Εξοδος δημοσίων υπαλλήλων

Αυξημένες κατά 30% οι αιτήσεις συνταξιοδότησης λόγω Ασφαλιστικού

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ηλίας Π. Γεωργάκης   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/04/2010 07:00 |
 Εξοδος δημοσίων υπαλλήλων

Κύμα φυγής στη σύνταξη- ενόψει των ανατροπών στο συνταξιοδοτικό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων- παρατηρείται στον δημοσιοϋπαλληλικό χώρο, με τις αιτήσεις για συνταξιοδότηση να είναι αυξημένες κατά 30% στο πρώτο τετράμηνο του 2010.

Η μαζική έξοδος των δημοσίων υπαλλήλων δίνει τη «χαριστική βολή» στο ελλειμματικό Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, το οποίο καταβάλλει την εφάπαξ αποζημίωση. Η ρύθμιση για την εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών- γυναικών στο Δημόσιο τίθεται σήμερα υπόψη των ελεγκτών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι ανατροπές στο Ασφαλιστικό που αφορούν αποκλειστικά τους δημοσίους υπαλλήλους, έχουν ως εξής:

1 Από 1/1/2013 θα αρχίσει η σταδιακή (μέχρι το 2018) εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών- γυναικών στο Δημόσιο μετά τη γνωστή καταδίκη της χώρας μας από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Η σχετική ρύθμιση είναι έτοιμη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και θα τεθεί υπόψη των ελεγκτών της Ε.Ε. Σημειώνεται ότι η προσαρμογή του συνταξιοδοτικού δεν πρόκειται να επηρεάσει όσες εργαζόμενες έχουν θεμελιώσει ή θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέσα στα επόμενα χρόνια. Δηλαδή, δεν θα επιβαρυνθούν με επιπλέον έτη υποχρεωτικής παραμονής στην εργασία όσες γυναίκες έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα με βάση το ισχύον καθεστώς χρόνια υπηρεσίας (20 ή 25, κατά περίπτωση) και βρίσκονται κοντά στην προβλεπόμενη ηλικία καταβολής της σύνταξης (55 για μειωμένη σύνταξη ή 60 για πλήρη οι έγγαμες). Με την εξίσωση των ορίων, περίπου 140.000 εργαζόμενες στο Δημόσιο θα είναι πλέον υποχρεωμένες να συνταξιοδοτούνται είτε στα 60 με μειωμένη σύνταξη είτε στα 65 με πλήρη.

2 Επιβολή μεγαλύτερης ποινής για όσους βγαίνουν πρόωρα στη σύνταξη. Το ποσό της μείωσης αναμένεται να πάει από το 4,5% στο 6% για κάθε έτος... ταχύτερης εξόδου. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ασφαλισμένος που συνταξιοδοτείται πέντε χρόνια νωρίτερα, θα πάρει κατά 30% μειωμένη σύνταξη. Η συγκεκριμένη ρύθμιση αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από το 2011.

3 Με τον Νόμο Ρέππα οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στα ειδικά Ταμεία (τράπεζες, ΔΕΚΟ) επιβαρύνονται με μείωση των συντάξιμων αποδοχών τους, καθώς από 1/1/2008 οι αποδοχές τους άρχισαν να μειώνονται από το 80% στο 70% (μείωση με ρυθμό 1% κατ΄ έτος), ενώ το τμήμα της σύνταξης που αντιστοιχεί στις εισφορές μετά το 2008 θα υπολογίζεται με βάση την τελευταία μισθολογική τους πενταετία αντί του τελευταίου μισθού. Από το 2008 άρχισε να μειώνεται από το 80% κατά 1% κατ΄ έτος φτάνοντας στο 70% μέχρι το 2017. Η μείωση αυτή γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, γιατί ο υπολογισμός των συντάξεων θα γίνεται όχι με βάση τον τελευταίο μισθό, αλλά με τον μέσο όρο των μισθών της τελευταίας 5ετίας (-5% περίπου) και χωρίς υπολογισμό δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα, επιδομάτων αδείας και τριμήνων (-15% περίπου). 4 Επιβολή διπλής ασφάλισης σε όσους δημοσίους υπαλλήλους έχουν δύο δουλειές, αλλά ασφαλίζονται μόνο σε ένα Ταμείο. Για τον σκοπό αυτό θα καταργηθεί η ρύθμιση που δεν καθιστά υποχρεωτική τη δεύτερη ασφάλιση για τους δημοσίους υπαλλήλους που μπήκαν στην αγορά εργασίας πριν από το 1993. Ετσι, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα κληθούν να πληρώσουν εισφορές και για τη δεύτερη εργασία τους, προκειμένου στη συνέχεια να κατοχυρώσουν ακόμη μία σύνταξη. Σε περίπτωση που είναι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα, το ύψος της εισφοράς τους στο ΙΚΑ είναι 6,67% (δηλαδή 66 ευρώ σε μισθό 1.000 ευρώ), ενώ η εργοδοτική εισφορά διαμορφώνεται στο 13%.

5 Μείωση της σύνταξης για όσους συνεχίζουν να δουλεύουν αφού έχουν περάσει την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο. Για πρώτη φορά καθιερώνεται κοινό καθεστώς απασχόλησης των συνταξιούχων, είτε αυτοί προέρχονται από τον δημόσιο είτε από τον ιδιωτικό τομέα. Η συγκεκριμένη ρύθμιση περιλαμβάνει τέσσερα σημεία:

Την αναστολή της σύνταξης όταν ο συνταξιούχος βρίσκεται σε ηλικία κάτω των 55 ετών.

Την υποχρεωτική ασφάλιση για τη νέα του εργασία (ή και για παράλληλη εργασία, εφόσον είναι παλιός ασφαλισμένος) με προσαυξημένες εισφορές.

Τη μείωση του ποσού της σύνταξης πάνω από ένα ποσό, για όσο διάστημα διαρκεί η εργασία του συνταξιούχου. Σήμερα στον ιδιωτικό τομέα περικόπτεται κατά 70% το ποσό της σύνταξης που υπερβαίνει τα 739 ευρώ.

Την προσαύξηση της σύνταξης για τον χρόνο ασφάλισης που έχει διανυθεί μετά τη συνταξιοδότηση.

Η ΡΥΘΜΙΣΗ
για την εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρώνγυναικών στο Δημόσιο τίθεται σήμερα υπόψη των ελεγκτών της Ε.Ε.

Δανεικά για το εφάπαξ στο Δημόσιο

ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΟ οικονομικό αδιέξοδο βρίσκεται και το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (που καταβάλλει την εφάπαξ αποζημίωση). Η λύση που επιλέγεται είναι να υπάρξει δανεισμός από άλλο Ταμείο (προτάθηκε το ΤΕΑΔΥ, δηλαδή το επικουρικό των δημοσίων υπαλλήλων).

Σήμερα εκκρεμούν 18.200 αιτήσεις πρόωρης συνταξιοδότησης και απαιτούνται 800 εκατ. ευρώ για να πληρωθούν οι δικαιούχοι, τη στιγμή που δεν υπάρχουν καθόλου αποθεματικά και η ακίνητη περιουσία του Ταμείου είναι μηδαμινή.

Το Ταμείο πληρώνει 600-650 δικαιούχους τον μήνα μόνο από τις τρέχουσες εισφορές. Στελέχη του Ταμείου εκτιμούν ότι, αν η Πολιτεία δεν δώσει άμεση λύση, του χρόνου τέτοια εποχή 40.000 άνθρωποι θα περιμένουν το εφάπαξ τους!

113
mk
10/05/2010 02:18
@cs 28/4/2010 10:42:

Επίσης, λύσε μου μια απορία σε παρακαλώ...αφού είναι έτσι ιδανικά όπως τα λες, τότε γιατί 10.000.000 Έλληνες αντί να προσπαθούν να γίνουν "επιχειρηματίες" ή "στελέχη", όπως λες, αυτοί σκίζονται να μπούν στο δημόσιο για 3,60? Για κοίτα από περιέργεια τι γίνεται σε οποιαδήποτε προκήρυξη. Τόσο λάθος κάνουν ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ? Ή μήπως ονειροβατείτε κάποιοι, με το να πιστεύετε ότι σε αυτό το κράτος μοιράζουν απλόχερα καλές και προνομιούχες δουλειές εκτός δημοσίου κι ο κόσμος δεν πάει να τις πάρει, ή ότι η εύκολη και απροβλημάτιστη "επιχειρηματικότητα" που ονειρεύεστε δεν είναι παρά μια φούσκα? Αν ναι, προσγειωθείτε και δείτε την πραγματικότητα. Ούτε καλές δουλειές μοιράζουν πουθενά, ούτε απροβλημάτιστες επιχειρήσεις, όπου θα τα χοντροκονομήσεις αμέσως, χωρίς να εξοντωθείς, να πατήσεις λαιμούς, να μιζάρεις ή να ξεφτιλιστείς υπάρχουν...αυτά, μόνο από τύχη και αν, και τυχεροί ή λαμόγια δεν μπορεί να είναι όλοι.
mk
10/05/2010 01:20
@cs 28/4/2010 10:42

Ναι φίλη μου, με φθονεί κι αυτό το διαπιστώνω κάθε μέρα. Όσο για το στήσιμο της "επιτυχημένης επιχείρησης", έχω δει πως στήνονται οι "επιτυχημένες" επιχειρήσεις στην Ελλάδα, κι εγώ δεν είμαι τέτοιος. Ούτε τυχερός για να μην την κλείσω μετά από λίγο, όπως θα κάνετε τώρα οι περισσότεροι. Για τον κόσμο των επιστημών και του πνεύματος, όταν τελειώσω το πανεπιστήμιο που προσπαθώ με αίμα, από τα ψίχουλα που έπαιρνα στη ΔΕΚΟ, που ξέρεις, ίσως το καταφέρω, αλλά δεν μου χρειάζεται να είμαι και businessman γι΄αυτό, σκοτίστηκα για τις μπιζνες, δεν έχω τέτοιες ματαιοδοξίες. Οι ματαιοδοξίες μου είναι ναι, να παίρνω σίγουρες 3,60, αλλά να είμαι και άνθρωπος, με ποιότητα ζωής και ενδιαφέροντα, αλλά και την ηρεμία και την αξιοπρέπειά μου, και για όλα αυτά δεν έχω ανάγκη "μπιζνες"...ούτε και να είμαι "στέλεχος", με ανούσιους και εκφυλισμένους τίτλους, εκφραστές μιας ζωής γραβατωμένης και ψεύτικης, που εμένα δε μου χρειάζεται. Τα ψευτικα μεγαλεία και την ανούσια αυτή ζωή σας την χαρίζω, εγώ είμαι ευχαριστημένος και με λιγότερα μεν, αλλά πολύ πιο σημαντικά δε από τις "μπιζνες" σας, που σε έχουν δούλο όλη μέρα, δε σε αφήνουν να κοιμηθείς το βράδι, ή σε κάνουν φλούφλη. Εγώ όμως δεν κατηγόρησα ούτε φθόνησα κανέναν για όλα αυτά, είτε τα θέλει, είτε τα έχει, όπως κάνετε εσείς για μένα επειδή έχω τη δουλειά που έχω. Άρα, φθονείτε κάτι...
cs
28/04/2010 10:42
@mk.....Το ονειρο της ζωης σου ηταν μια θεσουλα στο δημοσιο με 3,60 κι εχεις ψευδαισθησεις πως ο κοσμος σε φθονει????.........!!!!!!.......... Να ειχες ονειρο ζωης να στησεις μια επιτυχημενη επιχειρηση για να βγαζεις πολλα λεφτα και να δινεις δουλεια σε κοσμο ή να διαπρεψεις στον κοσμο των επιστημων ή του πνευματος,ή να κατορθωσεις να γινεις μεγαλοστελεχος καποιας εταιριας να το καταλαβω............. Αλλα για μια .......θεσουλα στο δημοσιο???
mk
23/04/2010 15:06
@ Γ.Χ. 23/4/2010 10:53: Είμαι κι εγώ υπέρ της μείωσης του δημοσίου, όλοι οι λογικοί άνθρωποι στη χώρα είναι! Κανένας δε θέλει να υπάρχουν πληρωμένοι άνευ αντικειμένου αν και όπου υπάρχουν. Και τα πραγματικά κενά είναι τόσα, που με λίγη, όχι πολλή, ικανότητα διαχείρισης μπορούν να καλυφθούν από τους βολεμένους των συντεχνιών έστω και με το ζόρι, και το δημόσιο να μειωθεί 50%. Εδώ όμως δε συζητάμε λογικά (όχι εδώ εμείς απαραίτητα, αλλά σύμφωνα με όσα βλέπω με το κυνήγι που έχουν επιδοθεί οι κοινωνικές τάξεις μεταξύ τους, αντί ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να κυνηγάμε τα λαμόγια που μας φέρανε όλους σε αυτή την κατάσταση). Αντί να βλέπω λοιπόν τον ιδ. υπάλληλο να κυνηγάει αυτόν που του γ...μαει τη ζωή, είτε λέγεται κράτος είτε εργοδότης, τον βλέπω εμένα που θα έπρεπε να με έχει σύμμαχο και να μου ζητάει να συστρατευτώ μαζί του για να βελτιωθεί η δουλειά του, να μου εξαπολύει επίθεση, να με απαξιώνει και να θέλει το κακό μου! Αυτή τη λογική(?) δυσκολεύομαι πολύ να την καταλάβω. Τι πρέπει λοιπόν να κάνω εγώ? Θα είναι ωραίο να πω κι εγώ, "α, έτσι είσαστε, ρε δε μπα να γαμ...τε, κόψτε το λαιμό σας και καλά σας κάνουν που σας πηδ...νε", όπως λένε και για μένα? Να κάνω κι εγώ κίνημα για να καταστραφεί κι άλλο ο ιδιωτικός από αντίδραση, λόγω της αντιμετώπισης που εισπράττω, αντί να βγω και να φωνάξω υπέρ του? Θα είναι ωραίο π.χ. αύριο που ΣΊΓΟΥΡΑ θα κόψουνε ένα κάρο λεφτά κι από τους ιδιωτικούς οι αντίχριστοι του ΔΝΤ που μας κουβαλήσανε, εγώ να πω με χαιρεκακία, "καλά τους κάνανε"? Θα σας αρέσει η στάση μου? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΟΥΝ οι πωλητές που μας κυβερνάνε! Πωλητές όχι μόνο της δημόσιας περιουσίας, αλλά και των συνειδήσεων, της ποιότητας ζωής και της αξιοπρέπειας μας ως πολιτών. ΚΙ ΕΓΩ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ, αν και μερικές φορές με αυτά που διαβάζω πάει να με ξεπεράσει η λογική και να αρχίσω τα καντήλια. Δε θα το κάνω λοιπόν, όσο κι αν θίγομαι και στενοχωριέμαι με το φαρμάκι που εισπράττει η τάξη μου, γιατί εγώ έχω περάσει από παντού, και δημόσιο ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ, και καταλαβαίνω κάποια πράγματα. Εγώ θα βγω και θα φωνάξω υπέρ όλων όποτε χρειαστεί, κάτι που δυστυχώς δεν κάνετε εσείς. Θα περίμενα όμως και λίγη λογική...και θα περίμενα την όποια επίθεση να την κάνει με επιχειρήματα όποιος έχει κάτσει και στις δυο καρέκλες, όπως κι εγώ, κι όχι όποιος κάνει τον τιμητή εκ του ασφαλούς χωρίς να ξέρει...και ενίοτε να βρίζει ή να κοροϊδεύει κι από πάνω (δεν λέω για σένα, αλλά τα έχω δει κι αυτά από κάποιους...). Και το πιο τραγελαφικό, που όταν διορίζεται και τα βλέπει από πρώτο χέρι τι τραβάμε, όχι όλοι, αλλά πολλοί, τότε σκάει με τη μια...!
Γ.Χ.
23/04/2010 10:53
@mk
Αυτο ειχα πει προηγουμενως οτι οι πολιτικοι φταίνε και οχι οι πολιτες. Το κράτος δημιουργησε αυτες τις ανισότητες μεταξύ δημισίων και ιδιωτικών υπαλληλων με αποτελεσμα να υπάρχει κοινωνική αναταραχή και οικονομικό αδιέξοδο.
Και φυσικά θα έπρεπε να υπαρχει σταθερή εργασία και καλές συνθήκες για όλους. Κανένας δεν χαίρεται οταν χανει τη δουλεια του ο διπλανος του.
Μας εχουν κανει ομως να σκεφτεται ο καθενας την παρτη του και να αδιαφορεί για τους υπολοιπους.
Ολοι ξερουμε οτι οταν δεν παει καλά η επιχειρηση που δουλευει καποιος, τοτε κανει περικοπες ή απολυει προσωπικο.
Στη συγκεκριμενη περιπτωση η επιχείρηση ειναι το Ελληνικο Δημόσιο το οποιο αδυνατεί να πληρωσει τις μισθοδοσίες των υπαλληλων του. Σε αυτη την περιπτωση τι πρέπει να γινει? Να την πληρωσουν οι υπολοιποι?
Γ.Χ.
23/04/2010 10:53
@mk
Αυτο ειχα πει προηγουμενως οτι οι πολιτικοι φταίνε και οχι οι πολιτες. Το κράτος δημιουργησε αυτες τις ανισότητες μεταξύ δημισίων και ιδιωτικών υπαλληλων με αποτελεσμα να υπάρχει κοινωνική αναταραχή και οικονομικό αδιέξοδο.
Και φυσικά θα έπρεπε να υπαρχει σταθερή εργασία και καλές συνθήκες για όλους. Κανένας δεν χαίρεται οταν χανει τη δουλεια του ο διπλανος του.
Μας εχουν κανει ομως να σκεφτεται ο καθενας την παρτη του και να αδιαφορεί για τους υπολοιπους.
Ολοι ξερουμε οτι οταν δεν παει καλά η επιχειρηση που δουλευει καποιος, τοτε κανει περικοπες ή απολυει προσωπικο.
Στη συγκεκριμενη περιπτωση η επιχείρηση ειναι το Ελληνικο Δημόσιο το οποιο αδυνατεί να πληρωσει τις μισθοδοσίες των υπαλληλων του. Σε αυτη την περιπτωση τι πρέπει να γινει? Να την πληρωσουν οι υπολοιποι?
mk
23/04/2010 05:14
@Γ.Χ. 23/4/2010 01:50: Όταν λέω "όποιοι μας έβαλαν", δεν εννοώ φυσικά ότι όλοι ήρθαμε φυτευτοί. Όσοι μπήκαν φυτευτοί μπήκαν, με γεια τους με χαρά τους. Εγώ προσωπικά όμως μπήκα με ΑΣΕΠ και είναι περηφάνια μου, αν λέει κάτι αυτό. Το "όποιοι μας έβαλαν" κολλάει στο ότι κάποιοι αποφάσιζαν να διοριστεί κόσμος, είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο.
mk
23/04/2010 04:24
@Γ.Χ. 23/4/2010 01:50:

Και γιατί θα πρέπει να ζούμε με ανασφάλεια κι όχι ασφάλεια, κι εσύ κι εγώ? Για καλό το λες αυτό τώρα? Είναι φυσιολογικό? Εγώ θα προτιμούσα πάντως ΟΛΟΙ ΜΑΣ να ζούμε με ασφάλεια, κι εσύ, κι εγώ...και μην πεις ότι δεν γίνεται, γιατί γίνεται. Απλά, δεν υπάρχει θέληση να θυσιαστεί, με αυτονόητα δίκαιους νόμους όπως π.χ. η κατάργηση των τετραημέρων και των ανεξέλεγκτων απολύσεων, λίγη από την υπερκονόμα του κάθε μεγαλολαμόγιου.

Also:

Πως ξέρεις ότι θα βρεθούμε να ψαχνόμαστε? Μας ξέρεις όλους? Εμένα με ξέρεις, τι είμαι ή τι μπορώ να κάνω? Ξέρεις εσύ που ήμουν ή τι έκανα εγώ πριν, ή πόσα χρόνια ήμουν κι εγώ ιδ. υπάλληλος πριν έρθω εδώ μέσα και ησυχάσω λίγο από το κάθε λαμόγιο που μου μαύριζε τη ζωή για να κονομάει από το αίμα ή τον προσωπικό μου χρόνο? Πως το λες αυτό λοιπόν? Έχεις περάσει κι εσύ κι από τα δύο? Να σου πω όμως γιατί το λες, γιατί αυτό σας έχει, ή έχουν περάσει. Ότι όλοι στο δημόσιο είναι ανίκανοι και βλάκες. Αλλά δεν είναι, είτε το θέλετε είτε όχι. Όπως δεν είναι κι ο ιδ, τομέας στην Ελλάδα η πανάκεια που υποστηρίζετε. Αν για παράδειγμα είχες πάει κι εσύ να διοριστείς εκεί που λες ότι είχες περάσει, θα τα έλεγες αυτά? Δε θα τα έλεγες, αυτά που σου λέω τώρα εγώ θα έλεγες. Μη μπαρουφολογήσεις ότι "εσύ δεν θα ήσουν έτσι", άστο, τα έχουμε πει κι άλλοι αυτά πριν μπούμε, και το σύστημα ή ο παραλογισμός μας ξέσκισε, και μας προσγείωσε.
Για το δικό μας "βόλεμα" δε φταίμε εμείς, αλλά όποιοι μας έβαλαν. Ο οποιοσδήποτε, ή έστω σχεδόν όλοι, αυτό θα έκαναν. Οι πολιτικοί όμως γιατί έβαζαν? Δε φταίνε λοιπόν οι απλοί υπάλληλοι για αυτά τα χάλια, όμως οι υπάλληλοι τα ακούνε τα παραλογίσματα της κοινωνίας κάθε μέρα, αντι να τα ακούνε αυτοί που πρέπει. Δηλαδή τι πρέπει να γίνει, να αφήσει ο άλλος τη δουλειά του και να φύγει, επειδή οι υπόλοιποι είναι οργισμένοι που οι πολιτικοί διορίζανε αβέρτα? Εσύ θα το έκανες? Αυτοί οι πολιτικοί να φύγουν λοιπόν, γιατί αυτοί φταίνε. Κι από δω και πέρα, οι υπόλοιποι να σταματήσουν το αλισβερίσι, απλά τα πράγματα. Και αν νομίζεις ότι παντού είμαστε υπεράριθμοι και περιττοί,κάνεις πολύ λάθος. Εδώ που είμαι εγώ βογγάμε για κόσμο, για να εξυπηρετείται η κοινωνία, αλλά κόσμο για να δουλέψουμε δε μας φέρνουν, κι αυτό το πληρώνεις εσύ κι εγώ, ο πολίτης. Να πάρουνε λοιπόν όποιον κοπριτεύει και να τον μετατάξουνε εδώ, θέλει δε θέλει, και όχι να προσλάβουν κι άλλους. Απλά πράγματα, που όμως τόσο δύσκολα γίνονται στην Ψωροκώσταινα. Και ίσως και σκόπιμα, για να τρωγόμαστε μεταξύ μας. Κι απ΄ ότι βλέπω, τα καταφέρνουν μια χαρά. Κώστας

koula fowler
23/04/2010 03:57

i patrida mas bouliazi kai esis diamartireste pou tha xasete to xouzouri pou ixate tosa xronia

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.


 

Γ.Χ.
23/04/2010 01:50
@ mk 22/4/2010 22:18
Εμεις φιλε/η εχουμε μαθει τοσα χρονια να ζουμε με τον ανταγωνισμο και την ανασφάλεια. Δεν ειναι κατι καινουργιο για μας.
Εσεις εχετε το προβλημα που πήγατε στο δημοσιο για βόλεμα και θα βρεθειτε να ψαχνεστε.
Και καμια ζηλοφθονια δεν εχω για την θεσουλα στο δημοσιο.
Ειχα διοριστει με το διαγωνισμο του 2004 στη ΣΕΛΕΤΕ ΠΕ διοικητικου/οικονομικου και ηταν επιλογη μου να μην παω.
Μην νομιζεις οτι ολοι ζηλευουν το κολοβαρεμα και την απραξια για να ειναι απο τις 2.30 στο σπιτι τους.
Και δεν τα βαζω μαζι σας, τα βαζω με τις εκαστοτε κυβερνησεις που δημιουργουν ανισότητα μεταξύ των πολιτων και τους βαζουν να τσακωνονται. Κοινωνια δυο ταχυτητων.
Δημοσιοι υπαλληλοι που εχουν μονιμοτητα, επιδοματα, λιγη δουλεια και ωραρια της πλακας και απο την αλλη οι υπολοιποι που ζουνε καθε μερα στην ανασφαλεια με εξοντωτικα ωραρια και απο τους φορους τους πληρωνουν τους δημοσιους που καθονται.
Μην απορεις λοιπον που υπαρχει τοση οργή απο τον κοσμο εναντιον σας. Γιατι και μεσα απο το δικο σας βολεμα εφτασε η χωρα σε αυτη την κατασταση.
mk
23/04/2010 01:38
@Έλληνας υπήκοος 23/4/2010 00:39:

Σωστό σε βρίσκω, αλλά μην τους λες για κρατικοποιήσεις γιατί τρελαίνονται...είπαμε, για όλα φταίνε οι Δ.Υ! Το χαβά τους μερικοί...!
Έλληνας υπήκοος
23/04/2010 00:39
Η Ελλάδα έχει πέσει θύμα οικονομικών τρομοκρατών, υποστήριξε ο Μαξ Κάιζερ και προκαλεί να του υποδείξουν μια χώρα όπου το ΔΝΤ είχε περιορισμένη παρουσία ή κινήθηκε με υπευθυνότητα Συχνά αποκαλούμενος και ακτιβιστής, ο κ. Κάιζερ δημιούργησε αίσθηση πριν από μέρες, όταν υποστήριξε σε εκπομπή του Al Jazeera ότι η Ελλάδα έχει πέσει θύμα οικονομικών τρομοκρατών εδώ και μια δεκαετία, κατηγορώντας το τραπεζικό σύστημα της Γουόλ Στριτ και το ΔΝΤ. Στη συνέντευξη που ακολουθεί, υποστηρίζει ότι εάν οι Ελληνες θέλουν να προφυλαχθούν από το ΔΝΤ, θα πρέπει να κρατικοποιήσουν τις τράπεζες, ιδρύοντας κρατικές ώστε να αναζωογονήσουν το τραπεζικό σύστημα, ενώ παράλληλα να παύσει να πληρώνει τα δάνεια που πάρθηκαν παρανόμως, με μαγείρεμα των στοιχείων της ελληνικής οικονομίας από την Goldman Sachs, και προτείνει αποκλεισμό της αμερικανικής τράπεζας και του ΔΝΤ από τη χώρα, με συνέπεια δύο ή τρία χρόνια βαρειάς ύφεσης, η οποία θα της επιτρέψει όμως να χτίσει την οικονομία της, εξασφαλίζοντας την οικονομική της ανεξαρτησία. Κατά τα λοιπά εμείς κυττάμε να βγάλει ο ένας τα μάτια του άλλου ..!
mk
22/04/2010 22:23
@ Γ.ΚΟΥΛΕΡΗΣ 22/4/2010 15:33

Μπούρδες...ζηλοφθονίες, κολλήματα και υποκρισίες...να σε βάζανε κι εσ;eνα μέσα, να δω πως θα έτρεχες με τα τσαρούχια να μπεις, κι άστα αυτά, δε τα μασάμε...
mk
22/04/2010 22:18
@ Γ.Χ. 22/4/2010 14:14:

Η δική σου η σειρά θα έχει έρθει πιο γρήγορα, ότι κι αν κάνεις. Απλά η ζηλοφθονία και το άρρωστο κόλλημα σου δε σε αφήνει να το δεις,,,θα το δεις όμως σύντομα...θα σας τσακίσουνε τρις χειρότερα κι εσάς του ιδιωτικού σε σχέση με σήμερα μαύροι...
MA
22/04/2010 22:13
Το κράτος δεν δίνει εναλλακτική λύση σε όσους ήθελαν να ασχοληθούν με τη διδασκαλία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μόνο ως δημόσιος υπάλληλος μπορεί να είναι καθηγητής πανεπιστημίου κάποιος. Για όποιον δεν επιθυμεί να είναι δημόσιος υπάλληλος σε πανεπιστήμιο, μία λύση μόνο υπάρχει: η επιστροφή στο εξωτερικό...
Μαστορας
22/04/2010 21:00
Μην φευγετε απο την εργασια σας θα μεινετε χωρις δουλεια και χωρις συνταξη
ΧΧΜΜ
22/04/2010 21:00
Επειδη ακουστηκαν πολλα για τον αριθμο των δημοσιων υπαλληλων,συμφωνα με τα επισημα στοιχεια ολος ο δημοσιος τομεας μαζι με ενοπλους και συμβασιουχους ειναι σχεδον 610 χιλιαδες.Αυτα γιατι βαρεθηκαμε να ακουμε την προπαγανδα ορισμενων.
ενας μελλοντικος ανεργος(φοιτητης γαρ)
22/04/2010 20:49
Μαλιστα,καποιοι εδω μεσα προσπαθουν να φτιαξουν...κινημα εναντια στους δημοσιους υπαλληλους!!!Οχι στους (λιγους) διεφθαρμενους δημοσιους υπαλληλους ή τους ιδιωτικους,αλλα ετσι,γενικα και αοριστως.Τωρα το ποιον βολευει η διασπαση των εργαζομενων ειναι γνωστο.Την εργοδοσια και τα αφεντικα..Στα οποια αφεντικα καποιοι σκυβουν το κεφαλι φοβουμενοι να διεκδικησουν τα δικαιωματα τους!!!Αυτο δεν ειναι προβλημα κυριοι δουλευταραδες?ΠΡΟΤΑΣΗ:Aφου εχετε φτιαξει τοσο μεγαλο κινημα εναντια στους δημοσιους υπαλληλλους και εχετε και τοσο μεγαλο λαϊκο ερεισμα,κατεβειτε στο δρομο!!!Αντε να σας δουμε ποσοι ειστε!!!Οχι καθημερινα,αλλα την κυριακη,για να μην ενοχλησετε το κεντρο οπως κατηγορειτε οτι κανει οποιος απεργει.ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΟΜΩΣ,ξερετε οτι θα ειστε 200 ατομα.Αντε να δουμε ποιοι ειστε!!! Υγ,εστω οτι ολα αυτα που λεω ειναι βλακειες και ιδεολογηματα ενος αριστερουλη και οτι εχετε δικιο σε ολα.Σας κοβουν το 14ο μισθο πολυ συντομα!!!Δεν θα απεργησετε?Θα το δεχτειτε αμασητο και αυτο?Θα σκυψετε το κεφαλι για αλλη μια φορα?
Jimbo Jr
22/04/2010 20:47
@espectador 22/4/2010 19:50

Δεv φταινε μovo oι δημοσιοι υπαλληλοι γι''αυτο το χαλι που ζουμε σημερα.
Aλλα αv τo φoρτιο ελαφpυvει κατα 50%, αυτo 8α βoη8ησει παρα πoλυ.
espectador
22/04/2010 19:50
Τελικα λειπει η κοινη λογικη. Τι ειναι αυτα που γραφετε? Μην καταπινετε αμασητα οσα σας ταιζουν απο τα καναλια. Σκεφθειτε λιγο. Τι σαχλαμαρες ειναι αυτες που γραφετε? Οι δημοσιοι υπαλληλοι φταινε γι αυτο το χαλι που ζουμε σημερα? Αν ηταν ετσι η λυση θα ηταν πολυ απλη. Δεν το σκεφτεσθε αυτο?
Anton Karlzeis
22/04/2010 19:32
Πάντα επίκαιρο, ακούστε το όμως με τη φωνή του Ξυλούρη, ίσως ξυπνήσετε, παπαγάλοι του συστήματος. "Αντε θύμα άντε ψώνιο, άντε σύμβολο αιώνιο , σαν ξυπνήσεις μονομιάς θαρθει ανάποδα ο ντουνιάς". Αλλά εσείς που ου ου ου
Jimbo Jr
22/04/2010 16:34
Tα τρωκτικα εγκαταλειπουv το πλοιο που βουλιαζει.
Στα τσακιδια.
Αντρέας
22/04/2010 15:36
@Υπάλληλος κανενός 22/4/2010 08:33

Τώρα το κατάλαβες οτι υπάρχει ένας ακήρυκτος εμφύλιος πόλεμος;
Μόνο που οι νικητές δημόσιοι πάνω που πήραν φαλάγγι τους χαμένους ιδιωτικούς , κάναν πλιάτσικο όλους τους πόρους αυτής της χώρας και ότι δεν μπόρεσαν να φάνε τα έθαψαν (αιτήσεις επενδύσεων θαμένες στα συρτάρια κάποιας νομαρχίας , θάψιμο όλων των καινοτομιών του κόσμου όπως ανακύκλωση , πράσινη ενέργεια , ψηφιακές επικοινωνίες) ξεκίνησαν να πάνε στο νομιμοποιημένο εξοχικό τους αυθαίρετο να φάνε το πλίατσικο.
Μόνο που από την φασαρία ξύπνησαν οι πυργοδεσπότες της γύρω περιοχής ειδοποίησαν τον σερίφη και έρχεται να καθαρίσει.
Οι νικητές μάλλον θα πάνε ξεβράκωτοι στο εξοχικό , αν δεν το κατασχέσει καμμία τράπεζα , γιατί το πλιάτσικο θα κατασχεθεί σαν προιόν εγκλήματος.
Όλα θα ξαναγυρίσουν στο μηδέν και αλλίμονο σε όποιον δεν συμβιβαστεί με την νέα κατάσταση. Η νέα εποχή θα απαιτήσει σκληρή δουλεία χωρίς ωράριο , χωρίς τριήμερα , χωρίς διακοπές , χωρίς "δεν ξέρω πηγαίνετε στο διπλανό γραφείο"..., χωρίς "κλείσαμε γιατί έχουμε συνέλευση", ..και όποιος αντέξει.
Περαστικά σας
Γ.ΚΟΥΛΕΡΗΣ
22/04/2010 15:33
Οχι Κυριοι Δημοσιοι υπαλληλοι δεν σας ζηλευουν ολοι.Δεν ειναι ολοι σαν εσας.Υπαρχουν ακομη ανθρωποι που θελουν να εχουν την ικανοποιηση οτι κατι εκαναν στο τελος της ημερας για τα χρηματα που πηρανε.Αφηστε που πολλοι δεν
θελουν να κουβαλανε το χαρτι υγιεας Ι.Χ οταν πανε στην τουαλεττα στην εργασια τους γιατι καποιος "συναδελφος"πηρε το ρολλο σπιτι του!!!
δημοσιος υπαλληλος
22/04/2010 14:46
Μετά πό 32 χρόνια υπηρεσίας παίρνω 1350 ευρώ.Ο γιός μου εγαζεται δε ιδιωτική εταιρεία 5 χρόνια καί παίρνει 2500 Καθαρα.Καί οι δύο έχουμε μεταπτυχιακές σποδές.Και οι δύο εχουμε ευθυνη καί μετά τό ωραριο εργασίας καί κάποτε δουλεύουμε σαββατοκυριακα και τίς περισσοτερες φορές καί το Πασχα.Ειναι προφανέ ''οτι ο γιός μου αμοίβεται καλύτερα καί ασφαλώς σε καλιτερο περιβαλον.Εγω διαλεξ α το δημόσιο για΄εργασιικη ασφαλεια η οποία όμως δέν με εξασφαλ ιζε από τις συχνές διωξεις απο διαφορα πολιτικά κόμματα.Αναρωτιέμαι αν οι ιδιωτικοι υπάλληλο εχαν ποτέ να αντιμετωπίσουν μεταθέσεις στην Φλώρινα η την Φολέγανδρορο
χρηστος
22/04/2010 14:28
Καλα ποσα περνουν σε εφαπαξ, 800.000.000 σε 18.000 ειναι γυρο στα 400.000 το ατομο ειναι αυτο σωστο η ειναι η ειδηση λαθος
soros
22/04/2010 14:25
Μια προχειρη στατιστική μας δείχνει ότι το 75-80 % ΄οσων αρρογραφούν έδώ είναι Ιδιωτικοί υπαλληλο.Καί μαλστα σε σε ''ωρες εργασίας.Ο νοών νοητω........
tzims
22/04/2010 14:17
ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ.

1. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ (ΠΡΙΝ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ)?

2. ΕΠΕΙΔΗ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΠΟΛΥ? (sic)

3. ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ?

4. ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ (ΩΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ) ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΡΕΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ?

5. ΕΠΕΙΔΗ ΨΗΣΙΖΑΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΩΡΙΣΕ?

6. ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΑΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΩΡΙΣΕ?

ΠΑΣΑ ΕΞΗΓΗΣΗ ΔΕΚΤΗ

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.

δημοσιος υπαλληλος
22/04/2010 14:16
Μερικοί αμετροεπείς καί καταφανώς αννόητοι γαυριουν με σύνθημα να κοπεί το εφ''απαξ τών δημοσίων υπαλλήλων.Τελικά σ''αυτόν τόν ΄τοπο δέν υπαρχει κοινή λογική.Το εφάπαξ χρηματοδοτείται απο τους ιδιους τους Δ.Υ. ΜΕ ΜΗΝΙΑΊΑ ΠΑΡΑΚΡΆΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΎ ΤΟΥΣ. Αν διαβασετε τις σημερινές εφημεριίδες θα δείτε οτι παρπεμπονται σε βαθμο κακουργήματο ο πρώην ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Ταμείου Πρόνοιας τό οπίο διδει το εφ''απαξ.Ηταν διορισμένος από τη νπροηγούμενη Κυβέρνηση.
Γ.Χ.
22/04/2010 14:14
@ΔΥ (3)
Σιγά μην σου επιστρέψουν τίποτα. Δεν υπαρχει φράγκο.
Οσο για τις απολύσεις, μην εισαι και τοσο σίγουρος οτι δεν θα απολυθείς. Τωρα που είμαστε στα χέρια του ΔΝΤ, έρχεται και η σειρά σου.
Η μονιμότητα και αυτά που ξέρατε τελείωσαν.
@ ΔΥ (2) 21/4/2010 21:40
22/04/2010 14:13
@ ΔΥ (2) 21/4/2010 21:40

Σου κανει εντυπωση οτι υπαρχουν ανθρωποι που θα ντρεποντουσαν να λενε οτι ειναι δημοσιοι υπαλληλοι,ε?
Να σε πληροφορησω οτι υπαρχουν αρκετοι πολιτες με τσιπα ακομη σε αυτην την χωρα.Αλλα αυτα για σενα ειναι αγνωστες λεξεις...
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
22/04/2010 14:05
Κύριε Παπακωνσταντίνου,
Η κρίση είναι μια μοναδική ευκαιρία ν''αποκαταστήσετε την διασαλευθείσα τα χρόνια της μεταπολίτευσης τάξη! Σχεδόν μέχρι το 1980, το επάγγελμα του Δ.Υ. δέν ήταν ελκυστικό. Οι αμοιβές τους των 3,60 ίσα που έφταναν για να επιβιώσουν! Κάποιες ΔΕΚΟ, που όμως οι υπάλληλοι εργαζόντουσαν καί δέν έπαιζαν  (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΣΕ κ.λ.π.) έπαιρναν κάπως καλά χρήματα, αλλά γνώριζαν πως, για νάχουν απαιτήσεις, οι επιχειρήσεις τους δέν πρέπει νάχουν ελλείμματα και το κόστος των υπηρεσιών τους νάναι προσιτό για τόν πολύ κόσμο! Και οι ΔΕΚΟ αυτές, προσλάμβαναν υπαλλήλους, ύστερα από ετήσιους διαγωνισμούς, με δικαίωμα συμμετοχής σ''αυτούς κάθε ενδιαφερόμενου! Μετά το 80, έγινε το μάλε βράσε! Οι μισθοί των Δ.Υ. αυξήθηκαν πολύ γρηγορώτερα από τους μισθούς των Ιδιωτικών καί έγιναν ελκυστικώτατοι! Τα βουλευτικά καί υπουργικά γραφεία, διόριζαν αφειδώς υπαλλήλους στο Δημόσιο καί στις ΔΕΚΟ, με αποτέλεσμα να γίνουν όλες οι υπηρεσίες υπεράριθμες, καλλιεργώντας την τεμπελιά και την φυγοπονία των πλέον πονηρών! Οι διαγωνισμοί για την πρόσληψη των ικανώτερων, καταργήθηκαν παντελώς σχεδόν για μια 10ετία! Το κόστος όλων αυτών των υπαλλήλων πολλαπλασιάστηκε, ενώ, το παραγόμενο αποτέλεσμα, στήν καλλίτερη περίπτωση παρέμεινε σταθερό! Τά έσοδα του κράτους και των ΔΕΚΟ δέν έφταναν για την πληρωμή των αυξημένων εξόδων καί έτσι το κράτος δανείζονταν είτε από τους πολίτες (ΕΓΕΔ, ομόλογα κ.λ.π) είτε απο τις αγορές, για την κάλυψη του αυξημένου κόστους. Έτσι το κράτος, όχι μόνο πλήρωνε ανθρώπους που δέν προσέφεραν τίποτε, αλλά, επιβαρύνονταν επί πλέον καί με τόκους για τα δανεικά χρήματα που έπαιρνε για να τους πληρώσει! Τα άνευ αντικρύσματος έσοδα των Δ.Υ. οδήγησαν σε αύξηση της ζήτησης, που για να καλυφθεί γίνονταν αφειδώς εισαγωγές προϊόντων, δημιουργώντας ένα τεράστιο Εμπορικό έλλειμμα, που σιγά-σιγά έπνιγε τον τόπο! Η πλασματική αυτή ζήτηση, έφερε κέρδη πολλά στούς μεσάζοντες, οι οποίοι εκμεταλευόμενοι και τους χαλαρούς ελέγχους, απέφευγαν να πληρώσουν φόρους, επενδύοντας έτσι σε πολυτελή διαβίωση (βίλες, πισίνες, φουσκωτά, Καγιέν)
επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο το Εμπορικό μας έλλειμμα!
Βαδίζαμε πρός την χρεοκοπία εδώ καί χρόνια κ. Παπακωνσταντίνου με μαθηματική ακρίβεια!
Τί πρέπει να κάνετε λοιπόν; Μα ακριβώς τ''αντίθετα απ''αυτά που γινόταν 30 χρόνια τώρα! Κάντε πάλι τους μισθούς των Δ.Υ. 3,60 ώστε να μήν είναι ελκυστικοί! Ποινικοποιείστε το ρουσφέτι στέλνοντας στο σπίτι χωρίς δικαίωμα του εκλέγεσται όλους τους βρωμιάρηδες πολιτικούς και σώστε την χώρα! Τά πράγματα είναι απλά! Θέλει μόνο πολιτική βούληση!
Πειραιωτης Μαουνιερης
22/04/2010 12:47
Βρε μπουμπουνα,ο νομος για τις γυναικες και το οριο για συνταξη,αφορα μονον στο Δημοσιο,και οχι στον ιδιωτικο τομεα. Δηλαδη,οι μαναδες του δημοσιου,εχουν το κοκκαλακι της νυχτεριδας,ενω οι του ιδιωτικου,εχουν κατουρησει στο πηγαδι; Οι μεν,θα παιρνουν συνταξη με 15 χρονια,και απο τα 35,οπως γινοταν για καποια χρονια,αρα θα τις πληρωνουμε για 45 περιπου χρονια τη συνταξη,ενω οι αλλες,θα δουλευουν για 40 χρονια,και ΑΝ εχουν δουλεια ως τοτε,και δεν τις εχει διωξει τ αφεντικο λογω του οτι γερασαν;
mitos
22/04/2010 12:18
Όσοι άντρες θέλουν να βγαίνουν ίσα με αυτούς οι γυναίκες στη σύνταξη να φροντίσουν οι ίδιοι στα 50-60 τους τότε γέρους ή υπέργηρους γονείς τους και να μην τους πασάρουν στις αδερφές και γυναίκες τους.
oracle
22/04/2010 12:13
ναι, καλές οι πολυεθνικές, αλλά μετά τα 50 είσαι καμμένο χαρτί ακριβός και αντιπαραγωγικός, και σου δίνουν μια εθελούσια έξοδο και τρως τα έτοιμα για κάμποσο και μετά πάπαλα, άντε να βρεις δουλειά ως 50αρης 50αρα και σου λέω εγώ, άσε που μετά έχεις συνηθίσει σε μια grande ζωή και γίνεσαι σα ξεπεσμένος αριστοκράτης....
Π. Κ.
22/04/2010 12:12
Το Δημόσιο είναι το πιο αντιπαραγωγικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Αν εξαιρέσουμε εκείνους που βρίσκονται στα γκισέ των οργανισμών και οι οποίοι είναι οι μόνοι που εργάζονται και έρχονται σε άμεση επαφή με τους πολίτες και τα παράπονά τους ή την οργή τους (την οποία πολλές φορές βέβαια πυροδοτούν οι ίδιοι με την απαράδεκτη συμπεριφορά τους) οι υπόλοιποι τι κάνουν ακριβώς; Με ποιο τρόπο συμβάλουν στη βελτίωση της καθημερινότητάς μας; Αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι να αρθεί η μονιμότητά τους. Για κάποιο λόγο φαίνεται πως φέρνει στην επιφάνεια τα χειρότερα χαρακτηριστικά τους.... νωθρότητα, αδιαφορία, αγένεια.... Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να πληρώνουμε γι'' αυτό και να είμαστε και ευχαριστημένοι από πάνω αλλιώς κινδυνεύουμε να θεωρηθούμε ζηλιάρηδες….. Είπαμε, οι υπόλοιποι είμαστε κορόιδα αλλά όχι απαραίτητα και μαζοχιστές…..
Να φύγουν και να μην ξαναγυρίσουν.....
22/04/2010 11:32
Κόψτε τους το Εφάπαξ !! Μη διορίζεται άλλους.Και επιτέλους θα γίνει αυτή η εξίσωση ανδρών-γυναικών.........::))
Ντόρα
22/04/2010 11:31
ΔΥ (2) Καλά ότι θα γελάσουμε ειναι σίγουρο.Οχι γιατί έχετε χιούμορ αλλά γιατι νομίζετε οτι εχετε.Ουτε καί σαυτό δεν τα καταφέρνετε αμοιροι.Αν εκεί που κάθεστε διαβάζατε τουλάχιστον ανάκδοτα η λύνατε σταυρόλεξα θα ακονίζατε και λίγο το μυαλό σας .Βγάζετε δουλειά ο ένας γιά τόν άλλο ,ο ενας κάνει μιά βλακεία την διορθώνει ο αλλος καί φτου και απ την αρχή καί νομίζετε ότι δουλεύετε.Δεν μας κοροιδεύετε εσείς τό σύστημα μας κοροιδεύει.Η δική σας βλακεία είναι μόνο οτι μείνατε να υπηρετείτε αυτό το σύστημα.Αντε θα περιμένω να ακούσω και τα αστεία σου.
ΔΥ (3)
22/04/2010 10:48
@IN IMF WE TRUST !!!!! 21/4/2010 17:12
ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ........ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ, ΕΝΩ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.....ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΓΩ ΜΟΡΦΩΝΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ.......
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ: ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ. ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΑΠΑΙΤΩ ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΜΟΥ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ.

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.


Υπάλληλος κανενός
22/04/2010 08:33
Εκεί λοιπόν μας έφτασαν ? εμφύλιος ιδιωτικών - δημοσίων Υπαλλήλων ? ξυπνήστε επιτέλους όλοι σας δεν είστε υπάλληλοι κανενός παρά μόνο του ευατού σας και της οικογενείας σας. Με τα κότσια , γνώσεις , ικανότητες του καθενός πορέυεστε, πορευόμαστε στη ζωή. Στρέψτε την αγανάκτηση , το μίσος, τα βέλη σας στους Πολιτικούς και Συνδικαλιστε΄ς και Δμοσιογράφους τσιαράκια τους . Ξυπνήστε
Μανώλης Κ.
22/04/2010 06:58
Παπακωνσταντίνου:
"Η χώρα μας πρέπει να λύσει τα προβλήματά της με δικές της αποφάσεις" (σχετικά με τις απολύσεις ΔΥ και τις μειώσεις των μισθών).

Είναι απόλυτα βέβαιο πως θα το κάνανε ούτως ή άλλως και δεν έχει καμία σχέση το ΔΝΤ!

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;
Α.Β
22/04/2010 01:18
ηθελα να ξερω θα ανεχονταν κανένας από τους ιδιωτικους υπαλλήλους να του παρακρατουν χρήματα και στο τέλος να μην του τα δίνουν?γιατί σε έναν ΔΥ με 35 χρόνια εργασίας του παρακρατούν για το εφάπαξ γύρω στις 25.000 ευρώ. υπολογείστε σε αυτα και τους τόκους που αναλογουν αν τα είχε σε κάποια τράπεζα και θα καταλάβετε. οσο για τους υπαλλήλους του ΟΤΕ που βγήκαν σε πρόωρη σύνταξη δεν το επέλεξαν οι ίδιοι αλλά οι εργοδοσία ήθελε να απαλλαγεί από υψηλόμισθους υπαλλήλους.Σε εσάς δηλαδή φίλοι Ι.Υ.αν αύριο το πρωϊ σας έδινε στα πενήντα σας χρόνια ο εργοδότης σας μια γενναία αποζημίωση θα την πετάγατε? και τέλος όλες τις υπερτιμολογήσεις στις κατασκευές δρόμων κλπ οι ιδιώτες δεν τις έκαναν και τιςπληρώνουμε όλοι μας?
mk
21/04/2010 23:04
@ IN IMF WE TRUST !!!!! 21/4/2010 17:12:

Που θα μας περιμένετε ρε? Αφού θα έχετε απολυθεί όλοι από τους "καλούς και ανταγωνιστικούς" εργοδότες σας, ΚΟΡΟΙΔΑΑΑΑ...!!! ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΝΕ ΛΑΧΑΝΟ ΡΕ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΩΡΑ, ΞΥΠΝΑΑΑΑ...20 κι όχι 15 ωρες τη μέρα θα σας έχουνε μέσα στα κάτεργα τους! Ή μήπως νομίζες πως θα σας αφήσουν έτσι?
ΔΥ (2)
21/04/2010 21:40
@ ιδιωτικός 21/4/2010 17:01: "...Δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό να μπω στο δημόσιο γιατί είχα "φιλοδοξίες" και γιατί δεν θα άντεχα τόσο ξύσιμο γύρω μου..." Υποκρισίες φίλε, άστα τα σάπια. Απλά δεν μπόρεσες ή δε σε βάλανε. Το παραμύθι δεν το τρώμε...έτσι κι έμπαινες, με τα τσαρούχια θα έτρεχες μέσα, το παραμύθι πούλα το αλλού...
Πειραιωτης Μαουνιερης
21/04/2010 19:17
Koita ΔΥ,μη σκασεις,αλλα απο αλλο λογο.Γιατι αν η αντιδραση απο το ποπολο,γινει πολυ μεγαλη,πραγμα οχι απιθανο,συμφωνα μ αυτα που βλεπω να ερχονται,δε σε βλεπω καλα εκει που εισαι. Οι αχρηστοι οι πολιτικοι,καραγκιοζηδες οπως ειναι και ψοφοδεεις,αμα δουνε οτι ο αερας γυρισε,θα σας σαρωσουν εν μια νυκτι,ολα τα προνομια που εχετε. Κοντος ψαλμος αληλουιια. Το μονο που με ενοχλει εμενα,ειναι οτι οι πολλοι,φοβουνται να γραψουν κατ ευθειαν στους πολιτικαντες,των οποιων οι δ/νσεις ειναι χυμα στο Ιντερνετ. Εγω,τους γραφω συνεχως,και ας με "γραφουν" κι αυτοι.(Μερικοι,μου απαντουν κιολας). Αμα ομως,γραφατε κι εσεις σε μεγαλο αριθμο,θα αρχιζαν να καταλαβαινουν ποιο ειναι το κλιμα,και δεν θα εβγαινε πχ ο Πετσαλνικος,να νομιμοποιησει τους 230 διορισμους Σιουφα στη Βουλη,γιατι θα φοβοταν την αντιδραση του κοσμου. Αλλα τι να σας κανω;Φοβιλοι εισαστε και γι αυτο,αξιζετε την απαξια που σας επιφυλασσουν οι διαφοροι καραγκιοζηδες της πολιτικης. Εχετε ο,τι αξιζετε.Καλα κανουν λοιπον,και σας φτυνουν,και στα ισα κιολας,οπως ο παραπανω καραγκιοζης ΔΥ.
espectador
21/04/2010 18:19
Τι θα πει εφαπαξ? Ευθανασια και μαλιστα αμεσως.
Α.Σ.
21/04/2010 17:55
Δεν μπορώ με τίποτε να χωνέψω γιατί οι γυναίκες (γυναίκα βεβαίως και εγώ) πρέπει να βγαίνουν πιο νωρίς στη σύνταξη. Αυτό πρέπει να καταργηθεί άμεσα.
κοτο πουλας
21/04/2010 17:25
Κοι του δημοσιου, με τοσες παροχες και δικαιωματα που εχετε εγω, ο πρωην μαγαζατορας πρωην φαμπρικιαρης πρωην στρατιωτικος (δεν προλαβα να θεμελιωσω δικαιωμα ετρωγα ξυλο απ τη χουντα) ετσι οπως το θετετε με θεωρειται παιδι κατωτερου θεου. Να δουλευω ασταματητα απο τα 11 επειδη γεννηθηκα φτωχος να δουλευω μεχρι τα 67 να παρω συνταξη αποριας στο τελος επειδη χρεωκοπησαν τα ταμεια και σεις να εχετε σαν ελληνες δικαιωμα να παιρνει συνταξη ακομα και η ανηλικη κορη σας... Σε μας γιατι δεν ισχυουν οι ιδιοι νομοι. εκεινο το μαμημενο 114 τι στο διαολο το φωναζα καποτε... για να γινω λευτερος να γλυφω τον καθε <<εγκατεστημενο>> για μια εκδουλευση? δεν θελω να παιρνουν εφαπαξ και να αφησετε τις ηλιθιοτητες του οτι πληρωνετε γι αυτο 25 χρονια η 30. τιποτα δεν πληρωνετε εκβιασατε με τις απεργιες και φυσικα σας κανανε την χαρη. πραγματα που οι ιδιωτικοι ουτε στον υπνο τους δεν ειδαν. επειδη λοιπον δεν καταλαβαινετε οτι οδηγουμαστε σε εναν αθλιο ατυπο εμφυλιο ηδη με οσα μαθαινω για βολεμενους (5000 απο δω βολεμενοι 3000 απο κει τα ιδια ... καποτεειπα θα ερθει η εε και θα στρωσουν τα πραγματα. μπα! τωρα με το δντ... ελπιζω αργοσχολα καθικια να σας κοψουν τον κολ..... (ειναι και καλοι δυ! τι να κανουμε ομως)
ΔΥ(2)
21/04/2010 17:23
@ Ν.Π. 21/4/2010 15:45: Το ΄πιασες 100%...αλλά πες τους τα σε όσους έχουν λυσσάξει από ζήλια...
ΔΥ (2)
21/04/2010 17:15
@ ΜΑΥΡΟΣ 21/4/2010 16:04: Βρε φίλε εύγε, σε βρίσκω πάνσωστο, αλλά πίστεψέ με η τύφλα τους μερικές φορές είναι τόσο εκνευριστική και προκλητική που δεν αντέχεις! Σε ξεπερνάει η θέληση σου να τους αγνοήσεις. Κανένας μας δε θέλει αντιπαράθεση, αλλά τα βλέπεις και μόνος σου, μερικές φορές δεν παίζεται το κόλλημα και η ζήλια τους, παρόλο που και οι ίδιοι κατά βάθος ξέρουν ότι αυτά που υποστηρίζουν είναι γελοιότητες! Αλλά...σαν τα άλογα, ότι και να τους λες, παρωπίδες αυτοί...γι΄ αυτό θα αρχίσουμε να τους δουλεύουμε κανονικά από δω και πέρα όσους είναι τέτοιοι, να γελάμε και λίγο τουλάχιστον...
IN IMF WE TRUST !!!!!
21/04/2010 17:12
Προς όλους τους δημοσίους υπαλλήλους !!!

Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να "ψοφήσει η αγελάδα του γείτονα" !!!!! Τι μας φταίει το ζωντανό ?? Απλά θέλουμε να απολύσουν τουλάχιστον 500.000 απο εσάς, να σας κόψουν το εφάπαξ (που είναι δικά μας λεφτά ή δανεικά και σίγουρα όχι δικά σας !!!) για να ανασάνει η χώρα από τη μπόχα που αναδύεται μέσα από τις δημόσιες υπηρεσίες !!!!!!

Ελπίζω ότι το ΔΝΤ θα πράξει τα δέοντα και θα ζητήσει να απολυθούν τουλάχιστον 500.000 τεμπελχανάδες δημόσιοι υπάλληλοι !!!! Και όταν έρθετε για δουλειά στον ιδιωτικό τομέα τότε θα σας περιμένουμε..........χεχεχεχεχεχε !!!!
ΔΥ (2)
21/04/2010 17:07
@ Ι.Υ. 21/4/2010 11:47: "...Εγώ δεν μπορώ να βγω στους δρόμους και να διαμαρτυρηθώ πχ για τις μηδενικές αυξήσεις που παίρνω κάθε χρόνο γιατί απλά θα χάσω τη δουλειά μου.Ανεχόμαστε τα πάντα με σκυφτό το κεφάλι..." !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-o Γι΄ αυτό σε κάνουνε ότι θέλουνε ρε βλάκα!!! Και γι΄αυτό σε βάζουνε να ζηλεύεις εμένα! Ορίστε, μόνοι σας λέτε πανάθεμα σας! Τι ψυχανωμαλία είναι αυτή με τη δουλειά του αλλουνού! Σου αρέσουνε ρε αυτά που σου κάνουν? Για καλό μας τα λες, ή μαζόχας είσαι? Κι επειδή στα κάνουν εσένα τα λαμόγια οι εργοδότες σου, πρέπει να τα κάνουν ντε και καλά σε όλη την κοινωνία? Ξυπνήστε πανάθεμα σας! Διεκδικήστε καλυτέρευση της θέσης σας ρε ηλίθιοι αντί να τα βάζετε με τους συνανθρώπους σας επειδή...απλά ζηλεύετε!!! Ας δώσουν και τα μεγαλολαμόγια μερικά ψίχουλα παραπάνω από τα υπερκέρδη τους για να περάστε κι εσείς καλά, που έχουνε ξεκ...λιαστει στην κονόμα από το αίμα σας, που σας έχουνε σκλάβους και δούλους κι εσείς αντί να κυνηγάτε αυτούς κυνηγάτε δημοσιουπαλληλάκους των 1000 ή 1100 ευρώ ΑΠΟ ΖΗΛΙΑ!!! Ξ Υ Π Ν Η Σ Τ Ε ΡΕΕΕΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!
ιδιωτικός
21/04/2010 17:01
Δεν θα πάρω εφάπαξ. Δεν θα πάρω σύνταξη. Δεν παίρνω δώρο-επιδόματα. Λόγο φύσης της δουλειάς μου κάθε χρόνο ή και νωρίτερα πρέπει να ψάχνω καινούργια. Ωράριο δεν υπάρχει. Συνήθως οι εργοδότες μου δεν μου πληρώνουν όλα τα ένσημα και αυτό παιδιά δεν με συμφέρει καθόλου. Διακοπές πάω κάθε τετραετία για 5 μέρες το πολύ. Συνήθως πληρώνομαι 2-3 μήνες μετά την εργασία. Υπερωρίες φυσικά δεν παίρνω. Δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό να μπω στο δημόσιο γιατί είχα "φιλοδοξίες" και γιατί δεν θα άντεχα τόσο ξύσιμο γύρω μου. Παρόλο που τα πράγματα θα σφίξουν κι άλλο ναι συμφωνώ να απολυθούν τα 2/3 των δ.υ. Δεν τους χρειαζόμαστε. Δεν παράγουν κάτι. Μόνο τους πληρώνουμε και τους τρώμε στη μάπα. Τον ανταγωνισμό τους δεν τον φοβάμαι αφού δεν ξέρουν να κάνουν τίποτα!
Μ.Χ
21/04/2010 16:55
Τι θα πει εφαπαξ? Nα καταργηθει αμεσα.Επισης πρεπει να μειωθουν οι συνταξεις αυτων που εχουν παρει προωρη συνταξη.Τελος τσεκαρετε της ηδη υπαρχουσες αναπηρικες συνταξεις.
ΔΥ
21/04/2010 16:54
@ GR 21/4/2010 12:10: Εσύ κι αν είσαι διασκεδαστικός!!! Χα χα χααα...τι ''ναι τούτος μωρέ... :-))
ΔΥ
21/04/2010 16:51
@ GR 21/4/2010 12:10: @πάλι γέλασα σήμερα 21/4/2010 13:10: @ Φ.κ. 21/4/2010 12:18: Χα χα χααα...ρε τι ψυχανωμαλία είναι αυτή που έχετε ρε επειδή δε μπορείτε να διοριστείτε!!! Είστε πολύ διασκεδαστικοί μωρέ!!! Έχετε σκάσει από τη ζήλια!!! Πραγματικά, κάποτε με πείραζε να διαβάζω τις ζηλοφθονίες του καθενός από σας, αλλά τώρα πραγματικά το έχω δει αλλιώς. Είστε για λύπηση, και πλέον με διασκεδάζετε!!! Τι να λέει, γίνεται διάλογος με Έλληνα που το μόνο που θέλει είναι να ψοφήσει η γελάδα του γείτονα? Δούλεμα σας χρειάζεται και τίποτα άλλο, ρίχνω τρελό γέλιο με όσα γράφετε! Παρακαλώ να συνεχίσετε, πραγματικά είστε πολύ διασκεδαστικοί!!! Και ΄γω θα περιμένω να σας δουλεύω συνέχεια! Εξασφάλισα joy!!!
ΠΟΛΙΤΗΣ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
21/04/2010 16:41
Δεν αγανακτουν μονο οι εκτος Δημοσιου με ολα αυτα που γινονται αλλα και οι εντος .
Ολοι εμεις που δουλευουμε σε υπηρεσιες και ΝΠΔΔ μονο με το βασικο ,χωρις KANENA επιδομα , με προσωπικο μειωμενο κατα 67% ( σαν αναπηρια ακουγεται) .Οχι γιατι δεν προσλαμβαναν προσωπικο αλλα γιατι κανενας δεν ηταν "μ....... να καθησει στο κ---οθεση που τον διαρισαν" (ετσι μας ειπε ο τελευταιος που αποχωρησε παραμονες εκλογων) και δεν ειχε τιποτα EXTRA και ειχε και ασφαλιση στο ΙΚΑ .Ετσι λοιπον μολις εβλεπαν οτι θα παιρνουν 894 μικτα , 688 καθαρα με ενα ...βυσμα εκαναν μεταταξη ,εκει που .....ρεει το χρημα και εχει και προσωπικο (να μην κουραστουν κιολας)
Νατη παλι η θεση κενη ,φτου κι απ την αρχη νεος διορισμος,.......και νεα μεταταξη φυσικα. 20 χρονια το ιδιο βιολι.
Και οταν ηρθε η ωρα να πληρωθουν οι ...αμαρτιες ,ολοι στο ιδιο τσουβαλι .Χασε και συ 30% απο το Δωρο Πασχα του αστρονομικου ποσου των 654 μικτα (1/2 μισθος με 27 χρονια υπηρεσια) και παρε 457,80 μικτα. και επειδη αυτοι η προνομιουχοι υπαλληλοι ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΟΣΕ κλπ ρημαξαν το ΙΚΑ ,προσθεσε ενα επιδομα 140,80 το μηνα στο βασικο σου ,πανω στο οποιο θα πληρωνεις κρατησεις για συνταξη ,περιθαλψη κλπ αλλα δεν θα το εισπραττεις .
Μη σκας ειναι για καλο σκοπο
Και η ΑΔΕΔΥ 35 χρονια τωρα κανει 24ωρη προειδοποιητικη απεργια ζητωντας ενιαιο μισθολογιο για ολους.Τι σκ--α προειδοποιει τοσα χρονια???
Δεν εβλεπε που οδηγουμαστε???
Τωρα λοιπον .που θα μειωθουν ΟΛΩΝ μας οι συνταξεις κατα 30% ,που αυτοι που δουλευουν απο τα 18 τους χρονια θα παρουν συνταξη στα 67 (49 χρονια δουλεια) μας καλει να απεργησουμε .(24ωρη προειδοποιητικη παλι).
Και οι συνταξιοδοτηση στρατιωτικων και αστυνομικων στα 25 χρονια,(μαζι με τη σχολη) .Και οι ανυπαντρες κορες τους κληρονομουν τη συνταξη τους.και των Δικαστικων.
Και τα επιδοματα των Εφοριακων ,Δικαστικων κλπ 2500 το μηνα
Και....
Και ..
Και...

Ποιος καροιδευει ποιον τελικα?
sas varethhka
21/04/2010 16:14
Ta fortwsa sto forthgo kai efuga gia to exwteriko!!! Exete geia vrusoules loggoi vouna raxoules.....

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία.

ΧΑΡΗΣ
21/04/2010 16:11
Εννιαία σύνταξη για όλους τους ΔΥ (συμπεριλαμβανομλνου βουλευτών, δικαστών, ναυάρχων, κληρικών) άμεσα και σε καμία περίπτωση άνω των 1300 ευρώ το μήνα! Οτιδήποτε άλλο είναι για γέλια. Η κατάργηση κάθε μορφής εφάπαξ είναι επίσης, επιβεβλημένη!
ΜΙΚΕ
21/04/2010 16:09
Ο Δημόσιος Τομέας χρίζει άμεσης περιστολής! Ας αρχίσουν από την κατάργηση πολλών δεκάδων παρασιτικών ΟΤΑ και οργανισμών κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος όπως είναι ο κεάδας που λέγεται ΟΣΕ! Ασφαλώς, καλό θα ήταν κάποια στιγμή και οι νεοβολεμένοι σε ΔΥ να πάρουν πόδι! Δεν θα λιώνουμε εμείς στο μεροκάματο για να έχουν και του πουλιού το γαλά οι δημόσιοι κανακάρηδες! Έλεος πια.
ΜΠΑΜΠΗΣ
21/04/2010 16:04
Αν και σε γενικές γραμμές η νέα κυβέρνηση είναι για τα μπάζα, ένα μοναδικό καλό που κάνει ή ίσως επιχειρεί να κάνει η περιστολλή του Δημόσιου Τομέα!Χωρίς αφορισμούς πάντα, γιατί υπάρχουν και εκεί, ευτυχώς για εμάς ακόμα, ορισμένοι ευσυνείδητοι υπάλληλοι, η πλειονότητα αποτελείται από βδέλλες που διάγουν βίο μικρών Ωνάσηδων από τα χρήματα των εισφορών ενάμιση εκατομμυρίου ιδιωτικών υπαλλήλων, επιχειρηματιών και αυτοαπασχολούμενων, οι οποίοι και ασφαλώς εργάζονται περισσότερο, σε πολύ πιο άσχημες συνθήκες, σε άθλιο εργασιακό κλίμα και άναρχο εν τελώς νομοθετικό και φορολογικό τοπίο, έρμαια στον κάθε ΔΥ νταβέλη που αρέσκεται στην εκβίαση και το χρηματισμό! Είναι μοναδική ευκαιρία να θεσπιστεί ΕΝΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΝΑ ΟΡΙΣΤΕΙ ΕΝΝΙΑΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥ (ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΧΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΠΟ 1200 ΕΥΡΩ- ΟΛΟΙ ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΙΔΙΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΕΧΟΥΜΕ!) ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΔΥ, ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ (ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ) ΖΗΜΕΙΟΓΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΜΦΙΒΟΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ. Ίσως τότε δούμε επιτέλους μια άσπρη ημέρα, εμείς οι υπόοιποι που σαν καλά κορόιδα συντηρούμε τους κυφήνες.
ΜΑΥΡΟΣ
21/04/2010 16:04
Πόλεμος Δημοσίων -Ιδιωτικών Υπαλλήλων Εύγε σε όλους που γράφουν στην στήλη και παίζουν το παιχνιδάκι των άλλων. Εύγε στο Ιδιωτικούς για την ανάπτυξη και τα πρωτοποριακά τους έργα στην έρευνα και στην τεχνολογία. Εύγε στους ιδιωτικούς για την τεχνολογία που έφεραν, τις εταιρείες πληροφορικής που έκλεισαν σαν μεταπωλητές και τα νέα αναπτυξιακά έργα που πρότειναν και έφεραν τα νέα έργα στην χώρα μας. Εύγε στο Δημοσίους που απαντούν και ακολουθούν την διχόνοια.
ΓΙΩΡΓΗΣ
21/04/2010 15:55
ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΤΕ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΚΟΨΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΑ 700 ΕΥΡΩ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑ____ΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΚΑΤΑΒΛΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ (ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ - ΤΣΙΦΛΙΚΑΤΟ ΣΑΣ)? ΑΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ! ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300,000 ΑΚΟΜΑ ΑΓΥΡΤΕΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΑΣ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ!ΣΠΙΤΙ!ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΝΤΟΛΤΣΕ ΒΙΤΑ ΧΑΤΖΗΡΟΦΑΗΔΕΣ!

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία.

Κοινος Νους
21/04/2010 15:54
Δηλαδη το δημοσιο,επαιρνε τους χειροτερους σρατιστικα υπαλληλους,και τους εδινε τα περισσοτερα λεφτα. Γιατι το περιβοητο εφαπαξ,που λετε οτι το πληρωσατε με τα δικα σας λεφτα,δηλαδη του εργοδοτη σας,που σας εδινε αρα,πολυ περισσοτερα απο οσα λετε οτι παιρνετε . Γιατι και τα λεφτα του εφαπαξ,των κρατησσεων γι αυτο δηλαδη,απο το κρατικο Ταμειο βγαινανε τοσα χρονια. Η πλακα ειναι,οτι ενω οι περισσοτεροι,γλειφνε κατουρημεβες ποδιες για να μπυνε μεσα,οταν μπηκαν,με σπρωξιμο απο τον κουνιαδο του μπατζανακη του αδελφου της ξαδελφης,βγαλανε γλωσσα,και ζηταγανε μισθους και επιδοματα απο πανω. Τωρα,ηλθε η ωρα,να τα ξεχαστε ολα αυτα,και αν η πιεση απο τους εξω ειναι μεγαλη,δεν βλεπω η κυβερνηση,να μπορει να αντεξει σ αυτην και θα σας κοψει ολοα οσα δεν επρεπε να παιρνετε,συν θα σς βαλει και μια υποψια ανασφαλειας για την περιβοητη θεση.Που τελικα,δεν ειναι και τοοσο μονιμη,οσο θελανε να πιστευουν οι βολεμενοι.
Ν.Π.
21/04/2010 15:45
Ρε παιδιά σας παρακαλώ απαντήστε μου σε μια απορία. Όλοι εμείς που γράφουμε σε αυτές τις στήλες αυτής της εφημερίδας ή άλλες τις κερδίζουμε. Μήπως είναι βαλμένες όλες αυτές οι εφημερίδες από την κάθε εξουσία για να κάνει μια έρευνα για τις αντιδράσεις του λαού? Μήπως, άθελα μας, συμμετέχουμε στα κέρδη των εφημερίδων? Παρατήρησα σήμερα το πρωί σε μια τηλεοπτική, υποτίθεται ενημερωτική εκπομπή στην οποία ήταν προσκεκλημένοι διάφοροι ειδικοί [σε παρένθεση αυτό] και σε μια στιγμή διαφημίσεων ο παρουσιαστής ζήτησε από τους τηλεθεατές να συμμετάσχουν μέσω μηνύματος με κόστος 1,21 ευρώ συν το Φ.Π.Α. για να κερδίσει κάποιος από τους υποτίθεται τυχεούς ένα ποσόν. Ντροπή σε όλα αυτά τα καμώματα όλων αυτών που θέλουν να ισχυρίζονται ότι κάνουν λειτούργημα αλλά όλοι είναι παπαγαλάκια ][έτσι συνηθίζουν να αποκαλούν τους άλλους οι άλλοι] της κάθε μορφής εξουσίας. Και κάτι άλλο.. Μένω σε ένα Δήμο της Δυτικής Αθήνας. Λόγω των επικείμενων δημοτικών εκλογών, η δημοτική αρχή της πόλης άρχισε τα έργα. Όλη την τετραετία ήταν απούσα. Τώρα σε μια πλατεία με κάποιες ζημιές οι οποίες θα μπορούσαν να αποκατασταθούν με λίγα χρήματα, έχει ανατεθεί σε εργολάβο να την αναμορφώσει εκ βάθρων και μάλιστα με υπέρογκο ποσόν. Σε μια εποχή δύσκολη για τα δημόσια οικονομικά κάποιοι ενδιαφέρονται για την επανεκλογή τους. ΝΤΡΟΠΗ
ΜΙΧΑΛΗΣΚΩΝ
21/04/2010 15:35
Θεωρητικολογοι,ξερολες,να σας πω τι παιρνω εγω Δημ.Υπαλ.με 23 χρονια προυπηρεσια,2 παιδια,λυκειο? 1150 ευρω!!!!!καθαρα.Αλλα οταν ξυπνηστε και καταλαβετε οτι ειστε θυματα προπαγανδας και πλυσης εγκεφαλου ,θα ειναι πολυ αργα,Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΑΝΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΟΚΕΦΑΛΙΑ ΑΡΧΙΣΕ...
Vs
21/04/2010 15:23
Για ποιό λόγο τόσο αρνητική στάση Για ποιό λόγο μπαίνουν όλοι στο ίδιο καζάνι; Και στο δημόσιο και στο ιδιωτικό τομέα υπάρχουν αυτοί που δουλεύουν και αυτοί που όχι. Η δεύτερη κατηγορία μόνο θα έπρεπε να στοχοποιείται ανεξαρτήτως τύπου εργασίας. Πράγματι όμως να στοχοποιηθούν.
Παντού υπάρχουν βολεμένοι και οι με "μέσο", αυτοί δηλαδή που τη δουλειά τους αν χρειαστεί θα την κάνουν μέσω του κόπου άλλων. Και αυτό το βλέπω καθημερινά και στο δημόσιο και στο ιδιωτικό τομέα. Βλέπετε είμαι ιδιωτικός υπάλληλος με 13ωρη εργασία καθημερινά σε μεγάλη ιδιωτική εταιρεία που μεταξύ άλλων έχει πελάτες ιδιωτικού τομέα αλλά και δημόσιο όπως και ΔΕΚΟ. Το να υπάρχει δημόσιο είναι υπέρ όλων μας για οικονομικά οφέλη κυρίως (τι άλλο μένει να πουληθεί να φτιάξουν τα νούμερα) - το να δουλέψει σωστά είναι υπόθεση επίσης όλων μας και αλλαγής νοοτροπίας.
Σαν τελευταία επισήμανση δεν βλέπω που βρίσκεται το θετικό της σύγκρισης με τον ιδιωτικό τομέα στο να είσαι διακοπές με λαπτοπ η σε ετοιμότητα συνέχεια. Το βιώνω καθημερινά και σαββατοκύριακα και το θεωρώ τριτοκοσμικό. Η δουλειά μου είναι και απαιτητική και ενδιαφέρουσα. ΑΝ δεν ήταν υπό τις συνθήκες που εργάζομαι θα είχα είτε καταρρέυσει είτε παρατήσει. Βέβαια πλέον στη λογική αυτών που έχουμε οι ίδιοι επιτρέψει δεν πληρώνεται τόσο καλά αντίθετα με το ίσχυε μόλις ενάμιση χρόνο πριν. Γιατί να δεχτούμε τα χειρότερα όταν υπάρχουν καλυτερα; Γιατί να πάμε ανάποδα;
Πέρα της δουλειάς και κανα φαγητό δεν προλαβαίνω να ενημερωθω, να επιμορφωθώ να κοινωνικοποιηθώ - ζω απλά στο γυάλινο κόσμο του εργοδότη και κάθε μου ενέργεια συμβάλλει στη δική του καλύτερη ζωή ενώ και ενόψει κρίσης οι δικές μου θυσίες για την εργασία θεωρούνται απλά απαιτούμενα από τον εργοδότη. Κάθε χρόνο και χειρότερα. Διαπιστώνω ότι με τον εμφύλιο που καλλιεργείται στην κοινωνία μας το μόνο που επιτυγχάνεται είναι να δίνεται λαβή σε όλους αυτούς που τη τελευταία δεκαετία απότύγχαναν να αναιρέσουν εργασιακά κεκτημένα τωρα να επιβάλλουν αρνητικές αλλαγές με ευκολία. Είσαστε χαρούμενοι να εργάζεστε ολοιμερίς και αυτό να θεωρείται απλά απαιτητό και να μην αναγνωρίζεται σαν προσφορά από εσάς; Θεωρείτε τον εαυτό σας δραστήριο επειδή ασχολείται με ένα μόνο επί της ουσίας τομέα όλη μέρα; Γιατί υπάρχουν και δημόσιοι υπάλληλοι που στον ελεύθερο χρόνο τους δουλεύουν η σπουδάζουν η πάνε εθελοντικά σε greenpeace και στα χωριά SOS. Εσείς τι προλαβαίνετε; Εγώ πάντως μόνο να κάνω ενα φαί στο σπίτι και αυτό εις βάρος της ξεκούρασής μου, Αν πω ότι θα βγω και βόλτα πάει ο ύπνος. Αλήθεια όμως αν είχα τον χρόνο θα τον γέμιζα με δραστηριότητες σε άλλους τομείς και δεύτερη δουλειά. Τώρα απλά αποχαυνώνομαι στα ίδια. Τι να πω μόνο μαζοχιστικό είναι αλλά δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές, Ας κρατήσουμε το μέτρο λοιπόν στο τι λέμε μήπως προλάβουμε και τα χειρότερα! Δεν είναι ούτε όλοι ίδιοι ούτε είναι μαγκιά η μία και μόνη ασχολία όλη μέρα. Αυτά για όσους βιώνουν ότι βιώνω,
Μάκης Π.
21/04/2010 15:20
Κακώς υπάρχει αυτή η "φαγωμάρα"...... Συμφεροντολογικές αναλύσεις βλέπω για άλλη μια φορά. Ο κάθε Δημόσιος υπάλληλος προσελήφθη κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και σίγουρα με νόμιμες διαδικασίες , αφού εργοδότης του είναι προφανώς το Κράτος , μας αρέσει δεν μας αρέσει. Δεν πήγε κανείς με τον "τσαμπουκά" του να γίνει Δ.Υ. σώνει και καλά. Το Κράτος τον προσέλαβε και ήξερε πάρα πολύ καλά τα δικαιώματα που έχει ο κάθε Δ.Υ. , τον μισθό που δικαιούται , το εφάπαξ κλπ , κλπ. Το κράτος θεσμοθέτησε τα όποια δικαιώματα κατά περίπτωση, υποτίθεται στα πλαίσια των δυνατοτήτων του...... . Το Κράτος όφειλε να μην προσλαμβάνει αλόγιστα, να ελέγχει, να αξιολογεί, να τιμωρεί και να απολύει ακόμη τους Δημοσίους Υπαλλήλους, εφόσον προέκυπταν συγκεκριμένα στοιχεία σε βάρος τους. Το Κράτος όφειλε να "μετράει" τα οικονομικά του! Φαντασθείτε έναν εργοδότη ο οποίος προσλαμβάνει 50 υπαλλήλους, ενώ γνωρίζει ότι οι δυνατότητες του να πληρώσει μισθούς μηνιαία είναι μόνον για 10 από αυτούς ....... Τι θα σκεπτόσασταν για αυτό το αφεντικό ..... ; Αν λοιπόν ο Κρατικός μηχανισμός λειτουργεί επί χρόνια συμφεροντολογικά και ψηφοθηρικά, τα αποτελέσματα είναι περίπου τα σημερινά, αλλά δεν φταίει ο κάθε υπαλληλάκος που όπως είπατε κοίταξε να βολευτεί. Φταίει το σύστημα. Δηλαδή υπάρχουν πολλοί που δεν θέλουν να είναι βολεμένοι ; Εσείς κι εγώ που δουλεύουμε στον ιδιωτικό τομέα , δεν κοιτάξαμε να βολευτούμε και συνάμα να έχουμε πιθανότητες υψηλού κέρδους παίρνοντας όμως τα ρίσκα μας ; Δεν χρησιμοποιήσαμε ποτέ κάποια γνωριμία για να πάμε πιο μπροστά; Και μην μου πείτε ότι στον ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχουν δεδομένες υποχρεώσεις του κάθε εργοδότη....όπως και θεσμοθετημένα δικαιώματα του κάθε εργαζόμενου. Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι, οι ιδιώτες εργοδότες δεν προσλαμβάνουν αλόγιστα ή ψηφοθηρικά, ελέγχουν το προσωπικό, αξιολογούν και άμα λάχει απολύουν κιόλας. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι κι όχι από την ουρά.
METANASTIS
21/04/2010 15:03
FHLOI MOY EXETAI DIKHO OI EXTROI THS ELLADAS EINAI OI DY OI KATASTROFOIS OI KHFINES MONON PERNOUN ANAXIOI LOC OUT TORA KAI KAINOYRGIES SYMBASEIS XORIS EF POYTHENA OI DY PERNOUN EF EXO RE KOIFINES AXRISTOI YPARXOYN XILIADES ELLHNES TOY EXOTERIKOY POY MPOROYN NA ANTIKATASTISOYN TOYS AXRISTOYS ASXOLASTES TOUS TORA TORADY KOIFINES KATASTROFEIS THS ELLADAS

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία.

ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ
21/04/2010 14:54
ΕΓΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΜΠΑΡΜΑ ΒΟΛΕΥΤΕΙ ΠΗΓΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΩ . ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΙ ΛΕΩ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΦΑΠΑΞ. ΞΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΑ 50 ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΑΙΡΝΕΙ 160.000 EURO ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΙ 2200 ΣΥΝΑΞΗ. ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΑ ΠΑΡΩ 1200 EURO ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ 36 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ 65. ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΗΦΗΝΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΟ ΕΝΑ "ΦΑΛΙΣΡΙΣΜΕΝΟ" ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΦΑΠΑΞ; ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΖΗΤΙΑΝΕΥΟΥΝ ΔΑΝΕΙΚΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΗΦΗΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. ΕΑΝ ΤΟ ΔΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΝΤ ΔΕΝ ΛΕΩ ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ.ΕΑΝ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΑΖΑΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ. ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία.

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ
21/04/2010 14:50
Από τα σχόλια φαίνεται πως σε λίγο θα βγούμε στους δρόμους με τα καλάσνικωφ.

Ιδιωτικοί υπάλληλοι εναντίων δημοσίων

Μανάβηδες εναντίων χασάπηδων

Ταξιτζίδες εναντίων νταλικέρηδων
κλπ. κλπ.

Γελάνε αυτοί που έφαγαν τα λεφτά και μας βάζουν να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας. Πάρτε το χαμπάρι.

Κι αν ξέρετε κανένα κράτος χωρίς Δ.Υ. να μου το πείτε!!!!

Όσο για τον μεγάλο αριθμό Δ.Υ. τώρα με το Δ.Ν.Τ. οι συμβασιούχοι θα φύγουν (400.000 σύμφωνα με την Real news).
ΒΒ
21/04/2010 14:27
Απ''όσο γνωρίζω καμιά χώρα δε δίνει εφάπαξ-είναι μια καθαρά ελληνική εφεύρεση.Σε λίγους μήνες θα καταργηθεί.
A.M.
21/04/2010 14:18
@ Epineas. Xairomai pou exeis zisei k tin empeiria tou idiwtikou tomea gia 10 xronia prin mpeis sto dimosio. Alla na sou kanw mia erwtisi: afou mporouses na exeis oli auti tin kali zwi ston idiwtiko tomea, giati ton afises kai mpikes sto dimosio k "kakopernas" twra?? k den eimai katholou prokateilimeni enantion tou dimosiou tomea. o pateras mou kai o filos mou douleuoun sto dimosio, opote kserw apo prwto xeri kai ti pronomia exoun kai ti xanoun me ola auta ta metra. alla vgainw kai apo ta rouxa mou kathe fora pou mpainw se grafeio tis nomarxias, xanw 2 wres gia douleia 10 leptwn, kai vlepw apo ta 20 atoma na douleuoun ta 4 kai oi upoloipoi na kathontai kai na pinoun kafe xaskogelwntas, enw perimenei oura anthrwpwn na eksupiretithoun. i otan vlepw miteres kai pateres palaiwn summathitwn mou na trexoun apo vouleuti se dimarxo kai opou allou fantazesai gia na volepsoun ta paidia tous sto dimosio, enw auta to kalutero pou kanoun gia to epaggelmatiko tous mellon einai na kathontai me tis wres gia kafe. aisxos. giati egw tha prepei na anextw na plirwnontai autoi me to diko mou idrwta, tous dikous mou forous, kai na lew ti wraia pou einai? @olous egw eimai 22 xronwn kai twra teleiwnw tis spoudes mou pou me xilies steriseis kai kopous xrimatodotisan oi goneis mou. k vgainw na psaksw douleia se ena xaos. tha tin vrw tin akri mou sto telos, opou kai an kakopesw ergasiaka. alla sas vevaiw, an mpw sto dimosio, tha einai me tin aksia mou. kai tha eimai apo ta "koroida" pou douleuoun, kai oxi apo tous "magkes" pou pinoun kafe. kai o logos pou tha prospathisw tha einai mono i dikleida asfaleias pou prosferei ean thelisw na kanw kapoia stigmi oikogeneia, gia to oti tha mporesw na sunexisw ti douleia pou eixa xwris na psaksw gia kainouria meta apo teknopoiisi. alla apaitw na arthei i monimotita. apaitw tosoi kai tosoi pou apla kathontai kai plirwnontai na paroun podi. giati mas exei parei olous o katiforos kai tis sunepeies autou tha tis epwmistw kai egw, pou den exw prolavei akoma na suneisferw oute thetika, oute arnitika se auti tin katastasi. exoume ginei o perigelos tis eurwpis, kai to viwnw kathimerina (eimai gia mikro xroniko diastima gia logous spoudwn sto ekswteriko). alla me ta muala pou kouvalame kala na pathoume. kai ta idia muala prospatheite na metalampadeusete ws swsta kai sta paidia sas. wraio paradeigma. sas euxaristw gia to mellon pou mou paradidete.

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία.

Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
21/04/2010 14:14
Δεν είναι κατ''ανάγκη κακό αυτό! Ούτως ή άλλως, τίποτε δέν προσφέρουν! Ως συνταξιούχοι θα μας κοστίζουν καί κατά τι λιγώτερο! Και δέν θα μας κλέβουν το χαρτί υγείας καί τ''απορρυπαντικά από την αποθήκη! Αρκεί βέβαια να μήν αντικατασταθούν με νέες προσλήψεις! Μετατάξεις και μάλιστα υποχρεωτικές εδώ καί τώρα!
PALAZIS CRIS
21/04/2010 14:09
Λοιπόν για να βάλουμε τα πράματα στη σωστή σειρά. Πέσατε όλοι μα όλοι στην παγίδα του ποιός θα φάει ποιόν .Ο ιδ.υπάλληλος τον δημόσιο και ο δημόσιος τον ιδιωτικό. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ !!!!! κύριοι. Αυτό είναι το κολπάκι της κάθε κυβέρνησης ουτως ωστε όταν αυριο απεργήσουν οι δημόσιοι να μην έχουν τη συναίνεση των ιδ.υπαλλήλων και να πει η κυβέρνηση ..."είδατε ,εμείς καλά κάνουμε και σε κόβουμε 120 παράδειγμα ευρώ το μήνα" πράγμα που για κάποιον σαν εμένα καλομισθωμένο δημόσιο υπάλληλο που παίρνει 1000 ευρώ το μήν ακαι έχω δάνειο 360 είναι κα-τα-στρο-φη. Το ίδιο θα γίνει όταν θα κάνει απεργία ο ιδ.υπάλληλος επειδή το κράτος θα του κόψει τα δώρα ή το μισθό.Καταλάβατε τωρα ??? Λοιπόν. Την αγορά των ελευθέρων επαγγελματιών τη στηρίζουν όλοι και ιδ.υπάλληλοι και ελ.επαγγελμ. και δημόσιοι υπαλληλοι.Πάρτε το επιτέλους χαμπαρι!!!! πάρτε παράδειγμα εμένα.εχω 2 παιδιά .το ένα μέχρι εχθες το στελνα και σε μπαλέτο (30 ευρώ ).τέλος το μπαλέτο .1 φορά το μήνα βγαίναμε έξω για φαγητο (35 ευρώ) .τέλος το φαγητό. ρούχα , παίρναμε για περίπου 50 ευρώ για τα μικρά.τώρα??? τέλος ... η σχολή μπαλέτου θα κλείσει γιατι δεν θα βγαίνει αν φύγουν τα παιδιά .το φαγάδικο θα απολύσει 3 από του 5 υπαλλήλους αν δεν βγαίνει .το μαγαζί με τα ρούχα φαλιμέντο. ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕ .Χρειάζεται να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο , όχι να φάμε ο ένας τον άλλον .τα λεφτά να τα δώσουν κατι goldman sachs κάτι σημίτιδες και κάποιοι άλλοι κλεφταράδες που αποδεδειγμένα τα έκλεψαν.
Πρέκα Δήμητρα
21/04/2010 13:59
Μάλλον ανεπάγγελτοι είστε κάποιοι εδώ μέσα και γράφετε το μακρύ και το κοντό σας,γιατί αν είσαστε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ επαγγελματίες θα κάνατε τη δουλειά σας και δε θα γράφετε κοτσάνες στο pc της εταιρείας ή του οργανισμού που -υποτίθεται-απασχολείστε.Εκτός αν έχετε τίποτα εισοδήματα κι έχετε λύσει τα υπόλοιπα προβλήματά σας,οπότε,με το συμπάθειο,θα σας προέτρεπα,εκτός από το να το βουλώσετε,ν''ασχοληθείτε με κανά σπορ, ή να κοιτάξετε τη γυναίκα σας και τα παιδιά σας.Αλλά μάλλον εσείς πίνετε στην υγειά των πολλών κορόιδων που σας διαβάζουν.Άντε γεια!
Απόλυση 400.000 δημοσίων τεμπέληδων σήμερα !!!!!!!!
21/04/2010 13:53
@ ΔΥ 21/4/2010 10:15

Αυτό που δεν μπορείς να καταλάβεις είναι ότι αυτό που λέμε όλοι εδώ μέσα είναι ότι τα λεφτά που παίρνετε είναι πάρα πολλά και είναι δανεικά !!!!!! Με πολύ υψηλό τόκο !!! Και επίσης εννοούμε ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει αυτό το κονδύλι που λέγεται εφάπαξ !!!!! Ούτε κρατήσεις ούτε πληρωμή φυσικά !!!!

Και σιγά να μην δούλεψες ποτέ στον ιδιωτικό τομέα !!!!!

Απόλυση 400.000 τεμπεληδων δημοσίων υπαλληλων σήμερα !!!!

Μείωση των αποδοχών των υπολοίπων κατα 30% !!

ANEST
21/04/2010 13:37
βρε συνελληνες, αληθευει οτι οι δικαστικοι δ.υ. αν εχουν 25-28 χρονια υπηρεσια και αποχωρήσουν τους χαριζονται και αλλα 10 χρονια χωρις να εχουν πληρωσει ουτε ενα ευρώ εισφορα;

ποιος ξερει να μας πει;

εγω παντως πηγα πριν απο πολλα χρονια στο ικα για να εξαγορασω τα τρια προηγουμενα με αυτασφαλιση και το ικα μου ειπε δεν γινεται!
Epineas
21/04/2010 13:26
@ EPINEAS_APANTISI 21/4/2010 11:00 1. Δεν είμαι Δ.Υ. Όποιος βλέπει τα πράγματα σφαιρικά είναι και δημόσιος υπάλληλος? Υπάλληλος γραφείου είμαι για να σου λύσω την απορία σε εισαγωγική εταιρία. 2. Για να δανιστεί μια χώρα σημαίνει πως αυτό που παράγει είναι μικρότερο από τις ανάγκες της. Πράγμα που σημαίνει ή ότι θα πρέπει να μειώσεις τις δαπάνες σου (βλέπε μισθοί ΔΥ αφού σε απασχολεί τόσο) ή να αυξήσει τα έσοδά της. Με ποιόν από τους δύο παραπάνω τρόπους πιστεύεις ότι θα βγει η χώρα από την κρίση με προοπτική ανάπτυξης? Μειώνοντας τους ΔΥ στέλνωντας στην ανεργία χιλιάδες έλληνες με ότι αυτό συνεπάγεται ή δίνοντας έμφαση στο πώς θα αυξήσει το κράτος τα έσοδά του παράγωντας επιτέλους κάτι εκτός από καλοβολεψάκηδες και γεωργικά προιόντα?
πάλι γέλασα σήμερα
21/04/2010 13:10
@Epineas και λοιπούς

ποιές κρατήσεις? δηλαδή πόσο είναι ο πραγματικός μισθός ενός ΔΥ? γύρω στα 3000 και με κρατήσεις φτάνει στο 1300 σύν τα επιδώματα συν συν (φροντηστήρια, φακελάκια, λαδώματα). Να δείτε τι θα γίνει αν το πάρει χαμπάρι το ΔΝΤ γιατί αυτό θα δεί οτι οι αριθμοί δεν βγαίνουν!!

λές για τον καημένο δάσκαλο που παίρνει 400 ευρώ,
δεν βλέπεις τους νέους δικηγόρους που παίρνουν 300, νέους μηχανικούς που δουλεύουν και καλά για δοκιμαστική περιόδο 6 μηνών δωρεάν, πτυχιούχοι που δουλεύουν Delivery για 500 ευρώ.
Να ζούμε σε ένα κοινωνικό κράτος για την κάστα των ΔΥ.

τα λεφτά που πέρνετε σας τους πληρώνει ο ΙΥ (που απειλήτε ανα πάσα στιγμή να πάρει πόδι). ο άνεργος ο συνταξιούχος.
Μη χαλάτε όμως χρόνο γράφοντας εδώ μέσα, ανοίξτε καμία μικρή αγγελία για δουλεία, η Ρουμανία υπο ΔΝΤ υπέδειξε τον δρόμο της εξόδου σε 400.000 ΔΥ.
Και θέλω να δώ ποιος έχει καλύτερες προοπτικές σε συνεντευξεις ένας ΙΥ 3 χρόνια πείρας ή ένας ΔΥ με 15 θα γελάσουμε πολύ. BACK TO THE ROOTS η πλατεία Κλαυθμόνος σας περιμένει.
Παράσιτο
21/04/2010 12:46
Για ποιο λόγο ένα μέρος του μόχθου των ιδιωτικών υπαλλήλων το καρπούνται οι Δ/Υ? Πότε θα καταλάβετε οτι είσαστε παρασιτικοί οργανισμοί κ αν δεν υπήρχε ο ιδιωτικός τομέας δεν θα μπορούσατε να ζήσετε? Τίποτα δεν προσφέρετε στην χώρα εκτός απο σφραγισμένα χαρτιά.
Tsakitzis
21/04/2010 12:45
Μια είναι η λύση.
Να καταργηθούν όλα αυτά τα επιδόματα και εφάπαξ, ΕΔΏ ΚΑΙ ΤΏΡΑ. Και οποιος θέλει ας φύγει, δεν θα πάρει μια παραπάνω από ότι λέει ο νέος νομος.
nik karas
21/04/2010 12:42
εγω το πληρωνω εσεις απου πηγατε τα λεφτα μου;
Φ.κ.
21/04/2010 12:18
ΔΥ 21/4/2010 10:15

...ναι ,πραγματικα αυτο φοβομαστε εμεις του ιδιωτικου τομεα..οτι εαν αρχισουν οι απολυσεις στον δημοσιο τομεα,θα κινδυνευει η δικη μας θεση...ακομα προσπαθω να συνελθω απο τα γελια..
Εγω ,αγαπητε μου ,ναι περνω πολυ καλα λεφτα ,ναι εργαζομαι σε ναυτιλιακη (που τα δηλωνει ολα στο ΙΚΑ,) αλλα διακοπες παω παρεα με το λαπτοπ, Χριστουγεννα-Πασχα χτυπαει το τηλεφωνο μου απο την δουλειαι (εχουμε γραμματεις σε βαρδιες 365 μερες τον χρονου..),ναι τωρα δεν εχω δουλεια και καθομαι και γραφω στα ΝΕΑ ,αλλα μπορει στις 6 το απογευμα να "σκασει κατι" και να τρεχω μεχρι τις 9 το βραδυ (ειμαι γυναικα και εχω οικογενεια), και οταν γεννησα δεν καθησα 2 χρονια ,αλλα 4 μηνες....
Ενας δημ.υπαλληλος ,μαθημενος στο ξυσιμο ,θα ανεχτει ολα αυτα; Αλλα και να τα ανεχτει,πιστευεις οτι ενας σοφρων προισταμενος θα προσλαβει εναν πρωην κηφηνα ,που ο εγκεφαλος του υπολειτουργει λογο χρονιας αχρηστιας ;


Epineas 21/4/2010 10:17

Κανεις λαθος.Εδω φτασαμε επειδη δεν ειχαμε αυτην την νοοτροπια τοσα χρονια.Καποτε λεγαμε "μπες στο δημοσιο να βολευτεις σε μια θεσουλα".Τωρα που -αναγκαστικα-ξυπνησαμε-η μιση κοινωνια ειναι εναντιων των δημ.υπαλληλων,γιατι πλεον εχουμε καταλαβει ποσο κακο εχει κανει ο τομεας αυτος σε καθε εναν απο μας ,που εργαζεται σκληρα και εχει βαρεθει να ταιζει κοπριτες..
αρχη συνταξης στα 67 οποτε και αν φυγεις
21/04/2010 12:17
οσοι την κοπανισουν να αρχισουν να περνουνντην συνταξη στα 67. φυγε εσυ ελα εσυ.
KOPSTE TO EF APAX
21/04/2010 12:10
DEN YPARXEI TO EF APAX SE KAMIA XWRA TU KOSMU
AN H EFIMERIS XEREI MIA XWRA PU NA DINEI EF APAX AS MAS THN ANAFEREI...
PANTWS STHN E.E DEN YPARXEI KAMIA
OPOTE AN TO KRATOS EINAI ANAGAIO NA KANEI PERIKOPES AS TO KOPSEI AMESWS
ME MIA ALPH APOFASH
13 MIS8OI K TU 1.2 EKAT DHMOSIWN YPALLHLWN
DHMOSIOU SAS EINAI YPERARKETA AN DEN SAS SINFEREI FYGETE KAI BESTE STON IDIOTIKO TOMEA
BAS KAI YSIXASEI H PATRIS PU DEN EXEI XPHMA
KAI SAS PLHRWNEI ME DANEIKA

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.


GR
21/04/2010 12:10
Κύριοι Του Δημοσίου τομέα που τα ξέρετε όλα τόσο καλά με τα οικονομικά γιατί δεν στέλνετε κανένα Βιογραφικό στην goldman Sachs? Γιατί εκεί χρειάζονται λαμόγια σαν εσάς! Άλλα ΛΑΜΟΓΙΑ και όχι τεμπελχανάδες που όλοι την μέρα κάθονται και το βράδυ κοιμούνται! ΚΑΙ ΑΦΟΥ έτσι όπως ήταν τα πράγματα γιατί φτάσαμ,ε σε αυτό το χάλι? από την καλοσύνη μας? Δηλαδή όλα τα κάναν οπι άλλοι οι πολιτικοί και εσείς τι συνησφέρατε ? Αφού εμείς του ιδιωτικού είμαστε καλά καθήστε να εργαστείτε για 800-900 Ευρώ χωρίς επιδόματα και χωρίς τίποτα να δω πόσοι από εσάς θα παρέλθουν! Ας μην κοροιδευόμαστε και ας τα δούμε τα πράγματα με το όνομα τους και με αριθμούς και όχι Λαικισμούς!! Καταρχήν Αγαπητέ Δημόσιε μου υπάλληλε αυτά που εσύ θεωρείς ότι πληρωνεις για την σύνταξη σου είναι ανακυκλωμένο χρήμα! και δεν γίνεται σε ένα κράτος να το παίζει εργοδότης ( ο μεγαλύτερος εργοδότης παρακαλώ σε ολόκληρη την χώρα!) και να δίνει από τα έσοδα του που είναι οι φόροι το 52% σε μισθούς και συντάξεις ! Αυτό δεν το κάνει καμιά υγιείς επιχείρηση!!!!! Και μετά ο όρος Σύνταξη σημαίνει ότι μετά από κάποια χρόνια εργασίας βγαίνουμε σε σύνταξη παίρνοντας όπως είναι στην Ευρώπη με ποσοστό μετακσύ 65% - 80% από τους μέσουσ μισθούς και όχι 150% όπως κάποιοι της αστυνομίας ΟΤΕ ΔΕΗ ΟΣΕ!!! που παίρνουν σύνταξη παραπάνω από όσο βγάζαν όταν εργαζόταν κανονικά!!!!!!! αυτό δεν υπάρχει πουθενά! ΕΠΙΣΗΣ!!! τα τελευταία χρόνια παίρνατε πάντα αυξήσεις μετάξυ το επιτόκιο του πληθωρισμού και πάνω!!! εκτός από τα τελευταία 2 χρόνια και αρχίσατε τα κλάματα!!! Στην Ευρώπη τα τελευταία 20 χρόνια οι υπάλληλοι παίρναν αυξήσεις σχεδόν κάθε δεύτερο χρόνο! Μήπως θέλετε να σας πω και άλλα? Είσαστε με τα καλά σας? Σκεφτήκατε ποτέ ότι το κράτος δεν είναι η χρυσή ΑΓΕΛΑΔΑ για άρμεγμα? ότι πρέπει να εργαστείται για να βγάλετε τα λεφτά σας και όχι να κάθεστε? ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΖΕΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΝΗΣΦΕΡΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ! ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΣΥΝΗΣΦΕΡΕΤΕ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΑΓΓΑΡΕΙΑ! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ! ΝΤΡΟΠΗ

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.

δεξιοσ
21/04/2010 12:06
το θεμα των εφ απαξ ειναι απλο να λυθη λογιστικα:

ποσα χρηματα εχει καταθεσει καθε υπαλληλοσ για εφ απαξ μεχρι την συνταξιοδοτηση;

αυτα και μονον να εισπρατη, ουτε ευρω περισσοτερο

για τη συνταξη πρεπει επισησ να γινεται μια μελετη: αν μια γυναικα βγη στη συνταξη στα 55 και θα ζηση αλλα 35 χρονια, αυτα που εχει βαλλει στον κουμπαρα και η ιδια και το δημοσιο δεν αρκουν για να καλυψουν τη συνταξη φια 35 χρονια.

Αυτο ποιοσ το πληρωνει; Δεν ειναι δικαιο να το πληρωνουν μεσω του προυπολογισμου οι αλλοι που δουλευουμε μεχρι τα 65 η 70.

Το λοιπον η συνταξη μειωμενη που να καλυπτεται απο τισ εισφορεσ, η η συνταξη και για γυναικεσ στα 65, η και τα δυο,

Αυτο αμεσα, οχι σε 10 χρονια.

δεν θα πληπωνουμε οι ιδιωτεσ την πεμουλα των ΔΥ.
χασοσκοπος
21/04/2010 11:58
Αρχισατε να καταλαβαινετε οτι το πραγμα γυρνα πανω απο τα κεφαλακια σας και αντιδρατε σπασμωδικα, με θρασυδειλες επιθεσεις εναντιων εμας, που μεχρι χτες μας θεωρουσατε σαν παρακατιανους , σχεδον δουλους σας. Λοιπον, μισθος δασκαλας στη Βουλγαρια 120-140 ευρω. Συνταξη τελωνιακου στη Ρουμανια 50- 70 ευρω κ.τ.λ. Αλλα δεν θα γινουν ολα αυτα τα μαγικα αυριο. Το μαρτυριο της σταγονας θα περασετε μαντραχαλοι. Καθε μερα και μια νεα μειωση, ενα επιδοματακι λιγοτερο, μια εκπωση στο γρηγοροσημα γιατι η πελατεια εχει χρεωκοπησει προ πολλου. Θα βλεπετε με αγωνια τις ειδησεις για να μαθετε που πηγαν τα spread, αμα καταφερε ο Γιωργαρος να δανιστει με 12 και με 15% το εξαμηνιτικο, θα χασκογελατε οταν θα σας απλωνουν το χερι για βοηθεια ουρλιαζοντας οι συμβασιουχοι που θα την πληρωσουν πρωτοι και εφιαλτες θα στοιχιωνουν τα μεχρι χτες ξενοιαστα βραδυα σας. Και θα ελπιζετε. Μας μαθανε στο σχολειο πως σαν λαος ειμαστε πολυμηχανοι, κατι θα συμβει και θα καθαρισουμε. Ενταξει μπορει να μην ειμαστε ικανοι να κτισουμε νεους παρθενωνες. Αλλα σιγουρα εχουμε τα μπρατσα να σκαψουμε τις νεες κατακομβες. Για να φαγωθουμε με την ησυχια μας στα λαγουμια, σεμνα και ταπεινα, εκει στα σκοτεινα. Προς το παρων ομως καλη επιτυχια στην αγωνιστικη σας πενταημερη, καλο ντερλικωμα με τα φρεσκα φραγκα και ο κολιος τον αυγουστο.
Ι.Υ.
21/04/2010 11:47
Προς Δ.Υ.
"Ότι καλό έχει γίνει στον ιδιωτικό τομέα έχει ξεκινήσει πρώτα από διεκδικήσεις και αγώνες του δημοσίου."

Συγγνώμη αλλά τί μας λές τώρα; Με τις τόσες απεργίες που κάνετε ετησίως χωρίς να φοβόσταστε οτι θα χάσετε τη θέση σας μας λές τώρα οτι τις κάνατε και προς δικό μας συμφέρον;
Εγώ δεν μπορώ να βγω στους δρόμους και να διαμαρτυρηθώ πχ για τις μηδενικές αυξήσεις που παίρνω κάθε χρόνο γιατί απλά θα χάσω τη δουλειά μου.Ανεχόμαστε τα πάντα με σκυφτό το κεφάλι και αν δεν μας αρέσει η δουλειά μας ψάχνουμε για κάτι καλύτερο. Ήσαστε σε πολλά πράγματα προνομιούχοι, αλλά το κυριότερο δεν φοβόσαστε για τίποτα. Εμείς και να αρρωστήσουμε σκεφτόμαστε πώς θα βγάλουμε τη δουλειά μας άρρωστοι, δουλεύουμε υπερωρίες (άνευ αποδοχών), και φοβόμαστε κάθε μέρα μην ήμαστε οι επόμενοι που θα απολυθούν. Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης. Και αυτό φαίνεται απο το οτι κανένας Δ.Υ. δεν τολμάει να αφήσει τη δουλειά του και να πάει στον Ιδ. Τομέα παρόλλο που απεργεί κάθε τόσο από το σπίτι του.
...
21/04/2010 11:45
"Και αν απολυθούν 300.000 ΔΥ που ζητάτε και βγούν στην αγορά εργασίας, με τα χρήματα που θα ζητήσουν (γιατί έχουμε μάθει να ζούμε με ψίλουλα) και τις δεξιότητες που πολλοί από αυτούς έχουν, δεν ξέρω αν και πού θα βρίσκετε δουλειά εσείς μετά, κύριοι του ιδιωτικού (όχι όλοι αλλά πολλοί από εσάς)." Εντάξει είπαμε να λέμε ανέκδοτα αλλά μη πάθουμε και καμιά ζημιά απο τα γέλια... Άκου εκεί προσόντα οι δημόσιοι υπάλληλοι.... Προσόντα (τυπικά) έχουν μόνο όσοι μπήκαν τα τελευταία χρόνια με ΑΣΕΠ. Αυτοί δύσκολα θα φύγουν απο το δημόσιο...αλλά και να φύγουν στον Ιδιωτικό τομέα θα δυσκολευτούν πολύ να προσαρμοστούν..
george
21/04/2010 11:10
@ΔΥ αυτό που ξεχνάς να πείς αγαπητέ είναι οτι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι ζουνέ απο τα λεφτά ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ. ο μισθός σου και το εφάπαξ σου υπάρχει γιατί αναγκάζομαι να πληρώνω εγώ και εκατομύρια άλλοι φόρους και φόρους. ναι να απολυθούνε όσοι ΔΥ δεν χρειάζονται γιατί είναι αδιανόητο να έχουμε 1000000 άτομα που και καλά δουλεύουνε για το κράτος. ταυτόχρονα κακώς συγκρίνεις τους ΔΥ μετους ΙΥ για 2 απλούς λόγους. εσύ βρέξει χιονίσει θα πάρεις τον μισθουλάκο σου τα επιδόματα σου όπως έχεις και την καλύτερη ασφάλιση για υγεία σε σύγκριση με όλα τα υπόλοιπα ταμεία. είσαι βολεμένος μιλάς και απο πάνω
EPINEAS_APANTISI
21/04/2010 11:00
@ΕΠΙΝΕΑΣ 10:17

ΠΩΠΩ ΜΕΓΑΛΕ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ!

ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ! ΒΡΕ ΑΥΞΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΣΚΛΗΡΑ! ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ! ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ! ΠΩΠΩ

ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΗΞΕΡΑ! ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ Υ ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΟ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ! ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΙ ΕΓΩ! ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ?

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ! ΑΝΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗ ΔΕΗ Η ΣΤΟΝ ΟΣΕ ΩΣ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΣ! ΑΣ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΛΟ ΜΙΣΘΟ ΑΥΤΟΙ! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ? ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ! ΣΤΗ ΔΕΗ Η ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ 1 ΠΡΟΣ 2! ΓΙΑΤΙ???? ΕΠΕΙΔΗ ΒΡΗΚΕ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΩΣΕΙ??????

ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΓΡΑΦΕΙΑΡΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΑ ΝΕΑ ΑΛΛΑΖΩ ΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ! ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΜΕ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΓΛΥΨΑΜΕ , ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ ΚΑΙΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ!

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΡΕ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΕ ΔΥ! ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΗΦΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.GEORGE
21/04/2010 10:52
Αααααα θέλετε και εφάπαξ ;
Αχ βρε . Υ. ...
Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσες χαμένες εργατο - ώρες οφείλονται σ'' εσάς, πόσοι άνθρωποι ταλαιπωρήθηκαν γιατί είτε δεν ξέρατε το νόμο είτε δεν τον εφαρμόζατε σωστά είτε για να τον εφαρμόσετε παίρνατε το κατιτίς σας;
Έχετε σκεφτεί πόσοι άνθρωποι ταλαιπωρήθηκαν λόγω των απεργιών σας, πόσοι άνθρωποι έχουν πάρει άδεια από τη δουλειά τους (που τη στερούνμται από την οικογένειά τους το καλοκαίρι ή τις γιορτές) για να τελειώσουν μία δουλειά στο δημόσιο που θα έπρεπε να έχει τελειώσει σε λίγα λεπτά ;
Έχετε σκεφτεί ότι άνθρωποι με μεγαλύτερα προσόντα από τη συντριπτική σας πλειοψηφία σκοτώνονται στη δουλειά και τώρα εξαιτίας σας δεν θα πάρουν ποτέ σύνταξη ;
Άντε τώρα να πάρετε εφάπαξ ... Το "βραβείο" ...
Παράγκας(Ιδιωτικός Υπάλληλος)
21/04/2010 10:46
Να το απαιτήσετε από τα "επενδεδυμένα", φίλτατοι Κρατικοί Υπάλληλοι (πως φτάσατε τόσοι;;;;; 1.022.100), "συντηρητές" των κομμάτων του Ναού της Δημοκρατίας....
Δημήτρης Μ.
21/04/2010 10:45
Παρακολουθώ τα σχόλια σχετικα με το εφαπαξ των δημοσίων υπαλλήλων και διαπιστώνω με θλίψη το μενος και το μίσος μερικών κομπλεξικών και ζηλόφθονων. Λες και αν τους δινόταν η ευκαιρία να μπουν στο δημόσιο, αυτοί δεν θα το έκαναν. Αντι να δουν πέρα απο την στενομυαλη λογική τους οτι υπευθυνοι για την κατάσταση αυτη είναι όλο αυτό το όργιο κακοδιαχείρισης και σπατάλης όλων των τελευταίων κυβερνησεων. Επίσης για να μαθαίνουν μερικοι, το εφάπαξ ειναι χρήματα που σου κρατάει το κράτος ολόκληρο τον εργασιακό βιο απο τον μισθό σου , δηλαδή χρήματα που κανονικά θα έπρεπε να τα παίρνεις κάθε μήνα και αντι αυτου το κρατος στα φυλάει για να στα δώσει μαζεμένα, τα οποία τα παιρνεις κιόλας μειωμένα. Αντι λοιπόν να τα βάζουν με τους δημοσίους υπαλλήλους που μάλιστα φέτος εχουν και μειώσεις και τα τελευταιά χρόνια καθήλωση του μισθού τους, να κοιτάζουν να ασχοληθούν με όλους αυτούς που ρήμαξαν τα ταμία τόσα χρόνια.
Epineas
21/04/2010 10:17
Λαμόγια Έλληνες. Αφού ριμάξαμε την Ελλάδα με τα καμόματά μας (λαδώματα, έληψη ευσυνηδησίας, κατάχρηση της ελευθερίας, ασυδωσία κ.α.), ερχόμαστε να τα ψάλουμε στους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι δε λέω κάποιοι κάθονται και κοροιδεύουν, αλλά το εφάπαξ που πέρνουν το πληρώνουν οι ίδιοι από την τσέπη τους με τις κρατήσεις τους κάθε μήνα. Φωνάζουμε και κατηγορούμε μια ολόκληρη κοινωνική ομάδα απλά και μόνο επειδή εμείς δε μπορέσαμε ποτέ να μπούμε στο δημόσιο για να βολευτούμε. Κατηγορούμε μια ολόκληρη κοινωνική ομάδα ότι πληρώνονται τσάμπα.Για ρωτήστε ένα γιατρό, νοσηλευτή, αστυνομικό που κάνει βάρδιες και πολλές φορές διπλοβάρδιες κατά πόσο κάθεται.Για ρωτήστε ένα δάσκαλο ο οποίος μέχρι να διοριστεί δουλεύει αναπληρωτής με 400€ το μήνα στα κατσάβραχα της Ελλάδας, για να εκπαιδεύει τα κακομαθημένα από τους γονείς παιδιά πόσο κάθεται και πόσο καλός είναι ο δημόσιος τομέας.Για ρωτήστε όσους εργάζονται στη ΔΕΗ στην παραγωγή και στους πυλώνες που παίζουν τη ζωή τους κάθε μέρα κορώνα γράμματα κατά πόσο κάθονται. Όλοι εμείς που γράφουμε σε αυτό το forum απολαμβάνουμε την άνεση των γραφείων μας και εργαζόμαστε σκληρά γράφοντας στο forum των νέων. Με αυτή τη νοοτροποία φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και με αυτή τη νοοτροποία δεν πρόκειται ποτέ να πάμε μπροστά πρώτα σαν άνθρωποι και μετά σαν κράτος.
ΔΥ
21/04/2010 10:15
Το εφάπαξ των ΔΥ (ενημέρωση στους ξερόλες δουλευταράδες του Ιδιωτικού) προκύπτει από κρατήσεις στο μισθό τους (των ΔΥ για να μην παρεξηγούμαστε). Επομένως το κράτος για όσα χρόνια δουλεύει ο ΔΥ έχει ένα ποσό που διαχειρίζεται. Γι αυτό και το κράτος είναι υποχρεωμένο να επιστρέψει το ποσό που αναλογεί σε κάθε υπάλληλο που βγαίνει στη σύνταξη.
Πριν γίνω ΔΥ δούλευα επί σειρά ετών (άνω της δεκαετίας) στον Ιδιωτικό τομέα και ξέρω πολύ καλά πόσοι ιδιωτικοί υπάλληλοι κάάάάάθονται περισσότερο και από τον ποιο ασυνείδητο ΔΥ και μάλιστα με ΤΡΕΛΛΟΥΣ μισθούς και έχουν τα κορόιδα τους συνεργάτες τους και τρέχουν για να κάθονται αυτοί. Και επειδή εξαρτάται η εργασία τους από αυτούς του κηφήνες με τους παχυλούς μισθούς (των πολλών χιλιάδων ευρώ) δεν βγάζουν άχνα. Όπως επίσης γνωρίζω ΠΑΡΑ πολλές εταιρείες που δίνουν τα μισά (ή και παραπάνω) χρήματα μαύρα στους υπαλλήλους τους και έτσι αποφεύγουν και εισφορές και εφορία (κυρίως ναυτιλιακές αλλά και άλλες σε όλους τους χώρους).
Λοιπόν μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Και μην βγαίνουν οι ιδιωτικοί να βρίζουν συνέχεια τους ΔΥ (δε λέω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στον δημόσιο τομέα και ότι δεν χρειάζεται αναδιάρθρωση) γιατί έχουν συμβάλει και αυτοί και σε μεγάλο βαθμό στην κατάσταση που είναι τώρα η χώρα.
Και μια επισήμανση. Ότι καλό έχει γίνει στον ιδιωτικό τομέα έχει ξεκινήσει πρώτα από διεκδικήσεις και αγώνες του δημοσίου. Αυτό δουλεύει και αντίστροφα. Ότι κόβεται στον δημόσιο τομέα περιμένετέ το (αργά ή γρήγορα) και στον ιδιωτικό. Γι αυτό κύριοι του ιδιωτικοί μην καίγεστε ιδιαίτερα για κατάργηση των πάντων στο δημόσιο γιατί σας έρχεται μετά καπάκι. Και αν απολυθούν 300.000 ΔΥ που ζητάτε και βγούν στην αγορά εργασίας, με τα χρήματα που θα ζητήσουν (γιατί έχουμε μάθει να ζούμε με ψίλουλα) και τις δεξιότητες που πολλοί από αυτούς έχουν, δεν ξέρω αν και πού θα βρίσκετε δουλειά εσείς μετά, κύριοι του ιδιωτικού (όχι όλοι αλλά πολλοί από εσάς).
Με τις υγείες μας...
ο - ρ
21/04/2010 10:14
Ακουσα το πρωι απο τον Κυρτσο την δηλωση του Παναγιωτοπουλου παραδεχομενος επιτελους οτι το κομμα του παρεδοσε δημοσιονομικη κριση χρεους και ελειμματος αλλαν το Πασοκ δημιουργησε κριση δανεικων ξεχνοντας βεβαια οτι το τελευταιο ειναι παραγογο των ανωτερων.
Ας ζητησουν λοιπον την παραιτηση της Κυβερνησις και να γινουν εκλογες αν νομιζουν οτι ο Λαος ασπαζετε τις αποψεις τους και ετσι θα δουμε και εμεις οι απλοι ανθρωποι αν το αγγουρι των 10.4 εγινε 19.0% ''η μικροτερο.
ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ
21/04/2010 10:11
ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΗΤΑΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΔΟΥΛΕΥΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΕΛΕΓΕΣ ΘΑ ΠΑΡΩ 800 ΕΥΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΡΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ 600 .

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.

ANEST
21/04/2010 10:00
βρε συνελληνες, αληθευει οτι οι δικαστικοι δ.υ. αν εχουν 25-28 χρονια υπηρεσια και αποχωρήσουν τους χαριζονται και αλλα 10 χρονια χωρις να εχουν πληρωσει ουτε ενα ευρώ εισφορα;

ποιος ξερει να μας πει;

εγω παντως πηγα πριν απο πολλα χρονια στο ικα για να εξαγορασω τα τρια προηγουμενα με αυτασφαλιση και το ικα μου ειπε δεν γινεται!

KA
21/04/2010 09:57
Το θέμα δεν είναι αν γίνονται κρατήσεις για το εφάπαξ αλλά και αν είναι αρκετές.
Προφανώς ή οι κρατήσεις είναι πολύ λίγες ή το εφάπαξ πολύ μεγάλο σε σχέση με τις κρατήσεις.
Αρά η πρέπει να μειωθεί το εφάπαξ ή να αυξηθούν οι κρατήσεις .
Garatzeos
21/04/2010 09:52
Προς Δ.Υ.: Φίλε άστο... αφού πήζεις τόσο πολύ στο Δημόσιο, ανταλλάζουμε θέσεις?
@akouson
21/04/2010 09:41
Ti mas les? o tourismos einai kalos mono gia autous pou to eppagelma tous exei na kanei me touristes!giauto stin kriti oloi exoun panw apo 2 spitia kai ston ebro o kosmos pinaei! Prepei na ginei isokatanomh tou ploutou kai ta lamogia na pane fylakh! Na arxisoun oi katasxeseis twra!

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows.

maktheo
21/04/2010 09:29
Δυστυχώς,
φαίνεται η ''ευσυνειδησία'' των δημόσιων υπαλλήλων που αντί να πούνε ότι θα καθίσουν να δουλέψουν και θα βοηθήσουν το κράτος στην τρέχουσα φάση, θέλουν να την κάνουν άρον άρον δίνοντας τη ''χαριστική βολή'' στα ασφαλιστικά ταμεία. Τόσο πολύ κουράστηκαν κατά τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου...

Από την άλλη, ας μη τους βάζουμε όλους στο ίδιο σακί. Υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που δουλεύουν και που ούτως ή άλλως δε σκόπευαν να βγούνε στη σύνταξη νωρίτερα.
GOLDEN BOY
21/04/2010 09:19
ΤΑ ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΠΗΔΑΝΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΑΡΕΙ ΚΛΙΣΗ!!

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (ControlPanel) των Windows.

Καλιακου Ευθυμια
21/04/2010 09:19
Κύριοι το εφάπαξ θα το πάρετε, να είσαστε καλά, να ζήσετε και θα το πάρετε με δόσεις, ας πούμε 5 ετών, ή βγήτε στην σύνταξη και περιμένετε 5 χρόνια μετά θα το πάρετε. Ισως μειωθούν και οι αποχωρήσεις έτσι. Αλλωστε, τις περισσότερες φορές το τρώνε άλλοι το εφάπαξ (παιδιά, εγγόνια κλπ)
ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ
21/04/2010 09:17
ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΦΑΠΑΞ. ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΔΡΟΜΟΥΣ,ΛΙΜΑΝΙΑ, ΠΑΡΑΛΙΕΣ,ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ,ΣΤΑΘΜΟΥΣ, ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΞΥΝΟΥΝ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΘΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΠΑΕΙ ΧΑΘΗΚΑΜΕ.ΠΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΕΡEΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΛΥΒΙ ΚΑΙ ΛΥΝΟΥΝ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ, ΣΤΑ PC ΠΑΙΖΟΥΝ ΧΑΡΤΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΣ ΜΙΖΕΣ.ΑΛΛΟΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Η ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ. ΣΥΝΙΣΤΩ: ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΕΤΕ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΚΗΦΗΝΕΣ ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (ControlPanel) των Windows.

Ι. Μποφίλιας
21/04/2010 09:08
Όταν υποπίπτει κανείς σε κακή πράξη (πλαστογραφίες στοιχείων κλπ.) το πρώτο που έχει να κάνει είναι να ζητήσει αυθόρμητα και ειλικρινά συγγνώμη από όσους έβλαψε και δεύτερο να επιδείξη διάθεση για αυτοστιγμεί προσπάθειας επανόρθωσης του σφάλματος, όσο γίνεται. Όποιος δεν έχει μάθει να συμπεριφέρεται έτσι είναι αντικοινωνικός και κατ΄επέκταση ασυνείδητο βλαχαντερό. Μέχρι στιγμής ουδείς εμφανίσθηκε να εφαρμόσει τους "ιερούς" αυτούς κανώνες της διεθνούς κοινωνίας. Κάτι τέτοιο δεν παραμένει απαρατήρητο και βέβαια χωρίς συνέπειες. Προ πάντων μη περιμένεις να σου μάθει ο άλλος, τι πρέπει να κάνεις, σε κάτι που είναι αυτονόητα επιβεβλημένο. Η ερώτηση γιατί δεν μας πιστεύουν, είναι απλή. Όση θυσία και να καταβάλεις, οι απαιτήσεις "λάβετε περισσότερα μέτρα" δεν πρόκειται να σταματήσουν, αν δεν προηγηθεί η απόδειξη καλής συμπεριφοράς στους δεθνείς κοινωνικούς κανόνες. Αυτός που δεν έχει το θάρρος να ζητήσει πρώτος συγγνώμη είναι ακατάλληλος να υπηρετήσει μία αξιοπρεπή κοινωνία.
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Πλαστογραφούν και μετά σου κάνουν και τον έξυπνο! Καμαρώνουν με πλήρη ασυνειδησία! Το μαρτύριο δεν πρόκειται να σταματήσει, αν δεν διαπιστωθεί κατηγορηματικά η πιστή υπακοή στους "ιερούς" κανόνες της διεθνούς κοινωνίας. Για παράδειγμα αναφέρω την υπόκλιση του Βίλι Μπράντ, πρώην Καγκελαρίου, μποστά στα θύματα του ΙΙ. παγκασμίου πολέμου. Έκτοτε η Γερμανία κέρδισε τεράστιο, ασύγκριτο έδαφος εμπιστοσύνης από τα πρώην θύματά της. Μόνο έτσι κατάφερε να συντηρεί το οικονομικό θαύμα της. Βλαχαντερά ουδέποτε ζητούν συγγνώμη. Συνήθως εγείρουν και απαιτήσεις. Μόνο ένα θαύμα θα μπορούσε να μας διασώσει από την ασυνείδητη συμπεριφορά των βλαχαντερών.
Α.Κ
21/04/2010 08:57
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΤΩΝ Δ.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ? ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΕΦΑΠΑΞ?

----------Από ΤΑ ΝΕΑ Administrator------

Προειδοποίηση: Από την 1η Μαΐου δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή/και λατινικά στοιχεία. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας στην ελληνική γλώσσα μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (ControlPanel) των Windows.

Δ.Υ.
21/04/2010 08:57
Σιγά ρε δουλευταράδες - φοροκλέφτες του ιδιωτικού τομέα !!!!

Ο ιδιωτικός υπάλληλος δεν αποζημιώνεται όταν απολυθεί ;;;;

Αν καταργήσουν το εφάπαξ να μας δώσουν πίσω τις κρατήσεις που μας κάνουν κάθε μήνα !!!
VP
21/04/2010 08:35
Το προβλημα δεν ειναι ο ΔΥ που εχει ματωσει απο το ξυσημο, το προβλημα εστιαζεται στους υπευθυνους που το επιτρεπουν. Αν δλδ συνεβαινε στον ιδιωτη θα φωναζε κανεις ; Η καθε υπηρεσια θα πρεπει να εχει "στοχους" παραγωγικους και οικονομικους διαφορετικα απολυσεις.
Κατάργηση του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων !!!!! Όχι άλλα δανεικά για τους τεμπέληδες !!!!!
21/04/2010 08:08
Θα πρέπει να καταργηθεί το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων !!!! Πρώτον είναι χρήματα του δημοσίου δανεικά και δεύτερον σε κάποιον που δεν δούλεψε ποτέ δεν αξίζει τέτοια αμοιβή !!!!!!!!

Και να μην πάρει κανείς σύνταξη πάνω απο 1500 ευρώ !!!!!!!!

Το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων είναι κεφάλαιο δανεικό που πρέπει να επιστραφεί στις αγορές με τόκο !!!! Οπότε κατάργηση τώρα !!!! Όχι άλλα δανεικά για τους τεμπέληδες του δημοσίου !!!!!!!!