Γιατί οι ευρωεκλογές δεν πρέπει να γίνουν αφορμή τυφλής διαμαρτυρίας κατά τα λεγόμενα του Πρωθυπουργού; «Διότι σε τέτοιες περιπτώσεις άλλο σήμα θέλει συχνά να στείλει ο ψηφοφόρος και άλλο είναι τελικά αυτό που επιστρέφεται με το αποτέλεσμα». Η διαπίστωση έγινε ενώπιον κομματικού ακροατηρίου στο προσυνέδριο του κυβερνώντος κόμματος στη Θεσσαλονίκη.

Με αυτήν ο αρχηγός του θέλησε να απευθυνθεί σε όλους εκείνους τους συντηρητικούς ψηφοφόρους που ανήκουν στη γαλάζια βάση αλλά δεν κρύβουν πια πως είναι δυσαρεστημένοι από την κεντρώα στροφή της ΝΔ (ή από την κυβερνητική αντιμετώπιση του αυξανόμενου κόστους ζωής) και σκέφτονται να το καταστήσουν σαφές με τον φάκελο που θα ρίξουν στην κάλπη του Ιουνίου – ο οποίος θα έχει μέσα ένα ψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης ή της Νίκης, σύμφωνα με εκτιμήσεις έμπειρων δημοσκόπων.

Το σήμα που ίσως εκπέμψουν οι συγκεκριμένοι εκλογείς, επομένως, είναι μια προειδοποίηση προς την κυβέρνηση πως η στήριξή τους δεν είναι δεδομένη. Ωστόσο, αν το βελοπουλικό κόμμα γράψει διψήφιο ποσοστό κι η Νίκη αποδειχθεί πάλι εκλογική έκπληξη, η λαϊκή ετυμηγορία επιδέχεται κι άλλων ερμηνειών.