Έντυπη Έκδοση
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου του tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Αν είστε συνδρομητής μπορείτε να συνδεθείτε από εδώ:
Αν θέλετε να γίνετε συνδρομητής μπορείτε να αποκτήσετε τη συνδρομή σας εδώ:
Εγγραφή μέλους
Στο υπουργείο Εξωτερικών και ειδικότερα στον υφυπουργό Ανδρέα Κατσανιώτη περνά η ευθύνη διαχείρισης της βοήθειας που θα αποστέλλει η Ελλάδα προς τις πληγείσες από τον Εγκέλαδο περιοχές, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προτάσσει δημόσια τη βούληση για συνδρομή προς την Τουρκία σε βάθος χρόνου - «και για τις μακροπρόθεσμες συνέπειες», όπως είπε στο CNN. Στην κυβέρνηση καταγράφουν αυξανόμενο ενδιαφέρον και ευαισθητοποίηση από δήμους μέχρι μεμονωμένους συλλόγους και οργανώσεις, εξού και κρίθηκε αναγκαία η κεντρική διαχείριση με επικεφαλής τον υφυπουργό, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να είναι σε επαφή με τις τουρκικές αρχές. Και αυτό προς αποφυγή, όπως έλεγε αρμόδια πηγή, «είτε ενδεχόμενου μπάχαλου είτε τυχόν "περίεργων" ενεργειών εις βάρος τελικά και των δοκιμαζόμενων ανθρώπων και όσων θέλουν να προσφέρουν». Κατά πληροφορίες, η κατάσταση στην Τουρκία συζητήθηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στο Μαξίμου.
Για την τραγωδία σε Τουρκία και Συρία αναμένεται να παρέμβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στη σύνοδο κορυφής που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες με ατζέντα οικονομίας και μεταναστευτικού, σήμερα και αύριο.
Ο Πρωθυπουργός θα αναφερθεί στις μέχρι στιγμής κινήσεις της Ελλάδας, ως χώρα που αντέδρασε άμεσα αποστέλλοντας δυνάμεις διάσωσης, ενώ θα τονίσει την ανάγκη να βρεθούν και ευρωπαϊκά εργαλεία για να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική καταστροφή στη Συρία. Αρμόδιες πηγές έλεγαν ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να αποστείλει όποια βοήθεια απαιτηθεί στη Συρία σε συντονισμό με τους ευρωπαίους εταίρους - μέσα από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας.