Μία σημαντική επένδυση από τη Ledra Hotels and Villas στον κλάδο του τουρισμού στην Ελούντα της Κρήτης αναβαθμίζει περαιτέρω την ξενοδοχειακή υποδομή της χώρας σε μια περίοδο που αποτελεί κεντρικό στόχο η δημιουργία υποδομών για προσέλκυση επισκεπτών υψηλής εισοδηματικής τάξης.

Στις 30 Ιουνίου άνοιξε τις πύλες της η καινούρια πτέρυγα του Domes of Elounda, που ενσωματώνει μια πρωτοποριακή αρχιτεκτονική αντίληψη που «αγκαλιάζει» τη φύση και συνδυάζει τις υπηρεσίες και υποδομές πολλών αστέρων με την τοπικότητα. Αυτό μάλιστα αναγνωρίστηκε και από την «Huffinghton Post», που σε πρόσφατο δημοσίευμά τηςκατέταξε το Domes στα κορυφαία luxury ξενοδοχεία.

Σημειώνεται ότι η Ledra τελευταία δρομολόγησε και υλοποιεί επενδύσεις ύψους περίπου 13 εκατ. ευρώ στην Ελούντα, αναπτύσσοντας και υλοποιώντας έναν αναπτυξιακό σχεδιασμό, όχι μόνο στην Κρήτη αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Οι επενδύσεις του ξενοδοχειακού ομίλου στις μονάδες Domes of Elounda και Elounda Blu, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την κατασκευή 28 βιλών στο Domes of Elounda εκ των οποίων οι 20 δόθηκαν σε λειτουργία στις 30 Ιουνίου του 2014. Το κόστος της επένδυσης αυτής ξεπερνάει τα 10 εκατ. ευρώ. Επίσης πραγματοποιήθηκε επέκταση με την προσθήκη 24 σουιτών, στο Elounda Blu στη δεύτερη μονάδα του ομίλου.

Με τις επενδύσεις αυτές, η περιοχή της Ελούντας που αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα brands του τουρισμού υψηλών προδιαγραφών στην Ελλάδα, αποκτά μετά από πολύ καιρό νέα όπλα στον ανταγωνισμό. «Reinventing Elounda» είναι το μότο της Ledraπου μέσα από τις επενδύσεις της στην περιοχή στοχεύει την απόδοση νέας προστιθέμενη αξίας σε έναν από τους πιο ποιοτικού τουριστικούς προορισμούς υψηλών προδιαγραφών της Ελλάδας.

«Ο όμιλος εδώ και δύο δεκαετίες επενδύει στον τουρισμό με συνέπεια και απολαμβάνει ήδη τους καρπούς της συγκροτημένης και συνεπούς στρατηγικής που έχει ως άξονες την καινοτομία, την πελατοκεντρική αντίληψη, την υψηλή ποιότητα, το ιδιαίτερο design και τις εξατομικευμένες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες» ανέφερε ο Γιώργος Σπανός, επικεφαλής του Ομίλου.

Τόνισε μάλιστα ότι ο όμιλος δεν προτίθεται να σταματήσει στις δυο αυτές επενδύσεις. «Εφόσον το κλίμα στη χώρα συνεχίσει να σταθεροποιείται και η πολιτεία δεν δημιουργεί αντιαναπτυξιακά εμπόδια, θα συνεχίσουμε την ανάπτυξη της εταιρίας «Λήδρα Ξενοδοχειακή», είτε μέσα από την επέκταση και αναβάθμιση των υπαρχουσών μονάδων, είτε μέσω εξαγορών» τονίζει.