Τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα επεκτείνει η βρετανική φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline (GSK), προχωρώντας άμεσα σε επένδυση ύψους 2,2 εκ. ευρώ. Παράλληλα, δημιουργεί 30 νέες θέσεις εργασίας. «Ακόμη μία επένδυση στην Ελλάδα έρχεται να υπογραμμίσει ότι έχουμε και καλά νέα», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που έγινε την Τετάρτη στη βρετανική πρεσβεία.

Η επένδυση αφορά την επέκταση της συνεργασίας της GSK με την ελληνική εταιρεία Φαμάρ και συγκεκριμένα στην παραγωγή συσκευασίας τεσσάρων νέων φαρμακευτικών ειδών. Ηδη συσκευάζεται ένα προϊόν της εταιρείας στη χώρα μας.

Πρόκειται για τα παυσίπονα Alvedon και Panadol, του βοηθήματος διακοπής καπνίσματος Niquitin και των αυτοκόλλητων επιθεμάτων για την προσωρινή διάνοιξη των αεραγωγών της μύτης Breath Right.

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που μία από τις σημαντικότερες βρετανικές εταιρείες, η GSK, αποφάσισε να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία ουσιαστική και συμβολική επένδυση τη χώρα, και επιπλέον, μία αναγνώριση των προσπαθειών της Ελλάδας για βελτίωση του επιχειρηματικού της περιβάλλοντος», είπε ο βρετανός πρέσβης Τζον Κίττμερ.

Τα 2,2 εκ. ευρώ αφορούν υλικό εξοπλισμό κα ανάπτυξη, καθώς θα παράγονται ετησίως 12.5 εκ. τεμάχια προϊόντων και το 98% από αυτά θα εξάγεται σε Ευρώπη και Αυστραλία.

«Συνεχίζουμε τις επενδύσεις μας στην Ελλάδα. Μία χώρα που λόγω της γεωγραφικής της θέσης μπορεί να μειώσει το κόστος διακίνησης και μεταφοράς των προϊόντων στις αγορές της Ευρώπης, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής», είπε ο Ρόμπερτ Σκάρλετ Σμιθ, πρόεδρος καταναλωτικών προϊόντων της GSK για την εν λόγω γεωγραφική περιοχή.