Τόση δίψα για έκφραση δύσκολα συναντάς σε 65χρονο και μάλιστα σε κάποιον που έχει γευτεί αφειδώς την επιτυχία και τη δόξα. Ο λόγος για τον Τζεφ Μπρίτζες, που συνεχίζει να ξεδιπλώνει το ταλέντο του ως μουσικός αλλά και ως φωτογράφος! Μετά την κυκλοφορία του τρίτου του άλμπουμ «Sleeping Tapes» κυκλοφόρησε και ένα λεύκωμα που ονόμασε «Pictures» με ασπρόμαυρες φωτογραφίες, τις οποίες άρχισε να τραβά ο ίδιος πριν από περίπου 35 χρόνια.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Papermag» ο βραβευμένος δύο φορές με Οσκαρ ηθοποιός –«The contender» (2000) και «Crazy Heart» (2009) –μίλησε για το νέο του εγχείρημα και έδωσε συμβουλές για γαλήνιες νύχτες: «Μπορεί κάποιος να πιει ένα ποτήρι ζεστό γάλα πριν πέσει στο κρεβάτι, αλλά εκείνο που λειτουργεί σε μένα είναι να λαγοκοιμάμαι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δεκαπέντε λεπτά αρκούν για να χαλαρώσεις». Πώς οδηγήθηκε σε αυτό το ιδιότυπο εγχείρημα, δηλαδή μουσικές για ύπνο ελαφρύ; «Ο κόσμος είναι γεμάτος από άυπνους ανθρώπους που χρειάζονται ξεκούραση –αυτός είναι ο λόγος που ο δίσκος μου είναι γεμάτος από ήχους, θορύβους και οτιδήποτε άλλο βοηθά σε έναν βαθύ ύπνο». Ηχοι όπως καθημερινές συζητήσεις, αφηγήσεις του ίδιου του Μπρίτζες, το μακρινό τρένο που ακούει να περνάει από το σπίτι του στη Σάντα Μπάρμπαρα ή βατράχια. Ο Τζεφ Μπρίτζες στο διπλό άλμπουμ «Sleeping Tapes» συνεργάστηκε με τον Κίφους Τσιαντσία –συνθέτης του σάουντρακ της σειράς «True Detective». Ο ηθοποιός πάντως, όπως δήλωσε, πριν ξαπλώσει για να κοιμηθεί ακούει μουσική ambient: «Μου αρέσει πολύ η δουλειά του Μπράιαν Ινο «Lux» και το «Music for airports»».

Ο Μπρίτζες λατρεύει και την τέχνη της φωτογραφίας. Δεν σταματούσε να τραβά ασπρόμαυρες εικόνες από τη δεκαετία του 1980. Με την πανοραμική κάμερα Widelux ανά χείρας στα γυρίσματα των ταινιών που έπαιρνε μέρος, απαθανάτιζε στιγμές με τους συμπρωταγωνιστές του. Αυτές οι φωτογραφίες τώρα κοσμούν το άλμπουμ «Pictures». Κάτι δηλαδή σαν ένα ημερολόγιο με φωτογραφίες φίλων που δουλεύουν μαζί, χωρίς να εστιάζει στην ιδιότητά τους ως αστέρων του Χόλιγουντ. Ετσι αποκαλύπτονται «κρυφά» πλάνα από ταινίες που έχουν αγαπηθεί, όπως «Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι», «Αληθινό θράσος», «Texasville» κ.ά.

Ζωηρή όμως είναι και η κινηματογραφική του ιδιότητα, αφού ο γνωστός ηθοποιός θα είναι ο πρωταγωνιστής στο νέο θρίλερ δράσης «Comancheria», στο οποίο θα υποδυθεί έναν αστυνομικό που κυνηγά δύο αδέλφια τα οποία υποδύονται οι Κρις Πέιν και Μπεν Φόστερ. Το σενάριο υπογράφει ο Τέιλορ Σέρινταν, γνωστός από τη σειρά «Sons of Anarchy», ενώ τα γυρίσματα θα αρχίσουν τον Ιούνιο.