«Λανθασμένη» χαρακτήρισε την περικοπή επιδομάτων από τις τρίτεκνες οικογένειες ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός την Τετάρτη στην ομιλία του στη Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το δημογραφικό.

«Η απόφαση να περικοπούν 45 εκατομμύρια ευρώ από τις τρίτεκνες οικογένειες είναι λανθασμένη την ώρα μάλιστα που ο προϋπολογισμός εμφανίζει πλεόνασμα 2 δις ευρώ, εκ των οποίων τα 450 εκατομμύρια προέρχονται από μη απόδοση των θεσμοθετημένων πόρων στις Περιφέρειες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κ. Αγοραστός, αναδεικνύοντας ως «μονόδρομο» για την αντιμετώπιση του δημογραφικού «την αύξηση της παραγωγής».

«Αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό για εθνικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους, πρέπει να αυξηθούν η παραγωγή και ο εθνικός πλούτος και να δημιουργηθούν δουλειές με αμοιβή που να εξασφαλίζει ζωή με αξιοπρέπεια. Με κανένα άλλο τρόπο, με καμιά άλλη ενίσχυση που είναι βέβαια αναγκαία δεν αντιμετωπίζεται κατά τρόπο βιώσιμο ούτε βεβαίως μπορεί να λυθεί με ευχολόγια ή δια μαγείας», επεσήμανε. Ο κ. Αγοραστός παρέθεσε στοιχεία που, όπως σημείωσε, «αποδεικνύουν ότι η πραγματική εικόνα είναι ακόμη χειρότερη απ’ αυτή που έχει η κοινή γνώμη: Ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώνεται και ο μέσος όρος ηλικίας αυξάνεται καθώς είναι αρνητικά τόσο το φυσικό ισοζύγιο γεννήσεων – θανάτων όσο και το ισοζύγιο μετανάστευσης καθώς παρ’ όλες τις μεταναστευτικός ροές έχουμε αύξηση μετανάστευσης Ελλήνων και υψηλού μορφωτικού επιπέδου και παραγωγικής δυναμικότητας».