Λιγότερες διακοπές, με πιο μαζεμένα έξοδα και κυρίως εντός των τειχών έχουν σχεδιάσει για το εφετινό καλοκαίρι οι Γάλλοι.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα από την εταιρεία CSA και δημοσιεύθηκε στην οικονομική εφημερίδα «Les Echos», μόλις το 56% των ερωτηθέντων απάντησε ότι έχει προγραμματίσει διακοπές μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Οι υπόλοιποι μοιράζονται ανάμεσα στους αναποφάσιστους που πιθανόν περιμένουν να δουν αν θα έχουν δουλειά μέχρι τον Αύγουστο και σε εκείνους που το έχουν πάρει απόφαση ότι θα περάσουν την άδειά τους κάνοντας μαστορέματα στο σπίτι ή ανταλλάσσοντας επισκέψεις σε φίλους.

Το κακό για τους Ελληνες, αλλά και για τους Ιταλούς και τους Ισπανούς, που βιοπορίζονται από τον τουρισμό και περιμένουν την επέλαση των ξένων (οι οποίοι σε αυτή την περίπτωση δεν είναι ανεπιθύμητοι όπως άλλοι από το Πακιστάν και το Κονγκό) για να ορθοποδήσουν οικονομικά, είναι ότι οι περισσότεροι Γάλλοι (76%) θα κάνουν διακοπές στη χώρα τους. Οι πιο πολλοί θα προτιμήσουν βέβαια τις μεσογειακές ακτές αλλά το ένα τρίτο περίπου (βάσει των δημοσκοπικών ευρημάτων) θα κατευθυνθεί προς την ενδοχώρα ή θα πάρει τα βουνά. Πάντως και οι Γάλλοι που ασχολούνται με τις τουριστικές επιχειρήσεις θα πρέπει να ξεχάσουν την περίοδο των παχιών αγελάδων.

Οι συμπατριώτες τους θα ξοδέψουν εφέτος λιγότερα από κάθε άλλη χρονιά (κατά μέσο όρο 763 ευρώ) ενώ θα περιορίσουν δραστικά τα έξοδα για περιττές αγορές ρούχων και αναμνηστικών.