Νεκρός βρέθηκε ο διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ Ρόμπιν Γουίλιαμς με την αστυνομία να εκτιμά από τις πρώτες ενδείξεις ότι ο θάνατός του οφείλεται σε αυτοκτονία.

Ο διάσημος κωμικός ήταν 63 ετών και θεωρείτο ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς της γενιάς του. Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στη βόρεια Καλιφόρνια, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μαρίν.

Αν και τα αίτια του θανάτου του διάσημου ηθοποιού διερευνώνται, οι ιατροδικαστικές υπηρεσίες εκτιμούν ότι προήλθε από ασφυξία ως απόρροια αυτοκτονίας.

Ο βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός είχε δώσει προσωπική μάχη για την αντιμετώπιση προβλημάτων εθισμού και είχε εισαχθεί για αυτόν τον λόγο σε κέντρο αποκατάστασης στη Μινεσότα.

Σύμφωνα με τον αμερικάνικο Τύπο, ο Ρόμπιν Γουίλιαμς που είχε κερδίσει το Οσκαρ β’ ανδρικού ρόλου για το «Good Will Hunting» (Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ) έπασχε από κατάθλιψη, κάτι που επιβεβαίωσε και ο μάνατζέρ του.

Το σπίτι στο Τίμπουρον της Καλιφόρνιας όπου κατοικούσε και βρέθηκε νεκρός ο Ρόμπιν Γουίλιαμς

Πιθανή αιτία θανάτου η ασφυξία

Ο ίδιος ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «ο θάνατος του Ρόμπιν Γουίλιαμς αποτελεί μια τραγική και ξαφνική απώλεια. Η οικογένεια ζει μια πολύ δύσκολη στιγμή και ζητά τον σεβασμό της ιδιωτικής της ζωής».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο ηθοποιός που ζούσε με τη σύζυγό του στη βόρεια Καλιφόρνια δηλώθηκε νεκρός στις 12:02 τοπική ώρα και η πιθανή αιτία του θανάτου ήταν ασφυξία εξ αιτίας αυτοκτονίας.

«Σήμερα έχασα τον σύζυγό μου και τον πιο καλό μου φίλο ενώ ο κόσμος έχασε έναν αγαπημένο καλλιτέχνη και έναν ωραίο άνθρωπο» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η σύζυγος του Ρόμπιν Γουίλιαμς, Σούζαν Σνάιντερ, και προσθέτει: «Εκ μέρους της οικογένειας σας παρακαλούμε να προστατεύσετε την ιδιωτική μας ζωή κατά τη διάρκεια του πένθους μας. Ελπίζουμε ότι θα μνημονεύεται όχι για τον τρόπο που πέθανε αλλά για το γέλιο και τη χαρά που σκόρπισε σε εκατομμύρια ανθρώπους».

Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς έκανε για πάνω από τρεις δεκαετίες σπουδαία κινηματογραφική καριέρα και έγινε διεθνώς γνωστός για τον ρόλο του στο αντιπολεμικό φιλμ του Μπάρι Λέβινσον «Good Morning Vietnam» (Καλημέρα Βιετνάμ) το 1987.

Είχε επίσης κατακτήσει το κοινό σε όλον τον κόσμο με μεγάλες ερμηνείες, όπως στον ρόλο του λαμπρού παιδαγωγού στην ταινία ο «Κύκλος των Χαμένων Ποιητών» (Dead Poets Society, 1989), στην οικογενειακή κωμωδία «Mrs Doubtfire» και στον «Βασιλιά της μοναξιάς» (The Fisher King, 1991).

Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς είχε προταθεί άλλες τρεις φορές για βραβείο Οσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου.

Είχε ξεκινήσει την καριέρα του ως κωμικός σε stand up commedy, ενώ το αμερικανικό κοινό τον πρωτογνώρισε ως εξωγήινο Μορκ το 1974 σε ένα επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς «Happy Days» – ρόλο που μετά μετέφερε σε δικό του σίριαλ «Mork and Mindy» (1978 – 1982).

Συνολικά έπαιξε σε 47 ταινίες, οι οποίες, όπως ανέφερε το BBC, είχαν συνολικές εισπράξεις 3,17 δισ. δολάρια μόνο στις ΗΠΑ!

Δήλωση Ομπάμα

«Ο Γουίλιαμς ήταν ένας αεροπόρος, ένας γιατρός, ένα τζίνι, μια νταντά, έναν πρόεδρος, ένας καθηγητής. Αλλά ήταν ένας και μοναδικός στο είδος του. Ηρθε στις ζωές μας σαν εξωγήινος αλλά κατάφερε να αγγίξει κάθε στοιχείο του ανθρώπινου πνεύματος. Μας έκανε να γελάμε.

»Μας έκανε να κλαίμε. Πρόσφερε το απεριόριστο ταλέντο του ελεύθερα και γενναιόδωρα σε εκείνους που το χρειάζονταν περισσότερο -από τα στρατεύματά μας που βρίσκονται στο εξωτερικό, στους περιθωριοποιημένους ανθρώπους στους δρόμους μας.

»Η οικογένεια Ομπάμα εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Ρόμπιν, στους φίλους του και σε όσους βρήκαν τη φωνή τους χάρη στον Ρόμπιν Γουίλιαμς», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.