Φωτιά ξέσπασε στη δασική περιοχή Λειψυδρίου Κιλκίς, με την Πολιτική Προστασία να στέλνει μέσω του 112 οδηγία στους πολίτες να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Η φωτιά εξελίσσεται σε αγροτοδασική έκταση και εκδηλώθηκε λίγο μετα τις 15:30. Στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες, με δύο ομάδες πεζοπόρων της 2ης ΕΜΟΔΕ και 15 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν περιοδικά πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ μηχάνημα έργου επιχειρεί για τη δημιουργία ζώνης με σκοπό την ανάσχεση της πυρκαγιάς που μέχρι στιγμής δεν απειλεί κατοικίες ή υποδομές.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο

Επισημαίνεται οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, καθώς ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς δείχνει πολύ υψηλό κίνδυνο για συγκεκριμένες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με την επίσημη πρόβλεψη:

  • Πολύ υψηλός κίνδυνος (Κατηγορία 4): Προβλέπεται για περιοχές της Θεσσαλονίκης και του Κιλκίς.
  • Υψηλός κίνδυνος (Κατηγορία 3): Προβλέπεται για αρκετές περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας.

Οι αρχές απευθύνουν ισχυρή σύσταση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα που θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια.

Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται αυστηρά η καύση εύφλεκτων υλικών, η χρήση υπαίθριων ψησταριών και η πραγματοποίηση εργασιών που ενέχουν κίνδυνο σπινθήρα.

Αντίστοιχα υψηλός είναι ο κίνδυνος και για την Κυριακή (5/7)

ΣΧΟΛΙΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
0 /50
0 /2000
YouTube thumbnail