Νέα δημοσκόπηση της GPO δείχνει ότι οι πολίτες πιστεύουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι η προσωπικότητα που μπορεί να ενώσει την Κεντροαριστερά. Στη δημοσκόπηση, που έγινε για το Star, η πλειονότητα των ερωτηθέντων (70%), αλλά και ειδικότερα των ψηφοφόρων που ΠΑΣΟΚ που ερωτήθηκαν σχετικά, θέλει παράλληλα τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ.

Απαντούν, όμως, και για το ποιος είναι ο πιο κατάλληλος για τη αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ – σε άλλη ερώτηση, που αφορά μόνο τα εσωτερικά του κόμματος. Στη μεγάλη πλειονότητά τους, πάντως, δηλώνουν επί της ουσίας «εκλογές εδώ και τώρα».

Αναλυτικότερα, σ’ ερώτηση που έγινε σε όλους τους πολίτες που μετείχαν στην έρευνα, για την άμεση εκλογή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, το 66,4% λέει «ναι» και «μάλλον ναι«, ενώ το 24,1% διαφωνεί.

Στο σύνολο των ερωτηθέντων, καταλληλότερος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θεωρείται ο Νίκος Ανδρουλάκης από το 20,7%, ο Χάρης Δούκας από το 16,5% , ο Παύλος Γερουλάνος από το 13,3% και ακολουθούν ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο Παύλος Χρηστίδης.

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιλέγεται από το 34,5%, ο Παύλος Γερουλάνος από το 17,7%, ο Χάρης Δούκας από το 17,2% και ακολουθούν ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο Παύλος Χρηστίδης.

Η έρευνα αποτυπώνει αναλυτικά τις απόψεις των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τις διεργασίες για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς.

Στο ερώτημα αν πρέπει να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, «ναι» και «μάλλον ναι» απαντά το 70,9%.

Την ίδια απάντηση δίνει το 52,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

Μεταξύ των προσώπων που θεωρείται ότι μπορούν να ενώσουν την Κεντροαριστερά, πρώτος με -μεγάλη- διαφορά είναι ο Αλέξης Τσίπρας με 19% , δεύτερος ο Στέφανος Κασσελάκης με 10,6%, τρίτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 10,4%, τέταρτος ο Χάρης Δούκας με 9,3% και ακολουθούν ο Παύλος Γερουλάνος, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο Παύλος Χρηστίδης. Το υψηλότερο ποσοστό, 28,9% συγκεντρώνει η αυθόρμητη απάντηση «κανένας από αυτούς».

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, πρώτος με -τεράστια αυτήν τη φορά- διαφορά έρχεται και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας που συγκεντρώνει 45,6%, ενώ ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 27,2%.

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, πρώτος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης με 32,2% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 13.2%.

Ολόκληρη η δημοσκόπηση: