Το μπαλάκι στην Ελλάδα πετά για άλλη μια φορά σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε. Πιστός δε στη γραμμή του Βερολίνου, που απαιτεί συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, ξεκαθαρίζει ότι χωρίς τη συμμετοχή του Ταμείου δεν μπορεί να καταβληθεί η επόμενη δόση.

Από την Ελλάδα εξαρτάται το αν μπορεί να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, υπογράμμισε ο Β.Σόιμπλε απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο περιθώριο του Ecofin.

Σε ερώτηση δε για τον αν μπορεί να καταβληθεί η επόμενη δόση του προγράμματος χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ απάντησε «όχι».

Επιστρέφοντας στη γνώριμη σκληρή στάση του ψαλιδίζει και τις προσδοκίες της Ελλάδας για διευθέτηση του δημόσιου χρέους, σημειώνοντας ότι οι εταίροι στην Ουάσινγκτον έχουν αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να υπάρξει ελάφρυνση του βάσει της νομοθεσίας της ΕΕ.

«Ακόμη και οι ομόλογοί μας στην Ουάσινγκτον έχουν αντιληφθεί πλέον ότι ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους δεν είναι δυνατό, με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία» τόνισε ο Σόιμπλε.