Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, έκθεση που ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1905 και πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις αρχές Μαρτίου, οι πρεμιέρες νέων μοντέλων θα κλέψουν την παράσταση, δίνοντας ταυτοχρόνως και μια πρώτη γεύση από τις τετράτροχες παρουσίες που θα δούμε άμεσα στους δρόμους.. Τα μοντέλα παραγωγής, τα κόνσεπτ, οι ηλεκτρικές προτάσεις, τα φουτουριστικά οχήματα, τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης και οι νέες τεχνολογικές καινοτομίες θα εκτεθούν από τις 9 Μαρτίου και για 10 ημέρες στο εκθεσιακό κέντρο Palexpo, λίγα μέτρα από το αεροδρόμιο της Γενεύης. Πάνω από 500 εκθέτες θα δώσουν το μελλοντικό στίγμα της αυτοκίνησης, ενώ κάθε χρόνο την ελβετική έκθεση της επισκέπτονται 900.000 επισκέπτες. Σας δίνουμε μια πρώτη γεύση από δεκατρία μοντέλα, που όντως έκλεψαν την παράσταση.

VW Sedric concept

Το πρωτοποριακής εμφάνισης Cedric, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της στρατηγικής “Together 2025“ της VW για το πώς βλέπει τα αυτοκίνητα του μέλλοντος και τις τεχνολογίες που θα φέρουν τα μοντέλα της. Το Cedric προβάλλει την αυτόνομη οδήγηση με τον οδηγό του να έχει τη δυνατότητα στο εγγύς μέλλον να πατάει απλά ένα μπουτόν και το αυτοκίνητο να τον παραλαμβάνει από το σημείο που θα επιθυμεί. Είναι 100% ηλεκτρικό, ενώ είναι το μοντέλο που καταργεί πλήρως τον οδηγό, μιας και δεν θα διαθέτει ούτε τιμόνι, ούτε πεντάλ!

Mitsubishi Eclipse Cross

Στη Γενεύη η Mitsubishi όπως είχε προαναγγείλει, παρουσιάζει ένα νέο μικρό crossover με κύριους ανταγωνιστές το νέο Nissan Qashqai. Σε διαστάσεις τοποθετείται ανάμεσα στο ASX και το Outlander. Έχει πληθώρα ηλεκτρονικών συστημάτων με το εσωτερικό του να διαθέτει οθόνη αφής και head-up display με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας να υποστηρίζει Apple CarPlay και Android Auto. Ο 1.500αρης τούρμπο κινητήρας βενζίνης θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων και τετρακίνηση. Επίσης, θα εξοπλίζεται με ντίζελ 2,2 λίτρων με επίσης οκτάρι κιβώτιο. Οι πωλήσεις του στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν από το φθινόπωρο.

SsangYong XAV-L

Η SsangYong παρουσιάζει στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκίνητου της Γενεύης το κόνσεπτ μοντέλο, το XAV-L, Θα διαθέτει επτά ξεχωριστές θέσεις και άνετο σαλόνι. Το XAV-L , σύμφωνα με τη SsangYong, έρχεται να παίξει ένα διαφορετικό ρόλο στη κατηγορία των μεσαίων SUV, συνδυάζοντας τις εκτός δρόμου ικανότητες με την προσαρμοστικότητα και τη χρηστικότητα ενός MPV. Θα προσφέρεται με δύο κινητήρες: 1.5 λίτρου βενζίνης και 1,6 λίτρου ντίζελ.

Lexus LS 500h

Η Lexus ανεβάζει στη Γενεύη τον πήχη των λιμουζινών με τη νέα, υβριδική LS 500h, Διαθέτει το τελευταίο και πιο εξελιγμένο υβριδικό σύστημα Multi Stage Hybrid με την ηλεκτρική αυτονομία να αγγίζει τα 140 χλμ. Το υβριδικό σύνολο συνδυάζει τον V6 3,5 λίτρων βενζινοκινητήρα και 2 ηλεκτροκινητήρες, συνδυάζοντας ένα 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Η συνδυαστική ισχύς αγγίζει τους 354 ίππους, με την επιτάχυνση να είναι από τα 0-100 χλμ/ώρα σε 5,4 δευτερόλεπτα.

Mercedes-Benz AMG GT Concept

To μεγάλο αστέρι της Mercedes-Benz στη Γενεύη είναι η νέα AMG GT Concept. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο τετράθυρο μοντέλου, ως προάγγελος για το μοντέλο παραγωγής που θα κυκλοφορήσει το 2019. Κινείται από biturbo V8 4,0-λίτρων βενζινοκινητήρα, με ισχύ 815 ίππους, επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 3 δευτερόλεπτα.. Θα πατάει σε μια νέα πλατφόρμα, την MRA που θα κάνει χρήση πανάλαφρων υλικών, όπως είναι το αλουμίνιο και ο χάλυβας υψηλής αντοχής, ώστε να κρατηθεί χαμηλό το συνολικό βάρος.

Citroen C-Aircross Concept

Η Citroën παρουσιάζει σε πρώτη παγκόσμια ένα τολμηρό concept car, το C-Aircross Concept. Το τολμηρό σχεδιαστικά μοντέλο ανήκει στην κατηγορία των SUV. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν επενδυμένα καθίσματα και η πανοραμική γυάλινη οροφή. Επίσης, κυριαρχεί η head-up display οθόνη που προβάλλει όλες τις λειτουργίες στο παρμπρίζ του οχήματος, το τιμόνι με διαισθητικό έλεγχο, η κάμερα οπισθοπορείας και η ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου .

Renault Captur

H Renault παρουσιάζει το ανανεωμένο Captur, έπειτα από τρία χρόνια παρουσίας. Διαθέτει ανασχεδιασμένη μάσκα, νέους προφυλακτήρες και φωτιστικά σώματα full LED. Το μοντέλο θα συνεχίσει να προσφέρει πολλές επιλογές εξατομίκευσης, με 30 διαφορετικούς συνδυασμούς εξωτερικών χρωμάτων και νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου. Παράλληλα, στον προαιρετικό εξοπλισμό του μοντέλου προστίθεται και μια νέα πανοραμική-σταθερή γυάλινη οροφή. Η γκάμα του μοντέλου θα περιλαμβάνει και πάλι τους βενζινοκινητήρες 0,9 και 1,2 TCe και το μοτέρ πετρελαίου 1,5 dCi.

Jeep Compass

Η Jeep αποκαλύπτει στην 87η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το ολοκαίνουργιο Jeep Compass, το νέο κόμπακτ SUV που θα προσφέρει τις γνώριμες επιδόσεις του εντός και κυρίως εκτός δρόμου, με τους υποψήφιους αγοραστές να μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 17 συνδυασμούς κινητήρων και συστημάτων μετάδοσης. Στο εσωτερικό ξεχωρίζει το σύστημα πολυμέσων Infotainment . Δίπλα στο Jeep Compass θα βρίσκεται όλη η οικογένεια της Jeep με τρεις νέες «Special Edition» εκδόσεις.

Hyundai i30 Tourer

To πρακτικό Hyundai i30 Tourer (Wagon) παρουσιάζεται στη Γενεύη. Το νέο μέλος της οικογένειας i30 αποτελεί την πιο οικογενειακή εκδοχή, και όπως αναφέρουν τα στελέχη της φίρμας «Η εκλεπτυσμένη γραμμή οροφής και οι δυναμικές αναλογίες δίνουν στο αμάξωμα σχεδόν κουπέ σχήμα. Το κομψό και δυναμικό προφίλ τονίζεται περαιτέρω από ένα πλούσιο πλαίσιο χρωμίου που περιβάλλει τα πλευρικά παράθυρα.»

Skoda Octavia RS 245

H νέα Octavia RS245 εντυπωσιάζει μόνο με τους αριθμούς: Ο νέος δίλιτρος κινητήρας βενζίνης αποδίδει 245 ίππους, και επιταχύνει από τα 0-100χλμ/ώρα σε μόλις 6,6 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Η μέγιστη ροπή των 370 Nm επιτυγχάνεται μεταξύ 1.600 και 4.300 σ.α.λ. Οι επιλογές μετάδοσης: Χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ή 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Το μοντέλο διαθέτει στάνταρ αλουμινένιες ζάντες διαμέτρου 19 ιντσών. Συνδυάζεται με ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενο μπλοκέ διαφορικό και το προαιρετικό σύστημα ενεργού ελέγχου της δυναμικής συμπεριφοράς του πλαισίου.

Volkswagen Arteon

Η VW κατατάσσει στο νέο της μοντέλο στην κατηγορία των νέων premium fastback μοντέλων, και τοποθετείται πάνω από το Passat. Οι γενναιόδωροι χώροι του θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του μοντέλου. Το Arteon, περιλαμβάνεται εντελώς νέα μάσκα στην οποία οι προβολείς LED και τα φώτα ημέρας έχουν συγχωνευτεί με τις χρωμιωμένες γρίλιες της μάσκας. Σημαντικό επίσης είναι πως στο Arteon παρουσιάζονται πολλές νέες και ενδιαφέρουσες τεχνολογίες, όπως η τελευταία γενιά συστημάτων υποστήριξης οδηγού, που συνήθως συναντώνται μόνο στα πολυτελή αυτοκίνητα.

Audi RS5 Coupe

Η Audi παρουσιάζει στη Γενεύη και το νέο RS5 Coupe. To υψηλών επιδόσεων γερμανικό μοντέλο, με τον biturbo 2,9 λίτρων μοτέρ – το οποίο κινεί και την Porsche Panamera 4S – αποδίδει 450 ίππους και την αστείρευτη ροπή των 600 Nm .Σε επιδόσεις, το νέο RS5 πιάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 280 χλμ/ώρα. Είναι τετρακίνητο ενώ στάνταρ προσφέρεται με οκτάρι κιβώτιο.

Peugeot

Με τον τίτλο Car Of The Year 2017 να απονέμεται στη Γενεύη στο νέο 3008, η Peugeot παρουσιάζει το ολοκαίνουργιο Partner Tepee Electric, δίπλα στα τρία νέα SUV της μάρκας (2008, 3008 και 5008), το προηγμένο τεχνολογικά αυτόνομο Instinct Concept προβάλλοντας παράλληλα μία μελλοντική εκδοχή της επόμενης γενιάς i-Cockpit». Toν τίτλο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2017 απένειμε μια επιτροπή από 58 Ευρωπαίους δημοσιογράφους του αυτοκινήτου.