Με τον Κέβιν Σπέισι στον ρόλο ενός αδίστακτου πολιτικού που κάνει σκοπό της ζωής του την εγκατάστασή του στον Λευκό Οίκο, η νέα εκδοχή της βρετανικής επιτυχημένης σειράς «The House of Cards», την παραγωγή της οποίας υπογράφει το διαδικτυακό αμερικανικό κανάλι Netfix, επαναπροσδιορίζει τους κανόνες του τηλεοπτικού παιχνιδιού. Η πλοκή, που βασίζεται στο ομότιτλο πολιτικό μυθιστόρημα του Μάικλ Ντομπς και είχε προβληθεί ως σειρά 10 επεισοδίων από το BBC τη δεκαετία του ’90, αναπτύσσεται τώρα αποκλειστικά στο Διαδίκτυο και σπάει ταμεία. Η διεισδυτικότητα του ιντερνετικού καναλιού είναι τέτοια, ώστε έχει ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο συνδρομητές μόνο στη Βρετανία από την έναρξη λειτουργίας του –πριν από έναν χρόνο.
Ο Κέβιν Σπέισι υποδύεται τον γερουσιαστή των Δημοκρατικών Φράνσις – Φρανκ Αντεργουντ, έναν ψυχρό και ανηλεή πολιτικό. Ταυτόχρονα ενδύεται και τον ρόλο του αφηγητή και χρησιμοποιεί την κάμερα για να απευθυνθεί στον τηλεθεατή σε πρώτο πρόσωπο. Οι πολιτικές ίντριγκες που ξεδιπλώνονται στην πορεία των επεισοδίων, σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ («Seven», «To κορίτσι με το τατουάζ» κ.ά.), είναι σατανικές σε σημείο που ενέπνευσαν τον κριτικό των «Νιου Γιορκ Τάιμς» να γράψει πως «πρόκειται για έναν σύγχρονο Μάκβεθ».

Το νέο ιντερνετικό τηλεοπτικό πρόγραμμα είναι τρανή απόδειξη για την αλλαγή στις τηλεοπτικές συνήθειες, καθώς όλο και περισσότεροι επιλέγουν να παρακολουθούν ταινίες ή τηλεοπτικά προγράμματα μέσω του Διαδικτύου. Το Netfix επένδυσε κάπου 74 εκατ. ευρώ εξασφαλίζοντας τα πνευματικά δικαιώματα του πολιτικού σίριαλ και χρηματοδοτώντας την παραγωγή του και ήδη ετοιμάζει τον δεύτερο κύκλο επεισοδίων.