Την Πέμπτη ή την Παρασκευή αναμένεται να φτάσει τελικά στην Αθήνα η επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντέλια Βελκουλέσκου, προκειμένου να συμμετέχει και εκείνη στις διαπραγματεύσεις με στόχο τη συμφωνία για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

Τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, αλλά και οι επικεφαλής των κλιμακίων από τους άλλους θεσμούς έχουν ήδη καταλύσει σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες διερευνητικές επαφές μεταξύ των δανειστών και της ελληνικής πλευράς.

Μάλιστα χθες το πρωί στελέχη των θεσμών επισκέφθηκαν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και είχαν επαφές με υπηρεσιακούς παράγοντες προκειμένου να αντλήσουν στοιχεία για την πορεία των δαπανών. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, αναφερόμενος στην επίσκεψη των τροϊκανών στο ΓΛΚ είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.

Δεν γνωρίζω τα της διαπραγμάτευσης. Χθες ήρθαν από τα τεχνικά κλιμάκια στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κάποια στελέχη των θεσμών. Συζήτησαν με τους υπηρεσιακούς κάποια θέματα που συνδέονται με τον προϋπολογισμό της χώρας».