Τη δημιουργία από την ερχόμενη άνοιξη νέας βάσης στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, η οποία θα είναι η 12η της εταιρείας και η πρώτη που δημιουργεί στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την Τετάρτη η αεροπορική εταιρεία Volotea, που συνδέει πόλεις μεσαίου και μικρού μεγέθους στην Ευρώπη.

Η εταιρεία θα προσφέρει συνολικά 320.000 αεροπορικές θέσεις, αυξάνοντας τη χωρητικότητά της κατά 160% και ενισχύοντας το δίκτυο των συνδέσεών της από την Αθήνα, με δύο νέα δρομολόγια προς τη Βερόνα (έναρξη δρομολογίου στις 31/05/2018) και το Ηράκλειο (έναρξη δρομολογίου στις 26/04/2018). Μάλιστα, η Volotea θα ξεκινήσει την πρόσληψη πιλότων και πληρωμάτων καμπίνας στις αρχές του προσεχούς έτους, δημιουργώντας περίπου 30 άμεσες θέσεις εργασίας στην Αθήνα.

Οι νέες πτήσεις της Volotea προστίθενται στους 6 προορισμούς που εξυπηρετεί ήδη από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, από όπου πετά σε 4 προορισμούς στην Ιταλία (Βενετία, Μπάρι, Γένοβα, Παλέρμο), καθώς και στη Σαντορίνη και τη Μύκονο στο εσωτερικό.

Στόχος της εταιρείας, όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής και συνιδρυτής της Volotea, Lazaro Ros, είναι έως το 2022 να συνδέει την Αθήνα με 30 προορισμούς, προσφέροντας 1,2 εκατ. θέσεις. Το 2018 η Volotea θα εκτελεί 293 δρομολόγια σε 78 ευρωπαϊκά αεροδρόμια σε 13 χώρες, όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Κροατία, η Τσέχικη Δημοκρατία, η Αλβανία, η Πορτογαλία, η Μάλτα, η Αυστρία, η Ιρλανδία και το Λουξεμβούργο.