Ένα μελωδικό ταξίδι στα Επτάνησα με την ονομασία «Γέφυρες» θα έχει τη δυνατότητα να κάνει το κοινό που θα βρεθεί τη Δευτέρα 4 Μαΐου στις 20.30 στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας).

Τρία φωνητικά σύνολα, οι «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυνθος», οι Corfu Voices και το παραδοσιακό σχήμα λαϊκής αριέτας της Κεφαλληνιακής Χορωδίας μαζι με την κερκυραϊκή μαντολινάτα «Menestrelli», θα παρουσιάσουν καντάδες και αρέκιες από την πλούσια μουσική παράδοση της Ζακύνθου, της Κέρκυρας και της Κεφαλονιάς.

Οι λιγότερο μυημένη στις νότες της επτανησιακής μουσικής, θα ακούσουν μάλλον με ενδιαφέρον τις εκτελέσεις καντάδων που καταπιάνονται με θέματα της καθημερινότητας αλλά και ερωτικής φύσης και συνοδεύονται απαραίτητα από κιθάρες και μαντολίνα.

Αντίθετα, οι αρέκιες, τα τραγούδια δηλαδή με ξεχωριστό μουσικό ύφος, αποδίδονται χωρίς τη συνοδεία οργάνου από τέσσερις φωνές, εκ των οποίων η πρώτη ξεκινάει με σόλο για να μπουν στη συνέχεια οι υπόλοιπες.

Η ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στα δύο αντιπροσωπευτικά δείγματα της επτανησιακής μουσικής, είναι ότι η καντάδα τραγουδιέται και απευθύνεται στις γυναίκες, ενώ η αρέκια μιλάει για τις γυναίκες!

Τη σειρά που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Μουσικές του κόσμου» του Μεγάρου Μουσικής, θα διευθύνει ο συνθέτης Δημήτρης Μαραγκόπουλος. Την επιστημονική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Χαράλαμπος Ξανθουδάκης, καθηγητής του μουσικού τμήματος του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Τους «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυνθος» θα διευθύνει ο μαέστρος Ιάκωβος Κονιτόπουλος ενώ τη μουσική διδασκαλιά του Διονύση Σεμιτέκολου συμπληρώνει η σκηνοθεσία του Τώνη Λυκουρέση.

Τη μουσική επιμέλεια της χορωδίας Corfu Voices και της Μαντολινάτας «Menestrelli» έχει ο Φώτης Αργυρός.

Το θέαμα ολοκληρώνεται με την παρουσίαση τοπικών παραδοσιακών χορών από συγκροτήματα των νησιών.

Τα εισιτήρια ξεκινούν από 6 ευρώ (για τις ειδικές κατηγορίες) και φτάνουν τα 35 ευρώ (διακεκριμένη ζώνη).

Για περισσότερες πληροφορίες το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το Μέγαρο Μουσικής στο τηλέφωνο 2107282333 ή να μπαίνει στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.megaron.gr