν πέσει τα spreads...;;; και θα δανειζόμαστε φτηνά...!!!

Μαλ...ες κυρίου το ανάγνωσμα...

Με δανεικά δεν μπορεί να ζήσει τίποτε επί μακρόν... Τελεία και παύλα..

Δυστυχώς η λύση στο πρόβλημα αυτό είναι μόνο μία η οποία μαζί με πολλές άλλες παραμέτρους και προυποθέσεις συμπεριλαμβάνει και κάτι που αν το πώ θα με βρίζουν τα δύο τρίτα των Δ.Υ..

Προτιμώ λοιπόν να το αποφύγω τώρα και να αφήσω και τα τρία τρίτα των Δ.Υ. να βρίζουν σε λίγα χρόνια όλοι μαζύ, τους τότε κυβερνώντες..

Καλά να είμαστε και θα τα δούμε, γιατί "ο καιρός γαρ εγγύς" που λέει και ο γνωστός Κος Λιακόπουλος.... Σύν τοις άλλοις τα οικονομικά προβλήματα είναι κατά βάση μαθηματικά, και αν δεν λυθούν με "πολιτικές εξισώσεις",(που εγώ προτιμώ και είμαι και σίγουρος ότι ο Κος Πρωθυπουργός πολύ καλά τις γνωρίζει..), τον λόγο τότε θα έχουν τα pure mathematics και ο νοών νοείτω....

Χρήστος

δημητρης
07/04/2010 15:22
αυτος που εκανε αυτες τις δηλωσεις ειναι ανθελληνας και .
Pecos
07/04/2010 15:04
Ο ΓΑΠ πρέπει να καταλάβει ότι τα πράγματα είναι ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ και για να σωθούμε πρέπει να κάνει πολιτικές θυσίες.

Ο ΓΑΠ πρέπει να πάρει ΟΛΑ τα μέτρα ( απολύσεις ΔΥ, περικοπές δαπανών, πάγωμα εξοπλισμών, κλπ) ασχέτως σοσιαλιστικών ιδεών και προεκλογικών δεσμεύσεων.

Εάν δεν τα κάενι θα χρεοκωπήσουμε.

Εαν τα πάρει τα μέτρα αυτά είναι σχεδον σίγουρο ότι στις επόμενες εκλογές θα ΧΑΣΕΙ γιατί θα τα έχει βάλει με όλους και με όλα.

Αλλά καλύτερα να σωθούμε και να χάσει το ΠΑΣΟΚ τις επόμενες εκλογές παρα να διαλυθούμε και πιθανόν να μην ξανακάνουμε εκλογές.

Όσο για το ξεφτυλισμένο και ληστρικό κόμμα ( ορδή ακρίδων) του Μπουγάτσα της Ραφήνας, που μας έφερε σε αυτό το σημείο, πρέπει να παρακαλάνε ο ΓΑΠ να πάρει τα μέτρα , και να χάσει τις εκλογές αλλιώς σε περίπτωση χρεοκοπίας καλό θα είναι να την κοπανήσει από την Ελλάδα μαζί με το συνάφι του ...
PANGALOS=VA8Y LARIGI KAI MEGALO STOMA
07/04/2010 14:24
DWSTE KLWTSIA STON PRODOTH PANKAKO
MONO KATASTROFES FERNEI STHN XWRA AFTOS EXEI THN KATARA TU PAPU TU
Aχαιός
07/04/2010 11:12
Ποιός το έδωσε; Κανείς.

Δημοσιεύσανε μόνοι τους ότι γουστάρανε για να τα κονομήσουνε, και βάλανε απο κάτω `unidentified high-ranking Greek government official`.

Οσον αφορά τις φήμες για την Κατσέλη, κάποιοι θέλουν να την `φάνε`, είναι αρκετοί και έχουν και κλίκα, γι`αυτό πάνε να φορτώσουνε και αυτό στην ίδια.

Αμα δεν σε γουστάρουνε οι κλίκες και οι `Ιππότες` βράστα κι άστα, 10 πανεπιστήμια να`χεις βγάλει θα σε βγάλουνε άχρηστο κι ότι δεν ξέρεις την δουλειά σου και θα σου δώσουνε και τα παπούτσια στο χέρι στο τέλος.
Γεωργιος Α. Βλαχος
07/04/2010 10:40
Αξιοτιμοι κυριοι, αξιοτιμες κυριες
Ο ακρατος Κομματισμος των ΜΜΕ δεν μας επιτρεπει να σκεφτου-
ψυχραιμα και λογικα και φυσικα, ο,τι λεμε και γραφουμε δεν ειναι κατα αναγκη νηφαλιο και λογικο επειδη δεν ειναι ελευθερο απο κομματικη τοποθετηση που εμπεριεχει μαλιστα και αρκετη δοση εμπαθειας.Μονον ο αδεκαστος ιστορικος ερευνητης του μελλο-
ντος θα μπορεσει να μας πει τι συνεβαλε και εκτοξευθηκαν τα spreads απο τα 131 στις 22.10.2009 στα 384 στις 6.4.2010 για
να δανεισθει η Ελλαδα με επιτοκια 6,25%.Μεχρι τοτε ας προσπα-
θησουμε να κατανοησουμε αυτα που εγραψε στις 2.4.2010 ο Πα-
νος Σωκος στην Ελευθεροτυπια.<<Νεο μηχανισμο στηριξης χω-
ρις΅ΔΝΤ ζητει τωρα ο Γιωργος απο τον Ρομπαι>>.
Ευχαριστω για μια ενδεχομενη αναρτηση του σχολιου μου.
Γεωργιος Α. Βλαχος
ΑΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΓΙΑ ΒΑΘΥ ΛΑΡΥΓΓΙ...........
07/04/2010 10:21
ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΤΖΟΥΛΙΑ !!!!!
ΗΛΙΘΙΟΙ ;
07/04/2010 10:17
Αυτοί που μας κυβερνούν η πολύ ηλίθιοι ειναι η πολύ πονηροί και τα κονομάνε απο την ιδια τους(;;;) την χώρα .
Stella Petrides
07/04/2010 09:57
KWSTA MHTROPOULE PAREDWSE TOUS TA MATIA TOUS TA LEIZER GIA THN LA8OS EPITHRHSH TOU BIG BROTHER EPITHRHTH KAI THN MAGEIREMENH XROOOOOOOOOOONIA APO TOUS IDIOUS APOGRAFH................................................
PSAKSTE MHPWS BREITE KAI PALIA XEIROGRAFA APO DIKOUS TOUS GIA NA TOUS TRIPSETE STHN MOURH KAI AS SYNEXISOUN NA KOROIDEYOUN TON KARAGIOZH KAI NA TON APOKALOUN KAMPOURH..................................................
PRIN XRONIA OLA MELI GALA KAI TWRA OI TEAM TWN XONDRWN PARADIDEI THN ELLADA TRYPIA MPOUKALA;;;;;;; (MA POIOS KRATOUSE TOSA XRONIA THN MPOUKALA, O ELLHNIKOS LAOS;;;;;;;;;;;; `H O DHMOSIOS YPALLHLOS POU ETSI KAI EKANE ENSTASH GIA OSA MAGEIREYONTOUSAN EIS BAROS TOU ELLHNIKOU DHMOSIOU GINOTAN FTERO STON KOKKINO MYLO;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;)
GOLDEN BOY
07/04/2010 09:52
ΑΡΑΓΕ ΠΟΙΟΣ ΚΟΥΦΙΟΚΕΦΑΛΟΣ ΜΠΟΥΦΟΣ ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΦΗΜΕΣ;


"Νέο μηχανισμό στήριξης χωρίς ΔΝΤ ζητεί τώρα ο Γιώργος από τον Ρόμπαϊ":
Γιώργος Καστοριά
07/04/2010 09:17
Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει εδώ και 6 μήνες με αυτή την κυβέρνηση. Η προχειρότητα, η επιπολαιότητα, η πολύμηνη αδράνεια λόγω αναποφασιστικότητας, η ασυνεννοησία, η ανικανότητά τους, έχουν ξεπεράσει κάθε (κακό) προηγούμενο. Δυστυχώς πάμε από το κακό στο χειρότερο, οι προηγούμενοι μας άφησαν να φθάσουμε στο χείλος του γκρεμού, κι αυτοί εδώ μας σπρώχνουν στο χάος...
Κώστας Κ
07/04/2010 08:25
Ρε παιδιά τι ψάχνουν; Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είπε την Παρασκευή ότι η Ελλάδα σκέφτεται επαναδιαπραγμάτευση των όρων της συμφωνίας με το ΔΝΤ (πηγή: Ελευθεροτυπία).