Φίλες μου γεια σας. Χθες (δηλαδή τώρα που γράφω) ήταν η κατάλληλη μέρα να κλέψω μερικές εκκλησίες. Την αφορμή, ακόμα μια φορά, την έδωσε ο πρόεδρος της ανεκδιήγητης Αριστεράς (ή ό,τι άλλο), ο Στέφανος Κασσελάκης, ο επικοινωνιακός σύμβουλός του Αρης Σπηλιωτόπουλος και διάφοροι δορυφόροι των δύο αυτών σπουδαίων πολιτικών που δεν χάνουν ευκαιρία να δοξάσουν τα κατορθώματά τους.

Η μέρα άρχισε με μια εσάνς από φέτα, το υπόξινο λευκό τυρί με το οποίο η νέα Ελλάδα κατέκτησε πολλούς απολίτιστους Ευρωπαίους. Ως γνωστόν, στην κοινοβουλευτική συζήτηση για την ακρίβεια, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, αναφέρθηκε και στην τιμή της φέτας. Πήρε στοιχεία από έναν πίνακα, με συγκριτικά νούμερα, πόσο τιμάται η φέτα σε διάφορες χώρες της Eυρωπαϊκής Ενωσης. Η αλήθεια είναι ότι η διατύπωση του Πρωθυπουργού δεν ήταν απολύτως καθαρή, επειδή οι αριθμοί που ανέφερε δεν συνοδεύονταν από μονάδα μέτρησης. «Λοιπόν, η φέτα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία: 6,28 στην Ελλάδα, 8,98 στο Ηνωμένο Βασίλειο, 8,68 στην Ισπανία, 10,63 στην Πορτογαλία», είπε. Και έδωσε τον συγκριτικό πίνακα στα πρακτικά.

Του Κώστα Σκλαβενίτη

6,28 η φέτα στην Ελλάδα; Το κιλό; Τον πιάσαμε τον ψεύτη. Και κάπως έτσι, ο φοβερός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε βίντεο στο TikTok για να διατρανώσει ότι έπιασε τον Μητσοτάκη κλέπτοντα οπώρας. Δεν σκέφτηκε κανείς να δει τον πίνακα που είχε δοθεί στα πρακτικά, απ’ όπου φυσικά προέκυπταν οι διαφορές στην τιμή όπως τις περιέγραψε ο Πρωθυπουργός, οπότε το πράγμα χόντρυνε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποκάλεσε τον Κασσελάκη πολιτικό απατεώνα.

Είναι όντως πολιτικός απατεώνας; Οχι φυσικά, είναι απλώς ένας θρασύς, κυνικός, πολιτικά ευήθης άνθρωπος που πιστεύει ότι μπορεί να ανεβάσει ποσοστά απασχολώντας συνεχώς επιθετικά στα ΜΜΕ, συγκρίνοντας συνεχώς τον εαυτό του με τον Πρωθυπουργό. Δεν είναι πρωτοφανής ο τρόπος του. Είναι η μόνιμη τακτική του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας με αντίστοιχες μεθόδους έγινε πρωθυπουργός. Αλλά και με μία διαφορά. Είχε υπέρ του μια μείζονα κρίση την οποία φόρτωνε στους άλλους, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κυβερνήσει. Τώρα, έχει προηγηθεί μια κυβερνητική θητεία – και ξέρουμε όλοι πολύ καλά τα αποτελέσματά της.

Μερικές βέβαια από τις πολιτικές πρωτοβουλίες του Κασσελάκη, παρότι κυνικές, είναι παιδαριώδεις, αστείες. Οπως η επιλογή του να πάει στη Δυτική Οχθη, όπου τελικά κατάφερε να βγάλει λαϊφστάιλ φωτογραφίες με ντεκόρ Παλαιστινιόπουλα και να συναντηθεί με τον υπουργό Τουρισμού. Σε μια πολεμική περίοδο, με τον υπουργό Τουρισμού. Α, θα συναντήσει και τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων. Καυτή διπλωματία. Δεν έκανε τουλάχιστον καμιά συμφωνία για την εξαγωγή ελληνικής φέτας όταν η Χαμάς φτιάξει το ανεξάρτητο κράτος που ζητάει;

Από την άλλη, ο φοβερός Αρης Σπηλιωτόπουλος επιδίωξε να αποσαφηνίσει ακόμα μια φορά τη θέση του Κασσελάκη για τη Χαμάς, που δεν τη διόρθωσε. Σύμφωνα με αυτή την πρωτότυπη θέση, εντός της Χαμάς υπάρχουν τρομοκράτες αλλά υπάρχουν και μη τρομοκράτες. Δεν έχουν στοιχειώδη ευαισθησία να σκεφτούν όταν λένε τις ανοησίες τους την ομηρεία εκατοντάδων απαχθέντων στις 7 Οκτωβρίου 2023 και τις τρομερές μαρτυρίες για εγκλήματα, βιασμούς, για την απέραντη κτηνωδία τους;

Πόση γελοιότητα στο όνομα της Αριστεράς!

ΥΓ. Ηθελα να γράψω για το 1979, όταν στο Ιράν επικράτησε η Ισλαμική Επανάσταση και ο Χομεϊνί, και έγραψα 2019 – τυπώθηκε, δυστυχώς, την Παρασκευή. Είναι παραδρομή, αλλά δεν δικαιολογείται. Συγγνώμη.