Δεύτερη τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο την επανεκκίνηση του τουρισμού είχε χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους συναρμόδιους υπουργούς και τους εκπροσώπους του κλάδου.

Στο τραπέζι των συζητήσεων, όπως πληροφορείται η στήλη, τέθηκε – χωρίς να ληφθεί όμως απόφαση – ένα πακέτο μέτρων στήριξης του τουρισμού, συνολικού ύψους περίπου 1,8 δισ. ευρώ, με στόχο την επανεκκίνηση και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας των τουριστικών επιχειρήσεων. Τονίστηκε η σημασία της ύπαρξης κοινών ενεργειών επανεκκίνησης των οικονομιών των χωρών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επιπλέον, συζητήθηκαν διάφορα εργαλεία ρευστότητας, όπως η μη προκαταβολή φόρου εισοδήματος για φέτος, η μείωση του ΦΠΑ σε διαμονή, εστίαση, τουριστικό πακέτο και εγχώριες μεταφορές, η επιδότηση της εργασίας και η κάλυψη των ανέργων του τουρισμού. Επίσης, συζητήθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας δημόσιου – ιδιωτικού τομέα σε ενέργειες προβολής της χώρας στο εξωτερικό. Στο τραπέζι μπήκαν και τα  σημαντικά ζητήματα των αερομεταφορών, των αεροπορικών εταιρειών και των τελών των αεροδρομίων. Ολες οι πλευρές συμφώνησαν να ακολουθήσει και νέα τηλεδιάσκεψη αμέσως μετά το Πάσχα.