Ο δόλος και η παγίδα: Είναι ο συνδετικός άξονας, το κοινό τεσσάρων αττικών τραγωδιών που αποτελούν τον καμβά του θεατρικού αναλογίου «Είναι κι η θάλασσα- ποιος θα την εξαντλήσει;»που παρουσιάζουνη Γωγώ Μπρέμπου και ο Χρήστος Πολυμενάκος στο «Αγγέλων Βήμα» τις Πέμπτες 23 και 30/10 στις 17.30​

Οι δύο ηθοποιοί ερμηνεύουν κείμενα από τέσσερα μεγάλα τραγικά έργα, από τον «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου και από την «Εκάβη», τη «Μήδεια», τις «Βάκχες» του Ευρυπίδη, σε ένα θεατρικό αναλόγιο με μορφή παράστασης και άκρως ενδιαφέρον και επίκαιρο θέμα: τη διερεύνηση των ηθικών διαστάσεων του δόλου.

«Ο δόλος στην Αττική τραγωδία δεν είναι πάντα απόλυτα μεμπτός. Μπαίνει στην υπηρεσία της διεκδίκησης, της τιμωρίας, της εκδίκησης, δηλαδή μιας πράξης που προβάλλει ένα αίτημα δικαίου» σημειώνει η Χαρά Μπακονικόλα καθηγήτρια στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οπότε «η ποίηση αναλαμβάνει το επικίνδυνο παιχνίδι με τις λέξεις που θα προτείνει στον άνθρωπο το ασφαλές μονοπάτι. Ή, μια νέα, άγνωστη ακόμη, παγίδα» όπως λέει ο δραματουργός και σκηνοθέτης, Χρήστος Πολυμενάκος.

* Πέμπτη 23 και 30 Οκτωβρίου στις 17.30 στο «Αγγέλων Βήμα» (Σατωβριάνδου 36) Τηλ. 210 5242211 & -213)