YouthSpeak Forum: Το YouthSpeak Forum είναι μια εκδήλωση που έχει δημιουργηθεί από νέους για νέους. Φέτος έχει θέμα το «Unmute» και συγκεκριμένα το πώς μπορούν να βγουν οι νέοι από την κατάσταση «Mute» στην οποία βρίσκονται και να κινητοποιηθούν για ένα καλύτερο αύριο. Οι παρευρισκόμενοι θα έρθουν σε επαφή με κορυφαίους επιχειρηματίες, ηγέτες και οργανισμούς που καλούνται να μοιραστούν τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους σχετικά με το πόσο σημαντικό είναι να αναλαμβάνουν όλοι δράση σε τοπικά και εθνικά ζητήματα. Θα αλληλεπιδράσουν με άλλα άτομα από διαφορετικά περιβάλλοντα συζητώντας το παραπάνω θέμα και θα τους παρακινήσουν να κάνουν μια αλλαγή. Τέλος, θα ανακαλύψουν τη σημασία και τον σκοπό των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχει θεσπίσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, καλώντας τους να δράσουν πάνω σε αυτούς. Το YouthSpeak Forum θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 7 Μαρτίου, στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138).

Ημερίδα: Ελληνική Οικονομία και Αγορά Εργασίας – Παρουσίαση εμπειρικών ευρημάτων. Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ σάς προσκαλεί στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαρτίου 2019, ώρα 18.30, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας (Αριστομένους 95), με τίτλο «Ελληνική Οικονομία και Αγορά Εργασίας: Παρουσίαση εμπειρικών ευρημάτων». Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα ΕΚΠΑ Γιώργος Αργείτης και ο διευθυντής ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Χρήστος Γούλας.

«Startup Pitch Night»: Μια βραδιά αφιερωμένη σε Startups ετοιμάζει το Industrial Internet Consortium στις εγκαταστάσεις της Bosch Hellas στην Αθήνα. Η εκδήλωση με τίτλο «Startup Pitch Night» θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαρτίου και θα συγκεντρώσει τοπικές Startups και μέλη του IIC από τη βιομηχανία, την ακαδημία, αλλά και από κυβερνητικούς οργανισμούς. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, μερικές από τις πιο ανερχόμενες Startups στον τομέα του IoT θα μιλήσουν για την τεχνολογία και το όραμά τους και θα παρουσιάσουν τις επιχειρήσεις τους. Στη συνέχεια, μια επιτροπή, αποτελούμενη από μέλη του Industrial Internet Consortium, θα κρίνει τις παρουσιάσεις, θα προσφέρει εποικοδομητικό σχολιασμό και ανατροφοδότηση στις εταιρείες και στο τέλος θα επιλέξει τη νικήτρια ομάδα, η οποία θα λάβει μια ετήσια συνδρομή (Small Industry Membership) στο Industrial Internet Consortium. Η εκδήλωση είναι δωρεάν, αλλά οι θέσεις είναι περιορισμένες και απαιτείται προεγγραφή. (https://www.iiconsortium.org/meetings/athens-2020/index.cgi?noid=yes)

15ο Πολυσυνέδριο Καινοτομία & Ανάπτυξη: Το ka-business.gr διοργανώνει το Σάββατο 4 Απριλίου, στην προβλήτα Δ’ του ΟΛΘ, το 15ο Πολυσυνέδριο Καινοτομία & Ανάπτυξη με θέμα «Smart Cities: Η πρόκληση του μέλλοντος» υπό την αιγίδα των υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καθώς και της Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ Μεγάλοι Υποστηρικτές είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο ΟΛΘ και η Intus Smart Cities. Το 15ο Πολυσυνέδριο Καινοτομία & Ανάπτυξη έχει στόχο να αναδείξει την πρόκληση των έξυπνων πόλεων: πώς μπορεί να γίνει μία πόλη smart, πόσο συμβάλλουν σε αυτό οι υποδομές και η ενέργεια, ποια τεχνολογία βρίσκεται στα χέρια των πολιτών και πώς μία smart πόλη συμβάλλει στην ανάπτυξη του τουρισμού και της κοινωνίας.