Το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης 1.000 ατόμων που ξεκινά με την αποκλειστική χρηματοδότηση της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης & Κατάρτισης (ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ), παρουσίασε σήμερα στον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ Νικήτας Θεοφιλόπουλος.

Το πρόγραμμα «Προετοιμάσου για το Αύριο» προσφέρει δωρεάν κατάρτιση και πιστοποίηση σε ανέργους ή εργαζομένους ή αυτοαπασχολούμενους που θέλουν να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις προκειμένου να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους στην αγορά εργασίας.

Ο Γιάννης Βρούτσης, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία, δήλωσε «Συναντηθήκαμε σήμερα με τον Πρόεδρο και στελέχη της επιχείρησης ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, προκειμένου να μας ενημερώσουν για μια σημαντική πρωτοβουλία που στηρίζει τον αγώνα μας για την ενίσχυση της απασχόλησης.

»Πρόκειται για ένα μεγάλο πρόγραμμα κατάρτισης που θα οργανώσει και θα χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου η επιχείρηση. Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση του προγράμματος στον Υπουργό Εργασίας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ Νικήτας Θεοφιλόπουλος δήλωσε ότι ως μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας, με ιστορία πλέον των 80 ετών, η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ , δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχη στα όσα συμβαίνουν στην χώρα.

«Πέραν λοιπόν των μεγάλων επενδύσεων που έχουμε πραγματοποιήσει, στο παρελθόν αλλά και πρόσφατα, αναλαμβάνουμε τώρα αυτή την πρωτοβουλία στο πλαίσιο της κοινωνικής συνεισφοράς της εταιρείας μας, πιστεύοντας ότι το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας είναι εξαιρετικό και πρέπει να το ενισχύσουμε ώστε να είναι έτοιμο για την επόμενη ημέρα» σημείωσε ο κ. Θεοφιλόπουλος.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης δήλωσε ότι η πρωτοβουλία της εταιρείας ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση, διότι υποδηλώνει την εμπιστοσύνη που επιδεικνύει μία ιδιωτική εταιρία στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας επενδύοντας στο πιο ελπιδοφόρο και δυναμικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, τους νέους.

Το πρόγραμμα «Προετοιμάσου για το Αύριο», απευθύνεται σε ανέργους ηλικίας 25-50 ετών, αποφοίτους Λυκείου, ΙΕΚ, ΤΕΙ ή ΑΕΙ και με σχετική προϋπηρεσία στα πεδία που η παρακολούθηση του προγράμματος το απαιτεί.

Θα προσφερθούν μαθήματα σε περισσότερα από 30 ειδικότητες, μεταξύ των οποίων: πληροφορική, σχεδίαση με autocad, βοηθοί λογιστή, ενεργειακοί επιθεωρητές, τεχνικοί συντήρησης καυστήρων, τεχνικοί ασφάλειας, πωλήσεις, τουριστικό marketing, κ.α.

Στο τέλος των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες θα λάβουν κατόπιν εξετάσεων πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης και πιστοποιητικό επάρκειας για όσα επαγγέλματα προβλέπεται πιστοποίηση.

Η 1η φάση του προγράμματος θα διεξαχθεί από τις 25 Απριλίου έως τις 25 Ιουλίου 2013, ενώ η 2η φάση από τις 10 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Δεκεμβρίου 2013. Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν πανελλαδικά στις πιστοποιημένες εγκαταστάσεις του ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Πάτρα και την Αλεξανδρούπολη.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι μπορούν να βρουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις, τα κοινωνικά και ειδικά ανά αντικείμενο κριτήρια επιλογής καθώς και να δηλώσουν συμμετοχή μέσω ηλεκτρονικής αίτησης στο ivepe.gr