«Φύλλο και φτερό» έκανε η νομική ομάδα του Ολυμπιακού την εισήγηση της ερευνήτριας πρωτοδίκη Παναγιώτας Σπανού, στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, για την υπόθεση των 15 κατηγορουμένων και τη φερόμενη χειραγώγηση του αγώνα Ολυμπιακού – Ατρομήτου το 2015. Οπως τόνισε η πλευρά του Ολυμπιακού: «Αδιαμφισβήτητα βγαίνει το συμπέρασμα ότι αν θεωρούσαμε ότι υπήρχαν ψήγματα κατηγορίας και όχι αποδεικτικά στοιχεία στην προδικασία, στην ακροαματική διαδικασία, καταρρίφθηκαν και αυτά. Οι κατηγορίες είναι αστήρικτες. Ως προς το Ολυμπιακός – Ατρόμητος. Υπάρχει το κατηγορητήριο του ανακριτή ότι ο Μαρινάκης συμφώνησε με τον Σπανό σε άγνωστο χρόνο. Δεν έχω τίποτα άλλο σε κανένα άλλο έγγραφο. Δεν το λέω εγώ. Δεν αναφέρεται στα δημοσιεύματα γιατί με τα δημοσιεύματα ήρθαμε εδώ». Σε άλλο σημείο η υπεράσπιση του Ολυμπικού τονίζει: «Ακούσαμε τον κύριο Μελισσανίδη. Πότε κατέθεσε για πρώτη φορά; Το 2015. Τι είχε προηγηθεί; Συνέντευξή του σε όλα τα μέσα ενημέρωσης με τίτλο: Θέλουν πόλεμο, θα τον έχουν. Με ποιους; Με τον κύριο Σαρρή παραδέχτηκε ότι μιλούσε. Είπε ότι διάβασε διάφορα, θα τον έβλεπε και μετά είχε ράμματα για τη γούνα του. Τι μας είπε; Τίποτα. Οταν ρωτήθηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, είπε ότι δεν γνωρίζει πραγματικά περιστατικά για τον Ολυμπιακό. Μόνο ό,τι είχε ακούσει. Την ίδια μέρα που κατέθεσε, ο κύριος Μελισσανίδης είχε τιμωρηθεί για τη συμπεριφορά του στη διάρκεια του ημιχρόνου. Τι διαφορετικό μας είπε για τον Ολυμπιακό και τον κύριο Μαρινάκη; Τίποτα».

Ο Σπάθας

Στην επιτροπή απολογήθηκε αυτοπροσώπως και ο πρώην διαιτητής Ηλίας Σπάθας που τόνισε μεταξύ άλλων: «Το 2012 εγώ ήμουν διεθνής διαιτητής, είχα τέσσερα χρόνια και δύο χρόνια είχα αναδειχθεί καλύτερος διαιτητής, επί προεδρίας Γκαγκάτση και Πιλάβιου. Με αυτούς τους δύο πήρα τους καλύτερους τίτλους. Δεν βλέπω τον λόγο να συμμετέχω σε καμία ομάδα, σε καμία συμμορία, για να βοηθήσω, να χειραγωγήσω ομάδες. Ημουν ένας από τους κορυφαίους διαιτητές εκείνα τα χρόνια. (…) Είμαι εργολάβος οικοδομών, έχω με τον αδερφό μου ξενοδοχειακή μονάδα και είμαι ιδιοκτήτης καφετέριας. Δεν έχω ανάγκη να δελεαστώ από τα κίνητρα. Ημουν οικονομικά ανεξάρτητος πριν ασχοληθώ με τη διαιτησία».

Ανακοίνωση Κούγια

Στο μεταξύ, ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ομάδας, αναφέρεται στις νέες παραιτήσεις δικαστικών από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, αυτές των Αικατερίνης Ηλιοπούλου και Ιωάννη Παπαϊωάννου, τονίζοντας ότι «δεν γνωρίζω τους λόγους που επικαλέστηκαν, αλλά πιθανολογώ ότι τρομοκρατήθηκαν όσον αφορά τη μελλοντική τους λειτουργηματική εξέλιξη εξαιτίας του κατεξευτελισμού των συναδέλφων τους, επειδή εξέδωσαν μία αυτονόητη και αυταπόδεικτη απόφαση περί της πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

(…) Εκείνο το οποίο αναδεικνύεται μετά τη σημερινή εξέλιξη είναι το ερώτημα: Γιατί παραμένει και δεν παραιτείται από μέλος της επιτροπής ο εξαίρετος δικαστής κ. Βόκας;

Γνωρίζω προσωπικά την κορυφαία επαγγελματική υπόσταση του κ. Βόκα από δεκαετίες, από τότε που ήταν νεαρός πρωτοδίκης και είμαι βέβαιος, αυτή είναι η προσωπική μου κρίση, ότι εάν δεν ήταν μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης, δεν γνωρίζω εάν αυτό που γράφουν τα δημοσιεύματα είναι αλήθεια, ότι η κατοικία του είναι στην Τούμπα, άρα γνωστή στο περιβάλλον του ΠΑΟΚ, με ό,τι σημαίνει αυτό για τον ίδιο και την οικογένεια του, θα είχε παραιτηθεί και αυτός προς συμπαράσταση στους εκβιαζόμενους, κατεξευτιλιζόμενους καθημερινά συναδέλφους του.

Θέλω να εκφράσω μια απορία:

Πού είναι η Ενωση Δικαστών – Εισαγγελέων;

Πού είναι ο πρόεδρός της κ. Σεβαστίδης;

Τι συμβαίνει επιτέλους;

Πότε θα παρέμβουν με μία έστω ανακοίνωσή τους;

Εστω για τα προσχήματα.

Τίποτε άλλο.

Αυτό που συμβαίνει είναι τουλάχιστον κατάντημα».