Αρχίζω να πείθομαι ότι η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Κασσελάκη είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον δρώμενο καλλιτεχνικού τύπου στην πορεία της χώρας από τις βουλευτικές εκλογές του 2023 στις ευρωεκλογές του 2024.

Μπορεί να την έχουμε πάρει στο καλαμπούρι κι ασφαλώς τίποτα δεν μειώνει τον κωμικό χαρακτήρα της παράστασης.

Ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ όμως προσπαθεί να διευρύνει τις γνώσεις του στην πατριδογνωσία κι αυτό δεν είναι κακό.

Χθες ας πούμε ο Κασσελάκης προσκυνούσε στην Καισαριανή αφού ο ναυαρχούκος τον έχει ήδη πάει βαρκάδα στη Μακρόνησο.

Μένει ο Γοργοπόταμος αλλά ελπίζω τουλάχιστον να μην τον πάνε στον Γράμμο και μπερδευτεί ποιοι πολεμούσαν με ποιους.

Η Καισαριανή τουλάχιστον είναι πιο safe που λένε και στο Ντελαγουέρ. Εκεί είναι σαφές πως στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο οι κακοί ήταν οι Γερμανοί, κάτι που σίγουρα ο Κασσελάκης θα έχει ακούσει κι από αλλού.

Ολα αυτά είναι χρήσιμα να τα ξέρει κάποιος αρχηγός κόμματος κι είναι προς τιμήν του Κασσελάκη ότι δεν περιορίστηκε από τα μποφόρ στην Αστυπάλαια αλλά προσπαθεί να μάθει την Ελλάδα έστω αναδρομικά.

Ας αφήσουμε όμως την αεικίνητη προσπάθεια ενός παρουσιαστή εκπομπής που μιλάει ακατάπαυστα ή ενός πρωταγωνιστή μιας παράστασης που κλέβει ατάκες από τους άλλους.

Διότι το πρόβλημα δεν βρίσκεται εκεί. Βρίσκεται στο έργο. Και κυρίως βρίσκεται στον θίασο.

Κακά τα ψέματα, ο θίασος δεν είναι ούτε για σχολική παράσταση. Ακόμη κι αν κλήθηκε από την αστείρευτη καραμανλική εφεδρεία ο Αρης. Στη θέση τους ίσως κάποιος άλλος θα είχε απογοητευτεί και θα τα είχε παρατήσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, ποτέ. Μιλάει, ρωτάει, επικρίνει, εγκαλεί, διορθώνει, δηλώνει, απαιτεί, καταγγέλλει… Παρ’ όλο που κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να τους απαντήσει.

Η επιστήμη διά του γράφοντος έχει υποστηρίξει σε προηγούμενο χρόνο πως έχουμε την πρώτη περίπτωση κόμματος που μεταλλάχθηκε σε εκπομπή. Και στη συνέχεια έχουμε μια εκπομπή που υποδύεται το κόμμα.

Η τηλεοπτική συνταγή δεν είναι καινούργια. Και στα πρωινάδικα μιλούν ακατάπαυστα για όλα χωρίς να περιμένουν απάντηση.

Η πολιτική συνταγή όμως έχει μια πρωτοτυπία. Ο Κασσελάκης βιντεοσκοπείται κάθε τρεις και λίγο να απευθύνεται για κάτι προσωπικά στον Μητσοτάκη, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα ούτε ασχολείται.

Ειλικρινά δεν ξέρω πού θα βγάλει, ούτε τι θα αποδώσει αυτή η πρωτότυπη προσπάθεια.

Δεν θα αρνηθώ όμως ότι ήλθε να γεμίσει μια μάλλον βαρετή προεκλογική περίοδο. Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε τηρουμένων των αναλογιών μια χαρά τα πάει στις δημοσκοπήσεις.

Μένει να δούμε τι θα κάνει κι από τηλεθέαση!