Μπαράζ συναντήσεων με ομολόγους του σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες θα έχει από Κυριακή έως και την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, οπότε και στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων με τους ευρωπαίους εταίρους, θα επισκεφθεί Παρίσι, Λονδίνο και Ρώμη.

Την Κυριακή θα βρίσκεται στο Παρίσι όπου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις, στις 5 το απόγευμα (τοπική ώρα) με τον ομόλογό του Μισέλ Σαπέν, και στις 6 το απόγευμα με τον υπουργό Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν στο υπουργείο Οικονομικών.

Τη Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομικών θα επισκεφθεί το Λονδίνο, όπου μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο επί θεμάτων Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδη Τσακαλώτο, θα συναντηθούν στις 11 το πρωί (τοπική ώρα) με τον υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Όσμπορν, στο γραφείο του, στη Downing Street 11, με στόχο την έναρξη στενής συνεργασίας των δύο χωρών όσον αφορά θέματα κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στο Λονδίνο, ο υπουργός Οικονομικών θα έχει συνάντηση και με στελέχη του χρηματοπιστωτικού τομέα του Σίτι.

Την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου ο υπουργός Οικονομικών θα επισκεφθεί τη Ρώμη, όπου στις 11:30 το πρωί (τοπική ώρα) θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Πιερ Κάρλο Παντοάν, στο ιταλικό υπουργείο Οικονομικών. Την ίδια ημέρα το απόγευμα ο κ. Βαρουφάκης θα επιστρέψει στην Αθήνα.