Το πιο σημαντικό κομμάτι του παζλ στον Παναθηναϊκό εν μέσω μεγάλης οικονομικής κρίσης ελέω κορωνοϊού και διακοπής αγωνιστικών δραστηριοτήτων, είναι σαφώς το γεγονός ότι ο πρόεδρος Γιάννης Αλαφούζος και ο προπονητής Γιώργος Δώνης θα συνεχίσουν μαζί και τη νέα σεζόν. Οπως όλα συνηγορούν.

Αυτό ήταν το απαραίτητο κομμάτι για το παζλ της νέας χρονιάς, καθώς με τον συγκεκριμένο προπονητή ο Παναθηναϊκός έκανε ένα βήμα μπροστά και έδειχνε έτοιμος να αναδειχθεί ίσως στην ευχάριστη έκπληξη των πλέι οφ.

Και αυτό, διότι ο έμπειρος κόουτς είχε βάλει πλέον στις ράγες το πράσινο βαγόνι, το οποίο ήταν γεμάτο – στην αρχή της σεζόν – από νέους παίκτες γεμάτους ενθουσιασμό, πλην όμως άπειρους σε μεγάλο βαθμό όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και – το σημαντικότερο – σε διαχείριση καταστάσεων από έναν αγώνα, μέχρι και ένα ολόκληρο πρωτάθλημα.

Πλέον, από αυτή την κανονική περίοδο (καθώς μέχρι τη διακοπή των αγώνων λόγω της πανδημίας, αυτή ήταν που είχε ολοκληρωθεί) ο Παναθηναϊκός σαφώς έβγαινε ενισχυμένος όσον αφορά στην εικόνα του.

Και είναι δεδομένο ότι οι παίκτες του (ιδιαίτερα οι νεαροί Ελληνες) περίμεναν πώς και πώς την έναρξη των πλέι οφ ώστε να αποδείξουν και στο χορτάρι πως υπήρξαν καλοί μαθητές.

Ο,τι και αν γίνει πλέον στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος, είναι λογικό η ματιά των δύο ανδρών σιγά σιγά να στρέφεται και στη νέα χρονιά, όπου (και λόγω των νέων οικονομικών συνθηκών) όπως όλα δείχνουν οι Πράσινοι με απόφαση της διοίκησης δεν θα κινηθούν πιθανότατα σε αγορά κάποιου ποδοσφαιριστή.

Αυτός δείχνει να είναι ο κανόνας (στον οποίο πάντα υπάρχουν οι… εξαιρέσεις βέβαια) και το πλάνο στο οποίο θα κινηθεί ο τεχνικός διευθυντής Τσάβι Ρόκα, ψάχνοντας κυρίως παίκτες που μένουν ελεύθεροι στην αγορά το καλοκαίρι.

Εδώ είναι και το πλεονέκτημα του ελληνικού κορμού (με σημαντικές εμπειρίες πλέον από αυτή τη σεζόν όπως και αν τελειώσει) που σε συνδυασμό και με την όποια προσθήκη, ο ίδιος προπονητής θα επιχειρήσει να παρουσιάσει ένα ακόμα καλύτερο πρότζεκτ.