Το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι και τον υπουργό Εξωτερικών του συνετρίβη την Κυριακή, καθώς διέσχιζε ορεινή περιοχή μέσα σε πυκνή ομίχλη κατά την επιστροφή του από επίσκεψη στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε Ιρανός αξιωματούχος στο Reuters.

Το ισραηλινό Channel 12 μετέδωσε την πληροφορία ότι ο Ιρανός πρόεδρος έχει σκοτωθεί.

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι οι ζωές του Ραΐσι και του υπουργού Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν «βρίσκονται σε κίνδυνο μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου».

«Εξακολουθούμε να ελπίζουμε, αλλά οι πληροφορίες που προέρχονται από το σημείο της συντριβής είναι πολύ ανησυχητικές», δήλωσε ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

«Η συντριβή του ελικοπτέρου οφείλεται σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ο τραυματισμός ή ο θάνατος των επιβατών δεν μπορεί αν επιβεβαιωθεί» αναφέρει η κρατική τηλεόραση.

Το ελικόπτερο λίγο μετά την απογείωσή του:

«Είναι σκοτεινά και έχει αρχίσει να βρέχει, αλλά η έρευνα συνεχίζεται. Τα σωστικά συνεργεία έχουν φτάσει στην περιοχή… ωστόσο, η βροχή έχει δημιουργήσει λάσπη, καθιστώντας την έρευνα δύσκολη», δήλωσε τοπικός ρεπόρτερ στην κρατική τηλεόραση.

Η κρατική τηλεόραση είχε νωρίτερα διακόψει όλα τα τακτικά της προγράμματα για να δείξει προσευχές για τον Ραΐσι σε όλη τη χώρα και, σε μια γωνία της οθόνης, ζωντανή κάλυψη των ομάδων διάσωσης που αναπτύχθηκαν με τα πόδια στην ορεινή περιοχή μέσα σε πυκνή ομίχλη.

Τα σωστικά συνεργεία αναμένονταν να φτάσουν στο πιθανό σημείο της συντριβής αργότερα το απόγευμα της Κυριακής.

Οι δυνάμεις διάσωσης που έφτασαν στο σημείο του δυστυχήματος όπου βρισκόταν ο Ραΐσι