Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος αποκάλυψε σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9,84 την Τρίτη την περίπτωση του κυλικείου που κατείχε το μονοπώλιο στη ΔΕΘ το οποίο έφθανε να χρεώνει τον καφέ έως και 8,50 ευρώ!

Το συγκεκριμένο κυλικείο, στον Πύργο του ΟΤΕ, παραπλανητικά επιβάρυνε την τιμή των προϊόντων με εισιτήριο αξίας πέντε ευρώ, επιπλέον της αξίας του κάθε καταναλώσιμου, εξήγησε ο Γερ. Γιακουμάτος.

Κλιμάκιο του υπουργείου Ανάπτυξης που διενήργησε έλεγχο του επέβαλε πρόστιμο καθώς επιπλέον δεν διέθετε ούτε φύλλα διαμαρτυρίας στην έξοδο, ως όφειλε.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως η «ελεύθερη οικονομία δεν σημαίνει και ασυδοσία», προσθέτοντας πως το υπουργείο παρεμβαίνει σε κάθε ανάλογη περίπτωση επιβάλλοντας πρόστιμα που ξεκινούν από 1.000 ευρώ.

Με ανακοίνωσή της, η ΔΕΘ-Helexpo αναφέρει ότι ουδεμία ανάμειξη είχε στην επιλογή αναδόχων για την εκμετάλλευση του χώρου του κυλικείου στον Πύργο του ΟΤΕ.

Στην ανακοίνωση της εταιρείας διευκρινίζεται ότι ο Πύργος του ΟΤΕ, που βρίσκεται μέσα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, ολοκληρώθηκε κατασκευαστικά το 1970 και παραχωρήθηκε προς χρήση για 30 χρόνια στον ΟΤΕ.

Μετά την πάροδο των 30 ετών ενοικιάστηκε για άλλα 12 χρόνια στον ΟΤΕ και το 2012 ανανεώθηκε αυτή η σύμβαση για μία ακόμη δωδεκαετία.

«Οι εγκαταστάσεις και οι δράσεις, που εκμισθώνονται ή πραγματοποιούνται εντός του Πύργου του ΟΤΕ, αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα του μισθωτή, δηλαδή του ΟΤΕ. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΟΤΕ έχει επιλέξει και ανάδοχο για τη λειτουργία του κυλικείου, που βρίσκεται εντός του Πύργου. Η σχέση της ΔΕΘ-HELEXPO και του ΟΤΕ είναι μία σχέση αποκλειστικά εκμισθωτή-μισθωτή και ως εκ τούτου ο εθνικός εκθεσιακός φορέας δεν είχε και δεν έχει καμία απολύτως ανάμειξη στην επιλογή αναδόχων για την εκμετάλλευση χώρων εντός του Πύργου» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.