Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για μια πυρκαγιά σε σπίτι, που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (20/3), στο ανατολικό Λονδίνο και εξετάζει αν επρόκειτο για αντισημιτικό έγκλημα μίσους.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία πιστεύει ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε σκόπιμα και δήλωσε ότι ένας άνδρας ηλικίας 60 ετών που συνελήφθη ως ύποπτος κοντά στον τόπο της πυρκαγιάς έκανε απειλητικά και «φερόμενα αντισημιτικά» σχόλια όταν συνελήφθη.

Ο 60χρονος συλληφθείς υπέστη ελαφρά τραύματα από τη φωτιά και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον Guardian, τέσσερα ακόμη άτομα τραυματίστηκαν επίσης από το περιστατικό, αλλά κανενός η ζωή δεν απειλείται.

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Λονδίνου δήλωσε ότι οκτώ πυροσβεστικά οχήματα και περίπου 60 πυροσβέστες αντιμετώπισαν την πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε το ισόγειο και τον πρώτο όροφο του τριώροφου σπιτιού.

Ο διοικητής της Αστυνομίας, James Conway δήλωσε: «Λαμβάνουμε εξαιρετικά σοβαρά υπόψη μας τις περιπτώσεις αντισημιτισμού και για το λόγο αυτό διερευνούμε το περιστατικό ως πιθανό έγκλημα μίσους. Αναμφίβολα, αυτή η είδηση θα είναι εξαιρετικά ανησυχητική για τις εβραϊκές κοινότητές μας…».

«Δεν έχουμε καμία ένδειξη, σε αυτό το πολύ πρώιμο στάδιο, ότι το κίνητρο συνδεόταν με συγκεκριμένα τοπικά ή παγκόσμια γεγονότα» κατέληξε.