Πυροβόλησε προς τον Αλέξη

Η επίσημη βλητική έκθεση διαψεύδει τον ισχυρισμό του αστυνομικού πως έριξε στον αέρα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μίνα Μουστάκα   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/01/2009 07:00 |
 Πυροβόλησε προς τον Αλέξη

Προς τα εμπρός και όχι στον αέρα πυροβόλησε ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας, όπως αποτυπώνεται στο σχεδιάγραμμα της βλητικής διερεύνησης του τόπου της ανθρωποκτονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που έγινε το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008 στα Εξάρχεια.

Από τις περιγραφές των ειδικών, οι οποίοι ήταν παρόντες και στην αυτοψία που διενήργησε ο ανακριτής Φ. Βλάχος παρουσία του εισαγγελέα Χρ. Μπαρδάκη, προσδιορίζεται τόσο το σημείο του εποστρακισμού της σφαίρας όσο και η πορεία του βλήματος. Στοιχεία, που μαζί με τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων και τα υπόλοιπα αποδεικτικά μέσα (ιατροδικαστική έκθεση, τοξικολογική εξέταση, βαλλιστική έρευνα) θα αποτελέσουν την πυξίδα για τους δικαστές που θα κρίνουν τον κατηγορούμενο όταν φτάσει η ώρα της παραπομπής του στο εδώλιο. Αξιολογώντας τα ευρήματα οι ειδικοί επισημαίνουν ότι: «Η απάντηση στα ερωτήματα περί θέσεων δράστη- θύματος, της πορείας- κατεύθυνσης της βολίδας, του σημείου εποστρακισμού της κ.λπ., είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Και αυτό οφείλεται στο ότι τόσο ο δράστης όσο και το θύμα ήταν εν κινήσει με αποτέλεσμα οποιαδήποτε στοιχεία και να προκύπτουν και με οιονδήποτε τρόπο και αν εκτιμηθούν, είναι δυνατό να ανταποκρίνονται σε περισσότερες από μία εκδοχές και ερμηνείες. Συνεπώς οι εκτιμήσεις βασίζονται στις υποδειχθείσες θέσεις του θύματος, στην εκτιμώμενη θέση του βάλλοντος, στα πειράματα και τις προσομοιώσεις που διενεργήθηκαν στον τόπο και στα λοιπά ευρήματα». Παρ΄ όλα αυτά εκτιμάται ότι «η βολίδα που έπληξε θανάσιμα τον Αλέξη Γρηγορόπουλο προσέκρουσε στην τρίτη κατά σειρά πακτωμένη μπάλα από μπετόν, περίπου στο μέσον του αριστερού ημισφαιρίου της, εποστρακίστηκε και στη συνέχεια έπληξε το θύμα στην υποδειχθείσα θέση, χωρίς να είναι δυνατόν να αποκλειστούν και οι άλλες δύο θέσεις, με λιγότερες όμως, πιθανότητες» (σ.σ. αναφέρεται στα δύο σημεία που υποδείχθηκαν από τον ανακριτή με βάση τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων που περιλαμβάνονται στον φάκελο της δικογραφίας). Κούγιας: Δεν προκύπτει
Το βέβαιον είναι πάντως, ότι οι δύο πλευρές - υπεράσπιση και πολιτική αγωγή- ερμηνεύουν με εντελώς διαφορετικό τρόπο την αξιολόγηση των ευρημάτων και τις εκτιμήσεις που διατυπώνουν οι ειδικοί. Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Αλ. Κούγιας επισημαίνει ότι από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι ο προφυλακισμένος ειδικός φρουρός στόχευσε και πυροβόλησε τον 15χρονο, ενώ ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Δημ. Τσοβόλας αντιτάσσει ότι όλα τα ευρήματα διαψεύδουν τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου περί βολής στον αέρα και θεμελιώνουν την κακουργηματική κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

«Είναι βέβαιο», προσθέτει ο κ. Τσοβόλας, «ότι ο κατηγορούμενος όχι μόνο δεν έριξε στον αέρα, αλλά με δεδομένη την κλίση που είχε ο δρόμος, τις πιθανές θέσεις θύτη και θύματος και τη μικρή γωνία εποστρακισμού της σφαίρας, προκύπτει ότι ο αστυνομικός είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση».

ΜΙΚΡΗ ΑΠΟΚΛΙΣΗ
Τσοβόλας: «Με δεδομένη τη μικρή γωνία εποστρακισμού της σφαίρας, προκύπτει ότι ο αστυνομικός είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση»

Μηνύσεις κατά αστυνομικών ετοιμάζουν δικηγόροι

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑ αστυνομικών καταθέτουν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών οι δικηγόροι που προσήχθησαν την περασμένη Παρασκευή στην Ασφάλεια και κρατήθηκαν για περίπου τρεις ώρες, χωρίς να έχουν διαπράξει- όπως αποδείχθηκε- καμία αξιόποινη πράξη. Επιπλέον, τον δρόμο της δικαστικής οδού είναι αποφασισμένοι να ακολουθήσουν και όσοι συνάδελφοί τους έφτασαν έξω από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών (ΓΑΔΑ) όταν έμαθαν για τις αναίτιες προσαγωγές δικηγόρων και- όπως καταγγέλλουν- προπηλακίστηκαν από αστυνομικούς.

«Οι συλλήψεις αυτές δεν περιγράφουν περιστασιακή, μεμονωμένη συμπεριφορά κάποιων κρατικών υπαλλήλων. Ούτε οι αστυνομικές δυνάμεις ούτε η εισαγγελική αρχή ενεργούν “αυθορμήτως”. Στην πραγματικότητα πρόκειται για συντεταγμένη άσκηση κυβερνητικής πολιτικής, διά εισαγγελέων και αστυνομικών οργάνων, ενεργούντων κατά παράβαση του Συντάγματος και του Νόμου», επισημαίνει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Επιτροπή Συνταγματικών Δικαιωμάτων του ΔΣΑ, μέλη της οποίαςόπως έχουν καταγγείλει- έπεσαν θύματα της αυθαιρεσίας των αστυνομικών οργάνων.

Προστίθεται επίσης ότι πρόκειται «για εκτεταμένη επιχείρηση τρομοκράτησης των πολιτών που επιλέγουν να διεκδικήσουν συλλογικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα. Η προσαγωγή δικηγόρων, στοχεύει αφενός στη δική τους τρομοκράτηση, με σκοπό να “πεισθούν” να απέχουν στο μέλλον από την πλήρωση του κοινωνικού τους ρόλου ως υπερασπιστών δημοκρατικών δικαιωμάτων και συλλογικών ελευθεριών. Αφετέρου όμως, και κυρίως, η εν λόγω παράνομη προσαγωγή απευθύνει το εκφοβιστικό της μήνυμα σε ολόκληρη την κοινωνία, προκειμένου να τρομοκρατήσει τους πολίτες και να ματαιώσει τη συμμετοχή τους σε συλλογικές διεκδικήσεις και κοινωνικοπολιτική δράση».

17
ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΚΡΗΤΙΚΟΣ
17/01/2009 12:28
ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΚΡΗΤΙΚΟΣ Ή ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΚΑΛΗ ΩΡΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ.
777
17/01/2009 04:10
Οι αριστεροί του πεζοδρομίου, να ξέρουν ότι αν φάει βαριά και άδικη ποινή αυτό θα προκαλέσει έντονη πίεση για απόσυρση των όπλων από τους περισσότερους αστυνομικούς και εξοπλισμό τους με tazers.
ΒΑΓΓΟς
17/01/2009 00:32
εγω ,λοιπον, προχτες ακουσα οτι ο κυρ-Κουγιας πηρε 20.000 ευρω αμοιβη ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ.
Ανδρεας Μπ.
16/01/2009 23:37
"Προστίθεται επίσης ότι πρόκειται για εκτεταμένη επιχείρηση τρομοκράτησης των πολιτών που επιλέγουν να διεκδικήσουν συλλογικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα. Η προσαγωγή δικηγόρων, στοχεύει αφενός στη δική τους τρομοκράτηση, με σκοπό να “πεισθούν” να απέχουν στο μέλλον από την πλήρωση του κοινωνικού τους ρόλου ως υπερασπιστών δημοκρατικών δικαιωμάτων και συλλογικών ελευθεριών. Αφετέρου όμως, και κυρίως, η εν λόγω παράνομη προσαγωγή απευθύνει το εκφοβιστικό της μήνυμα σε ολόκληρη την κοινωνία, προκειμένου να τρομοκρατήσει τους πολίτες και να ματαιώσει τη συμμετοχή τους σε συλλογικές διεκδικήσεις και κοινωνικοπολιτική δράση. ΑΚΡΙΒΩΣ! Εγω προσωπικα δεν θελω να συμετασχω ποτε σε διαδηλωση επειδη φοβαμαι. Συνταγματικο δικαιωμα μονο στα χαρτια! Ειρηνευτικη διαδηλωση που θα ξεπεταχτουν απο μεσα της αστυνομικοι με κουκουλες για να ξεκινησουν τα επεισοδια, αφορμη για να πεσει ξυλο... Οχι, προτιμω να κατσω σπιτι μου και να γυρισω την πλατη σε οσους ανθρωπους εχουν αμεση σχεση με αστυνομικους. Υποτιθεται πως οι αστυνομικοι ειναι παιδια αυτης της κοινωνιας, εχουν μητερες, εχουν πατεραδες, συζυγους, παιδια, αδελφια, φιλους, ερωμενες. Τι λενε ολα τα παραπανω ατομα στους αστυνομικους? Δεν παραπονιουνται με αυτα που κανουν? Δεν τους διαμαρτυρονται που ορμουν στον κοσμο και τον χτυπουν στο κεφαλι? Δεν διαμαρτυρονται που σερνουν κατω μια γιαγιακα? Οχι, ευχαριστω. Δεν θα παρω συνταγματικα δικαιωματα σε μια αυταρχικη κοινωνια, σε μια κοινωνια που κοροιδευει τοσο πολυ, επειδη θα αισθανομαι μονος μου, αν το κανω.
Ε.
16/01/2009 17:35
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί φαίνεται ότι είναι ανθρωποκτονία εξ αμελείας (πλημμέλημα).

Εφόσον οι δύο πυροβολισμοί ήταν στον αέρα και ο τρίτος προς τα κάτω και εξοστρακισμός που ακολούθησε τυφλή πορεία με οποιαδήποτε κατεύθυνση (που ήταν τελικά η μοιραία) και με βάση αυτά τα πραγματικά περιστατικά, καθώς και τους κανόνες τις λογικής ότι από τόσο κοντινή απόσταση (20 μέτρων) προκειμένου να πλήξεις έναν στόχο με τρεις πυροβολισμούς δεν στοχεύεις τον ουρανό και το έδαφος, φαίνεται ότι πρόκειται για ατύχημα που προκλήθηκε από βαριά αμέλεια.

Αυτά που λένε οι δήθεν μάρτυρες δικονομικά δεν έχουν καμία σημασία, διότι οι μάρτυρες είναι το πιο επισφαλές αποδεικτικό μέσο γι'''' αυτό και αποδεικτική αξία έχουν μόνο όσα διασταυρώνονται και επαληθεύονται και με κάποιο από τα άλλα αποδεικτά μέσα (πχ. βλητική πραγματογνωμοσύνη, αυτοψία του χώρου κλπ), όπως ορίζει σειρά διατάξεων της ποινικής δικονομίας (και αν ληφθούν υπόψη, δημιουργούν λόγο εφέσεως και αναιρέσεως στον ΑΠ). Κανείς δεν καταδικάζεται μόνο και μόνο με μαρτυρικές καταθέσεις γιατί τότε ο καθένας (που έχει οικονομική δύναμη, πολιτική επιρροή κλπ) θα μάζευε μερικούς μάρτυρες και θα πετύχαινε την ποινική καταδίκη οποιουδήποτε (Όλα τα πρόβλεψε ο σοφός νομοθέτης). Αυτά που λέγονται από τους δήθεν μάρτυρες είναι κουτοπονηρίες και σπέκουλα δημοσιογράφων.

Πρόκειται για μια καθαρά νομική υπόθεση που έχει δικαστηριακή και πολιτική διαχείριση. Είναι ανεπίτρεπτο όμως σε μια ποινική δίκη που αναζητά την πραγματική αλήθεια, να εισάγονται πολιτικές παράμετροι και σκοπιμότητες. Κάθε κατηγορούμενος έχει δικαίωμα σε μια αμερόληπτη και δίκαιη δίκη ώστε να τιμωρηθεί γι'''' αυτό που πράγματι έκανε.
Vassilis
16/01/2009 16:16
OLOI OI AYTOPTES MARTYPES KAI OI DHMOSIOGRAFOI POY ELEGAN OTI SHMADEPSE TO PAIDI NA PANE FYLAKH!!!
ΝΙΚΟΣ
16/01/2009 15:12
ΕΑΝ ΗΞΕΡΕ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΙΣΟΒΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΣΕ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ
ΗΞΕΡΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΘΑ ΑΘΟΩΘΕΙ
ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΘΟΩΝΟΥΝ
ΧΚ
16/01/2009 14:01
ΕΙδα λιγο χθες τις ειδησεις και φυσικα την συγκεντρωση κατα τις βιας που οργανωθηκε απο τη ΕΛ. Αστυνομια ή κατι τετοιο τελος παντων.κατεληξα στα εξης συμπερασματα ...ή μαλλον εεπιβεβαιοσα οσα σκφτομουν απο καιρο. λοιπον ζουμε σε ενα κρατος που δεν μπορει να κατανοησει το απλο που συμβαινει .... ο μεσος ελληνας μπατσος δεν μπορει να μιλησει ακομα και ο υψηλοβαθμος αξιωματικος αυτο ερχται σαν λογικη συνεπεια του οτι προφανως δεν μπορει να ''σκεφτει" πως λοιπον ενας τετοιος ανθρωπος μπορει να φερει οπλο. Θα πει καποιος οτι ειμαι μηδενιστης και οτι ολοι στο ιδιο καζανι .... και οτι στην καμερα μποστα μιλα εσυ....μπλα μπλα και αλλα τετοια . Το ζητημα δεν αλλαζει η ελλειπης εκπαιδευση και ακομα πιο ελλειπης εως εντελως απουσα παιδεια του μεσου αλλα και ανωτερου ελληνα αστυνομικου συμβαλουν και θα συμβαλουν με τον καλυτερο και μεγαλυτερο δυνατο τροπο στα προηγουμενα και επομενα συμβαντα. Η χουντικη νοοτροπια και εκπεδευση που λαμβανουν οι νεοι αστυνομικη στις σχολες απο ανθρωπους αμφιβολου λογικης, μορφωσης, κριτικης ικανοτητας, και αντιδημοκρατικης κατα βαση ιδεολογιας που αντιλαμβανονται την στολη σαν φαλική προεκταση μονο σε αυτην την κατευθηνση οδηγει. Δεν υπαρχουν καλοι η κακοι μπατσοι μονο χαζοι υπαρχουν, και ακομα πιο χαζοι πολιτες και πολιτικοι που τους δινουν αυτην την δυνατοτητα( να οπλοφορουν και ασκουν καθ ειδους εξουσια και βια ) χωρις κανεναν μας να μπορει να αμυνθει. φυσικα εξαιρουνται οι διασημοι και πλουσιοι πολιτες, πολιτικοι και οι διαφορι εγκληματιες που λαδωνουν ωστε ο καθε μπατσουλης να μπορει να παει το καινουργιο μικρομεσαιο τουτου του και να βολταρει στα ρεπο του , στα ανιαρα αθηναικα προαστια. Ελπιζω να μην σας συγχησα αλλα εαν θεωειτε οτι απεχω πολυ απο την πραγματικοτητα σας προκαλω να δοκιμασετε τις αντοχες σε καποιο αστυνομικο τμημα ή στο επομενο μπλοκο της τροχαιας.
Akis apo Ollandia
16/01/2009 13:38
Lamvanontas upopsin tin shetiki ekthesi tis vlitikis diereunisis, einai pleon fanero oti o katigoroumenos purovolise toulahiston mia fora pros to thuma kai ohi ston aera opos ishuristike.

An diavasei kaneis ti shetiki nomothesia pou diepei tin antidrasi ton astunomikon organon se diafores periptoseis (i nomothesia einai idiaitera safis), tha mporesei kalutera na vgalei ta sumperasmata tou. Epigrammatika, to oplo hrisimopoieitai MONO se periptosi pou apeileitai i zoi tou astunomikou organou i tou atomou/atomon pou ehei klithei na prostatepsei. Idiaitera de se katoikimenes periohes, to organo einai upohreomeno na proeidopoiisei oti tha hrisimopoiisei oplo, an i proeidopoiisi den ehei apotelesma na vgalei to oplo kai na proeidopoiisei xana, na rixei proeidopoiitiki voli ston aera kai OYDEPOTE pros opoiodipote allo simeio, para mono an skopeei na plixei. Akoma kai se auti ti periptosi, prota prepei na stoheusei se mi zotika simeia tou somatos.

Opos vlepete, oloi oi kanones pou diepoun ti hrisi purovolou oplou mesa stin poli ehoun katapatithei apo ton katigoroumeno. Vevaios sti nomothesia uparhei i exairesi stin periptosi pou i apeili gia ti zoi tou organou i tou atomou/atomon pou prostateuei einai AMESI. Se auti ti periptosi epeidi oi proeidopoiiseis (lektikes kai praktikes) einai hronovores to organo ehei to dikaioma na purovolisei. Kai pali omos se mi zotika simeia.

Den nomizo oti uparhei kapoios omos pou na pisteuei oti etsi opos eginan ta pragmata i apeili gia ti zoi tou katigoroumenou itan amesi. Oute kan emesi den itan. Sumperasmatika, uparhei pleon arketo apodeiktiko uliko oste i upothesi na anatethei sto dikastirio to opoio tha apofasisei gia tin poini pou prepei na epivlithei ston katigoroumeno.
ΓΙΩΡΓΟΣ Κ
16/01/2009 13:06
Ο ΜΠΑΤΣΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ..ΡΑΜΠΟ Η..ΚΑΛΑΧΑΝ ....ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΙ ''ΙΣΩΣ'' ΕΝΑ...ΣΥΓΝΩΜΗ.
komisarios
16/01/2009 12:30
-ΠΡΟΣ ΤΟΝ panayiotis stathoulopoulos: ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ (το έμαθα από μπάτσους αυτό πως γίνεται) ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΣ ΤΟΝ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΓΙΑ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟ. - ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ, ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ:Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΝΙΑΣ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΤΟΝ ΑΤΥΧΟ ΑΛΕΞΗ (σσ: την άδεια οπλοφορίας την πήρε κάνοντας 3 μήνες κατασκήνωση στη σχολή στην Κομοτηνή). ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΝΤΡΕΣ ΟΙ ΖΗΤΑΔΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΟΥΣ (έχω το σχετικό video απτο κινητό μου) ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ. ΦΥΣΙΚΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ. ΚΙ ΑΝ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΟΡΘΙΟΣ. ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΟΥΝΕ....
panayiotis stathoulopoulos
16/01/2009 12:00
oson afora ton k.kougia,o opoios thewreitai apo tous kalyterous sto dyskolo epagelma pou askei,tou euxomai eilikrina,epeidh exei kai autos mikra paidia,na mhn ta xasei se hlikia 15 etwn exaitias thelhmatos tou idiou tou theou,opws autos dhlwse xarakthristika gia thn periptwsh tou "eglhmatia"-etsi opws afhnei na ennohthei-alexandrou grhgoropoulou.o k.kougias dialexe ena epagelma sto opoio akomh kai an epeikalestei sxemata mporei na kerdisei dikes arkei na mporei na peisei tous ekastote dikastes.omws me th symperifora tou sto sygekrimeno thema prokalei thn koinh gnwmh kai ypotima th nohmosynh autwn pou akona mporoun na ton akoun
NIKOS UK
16/01/2009 11:47
HMOUN APO AYTOUS POU LEGANE NA KANOUME YPOMONH MEXRI NA KATALHXOUN OI EREYNES- ANTI8ETA ME KAPOIOUS POU H8ELAN NA "LYNTSAROUN" TON ASTYNOMIKO.

DEN MPORW PARA NA DEX8W TA APOTELESMATA TWN EREUNWN.

O ASTYNOMIKOS EINAI APO OTI FAINETAI ENOXOS.
SE OTI AFORA THN TIMWRIA- FANTAZOMAI YPARXOUN SYGKEKRIMENES DIADIKASIES- DEN XREIAZETAI OUTE NA "DW8EI STO PLH8OS" OPWS LEGANE MERIKOI- OUTE NA "PETROBOLH8EI"

SXOLIO PROS SYNTAXH: O TITLOS TOU 8EMATOS SAS KYRIE SYNTAKTH DEN EINAI ANTIKEIMENIKOS:
ANAFERESTE STO ONOMA TOU ATYXOU NEAROU XWRIS TO EPI8ETO TOU.
DEN EINAI O "ASTYNOMIKOS" KAI O "ALEXHS"
KAI TA 2 PROSWPA EXOUN ONOMA KAI EPI8ETO.
EXOUN/ EIXAN OIKOGENEIA.

EYXARISTW
panayiotis stathoulopoulos
16/01/2009 11:37
den prepei na agnooume to gegonos oti h astynomia leitourgei symfona me tis theseis ths ekastote kyvernhshs,dhladh apotelei to ektelestiko organo to opoio kaleitai na epivallei thn taxh symfona panta me ta symferonta twn politikwn tous proistamenwn.etsi oi astynomikoi katalhgoun na metatrepontai se apodiopopeous tragous oi opoioi ta vazoun me thn koinwnia kai viwnoun thn orgh ths apo...prwto xeri.ypeythynoi einai,kata thn gnwmh mou,oi idioi oi polites oi opoioi anexontai tetoiou eidous antimetwpish apo ta atoma ta opoia yposthrizoun me thn yhfo tous.
maria
16/01/2009 11:27
πυροβολησε λοιπον προς το μερος των παιδιων, πιθανοτατα χωρις να σημαδευει συγκεκριμενα, καθοτι και ασχετος και σε εξαλλη κατασταση. μια σφαιρα καπου χτυπησε και βρηκε το παιδι. η ασχετοσυνη του δεν τον αθωωνει και δεν τον απαλασσει. ειναι επικινδυνος διπλα γιατι και προθεση ειχε και δεν ξερει να χρησιμοποιει το οπλο του.
Αστυνόμος Σαΐνης
16/01/2009 10:47
Το κακό και το καλό σενάριο με βάση τα δύο σίγουρα δεδομένα από την έρευνα, του εξοστρακισμού στην τσιμεντένια μπάλα και τους τρείς πυροβολισμούς.

Το κακό: Έστρεψε το όπλο και έριξε τρείς φορές προς τον Αλέξη με σκοπό να τον σκοτώσει αλλά δεν σημάδεψε καλά και τον πέτυχε μόνο η μία και αυτή με εξοστρακισμό.

Το καλό: Έριξε δύο στον αέρα για εκφοβισμό και όπως πήγε να βάλει το όπλο στη θήκη εκπυρσοκρότησε και η τρίτη σφαίρα βρήκε στην τσιμεντένια μπάλα εξοστρακίστηκε και βρήκε τον Αλέξη.
OVIDIOS
16/01/2009 08:43
O KOYGIAS .... TI EXEI NA PEI?????
POY EINAI STA PARATHIRA??????
THA XANAKLEISEI TO KENTRO ME TIS DILOSEIS TOY...... AN DEN TON MAZEPSOYN