Ηταν η πρόβα τζενεράλε ενόψει των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων που αρχίζουν την προσεχή εβδομάδα με την αναμέτρηση κόντρα στη Λουκέρνη. Ο Ολυμπιακός που σχεδιάζει ο Μαρτίνς έδειξε καλά στοιχεία σε μεγάλο κομμάτι του φιλικού παιχνιδιού απέναντι στην ισπανική Λεγανές, αλλά δεν σημείωσε γκολ. Το 0-0 αφήνει μια γεύση πως κάτι έλειπε στους γηπεδούχους, που ναι μεν άφησαν υποσχέσεις στους περίπου 10.000 φίλους τους που βρέθηκαν στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, αλλά στον αντίποδα δεν έκρυψαν τις προσδοκίες για κάτι παραπάνω.

Αν κάτι αξίζει να επισημανθεί από την εμφάνιση του Ολυμπιακού είναι η θετική αμυντική λειτουργία της ομάδας. Κάτι που ασφαλώς θα βελτιωθεί περισσότερο στη συνέχεια, καθόσον θα υπολογίζονται και οι Τοροσίδης – Μεριά, τους οποίους περιμένει ο Μαρτίνς και δεν το έκρυψε στις δηλώσεις του μετά το φινάλε του ματς. «Καλός παίκτης ο Μεριά, πολύ καλός και έμπειρος ο Τοροσίδης».

Χρειάζεται χρόνος

Χθες ο Ολυμπιακός έδειξε να διαθέτει σφιχτό σύνολο, κάποιες στιγμές κατέθεσε και αυτοματισμούς, όπως συνέβη στο 21′ όταν η μπάλα έφτασε στον Φορτούνη, ήρθε το δυνατό σουτ με το αριστερό από τον διεθνή μέσο, αλλά εκτινάχθηκε ωραία και απέκρουσε σε κόρνερ ο γκολκίπερ Σερέντες. Ηταν η καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων που φόρεσαν για πρώτη φορά την ωραιότατη φανέλα τους και είχαν αρκετά νέα αποκτήματα στην ενδεκάδα. Τον Τσιμίκα που ανεβοκατέβαινε την αριστερή πλευρά. Τον Λάζαρο που χειροκροτήθηκε και αναζήτησε το γκολ. Τον Μιράντα που φρόντισε να είναι μεστός και τον Βούκοβιτς, έναν παίκτη που δείχνει μια νέα μεταγραφή για την ομάδα μετά το περσινό άχρωμο πέρασμα για κάποιους μήνες. Τον Καμαρά, ένα μηχανάκι στη μεσαία γραμμή, τον Ποντένσε που ακόμη θέλει τον χρόνο του και τον Γκερέρο που σίγουρα είναι πεισματάρης και μαχητής. Τον Φετφατζίδη. Αλλά και τον Μπουχαλάκη που επιχειρεί μια νέα αρχή και ζητεί αυτή τη φορά να αξιοποιήσει την ευκαιρία που του παρουσιάζεται. Οσο για τον Γιαννιώτη, σταθερός έδειξε και λογίζεται ως βασικός «άσος» αυτή την περίοδο.

Γίνεται αντιληπτό με την παράθεση των ονομάτων πως ο Ολυμπιακός χρειάζεται χρόνο για να δέσει και να αφομοιώσει τις τακτικές και τις επιθυμίες του προπονητή του, του Πορτογάλου Μαρτίνς. Ο κόσμος στην αρχή ασχολήθηκε με τις φονικές πυρκαγιές («ούτε συγγνώμη, ούτε παραίτηση», το πανό), χειροκρότησε τον Δημήτρη Σιόβα που φόρεσε το περιβραχιόνιο της Λεγανές και τιμήθηκε από τον Σάββα Θεοδωρίδη και άκουσε από τα μεγάφωνα το «η οικογένεια του Ολυμπιακού συμμετέχει στο πένθος και ζητάει ένα ταπεινό συγγνώμη». Πάντως, απέναντι σε μια ισπανική ομάδα που βγάζει τακτική στο παιχνίδι της, μάλλον θα ήταν παράλειψη να μην υπογραμμίσουμε ότι ο Ολυμπιακός πήρε καλό βαθμό στον αντίστοιχο τομέα.

«Ηταν ένα παιχνίδι πολύ χρήσιμο απέναντι σε μία ομάδα πολύ καλά οργανωμένη που έτρεχε συνεχώς, δεν βγάλαμε στο γήπεδο όσα θέλαμε, άλλα ήταν ένα καλό παιχνίδι για εμάς» είπε ο κόουτς Μαρτίνς.

Το πανό των οπαδών

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού καυτηρίασαν τη στάση της κυβέρνησης για τις καταστροφικές πυρκαγιές της περασμένης εβδομάδας.

«Μάνδρα, πνιγήκαμε στη στεριά. Μάτι, καήκαμε στη θάλασσα. Ούτε ένα συγγνώμη, ούτε μία παραίτηση. Συλλυπητήρια» ανέφερε το πανό της Θύρας 7 που αναρτήθηκε στο φιλικό με τη Λεγανές στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια, ενώ πριν από την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή. Και από τα μεγάφωνα ακούστηκε το «η οικογένεια του Ολυμπιακού συμμετέχει στο πένθος και ζητεί ένα ταπεινό συγγνώμη».

Θυμίζουμε ότι η ΠΑΕ προσέφερε οικονομική βοήθεια ύψους 1 εκατ. ευρώ για τους πληγέντες, ενώ τα μέλη της Θύρας 7 με συνεχείς δράσεις είναι κοντά σε όλους όσοι έχουν ανάγκη. Οχι με λόγια η βοήθεια από την ομάδα και τον πρόεδρο Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά εμπράκτως και όποτε χρειάζεται.