Με αμείωτο ρυθμό συνεχίστηκε και τον Μάρτιο -όπως τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο- η αύξηση της επιβατικής κίνησης στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς τον συγκεκριμένο μήνα καταγράφηκε η υψηλότερη επίδοση από την έναρξη της λειτουργίας του αεροδρομίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του αεροδρομίου, η επιβατική κίνηση του «Ελευθέριος Βενιζέλος» στη διάρκεια του Μαρτίου, ανέβηκε σε επίπεδα ρεκόρ φθάνοντας τους 1,29 εκατ. επιβάτες (+17,1% σε σχέση με το Μάρτιο του 2015).

Τόσο οι επιβάτες εσωτερικού, όσο και οι επιβάτες εξωτερικού, έφτασαν στα υψηλότερα επίπεδα για το μήνα Μάρτιο, παρουσιάζοντας άνοδο κατά 26% και 11,9%, αντίστοιχα. Οι Έλληνες και οι ξένοι ταξιδιώτες, το φετινό Μάρτιο αυξήθηκαν αντίστοιχα, κατά 16% και 18%.

Συνολικά, το πρώτο τρίμηνο του έτους έκλεισε με το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» να συμπληρώνει 15 χρόνια λειτουργίας και την επιβατική κίνησή του να καταγράφει την καλύτερη ιστορική επίδοσή της. Στο διάστημα και των τριών μηνών (Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο), μετακινήθηκαν μέσω του ΔΑΑ 3,45 εκατομμύρια επιβάτες, που αντιστοιχούν σε αύξηση 15,7% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015.

Τόσο η εγχώρια όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση, κατέγραψαν ιστορικά ρεκόρ για το πρώτο τρίμηνο, με 1,4 εκατ. και 2,05 εκατ. αντίστοιχα, αλλά με τη διεθνή κίνηση να ξεπερνά για πρώτη φορά -σε περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου- το επίπεδο των 2 εκατ. επιβατών. Οι Έλληνες και οι ξένοι ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική άνοδο της τάξης του 15% και 17%, αντίστοιχα.

Επίσης, ο αριθμός των πτήσεων από και προς το ΔΑΑ, στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους έφτασε τις 35 χιλιάδες (34.921), καταγράφοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 10,2% σε σχέση με πέρυσι. Oι πτήσεις εσωτερικού αυξήθηκαν κατά 12,6%, ενώ οι διεθνείς πτήσεις παρουσίασαν άνοδο της τάξης του 8,4%.