Βροχή οι απολύσεις ωρομίσθιων καθηγητών

Σε απόγνωση χιλιάδες εκπαιδευτικοί με μισθό 350 ευρώ

, ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ , Χρήστου Κάτσικα , xkatsikas@xkatsikas.gr   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/02/2010 07:00 |
 Βροχή οι απολύσεις  ωρομίσθιων καθηγητών

Το υπουργείο Παιδείας, εκμεταλλευόμενο τον υψηλό βαθμό ανεργίας των νέων πτυχιούχων καθηγητών πανεπιστημιακών σχολών και έχοντας στα συρτάρια του περίπου 60.000 αιτήσεις, προσλαμβάνει κάθε χρόνο 10.000-11.000 ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς.

Oυσιαστικά, οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί καλούνται να εξαγοράσουν με τη δωρεάν εργασία τους την ελπίδα μιας προϋπηρεσίας που έπειτα από 3-4 χρόνια ενδέχεται να τους οδηγήσει σε μόνιμο διορισμό.

Είναι γνωστή, αρκετά χρόνια τώρα, η συμπεριφορά της Πολιτείας προς τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς. Μεσαιωνική εργασιακή πραγματικότητα, με 350 ευρώ μισθό μηνιαίως, με καθυστέρηση μέχρι και 12 μήνες για την καταβολή των δεδουλευμένων, με απουσία οποιωνδήποτε περιθωρίων για ανάπτυξη εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής σχέσης με τους μαθητές και κυρίως με διαρκείς θυσίες για την εξαγορά, μέσα από την απλήρωτη εργασία, μιας προϋπηρεσίας που έπειτα από χρόνια ενδέχεται να οδηγήσει στον διορισμό.

Ωστόσο, το τελευταίο χρονικό διάστημα, αιφνιδιαστικές, απροειδοποίητες απολύσεις στη μέση της χρονιάς συνθέτουν με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο το παζλ μιας πολιτικής στην οποία η υπονόμευση της προσωπικής και της επαγγελματικής αξιοπρέπειας των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών αναδεικνύονται σε εγγενή χαρακτηριστικά της.

Η ΕΛΠΙΔΑ
Εξαγοράζουν με τη δωρεάν εργασία τους την ελπίδα μιας προϋπηρεσίας που έπειτα από 3-4 χρόνια θα τους οδηγήσει σε διορισμό

«Τελευταία στιγμή με έδιωξαν»

ΠΡΙΝ ΑΠΟ το τέλος Δεκεμβρίου προστίθεται άλλη μία απόλυση, αυτή τη φορά από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης. Όπως καταγγέλλει η ωρομίσθια εκπαιδευτικός, πριν αποδεχθεί την πρόσληψή της ρώτησε αν η απασχόληση θα ήταν πρόσκαιρη και της απάντησαν αρνητικά (15/10/2009). Όμως, την 1η Δεκεμβρίου 2009 της ανακοίνωσαν ότι απολύεται λόγω επιστροφής στο σχολείο (2ο ΓΕΛ Χορτιάτη) μόνιμου εκπαιδευτικού (τρίτεκνης) που παρουσιάστηκε την 1/9/2009 στη Διεύθυνση με απόσπαση από την Πάρο και πήρε τρίμηνη άδεια μητρότητας που θα έληγε την 1/12/2009! Ήξεραν δηλαδή από τη Διεύθυνση ότι θα την απέλυαν στις 1/12/2009.

Χαλκιδική
Παρόμοιο γεγονός συνέβη στις αρχές του νέου χρόνου, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα βορειότερα, στη Χαλκιδική. Δύο ωρομίσθιες καθηγήτριες ΠΕ07 απομακρύνονται καταχρηστικά από τα σχολεία όπου είχαν τοποθετηθεί (2ο Γυμνάσιο Μουδανιών και Γυμνάσιο Ν. Φώκαιας) από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χαλκιδικής μόλις έναν μήνα μετά την πρόσληψή τους και κινδυνεύουν άμεσα με απόλυση μετά την τοποθέτηση στη θέση τους εκπαιδευτικού που επέστρεψε από άδεια.


«Στον δρόμο μου είπαν δεν σε χρειαζόμαστε»

ΣΤΙΣ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ο Διονύσης Πλακιάς, ωρομίσθιος εκπαιδευτικός πληροφορικής (ΠΕ19), έλαβε ένα τηλεφώνημα από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Ρωτήθηκε αν ενδιαφέρεται να εργαστεί σε σχολείο του νομού. Αφού απάντησε καταφατικά, του είπαν ότι θα επικοινωνήσουν ξανά μαζί του σε λίγο για να του ανακοινώσουν τον ακριβή αριθμό ωρών και το σχολείο όπου θα εργαζόταν.

Μισή ώρα αργότερα του τηλεφώνησαν από το ίδιο τηλέφωνο να μεταβεί αυθημερόν στα γραφεία για να υπογράψει σύμβαση για 10ωρη εργασία στο 1ο Γυμνάσιο της Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, όπου θα άρχιζε να εργάζεται από την ίδια ημέρα (Παρασκευή 15 Ιανουαρίου).

Καθ΄ οδόν από Καρδίτσα για Βόλο και ώρα 10.05, ενώ βρισκόταν στη Λάρισα, του τηλεφώνησαν ξανά και του ανακοίνωσαν ότι «ο προϊστάμενος είπε ότι επιστρέφει ένας συνάδελφος από άδεια και δεν σε χρειαζόμαστε».

Καρδίτσα
Λίγες ημέρες πριν, στις 18 Δεκεμβρίου 2009, απολύθηκαν από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας πέντε ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί που είχαν προσληφθεί λίγες εβδομάδες νωρίτερα.

Κέρκυρα
Την ίδια περίοδο, λίγες ημέρες πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Κέρκυρας απέλυσε ωρομίσθια εκπαιδευτικό δύο μήνες από την πρόσληψή της και αφού χρειάστηκε να μετακομίσει από τη Θεσσαλονίκη στην Κέρκυρα για περίπου 300 ευρώ τον μήνα. Ο λόγος ήταν ότι στους καθυστερημένους διορισμούς που έγιναν στις 14 Δεκεμβρίου, αν και από το ΠΥΣΔΕ Κέρκυρας δόθηκε ένα κενό της συγκεκριμένης ειδικότητας (αισθητική ΠΕ18.05), το υπουργείο διόρισε τρεις και ενώ ο προϊστάμενος είχε δεσμευτεί πριν προχωρήσει σε απόλυση να συζητήσει τουλάχιστον το θέμα στο ΠΥΣΔΕ, προτίμησε να ανακοινώσει την απόλυση στην εκπαιδευτικό τις γιορτές.

107
The American
12/02/2010 02:49
ELLADARA ..... Ola auta giononte basika logw elleipsis swstou programmatismou ..... Auti i elleipsi einai ite logw (a) ta asteria pou dioikoun den 3eoun ti tous ginetai .... i (b) to kanoun epitides giati mesa stin taraxi / anataraxi / makelio kai geniko mpaxalo orismenoi tseponoun POLLA europoula tou Ellina forologoumenou .... Mias loipon kai 3eroume oti oi Ellines einai e3upnos laos kai "diaolou kaltsa" ... mallon to senario (b) paizetai pantou kai panta stin paatrida ..... Opote oloi mas agxonomaste kai skame gia mia katastasi pou den prokeite na alla3ei.... O ELLINAS boulia3e tin Elliniki oikonomia kai einai sto katofli tou na boulia3ei olokliri tin Eurwpaiki Enwsi .... gia tin parti tou aki tsepi tou.... fusika ....
The American
12/02/2010 02:41
@.... Marka Levante 11/2/2010 15:26 ............................................ ........................................................................................................ Ginete stin Ameriki ...... stin prwtoba0mia, deuteroba0mia kai gia ligotero xrono stin tritoba0mia ekpedeusi ..... Mia xwra opou mas bazoun ta gualia otan erxete se tritoba0mia ekpedeusi .......
Άννα
12/02/2010 01:39
@Marka Levante 11/2/2010 15:26,Τιμή μου και καμάρι μου που εργάζομαι στην εκπαίδευση και προσπαθώ για το καλύτερο για τα παιδιά σας. Τιμή μου και καμάρι μου που αγαπώ τη δουλειά μου. τιμή μου και καμάρι μου που διορίστηκα στα 24 στο ελληνικό δημόσιο που όλοι σας βρίζετε, αλλά θα στήνατε κώ...... για να μπείτε.
Και ναι κάθομαι 4 μήνες τον χρόνο και δουλεύω 4 ώρες την ημέρα. Αν δεν σου αρέσει να φύγεις, να πας αλλού!!!!!!!!!!!!Να μην φέρνεις τα παιδιά σου στο σχολείο μου, αλλά να πληρώνεις ιδιωτικά σχολεία.
Μην ξεχνάτε ότι περνάμε πολλές ώρες με τα παιδιά σας και αξίζουμε ένα στοιχειώδη σεβασμό.
Τους χαρακτηρισμούς σας τους επιστρέφω όλους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@Αριστεροτατος 11/2/2010 16:26, Εξαιρετικό το σχόλιο σας, αλλά φοβάμαι ότι εδώ μέσα δυστυχώς δεν θα καταλάβουν όσα λέτε. Το μένος απέναντι στους εκπαιδευτικούς δεν περιγράφετε.
Κανείς μας δεν είναι τέλειος, αλλά έλεος. Μας βρίζετε χωρίς ποτέ να έχετε μπει στη θέση μας.
Το ξέρω είμαι εκτος θέματος....
11/02/2010 23:57
@ΝΕΣΤΩΡ 10/2/2010 22:01
Αν έχει βιώσει το "IQ" των ξένων; Έλεος!
kostas athanasiou
11/02/2010 23:42
δεν ξερω αρκετα και για " αλλα" γενικα για τους εκπαιδευτικούς αλλα θεωρω οτι οι εκπαιδευτικοί είναι π ρ ο ν ο μ ι ο υ χ ο ι σε ολο τους το μισθολογικό γιγνεσθαι και "χθές" και σήμερα. Επιτέλους μια αλλαγή γιατί για όλους μας "παρα πολλά "μας κοστίζουν,
DK
11/02/2010 21:14
Γι αυτά φταίνε οι εκγληματίες πολιτικοί. Από τη μία διορίζουν αβέρτα από την άλλη δεν έχουν να πληρώσουν και συμπεριφέρονται στους διάφορους συμβασιούχους/ωρομίσθιους/συμβάσεις έργου κλπ σαν να είναι ζώα. 20% φταίνε οι ίδιοι οι ΔΥ που δέχονται να διοριστούν ρουσφετολογικά και 80% φταίνε οι πολιτικοί που κάνουν αυτή την παράλογη πελατιακή πολιτική που έχει εκμαυλισει την ελληνική κοινωνία. Το περιεχόμενο του προβλήματος δεν είναι ιδεολογικό μιας και εγώ δεν ξέρω να γίνονται τέτοια πράγματα σε άλλες χώρες. Το περιεχόμενο είναι μάλλον ποινικό! Εγκληματική ανευθυνότητα, ασχετοσύνη, και ανάλγητη υποκρησία.
ΑΒΙ
11/02/2010 20:25
@ Μαρινα Λ,

Εχεις απολυτο δικιο!!!
Μαρίνα Λ.
11/02/2010 19:48
Μερικοί έχουν πάθει ιδεολογική δηλητηρίαση τέτοια που έχουν τυφλωθεί και μπροστά στις σφαλιάρες που τρώνε καθημερινά αντί να τα βάλουν με την εργοδοσία τα βάζουν με άλλους εργαζόμενους. Ο ένας εναντίον του άλλου τι καλύτερο για την κυβέρνηση και τους εργοδότες.
ΓΙΩΡΓΟΣ
11/02/2010 18:20
ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!ΒΡΕΙΤΕ ΜΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΛΕΞΗ <<ΔΟΥΛΕΥΩ>> ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!!
Jimbo Jr
11/02/2010 17:03
PST, WROMIS8IOI - LA8OS EPILOGH.
AUTH EINAI H KATASTASH.
TO KRATOS (DHLADH OI YPOLOIPOI FOROLOGOUMENOI) DEN MPOREI NA SAS BYZAINEI MEXRI TO TELOS.

AN DEN SAS ARESEI, YPARXOUN KAI ALLES DOULEIES.
ALLA ME XARTOGIAKADES DEN GINONTAI.

AMAN PIA ME THN KLAPSA. EXOUN KAI ALLOI PROBLHMATA ALLA DEN PRIZOUN TOUS YPOLOIPOUS ME AUTA - TA ANTIMETWPIZOUN.
antigrafes
11/02/2010 16:58
κα υπουργέ,
Εργάζομαι ως ωρομίσθια σε γυμνάσιο της άγονης γραμμής Ν.Αιγαίου.Ήρθα από την άλλη άκρη της Ελλάδας,αφήνοντας πίσω μου κατάκοιτη μητέρα και άνεργο αδερφό.πήρα πτυχίο το 1991 κ είμαι 5 φορές επιτυχούσα ΑΣΕΠ.
Σε τηλεφωνική μου επικοινωνία με το αρμόδιο γραφείο ωρομισθίων .... στην ερώτησή μου πότε θα πάρω τα χρήματα του Δεκεμβρίου κ το δώρο(ούτε 400Ε) μου απάντησαν Πάσχα και αν γιατί δεν υπάρχουν πιστώσεις.
Είναι αδύνατον να παραμείνω στο νησί μέχρι τότε αφού πρέπει να πληρώσω ενοίκιο τροφή θέρμαση.
Με τί λεφτά θα ζήσω ώς τότε? ζητώ να επικοινωνήσετε με τον αρμόδιο φορέα για την αποδεύσμευση των πιστώσεων.

PS from the UK
11/02/2010 16:56
Sygnwmi alla de mporei to dhmosio na taizei olous tous Ellines.
Αριστεροτατος
11/02/2010 16:26
Εεπιδη πολλες βλακειες ακουστηκαν περι μεταθεσεων στις διοικητικες υπηρεσιες του υπουργειου παιδειας,ας μαθουν οι "αγανακτισμενοι" με το δημοσιο,οτι: 1)Για να μπορει καποιος να παρει μεταθεση(ενω,ας πουμε,δεν θα επρεπε να παρει) σημαινει οτι το κρατος τον αφηνει(ή μαλλον η ηγεσια του υπουργειου παιδειας αφηνει τα φαινομενα αυτα...) 2)Οι υπαλληλοι που δουλευουν στις διοικητικες υπηρεσιες κατα μεγαλη πλειοψηφια καλυπτουν ΠΑΓΙΕΣ και ΔΙΑΡΚΕΙΣ αναγκες,γιατι το υπουργειο παιδειας εχει να κανει προσληψεις διοικητικου προσωπικου απο το 1992!Οποτε ας σταματησει η καραμελα περι "αχρηστων υπαλληλων"...
Marka Levante
11/02/2010 15:26
SLOGAN ALLA ELLHNIKA !!
THA GINO EKPEDEUTIKOS NA KATHOME TOUS -3 - MHNES TON XRONO KAI NA PLIRONOME !
MAS LETE SE PIO ALLO KRATOS TOU KOSMOU GINETE AUTO PRIN PATHETE @ AMOK @ KAI XEXITHITE STOUS DROMOUS SAN TOUS ZOULOU NA SAS PLIRONI KATHONTAS ? EISASTE OLLOI ASTIOI ....GIA NA MIN SAS XARAKTIRISOUME alios !!!!
Marka levante
Rafail Rakinas
11/02/2010 14:14

Εχετε δει την μελετη της Επιθεωρησης Μεσης Εκπαιδευσης σχετικα με την προσφερομενη ποιοτητα, το ενδιαφερον και την παιδαγωγικη ικανοτητα των ωρομισθιων καθηγητων;

Φαινεται οτι η ηγεσια του Υπουργειου καταλαβε επιτελους οτι και αυτη η κατηγορια "εργαζομενων" ανηκει στην κομματοβολεμενη μεριδα του ελληνικου πληθυσμου, αλλο ενα stage ιδιοτυπο με κονφετι παιδαγωγικο!

καταγγελία
11/02/2010 13:15
κ. Κάτσικα και στο Μοσχάτο μείωσαν απροεδοποίητα το ωράριο ωρομίσθιας κόβοντας ακόμη περισσότερο τον πενιχρό μισθό της
anastasia
11/02/2010 13:04
είναι οδυνηρο αυτό που γίνεται με την ωρομισθια. ειμαι διορισμένη σε σχολείο και βλέπω τους συναδέλφους να σκοτώνονται καθημερινά στις μετακινησεις για ένα ψηγμα ελπίδας το σκοτώνονται κυριολεκτικά αφου μετακινουνται 100 και 300 χιλιομετρα καθημερινά για να μεταβουν στη " δουλεία" τους. φοβερο τροχαιο θαντηφορο την 10-2-2010 στο δρόμο κοζανης φλώρινας. η ομηρια καταλήγει σε θάνατο των εργαζομένων!
george
11/02/2010 13:01
συγνωμη ρε παιδιά θέλω να σας ρωτήσω κάτι. καταλαβαίνω την αγωνία σας μιας και η σύζυγος μου είναι ωρομίσθια(στην τριτοβάθμια) και ξέρω απο πρώτο χέρι τι σημαίνει άγχος για το αν έχω θα έχω δουλειά του χρόνου, που θα είναι και με πληρωμές που έρχονται κάθε τρίμηνο-τετράμηνο στην καλύτερη. όμως όλα αυτά δεν τα ξέρατε όταν αποφασίσατε να ακολουθήσετε αυτό το επάγγελμα????ξέρατε τις δυσκολίες, ξέρατε τα εμπόδια παρα ταύτα κάνατε μια επιλογή και μπράβο σας. γιατί βγαίνετε και γκρινιάζετε συνέχεια?????διεκδικήστε κάτι καλύτερο, πρέπει να το κάνετε και συνεχίστε τον αγώνα σας αλλά είναι λίγο.....γελοίο να παραπονιέστε για την δουλειά σας όταν την επιλέξατε γνωρίζοντας τα προβλήματα.
? @θανάσης
11/02/2010 13:00
Αν και δεν θέλω να μπω σε προσωπικές αντεγκλήσεις, μόνο χαιρεκακία δεν μπορείς να μου πιστώσεις. Δεν είρωνεύωμαι κανέναν,αντιθέτως δείχνω απεριόριστο σεβασμό σε ανθρώπους που ξέρουν να διεκδικούν τα αυτονόητα. Αντιθέτως σιχαίνομαι τη συνδιαλλαγή και την ρεφορμιστική λογική των κεκτημένων (ποιά είναι αυτά στους ωρομίσθιους;;). Ανέφερα πριν τους ντελιβεράδες διότιη πλειοψηφία τους πιστεύει οτι είναι προσωρινοί σε αυτό το επάγγελμα.. Οι συνθήκες εργασίας τους είναι αθλιες,είναι ανασφάλιστοι, έχουν εργατικά ατυχήματα και μπορούν να απολυθούν όποτε γουστάρει το αφεντικό τους. Αυτοί όμως ήδη ξυπνήσαν και διεκδικουν ασφάλιση και βαρέα και ανθυγιεινά ... Οι ωρομίσθιοι είναι οι ντελιβεράδες της εκπαίδευσης ... Η λογικη σου (δηλαδή να δέχεσαι ακόμα και τον εξευτελισμό) ευθύνεται γι''αυτό το χάλι. Γιατί λόγω του οτι ο καθένας εκβιάζεται για αυτά τα ψίχουλα, είναι μαθηματικά σίγουρο οτι θα υποχωρήσει περισσότερο για να τα υπερασπιστει. Όταν ο κόμπος φτάνει στο χτενι, τότε οι ηττοπαθείς και οι διαλλακτικοί απλά γίνονται γραφικοί. Δηλαδή τι θές? να μειώσουν τις 11 μάξιμουμ ώρες σε 5 για να τα πάρουν στο κρανίο οι ωρομίσθιοι? Αφου μόνο οι βενζίνες που ξοδεύουν το μήνα για να μετακινούνται είναι πιό πολλές απο τα λεφτά που παίρνουν ως ωρομίσθιοι... Άρα λοιπόν θανάση αντιμετώπισε την σκληρή πραγματικότητα και σταμάτα να είσαι πιόνι στις διαπλοκές του υπουργείου και των φροντιστηριαρχών. Όλοι κερδίζουν με το να υπάρχουν δούλοι απόφοιτοι πανεπιστημιακών σχολών - ευέλικτο εργατικό δυναμικό. Έιναι στο χέρι τους να απαιτήσουν τουλάχιστον σεβασμο. Όσο για την προσωπική μου στάση, να είσαι σίγουρος ότι όσο δυναμική και να είναι, χωρίς να υπάρχει μαζικός και συντονισμένος αγώνας, ούτε τα ψίχουλα που πέφτουν απο το τσιμπούσι της εκπαίδευσης στην ελλάδα για τους ωρομισθίους δεν θα είναι πιά σίγουρα. ΞΥΠΝΑΤΕ
John
11/02/2010 12:03
@Xmm 10/2/2010 22:09
Έσενα ήρθαν ένα πρωϊ, απ'' ότι κατάλαβα, και σε πιάσαν από το λαιμό και σ'' απείλησαν να γίνεις ωρομίσθιος, έτσι???

Φύγε αν δεν πληρώνεσε σωστά. Ψάξε αλλού δουλειά. Άλλα το δέλεαρ του δημοσίου είναι μεγάλο.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΘΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΜΙΜΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ, ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΕΘΑΝΕ...
John
11/02/2010 12:03
@Xmm 10/2/2010 22:09
Έσενα ήρθαν ένα πρωϊ, απ'' ότι κατάλαβα, και σε πιάσαν από το λαιμό και σ'' απείλησαν να γίνεις ωρομίσθιος, έτσι???

Φύγε αν δεν πληρώνεσε σωστά. Ψάξε αλλού δουλειά. Άλλα το δέλεαρ του δημοσίου είναι μεγάλο.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΘΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΜΙΜΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ, ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΕΘΑΝΕ...
John
11/02/2010 11:59
ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΟΥΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ...

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ...

ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΣΑΛΑ...

ΟΣΟΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΛΑΔΟ...ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ??? ΟΣΟΙ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ??? ΤΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ???
ΜΠΗΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΩΛΟΔΗΜΟΣΙΟ...ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ.Κ.Κ.
11/02/2010 11:41
ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΔΕΙΝΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.....ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ- ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ) ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ....ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΥς ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΜΕΤΡΙΟΥ....ΚΑΙ ΜΗΝ ΘΕΣΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ....ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ....ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ "ΧΑΡΤΙΑ" ΠΟΥ ΣΟΥ ΖΗΤΑΝΕ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΝΑ ΣΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ, ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣ, ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ.....ΘΑ ΜΕ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΙ ΑΥΤΗ ΕΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΔΩ ΠΕΡΑ, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΥΠΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΛΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ 4 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ....ΑΛΛΑΓΗ, ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ....
John
11/02/2010 11:37
@adiathesia 10/2/2010 15:09
Πολύ ωραία λογική έχετε. Επειδή δηλαδή έχετε εσείς επιλέξει να δουλέψετε σ'' έναν κλάδο υπερκορεσμένο όπως είναι η εκπαίδευση και επειδή περνάτε ταλαιπωρίες και κακουχίες (κάνοντας την δουλειά που επιλέξατε), όταν γίνεστε μόνιμοι μετά δεν έχετε όρεξη για δουλειά.

Βρε τι ωραία δικαιολογία είναι αυτήν???

ΙΚΑΡΟΣ
11/02/2010 11:21
Ρε μεγάλε ΠΟΛΗΣ 10/2/2010 23:40 δε σε ενημέρωσε κανείς ότι υπάρχει και το οχτάωρο ή μήπως είσαι και εσύ από αυτούς που συμφωνούν ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να επιστρέψουν στις συνθήκες δουλείας για να είναι ευτυχισμένο το κεφάλαιο!!! ΒΡΕ ΟΥΣΤ!!!!
George
11/02/2010 11:15
daniel 10/2/2010 16:25

Απλα σου αναφερω οτι το παιδι του πρωθυπουργου και του αρχηγου της αξιωματικης αντιπολιτευσης φοιτουν στο κολλεγιο Αθηνων, μαζι με αρκετα παιδια υπουργων και βουλευτων (Γερουλανου , Λιαπη, κλπ)
Οποτε ειναι λιγο ατοπο αυτο που γραφεις οτι όλοι οι βουλευτές μας στέλνουν τα παιδιά τους στη δημόσια εκπαιδευση.
Μαλλον προτειμουν πανακριβα ιδιωτικα για τον μεσο Ελληνα αντι το δημοσιο σχολειο της περιοχης τους.
Ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί Μαγνησίας
11/02/2010 10:38

Όλοι όσοι δουλεύουμε ως ωρομίσθιοι γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει αυτό το καθεστώς:

Aντί για πλήρες ωράριο, ημιαπασχόληση μέχρι και σε ..έξι σχολεία για να συμπληρωθεί το πακέτο των λιγοστών ωρών, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε στο δρόμο όλη μέρα, σπαταλώντας απλήρωτες ώρες στις μετακινήσεις.

Εργαζόμαστε με ελαστικές συμβάσεις εργασίας, εξευτελιστική αμοιβή την οποία παίρνουμε μετά από μήνες ή και χρόνια, μη πληρωμή στις αργίες, εργασίες για τις οποίες παράνομα δεν αμειβόμαστε (εφημερίες, παραστάσεις, εκδρομές)

Επίσης, μας απαγορεύεται η εργασία σε φροντιστήρια και ωδεία παρόλο, που λόγω της ημιαπασχόλησή μας στο δημόσιο, είναι επιβεβλημένη για να επιβιώσουμε.

και ο κατάλογος θα μπορούσε να συνεχίζεται για πολύ ακόμα...

προεκλογικά
11/02/2010 10:33

Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η νέα υπουργός Παιδείας, ξεχνάει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της ίδιας και του ΠΑΣΟΚ και αντί να καταργήσει το αίσχος της ωρομισθίας, τη διογκώνει ολοένα και περισσότερο, προσλαμβάνοντας ωρομίσθιους για την κάλυψη των κενών. Ακολουθώντας την τακτική της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου, συνεχίζει να μιλά για ώρες και όχι για οργανικά κενά. Θυμόμαστε την ομιλία της κ. Διαμαντοπούλου, στο 14ο συνέδριο της ΟΛΜΕ, μόλις τον περασμένο Ιούνιο που είχε μιλήσει για κατάργηση της ωρομισθίας και θυμόμαστε τη δέσμευση του τομέα παιδείας του ΠΑΣΟΚ, ότι θα καταργηθεί η ωρομισθία. Και επειδή γίνεται πολύ συζήτηση για τα προγράμματα stage, ρωτάμε την κ. Υπουργό: Η ωρομισθία δεν είναι η μορφή των stage στη δημόσια εκπαίδευση; Καλούμε το υπουργείο να τοποθετηθεί άμεσα για το θέμα της συνολικής κατάργησης της ωρομισθίας (με την όποια μορφή έχει σήμερα), είτε στην Α’ Βάθμια, είτε στη Β’ Βάθμια Εκπαίδευση.
Θανάσης
11/02/2010 10:03
? 11/2/2010 01:44

Καταρχάς δεν είμαι εκπαιδευτικός.
Αλλά ο τρόπος που μιλάς για μία κατηγορία ανθρώπων που ψάχνουν απεγνωσμένα για λίγα προσόντα με σκόπο την επαγγελμάτικη τους αποκατάσταση είναι πολύ χαιρέκακος, και μικροπρεπής.
Ποιός σου δίνει το δικαίωμα να χλευάζεις την αγωνία και προσπάθεια αυτών των ανθρώπων για δουλειά?Που ξέρεις εσύ πόσο ανάγκη έχουν την δουλειά αυτή για να δέχοντε αυτό τον μισθό και μάλιστα με τόση καθυστέρηση όπως λες?
Κοίτα τον εαυτό σου και λειτούργησε όπως θες αλλά μην κρίνεις τους άλλους.
Βασίλης της ωρομισθίας
11/02/2010 09:49
Να μην ξέρεις αύριο τι θα σου ξημερώσει. Να μην μπορείς να κάνεις κανένα προγραμματισμό. Να λες να κάνει παιδί η γυναίκα μου και να το σκέφτεσαι γιατί δεν ξέρεις αν θα δουλεύεις, που θα δουλεύεις. Η απόλυτη εξαθλίωση φίλτατε κ. Κάτσικα όπως ακριβώς τα γράφετε
Matina
11/02/2010 09:39

Την τελευταία δεκαετία κάθε σχολική χρονιά αρχίζει με τις αίθουσες κενές να περιμένουν νηπιαγωγούς, δασκάλους, καθηγητές και το Υπουργείο Παιδείας ακολουθώντας την πάγια επιλογή της αδιοριστίας και της ελαστικής εργασίας να προσλαμβάνει με προκλητικές καθυστερήσεις 10.000-11.000 ωρομισθίους εκπαιδευτικούς για να γεμίσουν τα σχολεία της χώρας. Την ίδια στιγμή εκτινάσσοντας στα ύψη την αναπλήρωση και την ωρομισθία μέσα από τη μετατροπή των οργανικών κενών θέσεων σε λειτουργικές, θεσμοθετώντας το ασυμβίβαστο μεταξύ ωρομισθίας και της εργασίας μας στα φροντιστήρια και μονιμοποιώντας την εργασιακή ομηρία, ανασφάλεια και αβεβαιότητα, έχει γυρίσει το ρολόι της ιστορίας στο μεσαίωνα όσον αφορά τις εργασιακές μας σχέσεις.JJJ
11/02/2010 09:37
ΜΠΑΤΣΟΚ ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ ?


ΦΑΤΕ ΤΟ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΤΕ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΙΑΔΗΣ
11/02/2010 09:34
ΑΙΣΧΟΣ! ΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΕΧΟΥΝ ΙΔΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΡΕΞΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΤΕΛΑΜΠΑΔΕΥΣΟΥΝ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΗΘΟΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΕΞΗ!!!
Ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί Πειραιά
11/02/2010 08:59
Αγαπητά ΝΕΑ
Αγαπητέ κ. Κάτσικα


Σας είμαστε ευγνώμονες για την ανάδειξη των προβλημάτων μας έτσι ώστε η κοινή γνώμη να έχει μια σωστή πληροφόρηση για όλα όσα συμβαίνουν στην εκπαίδευση σε αναφορά με τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς που ξεπερνούν κάθε χρόνο τις 10.000

Όλοι μας είμαστε αντιμέτωποι με αλλαγές, προς το χειρότερο πάντα, στο ασφαλιστικό, στο πάγωμα ή ακόμα και στη μείωση του μισθού, στην εισαγωγή της αξιολόγησης, στις μαζικές περικοπές διορισμών, στην ακόμα πιο έντονη ελαστικοποίηση της εργασίας.
Ειδικότερα για όλους εμάς, τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, ερχόμαστε αντιμέτωποι και με μια νέα τακτική από πλευράς υπουργείου: μετά τις υπογραφές των συμβάσεών μας και τα 300 ευρώ το μήνα δεν πρέπει να είμαστε σίγουροι για την παραμονή μας μέχρι τις 15 Ιούνη στα σχολεία. Η ευελιξία μας μπορεί να σημαίνει και απόλυση μετά από 1 μήνα εργασίας (παραδείγματα πολλά το τελευταίο διάστημα), πέρα από όλα τα άλλα που ανεχόμαστε, προσλήψεις στο μέσο της χρονιάς, μετακινήσεις χωρίς αποζημίωση, καθυστερήσεις στην πληρωμή, αδυναμία συμπλήρωσης των απαραίτητων ενσήμων για επίδομα ανεργίας το καλοκαίρι..

Γιάννης Γεωργ.
11/02/2010 08:52
Μια χώρα που στηρίζει το εκπαιδευτικό της σύστημα σε καθηγητές και δασκάλους που πληρώνονται με την ώρα, που γυρνάνε από σχολείο σε σχολείο, που έχουν πολλούς μήνες να πάρουν τα χρήματά τους και συγκεντρώνουν 350 με 400 ευρώ το μήνα, είναι μια χώρα που βρίσκεται σε βαθιά ηθική, κοινωνική και πολιτιστική κρίση.
Είναι αδιανόητο οι κυβερνήσεις (και αυτή και η προηγούμενη) να αντιμετωπίζουν τους εκπαιδευτικούς, που για χρόνια τώρα βρίσκονται σε αυτή την εργασιακή ομηρία της ωρομισθίας, ως φθηνό, αναλώσιμο εργατικό δυναμικό.
ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΣ
11/02/2010 08:49
Να σταματήσει τώρα το υπουργείο να μας εξευτελίζει και να μας εξαντλεί με διαφόρων ειδών δοκιμασίες
?
11/02/2010 01:44
Ωρομίσθιοι είστε άξιοι της μοίρας σας ... Και γενικότερα εκπαιδευτικοί είστε άξιοι της μοίρας σας.. Μην μου κλαίγεστε για το ότι σας πετάνε σαν στημμένες λεμονόκουπες, καθώς αυτοί οι λεβέντες που σας ειρωνεύονται περάσαν απο τα χέρια σας σαν μαθητές. Η παροιμία λέει: μ''όποιο δάσκαλο καθήσεις , τέτοια γράμματα θα μάθεις. Ή δεν ήσασταν παιδαγωγοί αλλά εκπαιδευτές, είτε μάθατε λάθος πράγματα στους μαθητές σας. Μου είχε τύχει μια περίπτωση όσο ήμουν φοιτητής όπου οι ωρομίσθιοι σε ένα μεγάλο ΤΕΙ της επαρχίας (1000 άτομα παρακαλώ !!!) απεργούσαν για 2-3 μήνες γιατί είχαν να τους πληρώσουν πάνω απο ένα χρόνο. Σε μία κρίσημη συνέλευσή τους, τους είχα πεί το εξής: Αν τυχόν υποχωρήσετε και πάτε να δουλέψετε τζάμπα, με τι μούτρα θα ζητήσετε απο τους φοιτητές σας να σας σεβαστούν εφόσον δίνετε το κακό παράδειγμα ... Με λίγα λόγια οργανωθήτε τουλάχιστον πέρα απο ξεπουλημένους εργατοπατέρες της ΟΛΜΕ,ΕΛΜΕ και διεκδικήστε τα αυτονόητα. Ας τα πληρώσει ο Χριστοφοράκος και η παρέα του (οι φαγάνες του κοινοβουλευτισμού που τα παίρνουν) τα έξοδα που χρειάζονται. Αλλιώς είστε μεγάλα κορόϊδα και κανένας δεν θα σας παίρνει στα σοβαρά όσο κλαψουρίζετε. Και σίγουρα ένα μεγάλο μέρος απο εσάς θα τρέξει να στηρίξει στις επόμενες εκλογές τον πολιτευτή που θα του υποσχεθεί 10 ώρες εργασία στο καστελόριζο. Σωματεία βάσης υπάρχουν σε άλλους κλάδους και είναι πολύ μαχητικά. Τι νομίζετε?, οτι είστε σε καλύτερη κατάσταση απο τους ντελιβεράδες ...?
Nik
10/02/2010 23:41
eftihos pou den eho pedia ,pou tha eprepe na pigenoun sholio kai na vlepoun aytous ta vlahadara
ΠΟΛΗΣ
10/02/2010 23:40
ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Σ’ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. ΕΓΩ ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ (ΕΧΩ ΤΡΙΑ ΠΤΥΧΙΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ) ΚΑΙ ΟΜΩΣ ! ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΔΑΣΚΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΣΚΕΦΤΩ ΔΕΝ ΤΟΛΜΩ…ΔΟΥΛΕΥΩ ΑΠΟ ΤΙΣ 07 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΗ. ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΜΕ ΑΠΟΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ. ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΛΘΕΙ Η ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΝΑ ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ. ΤΕΧΝΙΕΝΤΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ. ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ, ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΟΣΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΩΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ-ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ. ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΕΝΟ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ… ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ. ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΕΛΕΞΑΝ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΜΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΠΟΥ ΤΕΜΠΕΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΓΑΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ. ΕΛΕΟΣ!!!
Xmm
10/02/2010 22:09
Αντε δεν θα ακουσουμε κανεναν "αγανακτισμενο ανεργο" ή "αγανακτισμενο ιδιωτικο υπαλληλο" να διαμαρτυρεται για τους προνομιουχους ωρομισθιους των 300 ευρω?
ΝΕΣΤΩΡ
10/02/2010 22:03
... κι επειδή έφυγα από το θέμα: Οι εκπαιδευτικοί ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ. Πρέπει να απαιτούμε από αυτούς πολλά, αλλά και να αμοίβονται αξιοπρεπώς. Είναι σημαντικό να γίνονται και τα δύο.
ΝΕΣΤΩΡ
10/02/2010 22:01
Κυρία Μονέτα, κάτι λέτε για το νοητικό επίπεδο των Ελλήνων. Επειδή απ'' ό,τι φαίνεται δεν έχετε ταξιδέψει αρκετά στο εξωτερικο, ΤΟ IQ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ έχετε βιώσει; Αν το είχατε δει θ'' αλλάζατε γνώμη. Και μη γράφετε greeklish, τιμήστε την Ελληνική γλώσσα! Κατά τ'' άλλα θα συμφωνήσω ότι το σκεπτικό σας περικλείει μια μεγάλη δόση αλήθειας. Χωρίς να το καταλάβετε (ίσως) υποδείξατε τη λύση του προβλήματος. ΠΑΡΑΓΩΓΗ, κι όχι μόνο αγροτική. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ μήπως είναι καλύτερα να ενισχύσουν την παραγωγή, αντί να ψάχνουν λύσεις εκεί που δε υπάρχουν! Μόνο τότε θα βγούμε από την κρίση.
GOLDEN BOY
10/02/2010 21:35
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΟΥ.
BRANS
10/02/2010 21:32
Ντροπη! για αλλη μια φορα ο ενας κοιταει τι κανει ο αλλος και συγχρονως συγκρινει ανομοια πραγματα του τυπου εγω δουλευω περισσοτερο,εγω δουλευω λιγοτερο,εγω ζοριζομαι με τα παιδια εγω δουλευω 12 ωρο και κουβαλαω κιβωτια κ.τλ.Το τι κανει ο καθενας στην ζωη του ειναι εν μερη επιλογη του καιι εν μερη αναγκη.Οποιος εχει πραγματικα κοτσια ας προσπαθησει να αλλαξει τα πραγματα για κατι καλυτερο.Εσυ κυριε στον ιδιωτικο γιατι ανεχεσε την δυσκολη δουλεια που λες οτι κανεις?Εσυ κυριε εκπαιδευτικε γιατι δεχεσε να σε ξεφτιλιζει το κρατος? Για τα λεφτα δε το κανεις? για την δοξα?γιατι αγαπας την δουλεια σου? μπορει για ολα δικαιωμα σου.Ολοι βραζουμε στο ιδιο καζανι ας κοιταξουμε και τις προσωπικες ευθηνες που εχουμε και ας συνεργαστουμε για το καλυτερο μελλον με αγωνες χωρις μιζερια!
Maria Moneta
10/02/2010 20:14
Mipos h politia tha einai kalitera na strafi se allou idous exetasis otan prokite na isaxthoun oi ( ekolaptomenoi) ekpedeftiki ? Mipos tha einai kalitera na anakinonete ek ton PROTERON oi thesis pou tha orfanepsoun to (epomeno) etos outos oste na exoun pro-ypopsin tous oi endiaferomenoi oti oi misoi tha minoun apexo? Mipos tha prepi na doume ta pragmata opos exoun kai o kathe enas na (endiaferthi) gia to melon tou xoris na parasirete apo gnomes triton? Mipos tha einai kalitera na mhn skeftoume- nomous - h oti allo ALLA na enimerothoume perissotero gia TA DISKOLA xronia pou erxonte esto an emeis den dinome kai thn PREPOUSA simasia pou tote den tha sosi kanenan h opia ( KAREKLA ) alla ena esto mikro kommati GH kaliergisimi na trome apo ta dika mas? Mipos prepi na xanaskeftoume kai na afisoume ton opio egoismo goneon pou parasiri ton neo/a se apiasta onira diorismou ?
Kai telos as metrisoume ton plithismo kai tis anagges ton theseon kai as frontisoume h na DIABASOUME pio poli na petixoume kati pou pragmatika einai se hmerisia ZITISI dioti etsi mono tha petixome mia THESI otan tha eimaste gia ekino pou xerome pou katexome, na ergastoumeepano se auto! An kitaxoume thn statistiki h Ellada distixos DEN einai sthn proti thesi (pia) apo idiofiies !
Yparxoun metrimenoi sta daxtila. Mia kalokerini bolta mas pithi gia auto apo (politries, dimosies Ypiresies, Nosokomia, estiatoria, EFORIA, sxoleia ) kai tosa ma tosa alla !! Thn opia (bolta) kanome, kai sikrinoume xrono me ton xrono AN kati exi allaxi. Euxomaste auto to kalokeri na sinantisoume kati poli kalitero. Kai se ollous kali epitixia se oti epidiokoun.
Maria Moneta
Kωνσταντίνος Τ.
10/02/2010 19:53
Διάβασα το άρθρο σας κ. Κάτσικα και σας δίνω συγχαρητήρια γιατί ξεχωρίζετε πάντα για τις δίκαιες αναλύσεις σας τις εμπεριστατωμένες που συνήθως άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν αναφέρουν ούτε σε μονόστηλα. Τέτοια συμπεριφορά σε εργαζόμενους ούτε στους δουλοπάροικους του μεσαίωνα. Η κόρη μου τελείωσε τις σπουδές της με άριστα και το όνειρό της από μικρή ήταν να γίνει φιλόλογος. Εδώ και πέντε χρόνια τρέχει από το ένα μέρος της Ελλάδας στο άλλο για να μαζέψει μέρα μέρα τα μόρια που μπορεί να τις ανοίξουν το δρόμο στο ονειρό της. Εμείς την χρηματοδοτούμε ακόμη στα 34 της, πληρώνουμε τα σπίτια που νοικιάζει τα έξοδα, τα πέρα δώθε καθώς για επτά μήνες εργασία πέρσι πήρε με μεγάλη καθυστέρηση όλα κι όλα 2.300 ευρώ σύνολο. Αυτό το μέλλον επιφυλάσσουν στους νέους ανθρώπους; Απόλυτη κοροιδία
Σόνια ωρομίσθια
10/02/2010 19:43
κ. Κάτσικα μπράβο σας και μπράβο και στα ΝΕΑ που αναδεικνύετε ένα θέμα που καίει χιλιάδες ωρομίσθιους καθηγητές. Ωστόσο εδώ μέσα στο φόρουμ κάποιοι βαλτοί ή ραγιάδες τα βάζουν με τους δασκάλους των παιδιών τους, βγάζουν το μένος της δικιάς τους φτώχειας ή της δικιάς τους ευμάρειας. Δηλητηριασμένοι από τη μουχλιασμένη τροφή που τους σερβίρουν στα δελτία των 8 οι επιχειρηματίες της παραπληροφόρησης τα βάζουν με τα ίδια τους τα παιδιά που αμοίβονται με 350 ευρώ το μήνα και απολύονται στο σωρό μέσα σε μια μέρα. Ντροπή τους
zontanos-nekros
10/02/2010 19:06
Τους είπαν να μην νομιμοποιήσουν με τη συμμετοχή τους τον πρώτο ΑΣΕΠ. Εκατοντάδες μαχητικοί εκπαιδευτικοί έξω από τα εξεταστικά κέντρα παρόλο που είχαν εξασφαλίσει τη θέση τους προσπάθησαν να τους βοηθήσουν. Αυτοί ανένδοτοι.Έστησαν ......Τους είπαν ελάτε πουλάκια μου για δουλική εργασία και μετά θα σας βολέψουμε. Τελικά τους ..... Στις εκλογές σύσσωμο το συνοθύλευμα που για πολλά χρόνια έπιανε θέση με την όψη τους που την έκοβε ο κάθε κομματικός διευθυντής της εκπαίδευσης, ψήφισε το δίτροχο που καβαλικεύουμε και μας οδηγεί μόνο σε ανηφορικούς δρόμους. Καλό πεντάλι κ. ωρομισθιοασεπιτοαναπληρωτές.
TO TRAGOUDI: "H DRAPETZONA" !!
10/02/2010 18:28
.... KAI TORA KLAITE ;;;; KALA SAS KANOUN !! ESEIS DIALEXATE AYTO TON DROMO !! TON DROMO THS ETHELOUSIAS YPOTAGHS, TON DROMO THS ETHELOUSIAS APODOXEIS THS "KOINONEIAS PARAGKONISMOU" !! ESEIS ETHELOUSIA DIALEGETAI TOUS DHMIOUS SAS !! POU EINAI TO EPISTHMONIKO SAS KAI KATHGHTHKO SAS EPIPEDO ;; OXI MONO TO DIKO SAS, ALLA KAI TON "MONIMON" ;; PARTE TO XAMPARI: ESEIS ANEXOSASTE THS "DRAGONES" KAI TOUS "DRAGONOUS" !! AYTOI DEN SAS ANEXONTAI !! THA PEITE POS THA ZHSOUME ;; NA SAS TO PEI POS THA ZHSETAI TO TRAGOUDI TOU MPITHIKOTSH !! "H DRAPETZONA" !!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΕΝΟΠΟΥΛΟΣ
10/02/2010 18:25
GEORGE ΕΣΥ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙΣ; ΕΡΑΣΤΗΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ ΜΗΠΩΣ...;
Σταθόπουλος Ν.
10/02/2010 17:36
Η ωρομισθία είναι σκλαβοπάζαρο.
Ο ωρομίσθιος: 1. Αμείβεται λιγότερο από το επίδομα ανεργίας!
2. Δια νόμου απαγορεύεται να εργαστεί πάνω από 11 ώρες την εβδομάδα, ακόμα και αν το σχολείο που βρίσκεται έχει ανάγκη επιπλέον ωρών.
3. Μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να απολυθεί.
4. Δεν δικαιούται να βρεί δεύτερη δουλειά στον ιδιωτικό τομέα!!!!!!!!!!!!!
5. Αμοίβεται λιγότερο από τους υπόλοιπους συναδέλφους του.
6. Πληρώνεται με πολύ μεγάλη καθυστέρηση ενώ οι υπόλοιποι καθηγητές προ-πληρώνονται.
7. Για να πληρωθεί, πρέπει πρώτα να πάει στη Δ.Ο.Υ. που ανήκει το σχολείο, να πάρει τα χρήματα που πρέπει να αποδώσει στο ΙΚΑ, να πάει στο ΙΚΑ να πληρώσει τις εισφορές του και μετά με τη βεβαίωση ότι απέδωσε τις εισφορές να πάει πάλι στη Δ.Ο.Υ. για να πληρωθεί!.

Όμως καμιά ΟΛΜΕ κανένα ΠΑΜΕ κανένας ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και λοιποί νταβαντζήδες των υπαλληλικών ρετιρέ δεν κάνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΟΛΩΝ. Ποιός Έλληνας θα ήθελε το παιδί του να μαθαίνει γράμματα από έναν τόσο εξαθλιωμένο άνθρωπο; Για ποιόν λόγω ταπεινώνονται έτσι;

Δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει ως θεσμός. Σκεφτείτε δε πόσα σχολεία ενώ έχουν ανάγκη αναπληρωτών, επειδή ξέρουν ότι το υπουργείο δεν θα εγκρίνει πρόσληψη αναπληρωτή, ζητούν ωρομίσθιο για να καλύψει τις μισές ώρες από αυτές που έχουν πραγματικά ανάγκη.
για δεσιμο
10/02/2010 17:11
Αφου ο μονος φερεγγυος εργοδοτης μεχρι τωρα τουλαχιστον ειναι το κρατος,εστω και με δανεικα,ειναι λογικο ολοι αυτοι οι πτυχιουχοι να ψαχνουν μια θεση στον ηλιο,τους καταλαβαινω απολυτα Η πραγματικη οικονομια εχει συνθλιβει απο το αδυσωπητο κρατος,στην ουσια ειναι ανυπαρκτη και η κατασταση θα πηγαινει ολο και χειροτερα γιατι ετσι συμφερει και στο συστημα που κραταει υποταγμενους και αιχμαλωτους χιλιαδες νεους.Οποιοι εχουν γερο κονε η αργυρια κατι θα πετυχουν οι αλλοι ......Εγω προσωπικα παρακινω το ενα απο τα παιδια μου με πτυχιο και μεταπτυχιακο να δοκιμασει εξω...ποιος ξερει ,καλο κουραγιο στους νεους και στους οχι και τοσο νεους αδιοριστους.
Π.Ρ.
10/02/2010 16:45
ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ !!! ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ . ΣΚΟΤΩΝΕΙ !!!
daniel
10/02/2010 16:25
ΘΕΔΩΡΑ ΜΑΔΕΜΛΗ 10/2/2010 14:05 Κυρία Μαδεμλή υποκλίνομαι!!! Τα λέτε παρα πολύ σωστά... Έτσι ακριβώς είναι.. Αλλά και πολλοί άλλοι, μιλάστε σωστά.. Μόνο απαιδευτοι και εξυπνακηδες βολεμένοι, απαξιώνουν το ρόλο και την εργασία του εκπαιδευτικού.. Οι περισσότεροι δε θα άντεχαν ουτε μερα.. Γιατι κανεις εργαζόμενος (σχεδόν) δεν παιρνει τη δουλειά του σπίτι παρά μονο οι εκπαιδευτικοί.. Όσο για τις αγαθες προθέσεις όσων δημοσίων ανδρών-γναικών "κόπτονται" για την παιδεία μας και το συστημά της, μας έχουνε πεισει πόσο νοιάζονται καιρό τωρα.. Γι'' αυτό και όλοι μα όλοι οι βουλευτές μας στέλνουν τα παιδιά τους στη δημόσια εκπαιδευση.. Γιατί την έχουνε φτάσει σε ζηλευτά επίπεδα..
Πειραιωτης Μαουνιερης
10/02/2010 15:44
Οπως εχω ξαναγραψει,πιστευω οτι ο εργοδοτης,μπορει,και πρεπει, να διαλεγει τον υπαλληλο του.Αρα και στην περιπτωση των καθηγητων,ολοι οι προσλαμβανομενοι,πρεπει να αξιολογουνται πριν να προσληφθουν. Οι ωρομισθιοι,ειναι ωρομισθιοι,και μπορει ανα πασαν στιγμη να απολυθουν,αφου ερχεται ο αλλος που ελειπε,και για το λογο αυτο,ειχε αδειασει η θεση. Τι να κανουμε,καλο ή κακο,ετσι ειναι. Οσον αφορα στο ζορι μεσα στα Σχολεια,στα μεν Γυμνασια,κατι παει κι ερχεται.Στα Λυκεια ομως,συνηθως γινεται της...Ποπης.Ειδικα σε ορισμένα Σχολεια και σε ορισμένες περιοχες. Γιατι τα καμαρια σας,ειναι συνηθως,κακομαθημενα,και απαιτουν να γινεται το δικο τους,σωνει και καλα. Οι δε γονεις τους,το ιδιο,και οι πολιτικοι,κανουν,ο,τι θελει ο...φουστης ο πελατης.Με τους νομους δε, και τις διαταξεις, που εχουν βαλει,για να μεινει στην ιδια, ενας μαθητης,πρεπει να κανει... αιτηση. Ειναι τετοια η κατασταση που επικρατει,που καποτε,οπως μου ελεγε ενας φιλκος,του πεταξαν μια καρεκλα,απο το δευτερο οροφο,επειδη τους εβαλε διαγωνισμα,και φροντισε να μην μπορουν να αντιγραψουν ο ενας απ τον αλλο,αφου εβαλε 4 κατηγοριες θεματων,αντι για δυο,που συνηθως μπαινουν στα προχειρα διαγωνισματα. Παρατριχα τη γλυτωσε το ανθρωπακι,και απο τοτε,κατι εσπασε μεσα του,και επαψε να ασχολειται με το ζηλο,που εδειχνε μεχρι τοτε.Καταθλιψη κοντεψε να παθει. Το μεροκαματο του τρομου,λαμβανεται απο μερικους καθηγητες, που βρισκονται τυχη σκληρα,σε καποια Σχολεια.
adiathesia
10/02/2010 15:09
merikoi pou katigoreite tous oromisthious isws exete dikio otan lete oti meta ginontai san tous monimous...giati omws...skefteite ti exoun perasei...posa xronia trexoune apo xwrio se xwrio gia 300euro...to kratos den tous dinei tipota...kai meta apo auta pou akougontai me ti kouragio na sunexisoun na prospathoun kai me ti diathesi na theloun na kanoun mathima otan den exoun kanena mellon....
mixos
10/02/2010 15:04
κ. Κάτσικα να είσθε καλά που αποκαλύπτετε τι γίνεται με τους ωρομίσθιους.

Η ωρομισθία είναι ο πολιορκητικός κριός για τη συκοφάντηση και εξαθλίωση των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου. Αποτελεί μοχλό καθιέρωσης ελαστικών εργασιακών σχέσεων σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, κατακερματίζει τον εκπαιδευτικό κόσμο σε 4-5 κατηγορίες που συνεχώς πολλαπλασιάζονται και πυροδοτεί τον ανταγωνισμό ανάμεσα σε κλάδους ή ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς από διαφορετικούς χώρους (πρόσφατο παράδειγμα οι ωρομίσθιοι του ΟΑΕΔ).

Η ωρομισθία επίσης αποτελεί πολιορκητικό κριό για το τσάκισμα ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, καθώς το καθεστώς της ελαστικής απασχόλησης στην εκπαίδευση αποτελεί ανοιχτή πληγή για τα ασφαλιστικά ταμεία του δημοσίου.

Φώτης Αναγνώστου
10/02/2010 15:02
Η κα Διαμαντοπούλου ξέρει πολύ καλά, ότι δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί υπηρετούν χρόνια και χρόνια ως ωρομίσθιοι, όχι για να παίρνουν 10€ την ώρα μικτά χωρίς βιβλιάριο υγείας, αλλά επειδή το ίδιο το κράτος τους έδινε την προοπτική της μόνιμης και σταθερής εργασίας. Το ίδιο το κράτος επέλεξε να σπάει τα κενά των μονίμων σε αναπληρωτές και ωρομίσθιους και με αυτόν τον τρόπο να καλύπτει τα τεράστια κενά σε διδακτικό προσωπικό.

υπνος βαθύς
10/02/2010 14:40
Τίποτα το παρανομο δεν βλεπω. Τιποτα το κακο. Φυσικά και δεν είναι "βολικό" για τους εμπλεκόμενους ωρομίσθιους, αλλα για σταθείτε ρε παιδιά. Αντί να χαιρόμαστε που σε πέντε δεκα σχολεία, την δουλεία θα την κάνουν εκπαιδευτικοί που ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ θα πληρώνονταν, ζητούμε να πληρώσουμε ΕΞΤΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ?? σοβαρετείτε κύριοι ..
ΝΕΣΤΩΡ
10/02/2010 14:28
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΠΟ ΕΣΑΣ, ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΜΕ ΤΟΣΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΥΤΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ... ΚΑΛΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΣΤΑ ΚΟΥΤΣΟΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ; ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ Ν'' ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΛΥΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ! ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ, ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΤΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ!! ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ! ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ! ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΥΝΟΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ. ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ; ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ ΕΠΑΝΑΠΑΥΘΗΚΑΤΕ, ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ, ΕΚΕΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ (ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ) ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΔΕΝ ΠΙΕΖΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΠΑΧΑΛΟ, ΠΑΛΙ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ! ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΤΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ! ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ!
ΕΛΛΗ
10/02/2010 14:27
ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ ΛΕΕΙ ΜΙΑ ΣΟΦΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ. ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΟΤΙ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ ΕΝΩ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ , ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ 5 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΟΠΩΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΚΟΛΟ. ΝΑ ΣΕ ΚΟΙΤΑΝΕ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΕΜΑΘΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΛΟΙΠΟΝ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΤΑΞΗ . ΞΕΡΩ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΟΥ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΤΗΝ ΤΑΞΗ.
17 χρονια αδιοριστη
10/02/2010 14:23
Τι λετε κ. Κατσικα; η ωρομισθια, μετα απο 3-4 χρονια, σε οδηγει στο διορισμο; αν ειναι ετσι, τοτε γιατι μετα απο 10 χρονια εξευτελιστικης ωρομισθιας των 2, 4-και φετος για πρωτη φορα- 10 ωρων και μετα απο χρονια αναμονης στην παλια επετηριδα, ειμαι ακομη αδιοριστη; .γιατι δεν ενημερωνετε τον κοσμο για το δραμα οσων περιμεναμε επι χρονια στην παλια επετηριδα και παρολες τις προσπαθειες μας (επιτυχιες ασεπ, επιμορφωσεις κτλ), ειμαστε ακομη αδιοριστοι λογω της εκτεταμενης διαφθορας και του αλλοπροσαλου συστηματος προσληψεων; γιατι δεν λετε οτι η νεα υπουργος, με το νεο νομοσχεδιο περι προσληψεων, θα απονειμει επιτελους δικαιοσυνη( ΧΑ! ), τσουβαλιαζοντας παλαιους και νεους, δικαιους και αδικους; εξηγήστε, παρακαλω, στη κοινη γνωμη, που δυστυχως δεν γνωριζει, οτι το θεμα της ωρομισθιας εχει πολλες και ανατριχιαστικες λεπτομερειες..εαν δεν τις γνωριζετε να σας ενημερωσουμε.. Palaioi.adioristoi@yahoo.gr
Αλεξάνδρα
10/02/2010 14:22
Πάρα πολύ ωρομίσθιοι αναγκάζονται και μετακινούνται από τον τόπο κατοικία τους μόνο και μόνο για να εγγράψουν τα χρόνια προϋπηρεσίας. Αφήνουν πίσω τα πάντα για 300 ευρώ. Εδώ έχουμε μία συμπεριφορά απέναντι σε εργαζόμενους σαν να είναι καμένα χαρτιά δεν υπολογίζεται ούτε η εργασιακή ούτε η οικογενειακή γαλήνη
ωρομίσθιοι σε δράση
10/02/2010 14:20
Η οργάνωση ενός επίσημου δείπνου με μενού: πατατάκια, θα μας ακουγόταν αστεία. Αναρωτιέται κανείς γιατί δε γελάμε όταν ακούμε ότι το δημόσιο σχολείο καλύπτει το 30% των αναγκών του με ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς.

Την ίδια στιγμή που οι κυβερνώντες (πρώην και νυν) περιγράφουν ένα νέο σχολείο με σύγχρονη παιδαγωγική προσέγγιση, σούπερ αναλυτικά προγράμματα και βιβλία, προσαρμοσμένα στις ανάγκες του μαθητή, επιλέγουν τη λειτουργία του με καθηγητές – πυροτεχνήματα που εμφανίζονται 2-3 φορές την εβδομάδα για ελάχιστες ώρες.

Το γεγονός ότι στο σχολείο υπάρχει ανάγκη για ανθρώπους που έχοντας λυμένο το ζήτημα της επιβίωσης, θα μπορούν να αφιερωθούν στο εκπαιδευτικό τους έργο, θα έχουν καθημερινή παρουσία και χρόνο πέρα από των διδακτικών ωρών τους, για να αναπτύξουν ουσιαστικές σχέσεις με τους μαθητές, δ ε ν τ ο υ ς α φ ο ρ ά.
Γιατί οι κυβερνώντες απλά νοικοκυρεύουν και κάνουν οικονομία όπως σε ένα καθωσπρέπει νοικοκυριό! Και καθώς πρέπει να καλύψουν υποτυπωδώς το εκπαιδευτικό έργο, φροντίζουν να εξασφαλίσουν μία ποσότητα περαστικών καθηγητών και δασκάλων.

Αυτοί οι περαστικοί είμαστε εμείς οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, που από το 2002 που καθιερώθηκε ο θεσμός της ωρομισθίας , δουλεύουμε με το εξής καθεστώς:

- Η αποζημίωση μας είναι 8 ευρώ την ώρα για 12 ώρες την εβδομάδα, ως μέγιστο αριθμό ωρών. Το πολύ δηλαδή 380 ευρώ το μήνα, ενώ την ίδια στιγμή υπογράφουμε συμβάσεις που μας απαγορεύουν να εργαζόμαστε οπουδήποτε αλλού στην εκπαίδευση.
- Συνολικά οι 12 ώρες μοιράζονται σε 2,3 ως και 5 σχολεία, κάτι που μας αναγκάζει σε πολλές μετακινήσεις (μέσα στην πόλη αλλά πολλές φορές σε διαφορετικά χωριά και νομούς την ίδια μέρα) με μεγάλη πίεση χρόνου.
- Οι πληρωμές μας καθυστερούν 3-5 μήνες το λιγότερο.
- Δουλεύουμε με ολιγόμηνες συμβάσεις. Προσλαμβανόμαστε σίγουρα όχι στην αρχή της χρονιάς και απολυόμαστε κάθε χρόνο στις 15 Ιουνίου.( στην καλύτερη περίπτωση , αφού φέτος απέλυσαν σε ελάχιστο χρόνο ωρομίσθιους όταν επέστρεψαν οι μόνιμοι συνάδελφοι στη θέση τους).Τους υπόλοιπους μήνες εντασσόμαστε στο ταμείο ανεργίας, χωρίς όμως οι περισσότεροι να μπορούμε να πάρουμε το επίδομα , γιατί δεν καταφέρνουμε ως τότε να συγκεντρώσουμε τα απαιτούμενα ένσημα…
- Έχουμε υποχρεώσεις αλλά όχι και δικαιώματα. Κι αν καμιά φορά τολμάμε να διαμαρτυρηθούμε, η απάντηση είναι πάντα κυνική: εσείς το διαλέξατε. Μόνο που οι επιλογές μας είναι οι εξής δύο: ή ωρομίσθιος ή έξω από την εκπαίδευση.

Και όλα αυτά τα δεχόμασταν, γιατί όντας ο καθένας μόνος του, χτίζαμε το μέλλον μας μοριάκι-μοριάκι προσέχοντας πόσο ψηλότερο πύργο έχουν χτίσει οι υπόλοιποι του είδους μας.

ΩΣ ΠΟΤΕ ?

Αλλά από ότι φαίνεται τα πράγματα μπορούν να γίνουν και χειρότερα, αφού παράλληλα με το δικό μας μέλλον, το υπουργείο παιδείας χτίζει ( γκρεμίζει!) και το μέλλον της εκπαίδευσης,
δ ι ε υ ρ ύ ν ω ν τ α ς την ω ρ ο μ ι σ θ ί α και μ ε ι ώ ν ο ν τ α ς τους δ ι ο ρ ι σ μ ο ύ ς μόνιμων και αναπληρωτών κατά 70% από τη νέα χρονιά. Από την άλλη καταργεί την προϋπηρεσία – καρότο, δηλαδή τους κόπους ετών των ωρομισθίων

Αυτό είναι λοιπόν το νοικοκυριό. Μόνο που το νοικοκύρεμα βρήκε τα σχολεία μήνα Γέναρη
με κενές θέσεις εκπαιδευτικών παρά τις στρατιές αδιόριστων εκπαιδευτικών…

Απέναντι σε όλα αυτά, εμείς οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί έχουμε οργανωθεί συλλογικά
σε όλη την Ελλάδα κ α ι λ έ μ ε ό χ ι.

Δεν θα περιμένουμε ατάραχοι τη διάλυση της εκπαίδευσης, ούτε θα περιμένουμε να βολευτούμε. Γι’ αυτό δε θα δεχτούμε τίποτα λιγότερο από ένα αξιοπρεπές δημόσιο σχολείο με μόνιμους δασκάλους-καθηγητές με όρεξη για την εκπαίδευση και προσφορά στους μαθητές.

Εντείνουμε τον αγώνα με πορείες, συνελεύσεις, κινητοποιήσεις και είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε σε α π ε ρ γ ί α δ ι α ρ κ ε ί α ς μέχρι:

Να Κ Α Τ Α Ρ Γ Η Θ Ε Ι το καθεστώς της Ω Ρ Ο Μ Ι Σ Θ Ι Α Σ
Να γίνουν ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ
Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των σχολείων με Μόνιμους Εκπαιδευτικούς ώστε

- να υπάρχει εκπαιδευτικός για κάθε γνωστικό αντικείμενο και όχι εκπαιδευτικοί πασπαρτού.
- να λειτουργήσει ουσιαστικά το ολοήμερο σχολείο (δημοτικό , γυμνάσιο , λύκειο) που θα συνδυάζει τη μάθηση με τη δημιουργικότητα
- να υπάρξουν λειτουργικά τμήματα με μέγιστο αριθμό 20 μαθητές.

Μαζί με όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα και τους ελαστικά απασχολούμενους

• ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ στις 10 ΦΛΕΒΑΡΗ
Προσυγκέντρωση 10:30πμ στο ΙΚΑ της πλατείας Αριστοτέλους
Συγκέντρωση και πορεία 11πμ από την πλατεία Αγ. Σοφίας
• Ανοιχτή Συνέλευση στις 21/02/2010 12 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Ολύμπου με Αριστοτέλους)


Π Ρ Ω Τ Ο Β Ο Υ Λ Ι Α Ω Ρ Ο Μ Ι Σ Θ Ι Ω Ν E Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Τ Ι Κ Ω Ν
anna gianni
10/02/2010 14:11
pate wromis8ioi k ta xanaleme...oloi oi asxetoi ka8iste k xiste na matwsete, giati apo gnwmi papara den xreiazomaste!
ΘΕΔΩΡΑ ΜΑΔΕΜΛΗ
10/02/2010 14:05
Για όσους λένε πως οι εκπαιδευτικοί παίρνουν έναν "καλό" μισθό και δοουλεύουν ελάχιστα έχω να τους κάνω την πρόσκληση να έρθουν μια μόνο διδακτική ώρα σε μια τάξη για να δουν πόση ενέργεια χρειάζεται η διδασκαλία,πόσες αντοχές για να κρατάς μια τάξη με 30 παιδιά στην εφηβεία σε τάξη και ταυτόχρονα να παλεύεις να έχεις και μεταδοτικότητα για να μη γίνει το μάθημα ανιαρό και εσύ ένας από τους πολλούς που τα παιδιά τους βαριούνται και δεν μαθαίνουν τίποτα! Και κυρίως πόσο δύσκολο είναι μέσα σε μια κοινωνία με σάπιες και πεθαμένες αξίες να εμφυσύσεις στα παιδιά αξίες και να επιτελέσεις και τον ρόλο του παιδαγωγού πάνω απ''όλα!! Αυτή η δουλειά δεν είναι δουλειά γραφείου,δεν είναι απλή υπόθεση και είναι ΠΟΛΥ κουραστική αν θες να την κάνεις ΣΩΣΤΑ! Για ανθρώπους λοιπόν που έχουν αυτό το βάρος πάνω τους μόνο ο εξεφτελισμός της ωρομισθίας δεν αξίζει γιατί όταν δυσχεραίνει τόσο πολύ η δουλειά του εκπαιδευτικού λόγω της εκμετάλλευσης απ''το Υπουργείο της ανάγκης μας να δουλέψουμε και να προσφέρουμε...μόνο σαπίλα φέρνει αυτό στο Δημόσιο σχολείο και ο φαύλος κύκλος της ασχήμιας της Παιδείας μας συνεχίζεται βάζοντας το χέρι σ''αυτή την κατάσταση και το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας!! Για ποια εξυγίανση της Παιδείας μιλάνε λοιπόν αυτοί οι κύριοι βολεμένοι απ''την καρέκλα τους και στέλνοντας τα δικά τους παιδιά σε ιδιωτικά σχολεία γιατί ξέρουν σε ποια κατάσταση έχουν οδηγήσει οι ίδιοι τους την Δημόσια και "Δωρεάν" Παιδεία...;
Χ.Η.
10/02/2010 14:03
Ο ελαστικά εργαζόμενος συμφέρει από πολλές απόψεις το κράτος: λιγότερα λεφτά, ανασφάλιστος ή με μειωμένη ασφάλιση, περιστολή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, εργαζόμενοι όμηροι των εκάστοτε υπουργών. Πιο συγκεκριμένα φωτογραφίζοντας την ελαστική εργασία στο δημόσιο σχολείο:

ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ: 11 ευρώ μεικτά την ώρα τα οποία πληρώνονται σε άτακτα χρονικά διαστήματα. Οι προσλήψεις γίνονται καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, με αποτέλεσμα ποτέ να μην ξέρει κανείς αν και πού θα προσληφθεί. Τις περισσότερες φορές οι ωρομίσθιοι με δικό τους κόστος τρέχουν πολύ μακριά από το σπίτι τους για να κάνουν μάθημα. Και σε όλα αυτά, το ΥΠΕΠΘ, κάνοντας τα χατίρια των ιδιοκτητών φροντιστηρίων, θεσπίζει και το ασυμβίβαστο, απαγορεύοντάς να δουλέψει ένας ωρομίσθιος σε φροντιστήρια, ωδεία, ιδιωτικά σχολεία.

Τελευταίο, αλλά όχι επουσιώδες, είναι και το γεγονός ότι μέχρι και πέρσι το πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης λειτουργούσε με ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, οι οποίο κατέθεταν βιογραφικά στους διευθυντές και αργότερα στις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας για την πρόσληψη μέσω μιας εγκυκλίου που ποτέ δεν όριζε κριτήρια επιλογής. Οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που στηρίζουν και λειτουργούν τα ολοήμερα δημοτικά, τα αντισταθμιστικά προγράμματα του γυμνασίου και του λυκείου, που καλύπτουν τα περισσότερα κενά του πρωινού προγράμματος.

Λέλος
10/02/2010 13:59

Όποιος είν'' έξω απ'' το χορό, πολλά τραγούδια ξέρει... Τα περί χαλαρής δουλειάς του εκπαιδευτικού βασίζονται σε δεδομένα εικοσαετίας και βάλε. Τότε που έπεφτε και καμιά σφαλιάρα στο σχολείο και αν τυχόν γκρίνιαζε ο μαθητής στο γονιό του για τη σφαλιάρα που έφαγε έτρωγε και δεύτερη στο σπίτι για επιδόρπιο.

Ας περάσουν τώρα οι διάφοροι αγανακτισμένοι εξυπνάκηδες μια βόλτα από κάποιο σχολείο και να μας πουν με πόσο θα δέχονταν να εκπαιδεύσουν τα φυντάνια τους. Σε κάθε εθελοντή, δώρο ένας ζουρλομανδύας (αχρείαστος να ''ναι).

δασκαλος
10/02/2010 13:57
αρε Μαρια, δεν ξερεις ότι ο εκπ/κος δεν εργαζεται μονο τις 25 διδακτικες ωρες, αλλα δουλευει και καποιες ωρες (οι οποιες δεν φαινονται πουθενα), στο σπιτι: προετοιμασια, διορθωμα γραπτων. αυτες οι ωρες εργασιας στο σπιτι του ειναι και οι πιο σημαντικες, χωρις αυτες δεν γινεται μαθημα στην ταξη! ! !
ΕΛΕΝΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
10/02/2010 13:56
Μάλλον πηγαίνουμε προς το χειρότερο με τις εξαγγελίες της Υπουργού και με τις οδηγίες των Βρυξελλών για αυστηρή περικοπή διορισμών. Υπάρχουν χιλιάδες απλήρωτοι στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση τόσο της σχολικής χρονιάς ’08- ’09 αλλά και των πρώτων μηνών της σχολικής χρονιάς 2009-2010
TIKITAK
10/02/2010 13:55
Μια από τις συναδέλφους, που απολύθηκαν, είχε αρχικά προσληφθεί σαν ωρομίσθια στη Λάρισα. Στη συνέχεια την πήρανε στην Καρδίτσα. Αποφάσισε να παραιτηθεί από τη Λάρισα και να εργαστεί στην Καρδίτσα. Τελικά μετά από 15 ημέρες την απέλυσαν και τώρα έχει χάσει και τις δύο θέσεις
Στάθησ Φ.
10/02/2010 13:54


Η ΟΛΜΕ και οι ίδιοι οι ωρομίσθιοι ζητούν την άμεση κατάργηση του θεσμού των ωρομισθίων που είναι εξευτελιστικός
ΑΜ
10/02/2010 13:33
Παιδιά τι να κάνουμε? Αν γυρίζουν οι μόνιμοι, φυσικό είναι να φεύγουν από τη θέση οι ωρομίσθιοι! Δεν υπάρχουν λεφτά για σπατάλη, ακόμα και αν είναι 350 ευρώ!

Και εγώ πριν κάτι χρόνια δούλεψα σε ιδιωτικό σχολείο αντικαθιστώντας 1 συνάδερφο που ήταν σε αναρρωτική άδεια, Εμεινα 2 μήνες στη θέση μου και μετά έφυγα αφού γύρισε, παρότι αρχικά είχε πει ότι θα γύριζε αργότερα. That''s life! Οχι κλάψες! Εξάλλου εμείς επιλέξαμε αυτή τη δουλειά!

Και στο εξωτερικό, σε παρόμοιες θέσεις ωρομισθίου καθηγητή θεωρείται κανείς free lance και πρέπει να πληρώνει μόνος του τις εισφορές του για υγεία και σύνταξη!!!
Και το κράτος δεν έχει σχέση που δένεται με συμβλαιο μαζί του! (μιλάω από προσωπική εμπειρία!!)
ΝΑΤΑΣΑ
10/02/2010 13:31
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ (ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ) ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ "ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ" ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΖΕΣΤΕ?
ΕΠΙΣΗΣ ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ 5 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΕ 250 ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΒΙΩΜΑΤΑ?
ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ) ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ !!!
ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ!!!!
george
10/02/2010 13:29
@Νικόλας φίλε μιλάμε για τους ίδους εκπαιδευτικούς????????για να τα πάρουμε απο την αρχή έχεις μόνιμη θέση στο δημόσιο, έχεις την καλύτερη ασφάλεια,δικαιούσαι κάθε λογής άδεια χωρίς πρόβλημα(εκπαιδευτικές, γέννας, κτλ), δουλεύεις 3-4 ώρες την ημέρα(9-12 ας πούμε), έχεις άδειες χρισοτύγεννα, πάσχα, καλοκαίρι(μέχρι μέσα σεπτεμβρίου), δεν έχεις κάνει ποτέ οχτάωρο στη ζωή σου, και παίρνεις και 1000 ευρώ για να τα κάνεις όλα αυτά. και έχεις και παράπονο????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? οι μοναδικοί καθηγητές-δάσκαλοι που δουλεύουν οχτάωρο είναι οι διευθυντές - υποδιεθυντές. όλοι οι άλλοι πηγαίνετε 5 λεπτά πριν ξεκινήσει το μάθημα σας και φεύγετε μόλις χτυπήσει το κουδούνι.όσο για τα διαγωνίσματα που βάζετε 4 φορές τον χρόνο είναι η απόδειξη του πόσο τεμπέληδες είστε.μόλις εμφανίζετε δουλειά που θα σας πάρει 1- 2 ώρες(και πολύ λέω) γκρινιάζετε. οπότε αγαπητέ ναι για αυτούς τους λόγους επέλεξες και εσύ να γίνεις δάσκαλος!
m.m
10/02/2010 13:26
έχετε ποτέ εξηγήσει σε κάποιον οτιδήποτε για 45 λεπτά; του έχετε πει οτι δεν μπορεί να μιλάει, να χαζεύει κτλ κατά τη διάρκεια του 45 λέπτου; έχετε καταφέρει να τον κάνετε να ενδιαφερθεί για αυτό που του λέτε;
Πολλαπλασιάστε τα άτομα σε 30, κάντε το αυτό 5 φορές (τουλάχιστον) σε ένα πρωινό και μετά τα ξαναλέμε.
όσοι έχετε παιδιά, ίσως το κατανοήσετε.
O allos
10/02/2010 13:20
@SPYROS
Πραγματικά στη χώρα μας περνάς καλά αν είσαι λαμόγιο, πολιτικός ή βλάκας, οπότε δεν καταλαβαίνεις τί συμβαίνει γύρω σου.
ΕΓ
10/02/2010 13:19
Εσύ ρε Μαρία που δεν είσαι τεμπέλης και έχεις και πτυχίο απότι φαίνεται γιατί δεν είσαι σε σχολείο μόνιμη..?! Ένας ΑΣΕΠ είναι στο κάτω -κάτω..δώσε και δείξε σε αυτούς τι αξίζεις..εκτός και εαν έχεις δώσει, έχεις πετύχει, οπότε πάσο..!!
JOHN
10/02/2010 12:55
ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΩΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ. ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΜΕ ΑΠΟΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ. ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΛΘΕΙ Η ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΑΙΘΟΥΣΑ (ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΓΙ'' ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ) ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΘΕΣΟΥΛΑ. ΝΑ ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ. ΤΕΧΝΙΕΝΤΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ. ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΛΕΟΝ.

ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ. ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΕΛΕΞΑΝ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΠΟΥ ΤΕΜΠΕΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΓΑΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ.

Α, ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ...ΕΓΩ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ ΟΔΙΠΟΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ, ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΒΑΛΕΤAI ΕΝΑ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ???

ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΛΙΓΑΚΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΖΟΥΓΚΛΑ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΑΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΕΛΕΟΣ!!!
pan pan
10/02/2010 12:53
Πίσω από κάθε απόλυση υπάρχει ένας άνθρωπος με την προσωπική του ιστορία , με τη δική του ζωή, προγραμματισμό,όνειρα, επιδιώξεις, υποχρεώσεις κτλ. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τους ωρομίσθιους καθηγητές.
Σε προσωπικό επίπεδο είναι θλιβερό . Θα πρέπει όμως να σκεφτούν όλοι όσοι μπαίνουν σ'' αυτό το στημένο παιχνίδι ότι οι ανατροπές είναι μέρος της ζωής μας κ κανείς δεν τους έχει υπογράψει συμβόλαιο σταθερής κ απρόσκοπτης "ευτυχίας".
Αλήθεια για τους 11.000 αποσπασμένους αργόμισθους εκπαιδευτικούς τι έχουν να πουν οι κατά τόπους ΕΛΜΕ;
Έλλη
10/02/2010 12:49
@Lazaros K: Αυτό που λες είναι και λάθος και άδικο. Άλλη δουλειά κάνει το σχολείο, άλλη το φροντιστήριο. Στο φροντιστήριο "προπονείσαι" για να περάσεις τις Πανελλήνιες ή έστω τις εξετάσεις στο τέλος της χρονιάς. Δεν είναι αυτός ο σκοπός του σχολείου. Εξάλλου είναι πολύ πιο δύσκολο να δουλέψεις με μια τάξη 25-30 εφήβων. Το φροντιστήριο είναι πράγματι πληγή - και για τα παιδιά, και για τους γονείς, αλλά και για το ίδιο το σχολείο. Πώς θα διδάξεις κάτι που οι μισοί το έχουν ήδη κάνει στο φροντιστήριο και κάνουν τους έξυπνους; Υπάρχουν πολλοί καλοί και άξιοι εκπαιδευτικοί, αλλά δυστυχώς το όλο σύστημα δεν βοηθάει. Αυτό βέβαια δεν τους απαλλάσει από την ευθύνη που έχουν να κάνουν όσο το δυνατόν καλύτερο μάθημα. Θα έπρεπε να υπάρχει κάποιου είδους αξιολόγηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
ΜΑΡΙΑ
10/02/2010 12:30
ΕΧΕΤΕ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ; 25 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 100 ΩΡΕΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ 850 ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΝΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ 25 Χ8 200 Χ12 2400 ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΟ
Lazaros K
10/02/2010 12:20
Diorismos apo to parathuro oi wromisthioi. Opopios eixe meson
empene sti lista kai meta diorosmos. PIgenete na deite to ginetai
sta grafeia prwtovathmias kai deuterovathmias. Den exoun pou na katsoun.
PIgenetai na deite poses wres douleuoun oi kathigitades (10 me 20 wres tin evdomada). Kai opoios leei gia kourasi se taksi
as thumithei oti kanena paidi den vgazei to Lukeio xvris na paei frontistirio. Giati na xreiazetai frontistirio otan exoume tosous pollous kai "kalous" ekpaideutikous. Dustuxws me tin kaki stasi kai twn goniwn pou exoun ta paidakia tous "mi vreksei kai mi staksi", voleutikan kai oi ekpaideutikoi kai apla pernan tin wra tous sto sxoleio...TEMPELIDES ME PTYXIO!!!
Έλλη
10/02/2010 12:14
@Νικόλα Καταρχάς αν πιστεύεις ότι είναι τόσο χάλια η δουλειά των εκπαιδευτικών στο δημόσιο, μπορείς κάλλιστα να παραιτηθείς - υπάρχουν πολλοί άλλοι που την προτιμούν. Το 4-5 ώρες στην τάξη & η δουλειά που πρέπει να κάνεις στο σπίτι είναι γελοίο και μόνο να το λες. Αυτή είναι η δουλειά σου, πώς να το κάνουμε; Το μόνο που αναγνωρίζω είναι η ταλαιπωρία με την περιπλάνηση σε κάθε γωνιά της χώρας τα πρώτα χρόνια. Αλλά αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο στο σχόλιο σου είναι η διαφαινόμενη νοοτροπία: όταν ο ίδιος ο καθηγητής παραπονιέται για τις 4-5 ώρες μάθημα που πρέπει να κάνει (και που στο κάτω κάτω ο ίδιος επέλεξε αυτή τη δουλειά και πληρώνεται γι''αυτή), πώς θα διδάξει στον μαθητή του ότι πρέπει να προσπαθήσει και να δουλέψει;
ISIDORE
10/02/2010 11:47
ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ, ΤΗΝ ΙΣΟΝΟΜΙΑ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ (ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ, ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΔΗΚΙΓΟΡΟΥΣ κτλ.).
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΓΓΥΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ Θ΄ΑΡΑΞΟΥΝ .
ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ Σ΄ΕΝΑΝ ΥΠΕΡΚΟΡΕΣΜΕΝΟ ΚΛΑΔΟ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΕΞΕΥΡΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
ΑΝΤΙ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΟΥΝ ΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΛΑΨΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ ΛΑΟΥ.
ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ.....
filologos
10/02/2010 11:30
ο θεσμος των ωρομισθιων καθηγητων μεσης εκπαιδευσης ειναι απαραδεκτος και πρεπει να καταργηθει. το λεω απο προσωπικη εμπειρια. ειναι ντροπη πτυχιουχοι να πληρωνονται με λιγοτερα απο 300 ευρω το μηνα. Για μενα μονη λυση ειναι να ανοιξουν οι δυο η τρεις τελευταιες ταξεις του δημοτικου στους αποφοιτους καθηγητικων σχολων. 4 χρονια δημοτικο 4 γυμνασιο 4 λυκειο. επισης να υπαρχει μια ενιαια λιστα ασεπ μονο απο εκει να διοριζονται καθηγητες μονιμοι και αναπληρωτες. ποτε πια ωρομισθιοι. καλα τα λεει καποιος αναγνωστης παραπανω για τους δασοπυροσβεστες. θα προσεθετα επισης και τους στρατιωτικους. εχοντας κανει αρκετα χρονια πριν τη θητεια μου σε παραμεθωριο και υπουργειο εθνικης αμυνας, σας βεβαιωνω οτι δεν υπαρχουν μεγαλυτεροι τεμπελχαναδες απο τους καραβαναδες που εχουν πολλες φορολογικες ελαφρυνσεις και οταν πανε επαρχια διευκολυνσεις που εμεις οι εκπαιδευτικοι δεν εχουμε. ο γιωργακης ειναι επιλεκτικος στη λιτοτητα γιατι ακουστηκε οτι προσελαβε ενα σωρο ''συμβουλους'' (σε τι αραγε;), προφανως δικα του παιδια στο υπουργειο εξωτερικων. νομιζω οτι ο γιωργακης θα αποδειχτει εξισου αν οχι περισσοτερο ανικανος απο τον αλλο αστερα του νεποτισμου στην ελλαδα τον κωστακη.
Νικόλας
10/02/2010 11:18
Όποιος νομίζει ότι οι εκπαιδευτικοί στο δημόσιο σχολείο είναι κάποιου είδους "προνομιούχοι" προφανώς είτε διακατέχεται από κομπλεξισμό και μνησικακία, χρησιμοποιώντας γενικεύεις, είτε δεν έχει ιδέα από το τι συμβαίνει στο χώρο της εκπαίδευσης. Ας μπει 4-5 ώρες την ημέρα στην τάξη, ας μπει στα μαθήματα της Γ΄ Λυκείου, και μετά να δούμε αν θα αλλάξει ή όχι άποψη. Και μετά ας κάτσει να διορθώνει εκθέσιες, να φτάχνει διαγωνίσματα στο σπίτι, και να κάνει και τη γραφειοκρατική δουλειά του σχολείου του, γιατί διοικητικό προσωπικό δεν υπάρχει. Αρκετή λάσπη έχει χρησιμοποιηθεί εναντίον των εκπαιδευτικών! Που παίρνουν τι; Από 950 εώς 1300 ευρώ το μήνα! Κι επιπλέον περνούν καμιά δεκαετία περιπλανώμενοι σε χωριά και νησάκια ανά την επικράτεια, χωρίζονται από τις οικογένειές τους, δεν παίρνουν ποτέ πάνω από 20 ευρώ αύξηση, δεν παίρνουν ποτέ προαγωγή και από πάνω δέχονται συνέχεια λάσπη Αυτοί είναι οι προνομιούχοι; ΕΛΕΟΣ!!!
SPYROS
10/02/2010 11:18
ΣΟΣΙΑΛ(Η)ΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΥΝΑΣΤΗΣ! ΚΑΤΑΔΙΩΞΕ ΤΑ ΝΕΑΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ STAGE (ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΧΕ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΡΑ ΗΤΑΝ ΑΜΦΙΒΟΛΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ). ΤΩΡΑ ΜΕ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΙ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ! ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΟΓΙΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ''Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ!
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!
10/02/2010 11:02
Μπορείτε τώρα πολύ όμορφα να πάτε να κάνετε παρέα με τα παιδιά των STAGE! Η αξιοπρέπειά σας έχει χαθεί προ-πολλού αφού δεχόσασταν να δουλέψετε και εσείς υπό τέτοιες εξεφτελιστικές συνθήκες. Βρείτε να κάνετε στην ζωή σας μια πραγματική δουλειά της προκοπής και σταματήστε να κοιτάτε το εύκολο βόλεμα απ'' το παράθυρο...
kostas
10/02/2010 10:56
Πριν 3 μήνες είχαν την ευκαιρία και οι καθηγητές και όλοι οι θιγόμενοι απο αυτές τις πολιτικές, να τιμωρήσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις εκλογές που έγιναν . Αντ'' αυτού όμως τους ψήφισαν, και τους έδωσαν το δικαίωμα να λένε ότι ο κόσμος με την ψήφο του δικαιώνει την πολιτική τους .
Έχουν και αυτοί τις ευθύνες τους, Δαπιτάκια και Πασπιτάκια του κερατά είναι που πίστευαν και πιστεύουν οτι κάποτε θα βολευτούνε. Θα μπορούσα να προσθέσω και άλλα , αλλά βαριέμαι , ας βγάλουν μόνοι τους τα συμπεράσματά τους.
Ποτέ δεν είναι αργά να διορθώσουν την ψήφο τους.
KA
10/02/2010 10:54
Θα έλεγα κάτι υπέρ των ωρομίσθιων , αλλά μόλις μονιμοποιηθούν, παίρνουν τον πολύ καλό μισθό (σε σχέση με τις μέρες και τις ώρες που δουλεύουν), τις άδειες τους, τα γράφουν όλα και γίνονται βολεμένοι Δημόσιοι υπάλληλοι με κανένα ενδιαφέρον για τη δουλειά τους(για τους περισσότερους) . Οπότε καλώς υπάρχει ο θεσμός του ωρομίσθιου.
Πάνος Μ
10/02/2010 10:43
Πρόσληψη 14-1-2010 ωρομίσθιας συντηρήτριας έργων τέχνης (10 ώρες) σε νυχτερινή ΤΕΣ Ευκλείδη Δ/νση Ανατολικής Θεσσαλονίκης στις 9-2-2010 ανακοινώθηκε ότι θα απολυθεί επειδή επέστρεψε η μόνιμη στις 11-2-2010. Σημειωτέον ότι η συγκεκριμένη ωρομίσθια δεν αποδέχτηκε 12 ώρες σε άλλο νομό επειδή της είπαν ότι θα την προσλάβουν για χρονικό διάστημα μέχρι τέλους του διδ. έτους. Επίσης σταμάτησε επιμορφωτικά σεμινάρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας τα οποία θα υποχρεωθεί να πληρώσει 2700 Ευρώ για να διδάξει στο σχολείο.
Kostas
10/02/2010 10:41
Γιατί διατυπώνεται (ΝΕΑ) με τέτοιο τρόπο την είδηση? Σε λίγο θα γράφεται ότι φταίνε οι εργαζόμενοι που δεν δουλεύουν πολύ για το ασφαλιστικό και την ανεργία που υπάρχει! Μόνο το ΠΑΣΟΚ σας δε φταίει σε τίποτα! Για ότι ηλιθιότητα κάνει το ΠΑΣΟΚ το χρεώνει στη Ν.Δ.! Όχι ότι οι ΝΔ ήταν σωστοί, και αυτοί τα ίδια και χειρότερα έκαναν και έφτασαν τη χώρα σε αυτό το χάλι! Αλλά ας θυμηθούμε τη καταλήστευση των ταμείων από τον Α.Παπανδρέου και από τον Μητσοτάκη!!! Αυτοί και οι Υπουργοί έπρεπε να είναι φυλακή τώρα όχι να μας διοικούν!!! Ντροπή!!!! Υ.Γ. (Αν θέλετε δημοκρατικές διαδικασίες οφείλεται σαν εφημερίδα να δημοσιεύσετε το παρόν, αν και σας θίγει άμεσα!)
kp
10/02/2010 10:30
Osoi upostirizoun oti to sustima oromisthion tha prepei na katargithei amesa, as rotisoun kai xiliades paidia pou pigainoun stis pio disprosites perioxes me diki tous oikonomiki epivarinsi (kai tis oikogeneias tous fusika) me tin elpida na mazepsoun moria..DEN EINAI PARANOMOI!!..to sustima tous dinei auti ti dunatotita..einai poli euaisthitos klados k oi opoies allages tha prepei na ginoun prosextika kai kurios STADIAKA, etsi oste na mi xahtei o kopos auton ton paidion pou meta apo TOSES THISIES einai konta sto diorismo...
555 & den simazevete
10/02/2010 09:52
Avto pou ginete edo ke poles dekaeties stin Ellada me tous ekpedevtikous,kathigites,daskalous,fitites,mathites,anotata ekpedevtika idrimata,sholia,gimnasia,ke genikos avto pou legete PEDIA - mono os APOVLAKOSI tou Ellinikou Ethnous mboris na to harakterisis.Osi ipourgi perasan apo avto to rimadi to ipourgio pedias,mono na dikazonte eprepe ke ohi na katehoun avtes tis thesis (enoo tous proin ke tous nin ipourgiskous).To megalitero OPLO gia na GONATISIS enan lao ine na tou KOPSIS (stadiaka) avto pou leme TA GRAMMATA, ke meta apo tetiou "Idous Proetimasia" - oles i
"DRIBLES" (Politikes,ke Eklogikes) ine aplos zitima kalou "SERVIZ". Kata t''ala - "Ta metra pou pernonte" INE SOSTA ( ke apo tous prin,ke apo tous nin)....... To apotelesma omos ine ena - OPISTODROMISI , APOSINTHESI ke KATRAKILA. Ke na fantastite oti imaste sto 2010 , ke ohi ston Meseona .......
ΑΙΣΧΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
10/02/2010 09:40
ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ 5.500 ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ (ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΤΑΒΛΑΔΟΡΟΥΣ !!!) !!!!!

ΑΙΣΧΟΣ !!!!!!! ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ 8 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ 4 ΕΩΣ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 !!!!! ΜΕΤΑ ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ !!!!!!
αδιόριστος εκπαιδευτικός
10/02/2010 09:40
Την τελευταία δεκαετία κάθε σχολική χρονιά αρχίζει με τις αίθουσες κενές να περιμένουν νηπιαγωγούς, δασκάλους, καθηγητές και το Υπουργείο Παιδείας ακολουθώντας την πάγια επιλογή της αδιοριστίας και της ελαστικής εργασίας να προσλαμβάνει με προκλητικές καθυστερήσεις 10.000-11.000 ωρομισθίους εκπαιδευτικούς για να γεμίσουν τα σχολεία της χώρας. Την ίδια στιγμή εκτινάσσοντας στα ύψη την αναπλήρωση και την ωρομισθία μέσα από τη μετατροπή των οργανικών κενών θέσεων σε λειτουργικές, θεσμοθετώντας το ασυμβίβαστο μεταξύ ωρομισθίας και της εργασίας μας στα φροντιστήρια και μονιμοποιώντας την εργασιακή ομηρία, ανασφάλεια και αβεβαιότητα, έχει γυρίσει το ρολόι της ιστορίας στο μεσαίωνα όσον αφορά τις εργασιακές μας σχέσεις.
kri
10/02/2010 09:37
Αλήθεια; γιατί είναι το κράτος υποχρεωμένο να κρατάει τον ωρομίσθιο μέχρι το τέλος της χρονιάς; Υποχρέωσε κανείς τον όποιον ωρομίσθιο να δεχθεί πρόσληψη; ΄Δεν φτάνει που δουλεύει ελάχιστες ώρες την ημέρα και μετά πάει και κάνει και δεύτερη δουλειά; Επιτέλους πρέπει να είμαστε λογικοί
Γιώργος Βατίδης
10/02/2010 09:29
ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 3

ΤΗΛ. : 2441026197 – 27646 ΠΡΟΣ:Δ/ντή Δ/θμιας Εκπ/σης Καρδίτσας

FAX : 2441026197

ΚΟΙΝ: ΟΛΜΕ Περ. Δ/νση Εκπ/σης Θεσσαλίας

Σχολεία Νομού

Θέμα: Απόλυση ωρομισθίων εκπαιδευτικών

Κύριε Διευθυντά

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας αποφάσισε ομόφωνα να διαμαρτυρηθεί για την απόφασή σας να απολυθούν οι συνάδελφοι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί του κλάδου Φιλολόγων.

Παρά το νομότυπο της απόφασής σας, θεωρούμε ότι δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα τόσο στους ίδιους όσο και στους μαθητές τους. Στους ίδιους γιατί όταν προσεληφθήκαν, δεν ενημερώθηκαν από εσάς ότι θα απολυθούν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα (37 ημέρες εργασίας), με αποτέλεσμα να μένουν άνεργοι ενώ θα μπορούσαν να είχαν επιλέξει άλλες πιο συμφέρουσες προτάσεις πρόσληψης. Στους μαθητές τους, επειδή διακόπτεται στο μέσον της σχολικής χρονιάς η εκπαιδευτική και παιδαγωγική σχέση μαζί τους, γεγονός που είναι απαράδεκτο από παιδαγωγική άποψη.

Επισημαίνουμε επίσης ότι οι συνάδελφοι απολύθηκαν την Παρασκευή 18-12-2009, δεν ειδοποιήθηκαν αρμοδίως, με αποτέλεσμα τη Δευτέρα 21-12-2009 να πάνε στη θέση τους για μάθημα και εκεί να πληροφορηθούν έκπληκτοι και μπροστά στους μαθητές τους ότι δεν μπορούν να μπούνε στην τάξη τους γιατί απολύθηκαν. Επίσης ενώ έγινε πράξη η απόλυσή τους, δεν φροντίσατε να προβείτε άμεσα στην αντικατάστασή τους, με αποτέλεσμα στα σχολεία να μην έχουν καλυφθεί μέχρι και σήμερα τα κενά που δημιουργήθηκαν.

Απαιτούμε να επιδειχθεί η δέουσα ευαισθησία προς τους εκπαιδευτικούς που απολύθηκαν και να αξιοποιηθούν από τη Διοίκηση συνεχίζοντας να παρέχουν το διδακτικό τους έργο μέχρι το τέλος της σύμβασης που υπέγραψαν, δηλαδή μέχρι τις 21 Ιουνίου 2010.

Αυτό νομίζουμε πως επιτάσσει η παιδαγωγική και συναδελφική πρακτική.
Για το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΤΗΣ

mnimi
10/02/2010 09:28
Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στρατάκης κάνει επερώτηση στη Βουλή το 2009 για την απόλυση αναπληρωτών λίγες μέρες πριν από τη λήξη του σχολικού έτους. Τώρα που απολύουν ωρομίσθιους 4-5 μήνες πριν από το τέλος του σχολικού έτους δεν έχει κάποια επερώτηση στην Υπουργό της Κυβερνησής του;


Αριθμός πρωτ: 601
Ημερομηνία κατάθεσης: 19/6/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Απολύσεις ωρομισθίων καθηγητών πριν από τη λήξη του εκπαιδευτικού έτους.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση του υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων σύμφωνα με την οποία οι ωρομίσθιοι καθηγητές θα απολυθούν στις 21 Ιουνίου όταν οι ενδοσχολικές εξετάσεις λήγουν στις 19/06/09 για τα Γυμνάσια και τα Γενικά Λύκεια και στις 26/06/09 για τα ΕΠΑΛ.
Σύμφωνα, όμως, με την ισχύουσα νομοθεσία οι καθηγητές έχουν τη δυνατότητα να παραδώσουν τα διορθωμένα γραπτά των προαγωγικών εξετάσεων στα σχολεία, πέντε ημέρες μετά την παραλαβή τους δηλαδή μέχρι τις 24/06/09. Ωστόσο, με την απόλυση των ωρομισθίων καθηγητών την Κυριακή 21 Ιουνίου (δηλαδή την Παρασκευή 19 Ιουνίου), που αποτελεί και τη τελευταία μέρα των προαγωγικών εξετάσεων, ουσιαστικά το υπουργείο ζητά από τους ωρομίσθιους να διορθώσουν τα γραπτά όντας απολυμένοι.
Επειδή σύμφωνα και με την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Ηρακλείου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ωρομίσθιοι καθηγητές εξακολουθούν να υφίστανται, και οι ίδιοι παραμένουν σε κατάσταση ομηρίας αφού ελπίζουν πως μαζεύοντας μόρια κάποια στιγμή θα διοριστούν, την ώρα που αμείβονται με 300 ευρώ περίπου το μήνα, χωρίς καν να γνωρίζουν πότε θα τα πάρουν.
Επειδή, η απόλυση των ωρομισθίων εκπαιδευτικών πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς έρχεται σε αντίθεση με τη εκπαιδευτική νομοθεσία και ταυτόχρονα δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ.Υπουργός:

Εάν προτίθεται να ανακαλέσει τη σχετική υπουργική απόφαση προκειμένου οι ωρομίσθιοι καθηγητές να απολυθούν κανονικά στις 30 Ιουνίου αλλά και ποιά μέτρα προτίθεται να λάβει για την πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών, αντικαθιστώντας τους ωρομίσθιους ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων σχολείων.

Ο Ερωτών βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

παο 13
10/02/2010 09:21
αυτο ειναι κρατος.ανυπαρκτο οπως παντα.
Άννα Π.
10/02/2010 09:18
Οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης περί κατάργησης της ωρομισθίας επιτέλους τώρα υλοποιούνται. Η Υπουργός απολύει τους ωρομίσθιους!
Όλγα
10/02/2010 09:16
Ο ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ…

Οι περισσότεροι θυμόμαστε ένα τηλεπαιχνίδι της ελληνικής, ιδιωτικής τηλεόρασης ο πιο αδύναμος κρίκος. Παίκτες σε κύκλο και στη μέση η τηλεπαρουσιάστρια να τους κρίνει με απίστευτο κυνισμό και αυστηρότητα και να τους διώχνει εκτός παιχνιδιού με εξευτελιστικό τρόπο… τελευταία έχουμε σοβαρές υπόνοιες ότι κα Διαμαντοπούλου έχει γίνει φανατική θεατής των επαναλήψεων και των διαδικτυακών προβολών του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Για σκεφτείτε λίγο…
…χιλιάδες αδιόριστοι εκπαιδευτικοί ως παίκτες, τηλεπαρουσιάστρια η Υπουργός, ενώ στην παραγωγή συμμετέχουν και οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Τηλεπαρουσιάστρια: 300 ευρώ το μήνα και ανασφάλιστοι…ανόητοι, απλήρωτοι και μακριά από τα σπίτια σας…θύματα, προσλαμβάνεστε στα μέσα της σχολικής χρονιάς…σκουλήκια, απαγορεύεται να δουλέψετε σε δουλειά σχετική με την εκπαίδευση, άχρηστοι…ποιος θα αντέξει; Ας πάρουμε και τη βοήθεια του κοινού… Γονείς, μαθητές, σκεφτείτε! Έχουμε τεμπέληδες εκπαιδευτικούς, έχουμε αμόρφωτους εκπαιδευτικούς, το σχολείο έχει πρόβλημα εξαιτίας τους, να φύγουν;
Και ενώ μάλλον περίμεναν να ξεμπερδεύουν γρήγορα…κάτι δεν πήγε καλά. Οι παίκτες άντεξαν και μάλιστα άρχισαν να φωνάζουν, να καταγγέλλουν τους όρους του παιχνιδιού, να μην το βάζουν κάτω, να συνεργάζονται και να διεκδικούν. Το κοινό, γονείς και μαθητές, δεν τους απέρριψε. Τους καταλάβαινε και τους στήριζε. Κάτι έπρεπε να σκεφτεί η παραγωγή …
Τηλεπαρουσιάστρια: οι πόντοι που κερδίζετε χάνουν την αξία τους, οι δοκιμασίες αυξάνονται, διαγωνισμός, μεταπτυχιακό, διδακτορικό, μπαλέτο, πιάνο….
Και οι παίκτες δεν έφυγαν…προβληματίστηκε η παραγωγή και είπε να σκληρύνει πραγματικά τη στάση της. Άρχισε, λοιπόν, να τους αποβάλει…
Καμιά φορά, λοιπόν, η ζωή μπορεί να μοιάζει με τηλεπαιχνίδι, με θέατρο (παραλόγου)…
Κρίση, κρίση, κρίση... Και ενώ χαρίζονται χρέη σε ιδιωτικές εταιρείες και τράπεζες, ενώ κατασπαταλάται το δημόσιο χρήμα, στο σχολείο πρέπει να γίνουν περικοπές…σε μισθούς και προσωπικό! Δε φτάνει, λοιπόν, που μας ανακοίνωσαν ότι μειώνονται παραπάνω του μισού οι μόνιμοι διορισμοί για την επόμενη χρονιά, άρχισαν και οι απολύσεις. Και αν οι απολύσεις των συναδέλφων στην Καρδίτσα λίγο πριν τα Χριστούγεννα φαινόταν σε κάποιους ένα μεμονωμένο περιστατικό και κακός χειρισμός της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας, αποδείχτηκε ότι ήταν μόνο η αρχή. Οι ασκοί του Αιόλου άνοιξαν και ακολούθησαν η Χαλκιδική, ο Βόλος, η Κέρκυρα, η Θεσσαλονίκη… Ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, άνθρωποι ενός κατώτερου σχολείου (;), που ποτέ δεν ξέρουμε πότε θα προσληφθούμε, πότε θα πληρωθούμε, τώρα πια δεν ξέρουμε και για πόσο θα δουλεύουμε. Χωρίς καμία προειδοποίηση, χωρίς καμία ενημέρωση όταν ανέλαβαν υπηρεσία και φυσικά (!) χωρίς αποζημίωση, με περισσό θράσος απολύονται συνάδελφοι ο ένας μετά τον άλλον. Γιατί η κα Διαμαντοπούλου όταν προεκλογικά έλεγε κατάργηση της ωρομισθίας και μόνιμους διορισμούς, αποδείχτηκε ότι εννοούσε κατάργηση των ωρομισθίων και τα σχολεία άδεια. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας πρέπει να δώσει μια δυναμική απάντηση.
Ritsa
10/02/2010 09:04
Πριν λιγότερο από ένα χρόνο το ΠΑΣΟΚ κατέθετε επερώτηση στη Βουλή για να διαμαρτυρηθεί ότι απολύονται ωρομίσθιοι πριν από το τέλος του σχολικού έτους (το μάιο αντί για τον Ιούνιο). Τώρα που απολύονται από το Γενάρη δεν μιλάει κανείς;

Σε απολύσεις ωρομισθίων εκπαιδευτικών από τις 21 Ιουνίου προχωράει το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, την στιγμή που ακόμα βρίσκονται σε εξέλιξη στα σχολεία του Ηρακλείου εξεταστικές, διοικητικές και άλλες εκπαιδευτικές διαδικασίες.ΕΡΩΤΗΣΗΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣΣε απολύσεις ωρομισθίων εκπαιδευτικών από τις 21 Ιουνίου προχωράει το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, την στιγμή που ακόμα βρίσκονται σε εξέλιξη στα σχολεία του Ηρακλείου εξεταστικές, διοικητικές και άλλες εκπαιδευτικές διαδικασίες (π.χ. έκδοση αποτελεσμάτων, συνεδριάσεις συλλόγων). Για τον λόγο αυτό, η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, ζητάει την αλλαγή της Υπουργικής απόφασης, ώστε οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί να απολυθούν με την λήξη του τρέχοντος διδακτικού έτους (30.06.2009). Παράλληλα, η ΕΛΜΕ, τονίζει την αναγκαιότητα διεκπεραίωσης των οικονομικών οφειλών απέναντι στους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας.Μετά τα παραπάνω

Ερωτάται ο Αρμόδιος Υπουργός1. Θα προχωρήσετε σε αλλαγή της απόφασης ώστε να πραγματοποιηθούν οι απολύσεις των ωρομισθίων εκπαιδευτικών με το τέλος του τρέχοντος διδακτικού έτους, δεδομένου ότι ακόμα βρίσκονται σε εξέλιξη στα σχολεία του Ηρακλείου εξεταστικές, διοικητικές και άλλες εκπαιδευτικές διαδικασίες.

2. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την εξόφληση των οικονομικών υποχρεώσεων εκ μέρους τους Υπουργείου Παιδείας απέναντι τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς.Παρασκευή 19.06.2009

Ο Ερωτών ΒουλευτήςΓιάννης Σκουλάς

ωρομισθια
10/02/2010 09:02
Αν κάνουμε μια ανασκόπηση από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς μέχρι σήμερα όσον αφορά την εκμετάλλευση των ωρομίσθιων ως εργατικό εκπαιδευτικό δυναμικό μέσα στα σχολεία,δυστυχώς, έχουμε να πούμε πολλά... Μέσα στα πλαίσια της ελαστικής απασχόλησης που επεκτείνεται-κάποιος είπε για κατάργηση;;-οι συνθήκες εργασίας μας όχι μόνο δεν άλλαξαν αλλά χειροτέρεψαν: οι καθυστερήσεις των προσλήψεων γίνονται ακόμα μεγαλύτερες-μέχρι και τώρα, στη μέση της χρονιάς, να συνεχίζονται- η αποπληρωμή των δεδουλευμένων εκκρεμεί, ενώ συνεχίζεται η ίδια απαράδεκτη τακτική πληρωμών σε ποσά και χρονική καταβολή,το τρέξιμο από σχολείο σε σχολείο χωρίς πληρωτέα οδοιπορικά και η εσκεμμένη,διαρκής απαξίωση του εκπαιδευτικού ως εργαζόμενου που έχει δικαίωμα στην ποιοτική και δημιουργική άσκηση του επαγγέλματός του...Όχι η ιστορία μας δεν τελειώνει εδώ..Το επόμενο κεφάλαιο;;; Οι απολύσεις ωρομίσθιων συναδέλφων παράνομα και καταχρηστικά με χαρακτηριστική την αναλγησία και την ωμότητα των διευθύνσεων εκπαίδευσης και του Υπουργείου που αφού θέλησε να παγιώσει το σπάσιμο των οργανικών θέσεων σε “πολλές θέσεις εργασίας”, δηλαδή να φέρει την ελαστική εργασία στην εκπαίδευση με ωρομίσθιους και αναπληρωτές, τώρα ξαφνικά επικαλείται την επιστροφή μόνιμων συναδέλφων για να μειώσει ακόμα περισσότερο τον κόσμο που εργάζεται στην εκπαίδευση και μακροπρόθεσμα να μην του “χρωστάει”κανένα δωράκι διορισμού...Με αφετηρία την επαρχία,όπου είναι πιο εύκολο, 5 συνάδελφοι στην Καρδίτσα πριν από τα Χριστούγεννα, 2 στην βόρεια Ελλάδα, Θεσ/νικη και Χαλκιδική, 1 στην Κέρκυρα καθώς και με πιο πρόσφατο περιστατικό στον Βόλο απολύθηκαν σε διάστημα λίγων μηνών-ακόμα και ωρών!-χωρίς ειδοποίηση ή σοβαρή αιτιολογία και χωρίς αποζημίωση,ενώ είχαν αναγκαστεί να μετακινούνται από πόλη σε πόλη για να εργαστούν στις συγκεκριμένες διευθύνσεις ,ύστερα από διαβεβαιώσεις ότι οι συμβάσεις τους θα ισχύσουν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

ΒΑΣΩ Κ.
10/02/2010 08:53
Καλά τι χειρότερο κάνουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις;
wromis8ios
10/02/2010 08:52
Apo thn paideia den xekinoun ola??? Gi''auto exoume ginei mp......!!!