Χωρίς συγκεκριμένη Οδηγία για ιατρικό έλεγχο από την πλευρά των Αρχών, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί σχολείων από την Ιταλία επιστρέφουν στην Ελλάδα τις δύο τελευταίες ημέρες με μια σχετική αμηχανία, ενώ στη Σταυρούπολη της Ξάνθης τα μέλη σχολικής εκδρομής αποφάσισαν να μείνουν εθελουσίως μία ημέρα εκτός του σχολικού περιβάλλοντος. Στη συνέχεια ωστόσο οι μαθητές και οι καθηγητές γύρισαν κανονικά στα σχολεία τους, καθώς δεν αντιμετώπιζαν κανένα πρόβλημα με την υγεία τους. Το υπουργείο Παιδείας έχει συστήσει να επιστρέψουν όλοι στα σχολεία και στην καθημερινότητά τους χωρίς κανένα περιορισμό, κρίνοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Παράλληλα, δύο ακόμη σχολεία επέστρεψαν χθες στη χώρα από την Ιταλία, με ένα εξ αυτών να φτάνει το βράδυ στην περιοχή της Σαλαμίνας.

ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗ ΣΙΚΕΛΙΑ. Την ίδια στιγμή, όμως, ομάδα οκτώ μαθητών και δύο εκπαιδευτικών επίσης από την Ξάνθη δεν έχουν φτάσει ακόμη στη χώρα μας από τη Σικελία, καθώς δεν έβρισκαν μέχρι αργά χθες το απόγευμα εισιτήρια για την επιστροφή τους. Στην περίπτωσή τους, οι εκπρόσωποι των Αρχών αλλά και του πρακτορείου που έκλεισε τα εισιτήρια της εκδρομής τους έψαχναν ως αργά χθες το βράδυ διέξοδο για να μπορέσουν να γυρίσουν γρήγορα στην Ελλάδα.

Τις επόμενες ημέρες, ωστόσο, αναμένεται η επιστροφή όλων των σχολείων από την Ιταλία στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι συνολικά δέκα σχολεία βρίσκονταν στη γειτονική μας χώρα τις προηγούμενες ημέρες, από τα όποια τα δύο στο Μιλάνο. Νεότερες οδηγίες από την πλευρά των συναρμόδιων υπουργείων για το θέμα αναμένονται τις επόμενες ημέρες.