Την ανησυχία του για τον νέο ασφαλιστικό νόμο εξέφρασε ο πρώην υπουργός Εργασίας Γεώργιος Κουτρουμάνης, από τη Λάρισα όπου βρέθηκε στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης για το ασφαλιστικό, που διοργάνωσε η τοπική Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ το βράδυ της Δευτέρας.

Ο κ. Κουτρουμάνης σε δηλώσεις του τόνισε πως ενώ είμαστε λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη εφαρμογής του νέου νόμου, «πολλά πράγματα δεν έχουν οριστικοποιηθεί για το τι θα πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες, όπου συνδέεται η εισφορά τους με τα εισοδήματα του προηγούμενου χρόνου»

Σε σχέση με το θέμα των μειώσεων των συντάξεων, ο πρώην υπουργός τόνισε πως υπάρχει περικοπή στις συντάξεις, σημειώνοντας πως «υπάρχουν περικοπές, ενώ οι δαπάνες δεν φαίνεται να μειώνονται γιατί προστίθενται συνεχώς και νέοι συνταξιούχοι».

Ο κ. Κουτρουμάνης διαπιστώνει πως βρισκόμαστε σε φάση μείωσης των συντάξεων που φτάνει στο 20%, ενώ έθεσε και το ζήτημα αν αυτή η μείωση θα αφορά και τους παλιούς συνταξιούχους.

«Δεν υπάρχουν περιθώρια για το ασφαλιστικό»

«Για το ασφαλιστικό δεν υπάρχουν περιθώρια γιατί οι συντάξεις έχουν μειωθεί και στο παρελθόν» είπε ο πρώην υπουργός, ενώ συμπλήρωσε πως το πρόβλημα του ασφαλιστικού συνδέεται με το πρόβλημα της οικονομίας της χώρας.

«Το πρόβλημα έχει να κάνει με τα πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας, με την ύφεση, αλλά και λόγω του ότι η οικονομία της χώρας μας βρίσκεται σε αναδιάρθρωση», είπε ο πρώην υπουργός Εργασίας.

Στη βάση αυτή, εξέφρασε τη θέση πως είναι σε εντελώς λάθος κατεύθυνση η συζήτηση για το θέμα των ομαδικών απολύσεων, καθώς όπως τόνισε, αυτό που χρειαζόταν ήταν «να γίνει απολογισμός και συζήτηση, εάν αυτά τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί έχουν αποδώσει».

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, τόνισε «πως θα περίμενε κανείς να μην θέσει στο τραπέζι πάλι θέματα για παραπέρα ελαστικοποίηση, αλλά το πώς θα επαναρυθμιστεί η αγορά εργασίας και θα εφαρμοστούν στοιχειώδεις κανόνες».