Η πρώτη μας επαφή με τον καρπό του καφέ χρονολογείται περί το έτος 1400 μ.Χ. στην Κάφα της Αιθιοπίας όταν ένας βοσκός παρατήρησε ότι όταν οι κατσίκες του έτρωγαν τους καρπούς ενός συγκεκριμένου δέντρου, του καφεόδεντρου, παρουσίαζαν συμπτώματα υπερδιέγερσης. Εκτοτε και στους αιώνες που μεσολάβησαν ο καφές κατάφερε να μπει σε όλα τα σπίτια και να γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα παγκοσμίως. Ιδιαίτερα στη χώρα μας υπολογίζεται ότι ο μέσος Ελληνας πίνει τουλάχιστον έναν καφέ τη μέρα. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν συνδυάσει τον καφέ με περισσότερη ενέργεια, καλύτερη συγκέντρωση και διάθεση, ωστόσο έρευνες κατά καιρούς έχουν αποδείξει την ευεργετική δράση του καφέ και πιο συγκεκριμένα της καφεΐνης, ενός βιοενεργού συστατικού του, και σε διάφορους τομείς της υγείας όπως οι καρδιαγγειακές, νευρολογικές, αλλά και μεταβολικές παθήσεις.

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ