Η Ελλάδα θα δοκιμάσει να βγει στις διεθνείς αγορές με την έκδοση ενός ομολόγου στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Der Handelsblatt που κυκλοφορεί τη Δευτέρα.

Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τα τωρινά επιτόκια για τα 10ετή ομόλογα θα υποχωρήσουν. «Ασφαλώς είναι αδύνατο να δανειστείς υπό αυτές τις συνθήκες αλλά τα επιτόκια θα πέσουν» είπε ο Γιάννης Στουρνάρας στην εφημερίδα.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα έχει ένα χρηματοδοτικό κενό περί τα 10 δισ. ευρώ στη διετία 2014-2015 αλλά υπογράμμισε ότι νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους δεν θα είναι αναγκαίο. «Μπορούμε να μειώσουμε το βάρος του χρέους με άλλους τρόπους» επεσήμανε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ο υπ. Οικονομικών υπέδειξε τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού και την χρονική επέκταση των ωριμάνσεων των δανείων ως εναλλακτικές λύσεις, ενώ πρόσθεσε και το ενδεχόμενο τα 50 δισ. ευρώ που έχουν δεσμευτεί για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών να μην λογιστούν ως δημόσιο χρέος.